Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Καλη Χρονιά σε όλους.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για ρολόι του διαμερίσματός μου που θέλω να το καταργήσω μιας το διαμέρισμα από όταν το κληρονόμισα είχε 2 ρολόγια (ναι περίεργο, το ξέρω, αλλά είχε ενσωματομένο κτηνώδες κλιματιστικό σύστημα, και έχει 2 τριφασικές παροχές). Εγινε ανακαίνιση και ρεύμα παίρνει από το 1 ρολόι. Πήγα και από το Δήμο να περάσουν στη μια παροχή όλα τα τέλη κλπ.
Το βασικό μου πρόβλημα ειναι ο εργολάβος που 2 φορές μου έδωσε λάθος Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου με αποτέλεσμα να έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ να μου πει οτι ειναι λάθος και να χάσω χρόνο/υπομονή. Επίσης πια τα πιστοποιητικά τωρα ειναι νέου τύπου, πιο ακριβά και πιο πολύπλοκα για να τα περάσεις στο συστημα του ΔΕΔΔΗΕ για να αιτηθείς οτιδήποτε.

Αρα, επειδή ειμαι στο εξωτερικό και θα έρθω σε λίγο Ελλάδα, θέλω να δω τι μπορεί να γινει :

Για να το καταργήσω αφαιρέσω το ρολοϊ :

Α τρόπος - ΔΕΔΔΗΕ κλπ με Πιστοποιητικά Ηλεκτρολόγου κλπ. Ερχεται ο ΔΕΔΔΗΕ και το βγάζει, ΑΝ καταφέρω να μου δώσει ο ηλεκτρολόγος του εργολάβου σωστό πιστοποιητικό. Βασικά, δε θέλω να ξαναμιλήσω μαζί του. Ειναι πολλά μαζεμένα και βασικά η όποια συνομιλία θα πρέπει να γινει με δικηγόρο.

Β τρόπος - Αν πάω και ακυρώσω το συμβόλαιο στη ΔΕΗ (πληρώσω και το όποιο πεναλτυ ακύρωσης της σύμβασης). Τότε, απλά θα υπάρχει ενα ρολοϊ και δε θα έρχεται λογαριασμός. Θα είμαι κάπως εκτεθημένος; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι τα πάγια του δημου κλπ, αλλά αυτά όπως είπα έχουν μεταφερθει στο άλλο ρολοϊ.

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζετε κάποια εταιρεία / ιδιώτη να αναλαμβάνει Πιστ. Ηλεκτρολόγου και διεκπαιρειώσεις με ΔΕΔΔΗΕ, γιατί όσες έχω βρει αναλαμβάνουν μόνο με ΔΕΗ, που δε με ενδιαφέρει μιας και ειναι πανέυκολο πια να κάνεις οτι ειναι να κάνεις με τη ΔΕΗ.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, WuYingRen είπε

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζετε κάποια εταιρεία / ιδιώτη να αναλαμβάνει Πιστ. Ηλεκτρολόγου και διεκπαιρειώσεις με ΔΕΔΔΗΕ,

ουσιαστικά ΥΔΕ ζητάς απο ότι κατάλαβα και δεν έχει σχέση η ΔΕΗ , μόνο ο ΔΕΔΔΗΕ

https://www.insomnia.gr/forums/topic/763296-επανέλεγχος-ηλεκτρικής-εγκατάστασης-και-υποβολή-νέας-υδε/

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά, korakios, σε ευχαριστώ, το ξέρω. Απλά, έχει γινει δύσκολο για ιδιώτη με΄σα από τη πλατφόρμα να το κάνει μιας και πια πρέπει να εισαι Ηλ. Μηχ. για να τη συμπληρώσεις. Να πω στον εργολάβο που έκανε την ανακαίνιση το αποκλείω.
Οπότε, αν πάω με τη πρώτη περίπτωση, έλεγα αν ξέρει κάποιος κάποιον ιδιώτη που μπορεί να βγαλει ΥΔΕ και να κανει την αίτηση και ότι άλλο χρειάζεται με τον ΔΕΔΔΗΕ. 

Στη δεύτερη περίπτωση, έλεγα οτι μένει το ρολοϊ κάτω αλλά στην ουσία μιας και δεν υπάρχει πάροχος να "δίνει" ρεύμα, πια δε θα πληρώνω λογαριασμόυς κλπ, που ειναι το βασικό που θέλω. Το να ειναι ενα ρολοϊ κάτω, δε με απασχολεί, εκτός αν υπάρχει κάποιο θέμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, WuYingRen είπε

Σωστά, korakios, σε ευχαριστώ, το ξέρω. Απλά, έχει γινει δύσκολο για ιδιώτη με΄σα από τη πλατφόρμα να το κάνει μιας και πια πρέπει να εισαι Ηλ. Μηχ. για να τη συμπληρώσεις. Να πω στον εργολάβο που έκανε την ανακαίνιση το αποκλείω.
Οπότε, αν πάω με τη πρώτη περίπτωση, έλεγα αν ξέρει κάποιος κάποιον ιδιώτη που μπορεί να βγαλει ΥΔΕ και να κανει την αίτηση και ότι άλλο χρειάζεται με τον ΔΕΔΔΗΕ. 

