tzotzo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) εγω θα εκλεινα τα σωματα στο σπιτι μου, θα εβαζα και λουκετο(στα σωματα) και θα τους εδινα το κλειδι. απλά πραγματα. edit: παντως πως αλλαζει ο καιρος ε; πριν 10-15 χρονια θα τσακωνοσασταν οτι δεν ανοιγουν αρκετα το καλοριφερ. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από tzotzo
GodzillaCover Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, tzotzo είπε εγω θα εκλεινα τα σωματα στο σπιτι μου, θα εβαζα και λουκετο(στα σωματα) και θα τους εδινα το κλειδι. απλά πραγματα. edit: παντως πως αλλαζει ο καιρος ε; πριν 10-15 χρονια θα τσακωνοσασταν οτι δεν ανοιγουν αρκετα το καλοριφερ. Νομίζω πως μπορώ να το κάνω αυτό αλλά δεν είναι και τόσο απλό. Ο πατέρας μου άκουσε μια συζήτηση που είχε αυτή με έναν άλλον πατέρα που είχε το ίδιο θέμα. Του είπε ότι ναι μεν μπορεί να κλείσει τα σώματα, αλλά πρέπει να έρθει ειδικός να το κάνει, δεν μπορεί μόνος του, και ότι θα εξακολουθεί να πληρώνει το 40%. Αυτο που νομίζω ότι παίζει είναι πως προσπαθεί να βάλει εμπόδια σε σημείο να το σκέφτεσαι σοβαρά εάν αξίζει. Δηλαδή αν πρέπει να πληρώσω τον υδραυλικό ένα ποσό, εξακολουθώ να πληρώνω το 40% και καίω και το κλιματιστικό τα βραδιά, μάλλον έρχομαι σχεδόν στα ίδια, με χειρότερη θέρμανση και λιγότερες ώρες.
vasilllis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μαζευτειτε οι υπολοιποι κατοικοι και αποφασιστε. Θα πατε σε αυτην με την αποφαση που θα παρετε.Θα απαιτησετε να δειτε τα πρακτικα της επισημης συνελευσης.Ζητηστε ολα τα απαραιτητα εγγραφα για να πληρωσετε κοινοχρηστα.Βασικα.....να το απαιτησετε απο τον ιδιοκτητη.Αν εκαναν συντηρηση λεβητα,αν υπαρχει επισημη εταιρια που βγαζει τα κοινοχρηστα. Ωραια και καλα ΓΡαμμενα 1
zio10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Νομίζω πως μπορώ να το κάνω αυτό αλλά δεν είναι και τόσο απλό. Ο πατέρας μου άκουσε μια συζήτηση που είχε αυτή με έναν άλλον πατέρα που είχε το ίδιο θέμα. Του είπε ότι ναι μεν μπορεί να κλείσει τα σώματα, αλλά πρέπει να έρθει ειδικός να το κάνει, δεν μπορεί μόνος του, και ότι θα εξακολουθεί να πληρώνει το 40%. Αυτο που νομίζω ότι παίζει είναι πως προσπαθεί να βάλει εμπόδια σε σημείο να το σκέφτεσαι σοβαρά εάν αξίζει. Δηλαδή αν πρέπει να πληρώσω τον υδραυλικό ένα ποσό, εξακολουθώ να πληρώνω το 40% και καίω και το κλιματιστικό τα βραδιά, μάλλον έρχομαι σχεδόν στα ίδια, με χειρότερη θέρμανση και λιγότερες ώρες. Και να κλείσεις τα σώματα θα πληρώνεις ένα πάγιο, αν και το 40% νομίζω είναι πολύ. Γενικά λύση δεν υπάρχει. Πες ότι όταν νοίκιασες το σπίτι δεν υπήρχε τέτοια συμφωνία για τη θέρμανση και τα κοινόχρηστα, ότι πλέον δεν μπορείς να πληρώσεις και ότι ψάχνεις άλλο σπίτι. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τζάμπα το φιλοσοφειτε το θέμα. Στην θέση σου μαλλον θα άφηνα απλήρωτα τα κοινόχρηστα μέχρι να φύγω αν ήταν να μείνω εκεί λιγους μήνες μέχρι την λήξη. Μπορούν να κυνηγήσουν δικαστικά μετά και να βγει εντολή μαζί τα έξοδα πολύ παραπάνω. Να τις πείσετε να μην ανάβουν θέρμανση δεν παιζει, ούτε θα κάτσουν να αγοράζουν θερμαντικά. Αν και δύσκολο, να ψάξετε να βρείτε διαμέρισμα με ημιαυτονομο σύστημα μονοσωληνιο που το κάθε διαμέρισμα έχει διακόπτη που ρυθμίζει από τον θερμοστάτη του αλλά η πολυκατοικία έχει κεντρικό λέβητα. Ακόμα καλύτερα διαμέρισμα με πλήρη αυτονομία αλλά εκεί το ενοίκιο θα είναι πολύ υψηλό. Η κεντρική θέρμανση είναι προβληματικό και αναχρονιστικο σύστημα αν και αυτό έχει η πλειοψηφία. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από Basilhs23___ 1
