Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω βαλει σε εναν φακελλο 200 αρχεια mp3 ,δεν εχουν ομως αριθμητικη σειρα δλδ 1,2,3,4 κτλ υπαρχει καποιος τροπος να τα βαλω σε σειρα? ευχαριστω

Δημοσ.

Πρέπει να αλλάξεις το όνομα του κάθε αρχείου προσθέτοντας στην αρχή αρίθμηση (001, 002 κτλ.) - κι αυτό πρέπει να γίνει χειροκίνητα με rename (πατάς F2 στο πληκτρολόγιο, για ευκολία) κάθε αρχείου.

Δημοσ.

αυτο πως δουλευει εγω ελεγα με μια επιλογη ολων να μπορεις να κανεις αριθμηση 1,2,3,4,5,κτλ

Δημοσ.

Αν δεν σε ενδιαφέρει να ορίσεις εσύ τη δική σου σειρά (πράγμα που γίνεται μόνο χειροκίνητα) υπάρχουν πολλές εφαρμογές που κάνουν αυτόματη αρίθμηση. Π.χ. εγώ χρησιμοποιώ το Bulk Rename Utility. Αλλά ακόμη κι αν το κάνεις αυτό, και πάλι η σειρά των αρχείων θα είναι αλφαβητική, απλώς με αριθμό μπροστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατεβάζεις ένα πρόγραμμα bulk renaming, εγώ χρησιμοποιώ το Renamer.

Πετάς μέσα τα mp3 ή τα προσθέτεις με Add files ή Add folders.

Αν θέλεις μπορείς να τα αλλάξεις θέση όπως σου αρέσει ή να τα στοιχίσεις κατά όνομα.

Πατάς Add στο Rules και επιλέγεις Insert και στο δεξί μέρος βάζεις μια τελεία και ένα κενό κολλητά (θα καταλάβεις μετά τον λόγο) και Add Rule.

Πάλι πας Add στο Rules και επιλέγεις Serialize και στο δεξί μέρος τσεκάρεις Pad to zeros και βάζεις το νούμερο 3 και Add Rule.

Τώρα στο κάτω μέρος με τα αρχεία θα δεις στο δεξί τους μέρος την νέα ονομασία (δεν εφαρμόστηκε ακόμα, είναι preview). Αν είσαι εντάξει πατάς στο κουμπί πάνω δεξιά που λέει Rename (τι άλλο! ). Αν θέλεις μπορείς να κάνεις ότι αλλαγές θέλεις και να πατάς Preview για να δεις πως θα είναι μετά. Ένα ακόμα Rule που μπορείς να προσθέσεις, ειδικά στα mp3 είναι το Clean Up και να τσεκάρεις όπως το screen παρακάτω γιατί πολλές φορές τα ονόματα είναι ότι να 'ναι.

spacer.png

Κάπως έτσι θα καταλήξει...

spacer.png

Αν θέλεις, μπορείς να το κάνεις με τυχαία αρίθμηση. Αντί για Serialize επέλεξε Randomize και τσεκάρισε μόνο Digits (0...9) και στη συνέχεια να προσθέσεις ένα Padding όπου θα τσεκάρεις μόνο το Add zero padding to length και να βάλεις 3. Το 3 είναι για νούμερα μέχρι 999, αν θέλεις να κάνεις την δουλειά σε παραπάνω από 1000 αρχεία θα βάλεις 4. Αυτό το νούμερο ορίζει ότι πρέπει να μπουν μηδενικά μπροστά από το νούμερο για να φτάσει τον αριθμό των ψηφίων που του ορίζεις, οπότε τα 1-9 θα πάρουν 2 μηδενικά, τα 11-99 ένα και τα 100-999 κανένα.

Και το τελικό αποτέλεσμα...

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 2
Δημοσ.

Αν επιλέξεις πολλά αρχεία μαζί και τους δώσεις το ίδιο όνομα θα βάλει απο μόνο του αύξουσα  κατάληξη .Αν το θυμάμαι καλά γιατί απέχω απο  win κάμποσα χρόνια .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν επιλέξεις πολλά αρχεία μαζί και τους δώσεις το ίδιο όνομα θα βάλει απο μόνο του αύξουσα  κατάληξη .Αν το θυμάμαι καλά γιατί απέχω απο  win κάμποσα χρόνια .

Ωραιο αυτο, δεν το ηξερα. Γηρασκω αει διδασκομενος

9 ώρες πριν, blackhill66 είπε

εχω βαλει σε εναν φακελλο 200 αρχεια mp3 ,δεν εχουν ομως αριθμητικη σειρα δλδ 1,2,3,4 κτλ υπαρχει καποιος τροπος να τα βαλω σε σειρα? ευχαριστω

Αν θελεις κατι πολυ εξηζητημενο, το καλυτερο ειναι να το φτιαξεις με Python η καποια αλλη γλωσσα προγραμματισμου. Αν χρειαστεις βοηθεια, πες ακριβως τη διαδικασια που θελεις και μπορουμε να βοηθησουμε

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, archer100 είπε

Αν θελεις κατι πολυ εξηζητημενο, το καλυτερο ειναι να το φτιαξεις με Python η καποια αλλη γλωσσα προγραμματισμου.

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για προγραμματισμό. Τα προγράμματα bulk renaming κάνουν παπάδες, ακόμα και translit Greek<->Greeklish κάνουν και το Renamer δέχεται και pascal scripts για εντελώς φευγάτες καταστάσεις.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για προγραμματισμό. Τα προγράμματα bulk renaming κάνουν παπάδες, ακόμα και translit Greek<->Greeklish κάνουν και το Renamer δέχεται και pascal scripts για εντελώς φευγάτες καταστάσεις.

Καλα και για προγραμματισμο μη φανταστεις, 8-12 γραμμες κωδικα θα ειναι, σε 10 λεπτα ειναι ετοιμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, ξέρω. Έχω δει λίγο την python πως δουλεύει και έδωσα μερικές γραμμές. Είναι όντως πολύ δυνατή, απλά δεν υπάρχει λόγος να γράφει κάποιος κώδικα όταν υπάρχουν τέτοιες δωρεάν εφαρμογές-αστέρια. :)

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Αν μιλάμε για mp3 τότε θέλεις κάποιον IDTag manager.
πχ. https://www.mp3tag.de/en/

Κάθε τραγούδι έχει πληροφορίες, καλλιτέχνη, τίτλο, ημερομηνία, άλμπουμ.
Με ένα tag manager μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες και φυσικά να προσθέσεις αρίθμηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...