angienik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έχω το vivobook Asus laptop E410MA 1,5 χρόνο περίπου για βασική , οικιακή χρηση ( κυρίως σεμινάρια και πλοηγηση..ουτε gaming,ουτε ταινίες, ούτε μουσικη..) Ούτε νερό έχει πέσει, ούτε γρατζουνια έχει, τον προσέχω αρκετά. Εδώ και 2 μέρες η μπαταρία έχει κολλήσει στο 42%, δεν φορτίζει αλλά ούτε και αδειάζει..με το που το βγάζω από την τροφοδοσία όμως κλείνει η οθόνη και σβήνει ο υπολογιστής. Με άλλα λόγια λειτουργεί μόνο με ρεύμα... Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει; Ευχαριστώ πάρα πολυ!
aces Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, angienik είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έχω το vivobook Asus laptop E410MA 1,5 χρόνο περίπου για βασική , οικιακή χρηση ( κυρίως σεμινάρια και πλοηγηση..ουτε gaming,ουτε ταινίες, ούτε μουσικη..) Ούτε νερό έχει πέσει, ούτε γρατζουνια έχει, τον προσέχω αρκετά. Εδώ και 2 μέρες η μπαταρία έχει κολλήσει στο 42%, δεν φορτίζει αλλά ούτε και αδειάζει..με το που το βγάζω από την τροφοδοσία όμως κλείνει η οθόνη και σβήνει ο υπολογιστής. Με άλλα λόγια λειτουργεί μόνο με ρεύμα... Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει; Ευχαριστώ πάρα πολυ! Καλή Χρονιά! Εφόσον χωρίς την παροχή ρεύματος κλείνει πάει να πει αρχικά οτι το 42% είναι ολίγον εικονικό. 1,5-2 χρόνια ειναι καιρος οχι ομως τοσος για αλλαγη μπαταρίας αλλα επρεπε να το χρησιμοποιούσες καπου-κάπου και με μπαταρία παρόλο που εισαι ως επι το πλείστον σε οικιακή χρήση. Αρχικά, Δοκίμασε μήπως βρεις αλλο φορτιστή-καλώδιο & δώσει κανονικά΄ρεύμα η φόρτιση κ η μπαταρία φορτίσει αλλίως επικοινώνησε απευθείας με την ASUS Τηλεφωνικό κέντρο. +30 211 198 5051 Mesogeion 249 https://www.asusplus.gr/ https://www.asus.com/support/Product/ContactUs/Services/questionform/?lang=en +30 211 198 5051 Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από aces
ventalias Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Καλή χρονιά! Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας, ή πιθανώς και με την ίδια τη μπαταρία. Δοκίμασε το εξής : Με το ρεύμα βγαλμένο πάτα το κουμπί εκκίνησης. Αν δεν ανάβει, όπως είναι λογικό με βάσει αυτά που περιγράφεις, πάτα το παρατεταμένα για ένα λεπτό. Μετά άφησε το κουμπί, σύνδεσε το ρεύμα, πάτα το ξανά να ξεκινήσει και δες αν υπάρχει κάποια αλλαγή. Επίσης, όπως είπε και ο φίλος, αν μπορείς δοκίμασε το ίδιο και με άλλο φορτιστή, με προσοχή στα εξής : Ίδια Volt και ίσα ή περισσότερα Ampere (ή Watt).
aces Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, ventalias είπε με προσοχή στα εξής : Ίδια Volt και ίσα ή περισσότερα Ampere (ή Watt). Σωστά Παντως οι φορτιστές χαλάνε συχνά πυκνά πολύ ευκολα κ ειδικά τα καλώδια τους δεν πιάνουν αρκετες φορες (χαλάνε ευκολα) και ειναι σύνηθες αν και πιστεύω οτι επειδη ειναι κολλημένο στο 42% το προβλημα ειναι στη μπαταρία που έχει απορυθμιστεί μαλλον αφου θα εμεινε καιρο χωρίς καποιο κύκλο φορτισης (με τη συνεχη χρήση στο ρεύμα). Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από aces
angienik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, θα δοκιμάσω τα όσα μου είπατε και θα επανέλθω. 🙂 Δοκίμασα αυτό με το παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί power αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε... Έβαλα κι άλλον φορτιστή εξακολουθεί να μην ξεκολλάει από το 42%...μήπως έχω κάνει εγώ κάποια ρύθμιση στην εξοικονόμηση ενέργειας και γίνεται όλο αυτό; Είμαι και ψιλοασχετη... IMG_20230103_163646.HEIC
aces Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, angienik είπε Έβαλα κι άλλον φορτιστή εξακολουθεί να μην ξεκολλάει από το 42%...μήπως έχω κάνει εγώ κάποια ρύθμιση στην εξοικονόμηση ενέργειας και γίνεται όλο αυτό; Είμαι και ψιλοασχετη... IMG_20230103_163646.HEIC 549.22 kB · 0 downloads Αν θα εχεις πειραξει (εστω κ κατα λαθος στην εξοικονόμηση ενεργειας) κατι θα φανει στις ρυθμισεις μεσα απο το myASUS που ερχεται εγκατεστημένο σε ολες τις συσκευές της. https://www.asus.com/support/myasus-deeplink Το οποιο έχει και αρκετά διαγνωστικά τεστ.
LLLEFTERIS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Το myasus παει 60 80 100 το 42 ειναι προβλημα εγω το δικο μου το εχω στο 60 γιατι το εχω παντα στο ρευμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα