Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/1/2023 στις 5:54 ΜΜ, poulinos είπε

ολα εχουν να κανουν ποσο θα στοιχισει και ποσα λεφτα θα επιφερει.

καλο ειναι να μην υπαρχουν παραλληλα ασχετα αν ειναι κεντρικη πριζα ή οχι.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

το τι παροχο θα βαλεις δεν θα αλλαξει το ποσο συγχρονιζεις ουτε το ποσο θα κατεβαζεις. μονο tweak μπορεις να κανεις στην γραμμη για να κερδισεις σε ταχυτητα.μαλλον ετυχε να συγχρονισεις ψηλα και για αυτο ισως ειχες καλυτερες ταχυτητες. στα ποσα συγχρονιζεις τωρα και ποσο κατεβαζεις για να δουμε αν ειναι φυσιολογικο. και θα πρεπε να μπορεις κανονικα να μπεις στο router διαμεσο powerline.καντα hard reset και firmware update. επισης μην μετρας ταχυτητα πανω απο τα powerlines γιατι μπορει να εχεις πολλες διακυμανσεις και να μην φταιει το fritz ουτε η γραμμη. speed test με ethernet πανω απο το ρουτερ παντα. μετα βλεπεις τι κανεις απο τα powerlines και αν μπορει να διορθωθει αυτο.

Καλημέρα, μετά και τις τελευταίες άκαρπες προσπάθειες έχω απογοητευτεί πλήρως .. Ξήλωσα τα Powerlines έκανα reset το μοντεμ και βλέπω ακόμα μικρότερη ταχύτητα συγχρονισμού από πριν. Όταν έκανα την πρώτη εγκατάσταση του μοντεμ είδα συγχρονίζει στα 17 το μοντεμ και έβλεπα 15 κατά μέσο όρο στο speedtest, μετά την αλλαγή πρίζας στο μοντεμ συγχρόνιζε στα 17 και έβλεπα 17,3 στο speedtest (το καλύτερο μέχρι τώρα), από κει και μετά όσα reset  και να έκανα με ή χωρίς powerline η ταχύτητα συγχρονισμού όλο πέφτει .Πλέον μετά από την τελευταία προσπάθεια η ταχύτητα συγχρονισμού  είναι στο 16,2 και στο speedtest βλέπω μέχρι 14 στην καλύτερη . Θα δω τι θα κάνει και ο ηλεκτρολόγος και πόσο θα κερδίσω και από αυτό και δεν θα ασχοληθώ άλλο . Θα το είχα παρατήσει αρχής εξ αρχής αλλά το 17,3 το είδα σταθερά για δύο μέρες και δεν ήταν μια και πάει άρα υπέθεσα ότι μπορούσα να φτάσω πάλι αυτή την ταχύτητα. Αυτά , σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/1/2023 στις 5:58 ΜΜ, poulinos είπε

οκ τοτε μιλα μια μαζι τους να δουν οτι πραγματι εισαι πισω απο cgnat

Τελικα ημουν πισω απο cgnat και με εβγαλαν με πολυ απλο τροπο μπηκα στην σελιδα τους στο τσατ τους ειπα θελω για τον ταδε αριθμο να βγαλετε το cgnat και μετα απο μερικα λεπτα με ειχαν βγαλει.

Δημοσ.
2 hours ago, LLLEFTERIS said:

Τελικα ημουν πισω απο cgnat και με εβγαλαν με πολυ απλο τροπο μπηκα στην σελιδα τους στο τσατ τους ειπα θελω για τον ταδε αριθμο να βγαλετε το cgnat και μετα απο μερικα λεπτα με ειχαν βγαλει.

ε ναι δεν ειναι τιποτα δυσκολο να το κανουν.

On 20/01/2023 at 10:49, vandamme18aj said:

Καλημέρα, μετά και τις τελευταίες άκαρπες προσπάθειες έχω απογοητευτεί πλήρως .. Ξήλωσα τα Powerlines έκανα reset το μοντεμ και βλέπω ακόμα μικρότερη ταχύτητα συγχρονισμού από πριν. Όταν έκανα την πρώτη εγκατάσταση του μοντεμ είδα συγχρονίζει στα 17 το μοντεμ και έβλεπα 15 κατά μέσο όρο στο speedtest, μετά την αλλαγή πρίζας στο μοντεμ συγχρόνιζε στα 17 και έβλεπα 17,3 στο speedtest (το καλύτερο μέχρι τώρα), από κει και μετά όσα reset  και να έκανα με ή χωρίς powerline η ταχύτητα συγχρονισμού όλο πέφτει .Πλέον μετά από την τελευταία προσπάθεια η ταχύτητα συγχρονισμού  είναι στο 16,2 και στο speedtest βλέπω μέχρι 14 στην καλύτερη . Θα δω τι θα κάνει και ο ηλεκτρολόγος και πόσο θα κερδίσω και από αυτό και δεν θα ασχοληθώ άλλο . Θα το είχα παρατήσει αρχής εξ αρχής αλλά το 17,3 το είδα σταθερά για δύο μέρες και δεν ήταν μια και πάει άρα υπέθεσα ότι μπορούσα να φτάσω πάλι αυτή την ταχύτητα. Αυτά , σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές 

Οτι για καποιο λογο συγχρονισες στα 17 δεν σημαινει οτι  εκει θα παιζεις παντα. στο speedtest παντα θα βλεπειςλιγοτερο και ειναι λογικο. 1002 λογοι να επαιξες για 2 μερες στα 17. απλα τα margin σου θα ηταν χαμηλα. το βασικο ειναι να δεις ποσο συγχρονιζεις εξω και ποσο μεσα για να δεις αν φταιει κατι στην καλωδιωση.

απλα να καταλαβει ο ηλεκτρολογος τι πρεπει να κανει.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δημοσ.

Να σου δώσω τα φώτα μου ως πιο παλιός στη Καλαμάτα!

Καμία εταιρεία στη Καλαμάτα δεν δίνει πλέον VDSL από το αστικό κέντρο εδώ και χρόνια. Τυγχάνει να είμαι από τους τυχερούς που έχουν VDSL για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι στο ίδιο πακέτο από το 2010. Βέβαια η γραμμή καμία σχέση σε ταχύτητα πια. Όταν ξεκίνησα ειμουν καρφωμένος στα 50 και τώρα με το ζόρι λίγο πάνω από 20 και η πλάκα είναι ότι το attenuation της γραμμής δεν έχει αλλάξει καθόλου....και είμαι 200-300 μέτρα από το ΑΚ

Το καλό είναι ότι η wind/nova επιτέλους ενεργοποίησε τη FTTH καμπίνα απέναντι από το σπίτι (μένω μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος της Σωκράτους) και υποτίθεται από αρχές Φεβρουαρίου επιτέλους θα έχω σωστή γραμμή 1GBps.

Λογικά είμαστε κοντά, βάλε τη διεύθυνση σου στο site της cosmote και δες μέχρι τι ταχύτητες σου βγάζει γιατί με την εξυπηρέτηση πελατών της nova ενδεχομένως να μην βγάλεις άκρη και δεν έχουν πια αναζήτηση διαθεσιμότητας στο καινούργιο site.

Αν σου βγάζει διαθεσιμότητα FTTH στη cosmote τρέξε να κάνεις αίτηση στη nova!

Δημοσ.
1 minute ago, panzertank said:

Να σου δώσω τα φώτα μου ως πιο παλιός στη Καλαμάτα!

Καμία εταιρεία στη Καλαμάτα δεν δίνει πλέον VDSL από το αστικό κέντρο εδώ και χρόνια. Τυγχάνει να είμαι από τους τυχερούς που έχουν VDSL για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι στο ίδιο πακέτο από το 2010. Βέβαια η γραμμή καμία σχέση σε ταχύτητα πια. Όταν ξεκίνησα ειμουν καρφωμένος στα 50 και τώρα με το ζόρι λίγο πάνω από 20 και η πλάκα είναι ότι το attenuation της γραμμής δεν έχει αλλάξει καθόλου....και είμαι 200-300 μέτρα από το ΑΚ

ο οτε δεν θα ασχοληθει με vdsl απο το αστικο κεντρο.μπορει λογω crosstalk μπορει και απλα λογω ποιοτητας χαλκου να μην παιζεις σωστα.αλλα δεν θα το κοιταξουν να το φτιαξουν καν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξέρω γι'αυτό και σταμάτησα να ασχολούμαι. Πάντως το crosstalk θα έπρεπε να επηρεάσει και το attenuation. Είμαι και με 8b profile.

Όταν λόγω της χαμηλής ταχύτητας τους τους ζήτησα να με ρίξουν σε adsl γιατί το το πιο πιθανό θα κλείδωνα λίγο πολύ το ίδιο με τη VDSL έτσι όπως κατάντησε μου είπαν ότι δεν είχαν πρόβλημα αλλά μετά δεν θα μπορούσαν να με ξαναεργοποιησουν σε VDSL αν το ζητούσα πάλι.

Για να μην μπλέξω και τα κάνω χειρότερα το κράτησα ως έχει και τουλάχιστον χαίρομαι το 5.5Mbps upload..... Ξέχασα να αναφέρω ότι όλα αυτά τα χρόνια είμαι με Wind. 😆

Επεξ/σία από panzertank
Δημοσ.
22 minutes ago, panzertank said:

Το ξέρω γι'αυτό και σταμάτησα να ασχολούμαι. Πάντως το crosstalk θα έπρεπε να επηρεάσει και το attenuation. Είμαι και με 8b profile.

Όταν λόγω της χαμηλής ταχύτητας τους τους ζήτησα να με ρίξουν σε adsl γιατί το το πιο πιθανό θα κλείδωνα λίγο πολύ το ίδιο με τη VDSL έτσι όπως κατάντησε μου είπαν ότι δεν είχαν πρόβλημα αλλά μετά δεν θα μπορούσαν να με ξαναεργοποιησουν σε VDSL αν το ζητούσα πάλι.

Για να μην μπλέξω και τα κάνω χειρότερα το κράτησα ως έχει και τουλάχιστον χαίρομαι το 5.5Mbps upload..... Ξέχασα να αναφέρω ότι όλα αυτά τα χρόνια είμαι με Wind. 😆

αν εισαι σταθερος θα ειναι κριμα να χασεις το upload .διοτι με adsl max 1 mbps και 2 σε annex m που θα σου ριξει ομως το down. καλα και να σε εβαζαν σε ads ανα πασα στιγμη μπορουν να σε ξαναγυρισουν ασχετα που δεν α το κανουν για διαφορους λογους. το attenuation μπορει να αλλαξει ακομα και απο το profile ακομα και απο αλλο ρουτερ. και το βασικο να εχεις σωστη καλωδιωση

Δημοσ.

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.

Αυτό που ήθελε να πω είναι ότι παρόλο που δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα στατιστικά της γραμμής ούτε το προφίλ από τη μέρα που ενεργοποιήθηκε η γραμμή μέχρι σήμερα εγώ σε μια νύχτα στη κυριολεξία από 50 πήγα στα περίπου 24. 

Η wind παρόλο που της επρηζα τα @@ έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και με βάση τα στατιστικά της γραμμής κλειδώνω όσο θα έπρεπε.....που ξαναλέω δεν είχαν αλλάξει καθόλου... Από το αστικό κέντρο παίρνω από καμπίνα ΟΤΕ και μιας και η υποβάθμιση στη ταχύτητα συνέπεσε με τη περίοδο που ο ΟΤΕ ξεκίναγε και αναβαθμίζει δωρεάν πελάτες με ADSL σε VDSL με 24αρι προφίλ, μου φάνηκε και εμένα ύποπτο μήπως κάτι τέτοιο καταλάθος έγινε και σε μένα.....

Ακρη δεν έβγαλα ποτέ και προτίμησα να κρατήσω τα πράγματα ως έχει και τουλάχιστον να επωφελούμαι από 5.5 up μέχρι η Wind που έχει αναλάβει τη πόλη μας για FTTH να δώσει φως στη οικία μου.

Το ότι έδωσε διαθεσιμότητα από πέρσι το Πάσχα και έκανα αμέσως αίτηση για 200αρα με κουπόνι από SFBB και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι είναι άλλο τραγελαφικό.

Δημοσ.
3 hours ago, panzertank said:

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.

Αυτό που ήθελε να πω είναι ότι παρόλο που δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα στατιστικά της γραμμής ούτε το προφίλ από τη μέρα που ενεργοποιήθηκε η γραμμή μέχρι σήμερα εγώ σε μια νύχτα στη κυριολεξία από 50 πήγα στα περίπου 24. 

Η wind παρόλο που της επρηζα τα @@ έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και με βάση τα στατιστικά της γραμμής κλειδώνω όσο θα έπρεπε.....που ξαναλέω δεν είχαν αλλάξει καθόλου... Από το αστικό κέντρο παίρνω από καμπίνα ΟΤΕ και μιας και η υποβάθμιση στη ταχύτητα συνέπεσε με τη περίοδο που ο ΟΤΕ ξεκίναγε και αναβαθμίζει δωρεάν πελάτες με ADSL σε VDSL με 24αρι προφίλ, μου φάνηκε και εμένα ύποπτο μήπως κάτι τέτοιο καταλάθος έγινε και σε μένα.....

Ακρη δεν έβγαλα ποτέ και προτίμησα να κρατήσω τα πράγματα ως έχει και τουλάχιστον να επωφελούμαι από 5.5 up μέχρι η Wind που έχει αναλάβει τη πόλη μας για FTTH να δώσει φως στη οικία μου.

Το ότι έδωσε διαθεσιμότητα από πέρσι το Πάσχα και έκανα αμέσως αίτηση για 200αρα με κουπόνι από SFBB και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι είναι άλλο τραγελαφικό.

Οτι δεν αλλαξαν τα χαρακτηριστικα της γραμμης δεν σημαινει οτι δεν εχει παθει κατι η γραμμη απεξω.
Εκτος αν εχει πειραχτει κατι αλλο. Η wind και η καθε wind θα το δωσει βλαβη στον οτε για θεμα χαλκου. Στο vdsl απο το αστικο κεντρο μην περιμενεις πολλα.Ακόμα και στο adsl υπαρχουν καποια ορια τα οποια θα δειξουν αν ειναι βλαβη ή οχι. Τι εννοω. Εχεις μια adsl με 10 attenuation 6 margin και παιζεις 20 Mbit για χ χρονικο διαστημα.ξαφνικα η γραμμη σου με 10 attenuation και 6 margin πεφτει στα 14 Mbit. Δεν σημαινε οτι ο οτε το θεωρει βλαβη. Ο οτε εχει θεσπισει καποια συγκεκριμενα ορια για το τι ειναι βλαβη.
Σου λεει οτι για 10 attenuation πχ στο ακ μαρκοπουλο με 10margin αν παιζεις πανω απο 8mbit εισαι οκ.δεν τον νοιαζει ποιο ειναι το μεγιστο.αυτος σου δινει απο που και κατω θεωρειται βλαβη. Εννοειται τα ορια ειναι πολυ χαμηλα και πρεπει να ειναι τελειως σκισμενη η γραμμη για να παει βλαβη. Σε vdsl απο το αστικο κεντρο δεν ξερω τι ισχυει αλλα υπαρχει περιπτωση να πρεπει να το γυρισεις σε adsl και να κανεις μετρηση για να δουν αν θεωρειται βλαβη. ο Παροχος το γυρναει σε adsl για δοκιμη δηλαδη για να δει ποσο συγχρονιζεις.
Καποτε ειχα το πινακακι για ολα τα αστικα κεντρα με βαση το attenuation απο ποσο και κατω πρεπει να παιζεις για να ειναι βλαβη αλλα δεν ξερω αν το εχω κρατησει. οποτε ακομα και αν επαιζες 20 ακομα και αν με βαση την αποσταση επρεπε να παιζεις 20 στην πραξη για τον οτε για να ειναι βλαβη παιζει να πρεπει να εισαι κατω απο 12-13.ή απο το αστικο κέντρο θα παιρνεις ή απο καμπινα. αν εσυ ησουν adsl απο το αστικο κεντρο εσενα δεν θα σε αλλαζαν σε vdsl. το να σσε γυρισουν σε καμπινα αν εχεις καμπινα ναι μπορει να το εκαναν αλλα παλι θα πρεπε να παιζεις καλυτερα απο πριν.
το αν εισαι vdsl ή adsl φαινεται μεσα απο τα στατιστικα.αλλα εφοσον λες οτι εχεις wind δεν θα διπλασιαστεις κτλ αλλο τοσο που εισαι απο το αστικο κεντρο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοιγω νεο θεμα, γραφω εδω και ελπιζω να βοηθησει ο @poulinos και οποιος αλλος γνωριζει βεβαια!

Απεχω γυρω στα 800μετρα απο το Α/Κ, μου εκαναν διπλασιασμο καθως δεν προβλεπεται αμεσα οπτικη ινα.

Ενω ειχα ξεκινησει καλα και τερματιζε το throughput στο attainable και ειχα uptime μεχρι και 20μερες, πριν λιγες μερες καποιο προβλημα προεκυψε στο καφαο και μου αλλαξαν πορτα (καρτα?). Εκτοτε, γεμιζω σφαλματα (errors ses, crc, και uncorrcted). Ο τεχνικος με κλειδωσε στα 30 αλλα η κατασταση ιδια. Μιλησα πολλες φορες, κοιταξαν τη γραμμη και μου ειπαν πως ολα ειναι οκ και πως δεν υποστηριζεται το vdsl στην περιοχη και θα παιζω με αποσυνδεσεις μεχρι και 2 την ημερα. Εγω εχω σταθερα μια αποσυνδεση καθε δυο μερες.

Το ερωτημα μου ειναι, επειδη στο vdsl μου ενεργοποιησαν gvector, bitswap, g.inp κλπ, μηπως αξιζει να τα "χασω" αυτα και να γυρισω σε adsl?

Σας επισυναπτω και τα χαρακτηριστικα απο fritz 7530ax.

Εσωτερικη καλωδιωση ειναι αλλαγμενη και δεν υπαρχουν αλλες τηλ. πριζες.

Screenshot 2023-02-08 at 15.02.46.png

Screenshot 2023-02-08 at 15.02.54.png

Screenshot 2023-02-08 at 15.03.13.png

Επεξ/σία από DimitrisM.
Δημοσ.
20 hours ago, DimitrisM. said:

Για να μην ανοιγω νεο θεμα, γραφω εδω και ελπιζω να βοηθησει ο @poulinos και οποιος αλλος γνωριζει βεβαια!

Απεχω γυρω στα 800μετρα απο το Α/Κ, μου εκαναν διπλασιασμο καθως δεν προβλεπεται αμεσα οπτικη ινα.

Ενω ειχα ξεκινησει καλα και τερματιζε το throughput στο attainable και ειχα uptime μεχρι και 20μερες, πριν λιγες μερες καποιο προβλημα προεκυψε στο καφαο και μου αλλαξαν πορτα (καρτα?). Εκτοτε, γεμιζω σφαλματα (errors ses, crc, και uncorrcted). Ο τεχνικος με κλειδωσε στα 30 αλλα η κατασταση ιδια. Μιλησα πολλες φορες, κοιταξαν τη γραμμη και μου ειπαν πως ολα ειναι οκ και πως δεν υποστηριζεται το vdsl στην περιοχη και θα παιζω με αποσυνδεσεις μεχρι και 2 την ημερα. Εγω εχω σταθερα μια αποσυνδεση καθε δυο μερες.

Το ερωτημα μου ειναι, επειδη στο vdsl μου ενεργοποιησαν gvector, bitswap, g.inp κλπ, μηπως αξιζει να τα "χασω" αυτα και να γυρισω σε adsl?

Σας επισυναπτω και τα χαρακτηριστικα απο fritz 7530ax.

Εσωτερικη καλωδιωση ειναι αλλαγμενη και δεν υπαρχουν αλλες τηλ. πριζες.

Screenshot 2023-02-08 at 15.02.46.png

Screenshot 2023-02-08 at 15.02.54.png

Screenshot 2023-02-08 at 15.03.13.png

Κατι μας λες λαθος.αν ησουν απο το αστικο κεντρο δεν θα πηγαινες σε διπλασιασμο ουτε θα ησουν σε 17a profile.αρα παιρνεις απο kv που ειναι μακρυα σου.
εφοσον επαιζες για ενα διαστημα σωστα τοτε μπορει να ειναι θεμα port στο dslam ή θεμα χαλκου.αλλα κλασσικα η ευκολη λυση ειναι σε βαζουμε στα 30.
δεν βρισκω λογο να πας σε adsl διοτι θα χασεις σε ταχυτητα και θα πας σε 1mbit upload. μια αποσυνδεση ανα δυο ημερες δεν ειναι κατι. και το margin σου τωρα
ειναι στα 14 οποτε δεν ειναι ασχημο.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα την εντυπωση οτι λογω αποστασης, παιρνω απο Α/Κ.

Γι αυτο ανεφερα το θεμα με την καρτα(πορτα). Τωρα εαν μιλησω με ΟΤΕ θα με ξεκλειδωσει απο το 30αρι;

Δημοσ.
35 minutes ago, DimitrisM. said:

Ειχα την εντυπωση οτι λογω αποστασης, παιρνω απο Α/Κ.

Γι αυτο ανεφερα το θεμα με την καρτα(πορτα). Τωρα εαν μιλησω με ΟΤΕ θα με ξεκλειδωσει απο το 30αρι;

αν ησουν απο το αστικο κεντρο θα πρεπε να εχεις 8b/8a κατι τετοιο. το θεμα δνε ειναι να σε ξεκλειδωσει ο οτε για να παιξεις 50αρι .το θεμα ειναι να παιξεις σωστα.αν πας 50 οπως εισαι τωρα α.δεν θα τα φτασεις αφου το attainable ειναι 43 και β.μπορει να εχεις παραπανω αποσυνδεσεις.οποτε θα πρεπει να το δουν σαν βλαβη

Δημοσ.

@poulinos Για μια ακομα φορα σε υπερευχαριστω για τις πληροφοριες. Οταν δε μπορεις να συνεννοηθεις με κανεναν, ερχεσαι εσυ και μας βοηθας με τις γνωσεις σου και εισαι και απολυτα κατανοητος. Σ ευχαριστω και παλι ! 

Δημοσ.
2 minutes ago, DimitrisM. said:

@poulinos Για μια ακομα φορα σε υπερευχαριστω για τις πληροφοριες. Οταν δε μπορεις να συνεννοηθεις με κανεναν, ερχεσαι εσυ και μας βοηθας με τις γνωσεις σου και εισαι και απολυτα κατανοητος. Σ ευχαριστω και παλι ! 

αν σε πανε 50 αρι το margin θα πεσει κοντα στο 8 με 9.τοτε ειναι που θα φας αποσυνδεσεις με το κιλο.εκτος αν το θεμα ειναι στην δικη σου καλωδιωση αλλα πρεπει να κανεις δοκιμη σε κατανεμητη ή σε χωνευτη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...