Στη δεύτερη περίπτωση, έλεγα οτι μένει το ρολοϊ κάτω αλλά στην ουσία μιας και δεν υπάρχει πάροχος να "δίνει" ρεύμα, πια δε θα πληρώνω λογαριασμόυς κλπ, που ειναι το βασικό που θέλω. Το να ειναι ενα ρολοϊ κάτω, δε με απασχολεί, εκτός αν υπάρχει κάποιο θέμα. 

Καλησπέρα.. Ζήτησε την διακοπή του ρεύματος σε αυτή την παροχη.. Πρωτα γίνεται η διακοπή μετά η κατάργηση... Και θα έρθει ο Δεδδηε να το κοψει.. Όποτε μετά δεν θα πληρωνεις το  ρευμα και μετά  ζητάς από τον Δεδδηε εντυπο ότι έχει γίνει η διακοπή του ρεύματος και το χαρτί αυτό θα  το καταθέσεις στον δήμο σου.. Να μην πληρωνεις.. 

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
Δημοσ.

Και εγώ πιστεύω ότι δε χρειάζεται ΥΔΕ για αποξήλωση. Κάνεις διακοπή, βγαίνει εκκαθαριστικός λογαριασμός που συμψηφίζονται οφειλές, εγγύηση κτλ, και μετά κάνεις αίτηση αποξήλωσης παροχής. 

• Like 1
Δημοσ.

@takoulou @JohnnySilverhand@Weiss,

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο που δε το σκέφτηκα νωρίτερα, αλλά με τόσα που είχα τότε και άλλα με τη ΔΕΗ, τα είχα μπλέξει. Τώρα μου ήρθε αυτή η σκέψη, απλά να διακόψω σα πρώτο βήμα το συμβόλαιο.
@takoulou,  Οκ, παω ΔΕΗ και διακόπτω το συμβόλαιο. Φαντάζομαι δε θα έρχεται πια λογαριασμός. Μετά θα πρέπει να ειδοποιήσω εγώ τον ΔΕΔΔΗΕ ή γίνεται αυτόματα, επειδή δε θα έχει πια πάροχο το ρολοϊ;
Ευχαριστώ!

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, WuYingRen είπε

@takoulou @JohnnySilverhand@Weiss,

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο που δε το σκέφτηκα νωρίτερα, αλλά με τόσα που είχα τότε και άλλα με τη ΔΕΗ, τα είχα μπλέξει. Τώρα μου ήρθε αυτή η σκέψη, απλά να διακόψω σα πρώτο βήμα το συμβόλαιο.
@takoulou,  Οκ, παω ΔΕΗ και διακόπτω το συμβόλαιο. Φαντάζομαι δε θα έρχεται πια λογαριασμός. Μετά θα πρέπει να ειδοποιήσω εγώ τον ΔΕΔΔΗΕ ή γίνεται αυτόματα, επειδή δε θα έχει πια πάροχο το ρολοϊ;
Ευχαριστώ!

Καλημερα... Ζητας την πρωτα την διακοπη του ρευματος απο τον παροχο σου.. .. Μετα ζητας απο τον Δεδδηε το χαρτι  οτι εχει γινει η διακοπη του ρευματος και το καταθετεις στον δημο  για να μην πληρωνεις... Και μετα απο την διακοπη 7-8 μερες ζητας απο τον Δεδδηε την αποξηλωση της παροχης...

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Ζητας την πρωτα την διακοπη του ρευματος απο τον παροχο σου.. .. Μετα ζητας απο τον Δεδδηε το χαρτι  οτι εχει γινει η διακοπη του ρευματος και το καταθετεις στον δημο  για να μην πληρωνεις... Και μετα απο την διακοπη 7-8 μερες ζητας απο τον Δεδδηε την αποξηλωση της παροχης...

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, WuYingRen είπε

Αν πάω και ακυρώσω το συμβόλαιο στη ΔΕΗ (πληρώσω και το όποιο πεναλτυ ακύρωσης της σύμβασης). Τότε, απλά θα υπάρχει ενα ρολοϊ και δε θα έρχεται λογαριασμός. Θα είμαι κάπως εκτεθημένος; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι τα πάγια του δημου κλπ, αλλά αυτά όπως είπα έχουν μεταφερθει στο άλλο ρολοϊ.

Καλημέρα κάτι δεν λες σωστά, για να μεταφερθούν όλες οι χρεώσεις του Δήμου στο άλλο ρολόι θα πρέπει πρώτα να γίνει ενοποίηση παροχών στον ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο σύμφωνα με όσα περιέγραψες δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Να στο πω πιο απλά, ας πούμε ότι το διαμέρισμα είναι 100τμ και ότι κάθε παροχή έχει χρεώσεις υπέρ δήμου και τρίτων για 50 τμ, ε εφόσον κάνεις διακοπή στη μία παροχή τότε θα πληρώνεις τέλη/ταπ μόνο για τα 50τμ.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις σωστή ΥΔΕ για να γίνουν όλα σωστά, αλλιώς τα προβλήματα στο μέλλον είναι σίγουρα.

Δημοσ.

@Joshua21, σε ευχαριστώ για την επισήμανση. Να σου πω βέβαια και τη μεγάλη ανοησία που έκανα.
Οταν πήγα στη ΔΕΗ για να μεταφέρω τα ρολογια στο όνομά μου, του έδειξα το χαρτί απο το Δήμο που πήρα ωστε να γίνει η μεταφορά όλων των τμ του διαμερίσματος στο ένα ρολοϊ. Και όντως, το ρολοι που δίνει ρευμα στο σπίτι, έχει και τα τμ του διαμερίσματος και της αποθήκης. Βεβαια, βλέπω οτι πληρώνω ακόμα Δημοτικά Τέλη και στο ρολοι που θέλω να καταργήσω (ευτυχώς ειναι λίγα σχετικά 30ε/δίμηνο).
Αρα πληρώνω κανονικά όλα τα τέλη του Δημου στο ρολοι που θέλω να κρατήσω. Ισα, ισα, τώρα πληρώνω παραπάνω.
ΑΝ καταφέρω να βρώ άκρη με τον ΔΕΔΔΗΕ και Ηλ. Μηχ., θα τα κάνω όπως ακριβώς λές, αλλά αν δε μπορω να βρω ακρη μιας και δε θα μείνω Ελλάδα για μήνες, έλεγα μηπως απλά παω και διακόψω το συμβόλαιο αφού τέλη και ερτ και όλα τα πληρώνω στο ρολοϊ που δίνει ρευμα στο σπίτι.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, WuYingRen είπε

@Joshua21, σε ευχαριστώ για την επισήμανση. Να σου πω βέβαια και τη μεγάλη ανοησία που έκανα.
Οταν πήγα στη ΔΕΗ για να μεταφέρω τα ρολογια στο όνομά μου, του έδειξα το χαρτί απο το Δήμο που πήρα ωστε να γίνει η μεταφορά όλων των τμ του διαμερίσματος στο ένα ρολοϊ. Και όντως, το ρολοι που δίνει ρευμα στο σπίτι, έχει και τα τμ του διαμερίσματος και της αποθήκης. Βεβαια, βλέπω οτι πληρώνω ακόμα Δημοτικά Τέλη και στο ρολοι που θέλω να καταργήσω (ευτυχώς ειναι λίγα σχετικά 30ε/δίμηνο).
Αρα πληρώνω κανονικά όλα τα τέλη του Δημου στο ρολοι που θέλω να κρατήσω. Ισα, ισα, τώρα πληρώνω παραπάνω.
ΑΝ καταφέρω να βρώ άκρη με τον ΔΕΔΔΗΕ και Ηλ. Μηχ., θα τα κάνω όπως ακριβώς λές, αλλά αν δε μπορω να βρω ακρη μιας και δε θα μείνω Ελλάδα για μήνες, έλεγα μηπως απλά παω και διακόψω το συμβόλαιο αφού τέλη και ερτ και όλα τα πληρώνω στο ρολοϊ που δίνει ρευμα στο σπίτι.

Καλημερα... Ειπαμε κανε μια διακοπη του ρευματος στην μια παροχη... Και μετα ζητας αποξηλωση της παροχης αυτης...

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, WuYingRen είπε

Φίλε μου συνεχίζεις να τα γράφεις μπερδεμένα, τα τ.μ. πάνω στα οποία υπολογίζονται οι χρεώσεις του Δήμου στους λογαριασμούς ρεύματος δεν είμαι θέμα ΔΕΗ και γενικότερα παρόχου, είναι θέμα ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ και ο κάθε πάροχος τα υπολογίζει με βάση τα τ.μ. που του ανακοινώνει ο ΔΕΔΔΗΕ. Αν όντως έδειξες στη ΔΕΗ το χαρτί του Δήμου με τα νέα τετραγωνικά όπως λες, τότε αυτό δεν έκανε απολύτως καμία διαφορά στα τμ που γράφουν οι λογαριασμοί.

Πάντως διακοπή στο δεύτερο ρολόι εννοείται πως πρέπει να κάνεις, όπως και να χει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...