Προς το περιεχόμενο

Επιστροφή λάπτοπ Lenovo ολοκαίνουργιου, αλλά όχι σφραγισμένου πίσω στην επίσημη αντιπροσωπεία, γίνεται?

petran66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Λοιπόν πήρα τη Παρασκευή 30/12/2022 (πριν τρεις μέρες δηλ.) αυτό το λάπτοπ: Lenovo IdeaPad 3-15*Premium FullHD-IPS Ryzen5-5500 16GB SSD512 W11 BackLit Fingerprint Cam720p, από την επίσημη αντιπροσωπεία της Lenovo (στη Πυλαία Θεσσαλονίκης), 649 ευρώ με απόδειξη φυσικά, με φυσική παρουσία μου και πληρώνοντας με χρεωστική κάρτα. Το άνοιξα για να το δω, αλλά έχω κρατήσει τη συσκευασία του, με τα πάντα όλα μέσα! Δεν έχει διαφορά από σφραγισμένο! Το θέμα μου είναι ότι απλά το μετάνιωσα, λόγω κακού υπολογισμού οικονομικών και θέλω να το δώσω πίσω! Μπορώ? Το έχω βάλει κι εδώ αγγελία, αλλά οπωσδήποτε θα χάσω κάποια αρκετά ευρώ σίγουρα! Βέβαια ο πωλητής εκεί μου είπε πριν το πάρω, αν είμαι σίγουρος και του είπα πως είμαι!! Τι λέτε? Έχουν δικαίωμα να μη το πάρουν πίσω? Κάθε συμβουλή-γνώμη, δεχτή. Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, petran66 είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Λοιπόν πήρα τη Παρασκευή 30/12/2022 (πριν τρεις μέρες δηλ.) αυτό το λάπτοπ: Lenovo IdeaPad 3-15*Premium FullHD-IPS Ryzen5-5500 16GB SSD512 W11 BackLit Fingerprint Cam720p, από την επίσημη αντιπροσωπεία της Lenovo (στη Πυλαία Θεσσαλονίκης), 649 ευρώ με απόδειξη φυσικά, με φυσική παρουσία μου και πληρώνοντας με χρεωστική κάρτα. Το άνοιξα για να το δω, αλλά έχω κρατήσει τη συσκευασία του, με τα πάντα όλα μέσα! Δεν έχει διαφορά από σφραγισμένο! Το θέμα μου είναι ότι απλά το μετάνιωσα, λόγω κακού υπολογισμού οικονομικών και θέλω να το δώσω πίσω! Μπορώ? Το έχω βάλει κι εδώ αγγελία, αλλά οπωσδήποτε θα χάσω κάποια αρκετά ευρώ σίγουρα! Βέβαια ο πωλητής εκεί μου είπε πριν το πάρω, αν είμαι σίγουρος και του είπα πως είμαι!! Τι λέτε? Έχουν δικαίωμα να μη το πάρουν πίσω? Κάθε συμβουλή-γνώμη, δεχτή. Ευχαριστώ

Εννοείς να το επιστρέψεις και να πάρεις πίσω τα χρήματα ;;

Μόλις τώρα, dpolal είπε

Εννοείς να το επιστρέψεις και να πάρεις πίσω τα χρήματα ;;

Αν είναι εύκολο, ναι. Δε θέλω να πάρω κάτι άλλο. Ξέρω, ότι γενικά είναι υποχρεωμένοι-όχι μόνο η η Lenovo-να δέχονται επιστροφές-αρκεί να είναι με τις συσκευασίες τους κλπ.εντός 14 ημερών αυστηρά! Εξαιρούνται τα apple macbook κλπ., γιατί ενεργοποιούνται και δεν αλλάζει αυτό μετά εύκολα! Έτσι μας λένε τουλάχιστον! ;)

1 λεπτό πριν, petran66 είπε

Αν είναι εύκολο, ναι. Δε θέλω να πάρω κάτι άλλο. Ξέρω, ότι γενικά είναι υποχρεωμένοι-όχι μόνο η η Lenovo-να δέχονται επιστροφές-αρκεί να είναι με τις συσκευασίες τους κλπ.εντός 14 ημερών αυστηρά! Εξαιρούνται τα apple macbook κλπ., γιατί ενεργοποιούνται και δεν αλλάζει αυτό μετά εύκολα! Έτσι μας λένε τουλάχιστον! ;)

Για να πάρεις τα χρήματα πίσω λίγο χλωμό αλλά καλύτερα να ρωτήσεις την Lenovo.

2 λεπτά πριν, dpolal είπε

Για να πάρεις τα χρήματα πίσω λίγο χλωμό αλλά καλύτερα να ρωτήσεις την Lenovo.

Ναι εννοείται, αλλά φοβάμαι ότι δε θα δεχτούν!! Γι αυτό ρωτάω εδώ, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος πίεσης για να το πάρουν πίσω...

https://www.e-lenovo.gr/terms.html#oroi_synallagon

Υποχρεούστε να αποστείλετε το προϊόν στην άρτια κατάσταση στην οποία το παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία του και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις του προϊόντος. Επιπλέον, οφείλετε να μάς αποστείλετε, μαζί με το προϊόν, την απόδειξη λιανικής πώλησης.

Η ομάδα της Lenovo Exclusive θα είναι στη διάθεσή σας, ώστε να εξετάσει άμεσα το αίτημά σας και, εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις και το αίτημά σας εγκριθεί, θα σας επιστρέψουμε το πλήρες τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το έχετε εξοφλήσει.

2 λεπτά πριν, etheo είπε

https://www.e-lenovo.gr/terms.html#oroi_synallagon

Υποχρεούστε να αποστείλετε το προϊόν στην άρτια κατάσταση στην οποία το παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία του και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις του προϊόντος. Επιπλέον, οφείλετε να μάς αποστείλετε, μαζί με το προϊόν, την απόδειξη λιανικής πώλησης.

Η ομάδα της Lenovo Exclusive θα είναι στη διάθεσή σας, ώστε να εξετάσει άμεσα το αίτημά σας και, εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις και το αίτημά σας εγκριθεί, θα σας επιστρέψουμε το πλήρες τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το έχετε εξοφλήσει.

Τα είδα αυτά φίλε μου!! Αλλά εγώ το έχω ανοίξει για να το δω!!

Δεν μου ακούγεται να  πολυστέκει η επιστροφή.

Οι 14 ημέρες αν θυμάμαι ισχύουν για ηλεκτρονικές αγορές μόνο.

Χωρίς πρόβλημα hardware η Lenovo γιατί να πάρει πίσω ανοιγμένο μηχάνημα έστω και με μερικά λεπτά λειτουργίας;

Θα δεχόταν κάποιος να το αγοράσει μετά με ανοιγμένη την συσκευασία στην ίδια τιμή;

1 ώρα πριν, petran66 είπε

Οχι δεν ειναι υποχρεωμένοι να το πάρουν πίσω,η αγορά εγινε δια ζώσης.

Γιατί δεν τους ρωτάς ;

52 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί δεν τους ρωτάς ;

57 λεπτά πριν, sil_unique είπε

Δεν μου ακούγεται να  πολυστέκει η επιστροφή.

Οι 14 ημέρες αν θυμάμαι ισχύουν για ηλεκτρονικές αγορές μόνο.

Χωρίς πρόβλημα hardware η Lenovo γιατί να πάρει πίσω ανοιγμένο μηχάνημα έστω και με μερικά λεπτά λειτουργίας;

Θα δεχόταν κάποιος να το αγοράσει μετά με ανοιγμένη την συσκευασία στην ίδια τιμή;

Εδώ που τα λέμε, έχεις δίκιο...Μάλλον δικό μου λάθος που έκανα την αγορά χωρίς να σκεφτώ καλά πρώτα...

52 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί δεν τους ρωτάς ;

Θα τους ρωτήσω, αν και δύσκολο το βλέπω να γίνεται...

Παιδιά, ας κλείσει το θέμα...Τελικά, έχετε δίκιο!! Από τη στιγμή που το άνοιξα και το δοκίμασα, δε βλέπω να το παίρνουν πίσω. Οπότε, ισχύει η αγγελία μου, μπας και το πάρει κάποιος να το χαρεί σε χαμηλότερη τιμή, απ αυτή που το πήρα σφραγισμένο. Σας ευχαριστώ πολύ πάντως που ασχοληθήκατε. Καλή χρονιά και πάλι!

20 ώρες πριν, petran66 είπε

Εδώ που τα λέμε, έχεις δίκιο...Μάλλον δικό μου λάθος που έκανα την αγορά χωρίς να σκεφτώ καλά πρώτα...

Θα τους ρωτήσω, αν και δύσκολο το βλέπω να γίνεται...

Παιδιά, ας κλείσει το θέμα...Τελικά, έχετε δίκιο!! Από τη στιγμή που το άνοιξα και το δοκίμασα, δε βλέπω να το παίρνουν πίσω. Οπότε, ισχύει η αγγελία μου, μπας και το πάρει κάποιος να το χαρεί σε χαμηλότερη τιμή, απ αυτή που το πήρα σφραγισμένο. Σας ευχαριστώ πολύ πάντως που ασχοληθήκατε. Καλή χρονιά και πάλι!

αν εκανες online την παραγγελια σου και πηγες απο κει και παραλαβες εχεις δικαιωμα στην υπαναχωρηση, εχω αγορασει lenovo απο το ισπανικο site τους και γινεται υπαναχωρηση εντος 14 ημερων ακομα και ανοικτο αρκει να ειναι σε αρχικη συσκευασια και κατασταση, δεν ξερω τι παιζει ελλαδισταν αλλα η υπαναχωρηση δεν ειναι a la cart στειλε email στην μαμα εταιρεια αν αγορασες ηλεκτρονικα πρωτα.

2 λεπτά πριν, forgotten είπε

αν εκανες online την παραγγελια σου και πηγες απο κει και παραλαβες εχεις δικαιωμα στην υπαναχωρηση, εχω αγορασει lenovo απο το ισπανικο site τους και γινεται υπαναχωρηση εντος 14 ημερων ακομα και ανοικτο αρκει να ειναι σε αρχικη συσκευασια και κατασταση, δεν ξερω τι παιζει ελλαδισταν αλλα η υπαναχωρηση δεν ειναι a la cart στειλε email στην μαμα εταιρεια αν αγορασες ηλεκτρονικα πρωτα.

Φίλε μου, το πήρα ο ίδιος από το κατάστημα της Πυλαίας και όχι με ηλεκτρονική παραγγελία! Τους πήρα τηλ. σήμερα και μου είπαν ότι δε το παίρνουν πίσω γιατί το άνοιξα να το δω πως λειτουργεί και το έκλεισα πάλι. Δε θα ήθελα να το δώσω πίσω, αλλά όπως ανέφερα, ήταν από κακή εκτίμηση των οικονομικών μου! Δυστυχώς! Εγώ φταίω! Τέλος πάντων, το έχω βάλει αγγελία και βλέπουμε...

Στις 2/1/2023 στις 6:12 ΜΜ, petran66 είπε

To e-lenovo.gr ΔΕΝ είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της Lenovo στην Ελλάδα!

• Like 1

5 ώρες πριν, zacharis1955 είπε

To e-lenovo.gr ΔΕΝ είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της Lenovo στην Ελλάδα!

Έχεις δίκιο φίλε μου, η lenovo.gr είναι απλώς επίσημος μεταπωλητής... :)

Κανονικά να ξέρεις νόμιμα οποιοδήποτε προϊόν ακόμα και ανοιχτό είναι υποχρεωμένοι να το πάρουν πίσω !!! Αρκεί όπως είπες να είναι στην αρχική συσκευάσια 👍 είναι υποχρεωμένοι !! Έχω επιστρέψει πράγματα στην Γερμανία που βρίσκομαι πάνω από 40 φορές !! Χωρίς λόγο ακόμα και apple προϊόντα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...