Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην,χρονια πολλα,καλη χρονια με υγεια σε ολους

Εχω στησει εναν υπολογιστη εδω και δυο μηνες περιπου.Σημερα μου εσβησε ξαφνικα και μολις τον ανοιγω,ειναι συνεχεια αναμμενο το λαμπακι της cpu στην μητρικη και δεν δινει σημα στην οθονη ενω δουλευουν ολα.Τον κλεινω και τον ανοιγω και το λαμπακι της cpu στην μητρικη ειναι ακομα αναμμενο και δεν δινει σημα στην οθονη.Υπαρχει περιπτωση να παω για καινουργιο pcu;Να σημειωσω οτι ειναι ολα καινουργια και δεν εχω πειραξει τιποτα στις ρυθμησεις του συστηματος

Τα κομματια ειναι:

Μητρικη:gigadyte b450 aorus elite v2

CPU:amd ryzen 5 5600g

Ram:patriot 4x8gb

PSU:force 80+ white 600w

M2:patriot 256gb

IMG_20230102_151913.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να είναι και απλά κόλλημα.

Δοκίμασες να κάνει clear cmos; (χωρίς τροφοδοτικό και μπαταρία επάνω)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μπορεί να είναι και απλά κόλλημα.

Δοκίμασες να κάνει clear cmos; (χωρίς τροφοδοτικό και μπαταρία επάνω)

Ναι το δοκιμασα αλλα παλι το ιδιο κανει.Οπως δοκιμασα και βγαζοντας τα κομματια απο πανω μηπως τυχον και φταιει κατι αλλο

Δημοσ.

Τροφοδοτικό πιθανός υποψήφιος λόγω brand αν και εφόσον μιλάς για καινούργιο το θεωρώ εξαιρετικά σπάνιο.

Έλεγχος όλων των συνδέσεων εξονυχιστικά, clear cmos και εκκίνηση με 1 στικ μνήμης στη θέση 2, επικίνδυνο το setup των μνημών επίσης

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Μάλλον τον βρήκες τον φταίχτη. Ελπίζω να μην κλαις μητρική ή τιποτε άλλο.

Υπαρχει περιπτωση δλδ να φταει το psu και να μου πειραξε το το cpu:

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, takiskit είπε

Καταρχην,χρονια πολλα,καλη χρονια με υγεια σε ολους

Εχω στησει εναν υπολογιστη εδω και δυο μηνες περιπου.Σημερα μου εσβησε ξαφνικα και μολις τον ανοιγω,ειναι συνεχεια αναμμενο το λαμπακι της cpu στην μητρικη και δεν δινει σημα στην οθονη ενω δουλευουν ολα.Τον κλεινω και τον ανοιγω και το λαμπακι της cpu στην μητρικη ειναι ακομα αναμμενο και δεν δινει σημα στην οθονη.Υπαρχει περιπτωση να παω για καινουργιο pcu;Να σημειωσω οτι ειναι ολα καινουργια και δεν εχω πειραξει τιποτα στις ρυθμησεις του συστηματος

Τα κομματια ειναι:

Μητρικη:gigadyte b450 aorus elite v2

CPU:amd ryzen 5 5600g

Ram:patriot 4x8gb

PSU:force 80+ white 600w

M2:patriot 256gb

Aφού είναι ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΗ το πακετάρεις και το στέλνεις πίσω για έλεγχο, με την προϋπόθεση ότι τα αγόρασες όλα από το ίδιο κατάστημα και όχι διάσπαρτα.

Και προς Θεού, πάρε ένα καλύτερο τροφοδοτικό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τροφοδοτικό πιθανός υποψήφιος λόγω brand αν και εφόσον μιλάς για καινούργιο το θεωρώ εξαιρετικά σπάνιο.

Έλεγχος όλων των συνδέσεων εξονυχιστικά, clear cmos και εκκίνηση με 1 στικ μνήμης στη θέση 2, επικίνδυνο το setup των μνημών επίσης

Τι setup με μνημες επρεπε να κανω δλδ;Ναι,ολα ειναι καινουργια

4 λεπτά πριν, dpolal είπε

Aφού είναι ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΗ το πακετάρεις και το στέλνεις πίσω για έλεγχο, με την προϋπόθεση ότι τα αγόρασες όλα από το ίδιο κατάστημα και όχι διάσπαρτα.

Και προς Θεού, πάρε ένα καλύτερο τροφοδοτικό.

Δυστυχως μονο η μητρικη ειναι απο αλλο καταστημα.

Οποτε να βγαλω cpu και να το στειλω για ελεγχο;;;

Τι τροφοδοτικο θα προτεινες;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, takiskit είπε

Τι setup με μνημες επρεπε να κανω δλδ;Ναι,ολα ειναι καινουργια

4χ8 δεν συνεργάζονται πάντα καλά.

Καλύτερα να έπερνες 2χ16.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dpolal είπε

4χ8 δεν συνεργάζονται πάντα καλά.

Καλύτερα να έπερνες 2χ16.

Ηταν απο την αρχη η αγορα με 2χ8 και ειπα να βαλω αλλες 2χ8 για να τρεχει καλυτερα ο cpu 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, takiskit είπε

Ηταν απο την αρχη η αγορα με 2χ8 και ειπα να βαλω αλλες 2χ8 για να τρεχει καλυτερα ο cpu 

Αν δεν τρέχεις κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή που να απαιτεί παραπάνω από 16GB RAM εγκατεστημένα τότε δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να τρέχει καλύτερα ο επεξεργαστής με 4 μνήμες αντί για 2.

Για τροφοδοτικό κοίτα στο skroutz, υπάρχουν πολλές ποιοτικότερες μάρκες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αν δεν τρέχεις κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή που να απαιτεί παραπάνω από 16GB RAM εγκατεστημένα τότε δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να τρέχει καλύτερα ο επεξεργαστής με 4 μνήμες αντί για 2.

Για τροφοδοτικό κοίτα στο skroutz, υπάρχουν πολλές ποιοτικότερες μάρκες.

Για κανα ελαφρυ παιχνιδι το ειχα ,lol, l2

Οποτε πακεταρισμα τον cpu και ελεγχος απο το καταστημα που τον πηρα να υποθεσω;

Δημοσ.

Δοκιμασες να βγαλεις τις μνημες? Δοκιμασε 1 στικ και στις 4 θεσεις να δεις αν ανοιξει.

Επισης, για clear cmos, αποσυνδεσαι ρευμα, βγαλε μπαταρια και πατα για κανα 15" το Power button του κουτιου. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πακετάρισμα όλο τον πύργο και τον πας σε ένα σέρβις ή στο κατάστημα που το πήρες, για να το τεστάρουν.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δοκιμασες να βγαλεις τις μνημες? Δοκιμασε 1 στικ και στις 4 θεσεις να δεις αν ανοιξει.

Επισης, για clear cmos, αποσυνδεσαι ρευμα, βγαλε μπαταρια και πατα για κανα 15" το Power button του κουτιου. 

Τα εκανα ολα αυτα και παλι το ιδιο μου κανει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...