StamTheMan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, tzotzo είπε εγω θα εκλεινα τα σωματα στο σπιτι μου, θα εβαζα και λουκετο(στα σωματα) και θα τους εδινα το κλειδι. απλά πραγματα. Και παλι θα πρεπει να πληρωσεις ενα μικρο ποσοστο,ακομα και αν δεν θες να εχεις θερμανση. 4 ώρες πριν, vasilllis είπε Μαζευτειτε οι υπολοιποι κατοικοι και αποφασιστε. Θα πατε σε αυτην με την αποφαση που θα παρετε.Θα απαιτησετε να δειτε τα πρακτικα της επισημης συνελευσης.Ζητηστε ολα τα απαραιτητα εγγραφα για να πληρωσετε κοινοχρηστα.Βασικα.....να το απαιτησετε απο τον ιδιοκτητη.Αν εκαναν συντηρηση λεβητα,αν υπαρχει επισημη εταιρια που βγαζει τα κοινοχρηστα. Ωραια και καλα ΓΡαμμενα Σιγα μην κατσουν να τα κανουν αυτα οι φοιτητες,ο φιλος ηδη εχει ξεκινησει να ψαχνει. Μια ομορφη κουβεντα,αν συνεχισουν το βιολι τους τρωνε ενα πιστολι στα κοινοχρηστα και ο φιλος αλλαζει σπιτι. Ετσι και αλλιως οταν εχεις να κανεις με τετοια ζωα,το να αλλαξεις σπιτι ειναι μονοδρομος. 2
mihanikos1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, tzotzo είπε εγω θα εκλεινα τα σωματα στο σπιτι μου, θα εβαζα και λουκετο(στα σωματα) και θα τους εδινα το κλειδι. απλά πραγματα. edit: παντως πως αλλαζει ο καιρος ε; πριν 10-15 χρονια θα τσακωνοσασταν οτι δεν ανοιγουν αρκετα το καλοριφερ. Δεν παίζει αυτό που λες. Σπίτι που κατοικείται δεν μπορεί να θεωρηθεί κλειστό και να αφαιρεθούν τα σώματα.
vasilllis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, StamTheMan είπε Και παλι θα πρεπει να πληρωσεις ενα μικρο ποσοστο,ακομα και αν δεν θες να εχεις θερμανση. Σιγα μην κατσουν να τα κανουν αυτα οι φοιτητες,ο φιλος ηδη εχει ξεκινησει να ψαχνει. Μια ομορφη κουβεντα,αν συνεχισουν το βιολι τους τρωνε ενα πιστολι στα κοινοχρηστα και ο φιλος αλλαζει σπιτι. Ετσι και αλλιως οταν εχεις να κανεις με τετοια ζωα,το να αλλαξεις σπιτι ειναι μονοδρομος. Προσπαθω να ειμαι αμεροληπτος. Λεει οτι οι συγκατοικοι στην πολυκατοικια σε πλειοψηφια ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καιει τοση ωρα. Αν ισχυει κατι τετοιο πρεπει να εχει την συμφωνη ή την πλειοψψηφικη γνώμη των υπολοιπων.Αν την εχει μπορει τοτε να κανει την ομορφη κουβεντα μαζι τους οπως ακριβως λες.Διαφωνεις?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, vasilllis είπε Προσπαθω να ειμαι αμεροληπτος. Λεει οτι οι συγκατοικοι στην πολυκατοικια σε πλειοψηφια ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καιει τοση ωρα. Αν ισχυει κατι τετοιο πρεπει να εχει την συμφωνη ή την πλειοψψηφικη γνώμη των υπολοιπων.Αν την εχει μπορει τοτε να κανει την ομορφη κουβεντα μαζι τους οπως ακριβως λες.Διαφωνεις? Επίσης λέει ότι είναι ενοικιαστές, καθώς και ότι οι 2 αδελφές είναι ιδιοκτήτες της οικοδομής, αρ; το και πρακτικά έχουν την πλειοψηφία
StamTheMan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Λεει οτι οι συγκατοικοι στην πολυκατοικια σε πλειοψηφια ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καιει τοση ωρα. Αν ισχυει κατι τετοιο πρεπει να εχει την συμφωνη ή την πλειοψψηφικη γνώμη των υπολοιπων.Αν την εχει μπορει τοτε να κανει την ομορφη κουβεντα μαζι τους οπως ακριβως λες.Διαφωνεις? Δε διαφωνω,τα ιδια λεμε. Αλλα σε τετοια ζητηματα,απο το νομο,το λογο τον εχουν οι ιδιοκτητες. Τωρα αν οι αλλες ειναι τοσο στα @@ τους που δεν τους νοιαζει αν 13 διαμερισματα εχουν προβλημα μαζι τους,δεν ξερω τι μπορει να γινει παραπανω. Εαν ημουν σε αυτη τη θεση και δε σεβοντουσαν τα χρηματα που τους δινω και κατ επεκταση εμενα,θα τους εκανα οσο κακο μπορουσα και θα εφευγα.
