orpheas2 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ το εξής. Αγόρασα μια τηλεόραση 4k και Xbox series x. Όλα καλά μέχρι εδώ καθώς θα συνδέεται με το καλώδιο hdmi 2,1. Η ερώτηση μου αφορά στη σύνδεση του λάπτοπ μου με την τη συγκεκριμένη τηλεόραση. Το λάπτοπ είναι περίπου 4 ετών, (HP, core I.5 , 7th Gen ),. Φαντάζομαι είναι η θύρα hdmi για το 1,4. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση ? Αν συνδέσω το προηγούμενο hdmi καλώδιο ( 1,4 ) που είχα, τι ανάλυση θα δω στην καινούργια τηλεόραση ? Αν βάλω το hdmi 2,1, θα έχει κάποιο νόημα ? Ευχαριστώ πολύ !!!
greekfragma Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα και καλή χρονιά. Πριν απαντήσουμε να μάθετε να γράφετε πλήρη στοιχεία από τα κομμάτια που συνδέονται. Κάθε μοντέλο έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και δε γίνεται να απαντάμε κάθε φορά γενικότητες. Γίνετε συγκεκριμένοι όταν ρωτάτε για να απαντάμε και επί συγκεκριμένων προδιαγραφών. Ποιά τηλεόραση, Ποιό λάπτοπ. Ακριβή μοντέλα. Αναγράφεις και επανερχόμαστε.
SabotazNic Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, orpheas2 είπε Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ το εξής. Αγόρασα μια τηλεόραση 4k και Xbox series x. Όλα καλά μέχρι εδώ καθώς θα συνδέεται με το καλώδιο hdmi 2,1. Η ερώτηση μου αφορά στη σύνδεση του λάπτοπ μου με την τη συγκεκριμένη τηλεόραση. Το λάπτοπ είναι περίπου 4 ετών, (HP, core I.5 , 7th Gen ),. Φαντάζομαι είναι η θύρα hdmi για το 1,4. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση ? Αν συνδέσω το προηγούμενο hdmi καλώδιο ( 1,4 ) που είχα, τι ανάλυση θα δω στην καινούργια τηλεόραση ? Αν βάλω το hdmi 2,1, θα έχει κάποιο νόημα ? Ευχαριστώ πολύ !!! Μπορεις να συνδεσεις το λαπτοπ με το καλωδιο 2.1, για να μην το αλλαζεις συνεχεια, αν αυτο ρωτας.
orpheas2 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Το λάπτοπ είναι το HP - 15-ay101nv (ENERGY STAR). Τηλεόραση αγοράστηκε η LG OLED 48" 4K Smart OLED48C26LB Ναι το φαντάζομαι πως μπορώ να το συνδέσω ! Η ερώτηση μου αφορά στην εικόνα που θα βλέπω εγώ στην καινούργια μου τηλεόραση, όταν θα συνδέω το λάπτοπ μου με αυτήν. Θα είναι 4k η όχι ? Και τι μπορω να κάνω . Έχει νόημα να αγοράσω άλλο ένα καλώδιο hdmi 2,1 ώστε να έχω ένα για το Xbox και ένα για το λάπτοπ. Ευχαριστώ
greekfragma Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δεν υπάρχει πουθενά πληροφορία στο ίντερνετ για την έκδοση HDMI που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο. Με καλώδιο 1.4 θα δεις έως 4K 30Hz στην LG Oled άρα για κλασσικά φορμάτ ταινιών 24fps είσαι οκ. Δοκίμασε με το καλώδιο 2.1. Αν δεις υποστήριξη 4Κ 60Hz/120Hz τότε έχει νόημα να πάρεις και 2ο καλώδιο 2.1
orpheas2 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Ok !! Θα δοκιμάσω με το καλώδιο που θα μου έρθει με το Xbox και βλέπουμε. Χίλια ευχαριστώ !!!
greekfragma Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Εξαρτάται τι σηκώνει το λάπτοπ πάντα. Αν δεις οτι με το 2.1 καλώδιο παίζεις απροβλημάτιστα HDR 4K περιεχόμενο (με το κατάλληλο player + settings) παίρνεις ακόμα ένα καλώδιο 2.1
orpheas2 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Πως θα το καταλάβω ?? Σόρρυ αλλά είναι η πρώτη φορά που αγοράζω τηλεόραση 4k.
Λύση greekfragma Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Λύση Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 όταν συνδέσεις το λάπτοπ με το 2.1 θα δεις τη μέγιστη επιλογή ανάλυσης και Hz. Αν είναι πάνω από 4Κ 30Hz σημαίνει οτι το hdmi port του λάπτοπ είναι έκδοση 2.0 και όχι 1.4 Η τηλεόρασή σου τρέχει 4Κ σε 24/30/60/120Hz Για απλή ταινία σε νοιάζει μόνο το 4Κ 24. Αν θες HDR και να απολαύσεις τη τηλεόραση στο μέγιστο ή είσαι τυχερός και το λάπτοπ έχει HDMI 2.0 ή αναβαθμίζεις με αντίστοιχο λάπτοπ με HDMI 2.1
orpheas2 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Σούπερ !!!! Νομίζω το κατάλαβα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και τη βοήθεια !!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα