Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ειπα να ρωτησω τη γνωμη σας καθως ενδιαφερομαι να αγορασω το πρωτο μου αυτοκινητο και περαν του να οδηγω δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις περι του θεματος.

Μου κινησε το ενδιαφερον η κατηγορια B SUV μιας και λογω μεγεθους ισως δου δινει μεγαλυτερη ανεση απο αποψη χωρου.

Ειμαι κυριως αναμεσα σε Dacia Sandero Stepway με ή χωρις φυσικό αεριο καθως δε νομιζω να κανω πανω απο 8000 χλμ τον χρονο και η διαφορα ειναι γυρω στα 700 ευρω και σε Kia Stonic 1.2. 

Εμφανισιακα προτιμω πολυ περισσοτερο το Dacia αλλα η αληθεια ειναι οτι με προβληματιζει η μαρκα. Το ξερω οτι ανηκει στη Renault αλλα σιγουρα εξακολουθει να ειναι ενα budget αυτοκινητο. Απο την αλλη η Kia προσφερει ενα παρομοιο σε χωρους αυτοκινητο με 7 χρονια εγγυηση και σιγουρα μεγαλυτερη σιγουρια λογω μαρκας καθως και δυο παραπανω αστερια στην ασφαλεια.

Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας γιατι προσπαθησα να κανω καποια συζητηση και στην ομαδα Stepway του facebook αλλα σαν ιδιοκτητες μου παρουσιασαν ενα τελειο αυτοκινητο χωρις κανενα ψεγαδι και αυτο δε μου φαινεται και πολυ αντικειμενικο.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα παραπάνω αστέρια στα crash test είναι επειδή το Dacia έχει μόνο τα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας που είναι υποχρεωτικά στην ΕΕ. θεωρητικά η ασφάλεια των 2 αυτοκινήτων μετά από τρακάρισμα είναι η ίδια. 

σχετικά με το δίλημμα σου προσωπικά θα πήγαινα στο Stonic αλλά στο 1,0lt που είναι σαφώς καλύτερος κινητήρας και νομίζω ότι η διαφορά των 1500€ είναι μικρή.

Επεξ/σία από Panagiotis 05
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήμουν στο ίδιο δίλημμα.

Το stepway δεν έχει παρόμοιους χώρους, έχει σαφώς περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες αλλά και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Το stonic είναι μικρό, δεν νομίζω ότι επαρκεί για οικογένεια με 2 παιδιά.

Τελικά πήγα στο stonic 1.2 γιατί στο 99% του χρόνου κάνει μικρές αποστάσεις σε μικρή πόλη (και έχω ήδη 2ο μεγαλύτερο αμάξι).

Καλό είναι. Ένα απλό αυτοκίνητο με μέτριο εσωτερικό και πλαστικά, τιμόνι χωρίς αίσθηση, μέτρια ποιότητα κύλισης και μέτρια ηχομόνωση, αναρτήσεις που κοπανανε λίγο, παρωχημένη τεχνολογία στα μηχανικά μέρη. Είναι όμως φθηνό με μεγάλη εγγύηση.  Αλλά δεν μπορώ να στα συγκρίνω μεταξύ τους, δεν έχω οδηγήσει ποτέ το stepway.  Πάντως αν έχεις τη δυνατότητα, πήγαινε στο χιλιάρι (εφόσον πας σε στονικ) ενώ θα ήθελα να πήγαινα σε ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού που να έχει και το safety pack μέσα.

Από κατανάλωση, κρατάω στοιχεία εδώ και 10000χλμ που πρόσφατα έκλεισα , καίει 6λ/100.

IMG_20230103_163935.jpg.61b1c003b1397f8c2c98abab2548e40d.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.

Με 2 αστερια NCAP το Dacia ειναι απλως 5 λαμαρινες με σελοτειπ.

Διαβαζεις αυτο

"However, structures in the dashboard presented a risk of injury to occupants of different sizes and to those sitting in different positions, and protection for this part of the body was downgraded to marginal. Chest protection was also rated as marginal for both front seat occupants, based on dummy readings of chest compression"

και καταλαβαινεις οτι σε συγκρουση σου ερχεται ολο το αμαξι στην μούρη😉

Ασε που μεσα ειναι φτηνιαρικο επιπεδου παγκου λαικης με βρακια

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sirpierock είπε

Ειμαι κυριως αναμεσα σε Dacia Sandero Stepway με ή χωρις φυσικό αεριο καθως δε νομιζω να κανω πανω απο 8000 χλμ τον χρονο και η διαφορα ειναι γυρω στα 700 ευρω και σε Kia Stonic 1.2. 

Dacia δεν έχει εκδόσεις με φυσικό αέριο (cng) αλλά με υγραέριο (lpg)

Φυσικό αέριο suvειδες Seat Arona - skoda Kamiq 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sirpierock είπε

όπως προείπε ο terry , είναι με υγραέριο και οτιδήποτε πάρεις και κάνεις πάνω απο 5000χλμ/έτος αξίζει lpg/cng (με σημερινές τιμές)

Το καλό με εργοστασιακό σύστημα είναι οτι ξέρεις οτι είναι σωστά ρυθμισμένο, απο την άλλη όμως έχεις κλειδωμένο εγκέφαλο και στηρίζεσαι στο αν ξέρουν στην αντιπροσωπία το σύστημα αερίου ή όχι και μπορεί να αναγκαστείς στο τέλος να αλλάξεις εγκέφαλο να στο ρυθμίσει σωστός εγκαταστάτης (σε περίπτωση δυσλειτουργίας)

Αν πας σε Kia Stonic , έχεις απο τη μία 7ετής σοβαρή εγγύηση , απο την άλλη δε θα μπορείς να κάνεις μετατροπή σε lpg για 7 χρόνια αν θες να την κρατήσεις για το μοτέρ.

Τα αστέρια ασφάλειας μου είναι παγερά αδιάφορα όμως είναι υποκειμενική άποψη και καλό είναι να γνωρίζεις οτι η Dacia έχει χαμηλή βαθμολογία

6 ώρες πριν, Panagiotis 05 είπε

τα παραπάνω αστέρια στα crash test είναι επειδή το Dacia έχει μόνο τα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας που είναι υποχρεωτικά στην ΕΕ.

όχι , έχει παραπάνω , αν είχε μόνο τα βασικά θα έπαιρνε μηδέν (όπως το panda που έχω)

8 ώρες πριν, sirpierock είπε

προσπαθησα να κανω καποια συζητηση και στην ομαδα Stepway του facebook αλλα σαν ιδιοκτητες μου παρουσιασαν ενα τελειο αυτοκινητο χωρις κανενα ψεγαδι και αυτο δε μου φαινεται και πολυ αντικειμενικο

είχα μπει παλιότερα (τότε ήταν η παλιότερη φθηνότερη σειρά lpg στα 12.500€) και εννοείται αναφέρανε μικροτριγμούς , χαζοηλεκτρολογικά μικροπροβλήματα, μη εναλλαγή καυσίμου που λυνόταν εύκολα στην αντιπροσωπία κτλ . Για την καινούρια σειρά δεν παρακολούθησα , αλλά λογικό για νέο αυτοκίνητο να μη βγάζει προβλήματα . Αυτά φαίνονται μετά απο καιρό , ειδικά αν υπάρχει σοβαρή αστοχία υλικών στην παραγωγή

Δημοσ.
2 ώρες πριν, winawer είπε

Μακρια και απο τα 2. Πολυ μετρια εως κακα αυτοκινητα. Θα κλαις τα λεφτα σου σε λιγο καιρο

Υποτίθεται ότι στο ένα από τα δύο πας για την αξιοπιστία

https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/atroto-to-kia-stonic-meta-apo-100-000-chlm

Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Υποτίθεται ότι στο ένα από τα δύο πας για την αξιοπιστία

https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/atroto-to-kia-stonic-meta-apo-100-000-chlm

Όπως αναφερθηκε ήδη, πολύ μέτριο εσωτερικά. Πλαστικά κακης ποιότητας παντού. Σίγουρα πιο αξιόπιστο από Dacia 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, winawer είπε

Όπως αναφερθηκε ήδη, πολύ μέτριο εσωτερικά. Πλαστικά κακης ποιότητας παντού. Σίγουρα πιο αξιόπιστο από Dacia 

Αντικειμενικά πάντως στα λεφτά του δεν θα βρεις καλά πλαστικά. Το αμάξι είναι συγκριτικά φθηνό.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αντικειμενικά πάντως στα λεφτά του δεν θα βρεις καλά πλαστικά. Το αμάξι είναι συγκριτικά φθηνό.

Δεν διαφωνώ. Ότι πληρώνεις παίρνεις 

Δημοσ.

Με την ευκαιρία να πούμε ότι το Stonic είναι ένα καλά στημένο αυτοκίνητο, με μικρές κλίσεις και γενικά ευχάριστο οδηγικά. Όπως έγραψα, το τιμόνι μου φαίνεται αποστειρωμένο (αν και προέρχομαι από focus), αλλά στις στροφές το αμάξι σου δίνει μια αρκετά σπορ αίσθηση.

Αυτό φαίνεται και στο παρακάτω video

το stepway πρέπει να είναι αρκετά πιο μαλακό (και φαντάζομαι πιο άνετο):

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...