Doubt Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Στις 2/1/2023 στις 7:11 ΜΜ, Stergios74 είπε Εύκολη υπόθεση δεν είναι. Πρέπει να μπουν ηλεκτροβανες και μετρητές για κάθε διαμέρισμα. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει αλλά όλες οι πολυκατοικιες των τελευταίων 20-30 χρόνων το έχουν Μπορεί να είναι τεχνικά αδύνατο να μπει αυτονομία, πχ κάθετες στήλες μέσα στα διαμερίσματα. Εκεί πας για νέο δίκτυο και το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Βασικά το ξεχνάς, κλείνεις οριστικά λέβητες και πετρέλαια και κάνει ο καθένας κουμάντο με το κλιματιστικό του. 1
agnostos13 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 4/1/2023 στις 4:26 ΜΜ, vasilllis είπε Προσπαθω να ειμαι αμεροληπτος. Λεει οτι οι συγκατοικοι στην πολυκατοικια σε πλειοψηφια ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καιει τοση ωρα. Αν ισχυει κατι τετοιο πρεπει να εχει την συμφωνη ή την πλειοψψηφικη γνώμη των υπολοιπων.Αν την εχει μπορει τοτε να κανει την ομορφη κουβεντα μαζι τους οπως ακριβως λες.Διαφωνεις? Οι ενοικιαστές δεν αποφασίζουν για την πολυκατοικία παρά μόνο οι ιδιοκτήτες (καλώς ή κακώς). Οι ιδιοκτήτες μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να έχουν όλη μέρα ανοιχτή τη θέρμανση, να πληρώνουν 1000€ θυρωρό, 500 € καθαρισμό και 300 € κηπουρό και οι ενοικιαστές δεν μπορούν να κάνουν πρακτικά τίποτα πέρα από στάση πληρωμών (με ότι νομικές συνέπειες μπορεί να οδηγήσει αυτό). Η μόνη διέξοδος είναι να διαμαρτυρηθούν στον ιδιοκτήτη τους εφόσον θεωρούν οτι οι χρεώσεις είναι παράλογες ωστέ να πιέσει σε επόμενη ΓΣ αλλά αν μιλάμε για οικογενειακές πολυκατοικίες που οι ιδιοκτήτες είναι 1-2 πρακτικά πρέπει να κάνεις ότι τους καπνίσει και άλλη άκρη δεν βγαίνει... Απλά αλλάζεις διαμέρισμα το συντομότερο και ελπίζεις να είσαι πιό τυχερός την επόμενη! Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από agnostos13 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 20 ώρες πριν, agnostos13 είπε Η μόνη διέξοδος είναι να διαμαρτυρηθούν στον ιδιοκτήτη τους Φανταζομαι μιλας γενικοτερα,ετσι; Γιατι εδω εχουμε ξεκαθαρισει σε πολλα ποστ και εδω και πολλα ποστ ,οτι ιδιοκτητες ειναι οι 2 βρωμιαρες αδερφες,που κανουν οτι θελουν.
agnostos13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/1/2023 στις 5:42 ΜΜ, StamTheMan είπε Φανταζομαι μιλας γενικοτερα,ετσι; Γιατι εδω εχουμε ξεκαθαρισει σε πολλα ποστ και εδω και πολλα ποστ ,οτι ιδιοκτητες ειναι οι 2 βρωμιαρες αδερφες,που κανουν οτι θελουν. Αναφέρομαι γενικά στο ενδεχόμενο που θα το δει και κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος με διαφορετικό background. Στη περίπτωση του θεματοθέτη ισχύει το παρακάτω. Στις 7/1/2023 στις 9:08 ΜΜ, agnostos13 είπε αν μιλάμε για οικογενειακές πολυκατοικίες που οι ιδιοκτήτες είναι 1-2 πρακτικά πρέπει να κάνεις ότι τους καπνίσει και άλλη άκρη δεν βγαίνει... Απλά αλλάζεις διαμέρισμα το συντομότερο και ελπίζεις να είσαι πιό τυχερός την επόμενη! Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από agnostos13 1
megapaixtaras Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 γνωριζει κανεις αν ειναι νομιμο να υπαρχει δεξαμενη πετρελαιου στην ταρατσα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα