Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικα ειναι φοιτητοσπιτα,οποτε οι αλλες κανουν οτι γουσταρουν,αφου θεωρουν οτι δεν εχουν να κανουν με σοβαρες οικογενειες ας πουμε,τους θεωρουν αναλωσιμους.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, zio10 είπε

Νομίζω τυπικά μπορούν να το κάνουν αφού είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες. Οι ενοικιαστές δεν μπορούν να ψηφίσουν στη γενική συνέλευση εκτός αν έχουν εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη να παραστούν αντί αυτού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν. 

Άρα αφού δεν μπορείς να συνεννοηθείς υπομονή ένα χειμώνα και ξεκινά ήδη να ψάχνεις σπίτι...

Κι εγώ έτσι νομίζω, αλλά ηλπιζα ότι θα υπήρχε κάτι για τέτοιες περιπτώσεις…

11 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Λογικα ειναι φοιτητοσπιτα,οποτε οι αλλες κανουν οτι γουσταρουν,αφου θεωρουν οτι δεν εχουν να κανουν με σοβαρες οικογενειες ας πουμε,τους θεωρουν αναλωσιμους.

Τα σπίτια αυτά νοικιάζονται αμέσως συνήθως. Είναι σε πολύ καλή περιοχή και, αν και σε αρχαία πολυκατοικία, είναι ανακαινισμένα τα περισσότερα.

Παρολα αυτά, πιστεύω ότι ίσως τις ταρακουνήσει λίγο αν απειλήσουν να ξενοικιάσουν σχεδόν όλοι.

Μεχρι και να τις φεσώσουμε που είπες πριν το σκέφτηκα, αλλά, πρώτον πρέπει να το κανουν όλοι για να έχει αποτέλεσμα και δεύτερον αυτές είναι αρκετά άνετα οικονομικά (αλίμονο αν δεν ήταν με 7-8 διαμερίσματα η καθεμία). Θα μπουν μέσα προσωρινά κάνα χιλιάρικο η καθεμία και θα μας τρέχουν στα δικαστήρια. Δεν τίθεται θέμα να σκεφτούν «ποιος δίνει τώρα λεφτά σε δικηγόρο» και να προσπαθήσουν να συμβιβαστούν.

Επεξ/σία από GodzillaCover
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε

Παρολα αυτά, πιστεύω ότι ίσως τις ταρακουνήσει λίγο αν απειλήσουν να ξενοικιάσουν σχεδόν όλοι.

Αυτο το ξεχνας.
Δεν πετυχε στη Γ Γυμνασιου οταν συμφωνησατε να βγειτε ολοι εξω οταν θα ελεγε ο ιστορικος    "οποιος δε γουσταρει να βγει εξω" ,θα πετυχει τωρα;

• Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαίνω και την πλευρά τους: ότι δεν μπορεί αυτές να κρυώνουν στο σπίτι τους επειδή οι άλλοι είναι φοιτητές και θέλουν θέρμανση μόνο το βράδυ. Αυτά είναι τα προβλήματα της κεντρικής θέρμανσης χωρίς ωρομετρηση. Πείτε τους ότι θα είναι προς το συμφέρον όλων να βάλουν ωρομετρηση και αφού έχουν την οικονομική άνεση γιατί να μην το κάνουν; Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν θα έχετε όλοι πρόβλημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Μαζευτείτε όσοι έχετε το ίδιο θέμα και εξηγήστε της με καλό τροπο ότι με το ζόρι πληρώνουν οι γονείς σας το ενοίκιο, και αν κρυώνει το μεσημέρι, να βάλει το κλιματιστικό της. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Καταλαβαίνω και την πλευρά τους: ότι δεν μπορεί αυτές να κρυώνουν στο σπίτι τους επειδή οι άλλοι είναι φοιτητές και θέλουν θέρμανση μόνο το βράδυ. Αυτά είναι τα προβλήματα της κεντρικής θέρμανσης χωρίς ωρομετρηση. Πείτε τους ότι θα είναι προς το συμφέρον όλων να βάλουν ωρομετρηση και αφού έχουν την οικονομική άνεση γιατί να μην το κάνουν; Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν θα έχετε όλοι πρόβλημα. 

Άλλη αδικία η ωρομετρηση. Το ιδανικό είναι η θερμιδομετρηση. Κάποτε είχαν βγει μηχανάκια για κάθε σώμα 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Και οι 2 πλευρες εχουν τα δικια τους,δεν κοιταμε το νομιμο,αλλα να βγει μια ακρη.
Σκεψου τωρα,οι αλλοι ειναι φοιτητες,τις μισες μερες δε μενουν καν σπιτι τους,τις αλλες μισες λειπουν ολη μερα και το καλοριφερ καιει.

Οι τυπισσες θελουν τη ζεστη τους το μεσημερι,ειναι και δικη τους η πολυκατοικια,οποτε κανουν οτι θελουν.
Το θεμα ειναι να υπαρχει πολιτισμενη επικοινωνια,που σε αυτη την περιπτωση δεν υπαρχει,οπως μας ειπε ο TS οτι τσακωθηκε ο πατερας του με την τυπισσα.
Εγω προσωπικα θα πιστολιαζα τα κοινοχρηστα και θα εφευγα,μπορει ολο αυτο να να ειναι νομοτυπο αλλα δεν ειναι σωστο,ουτε λογικο.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Καταρχάς να πω ότι κανένας δεν ξεπαγιαζει το μεσημέρι με 13-17 βαθμούς έξω. Εγώ ίσα ίσα δεν μπορώ να κοιμηθώ όταν είναι αναμμένο το καλοριφέρ. Αλλά ακόμα και αν κρυώνει, η θέρμανση που προσφέρει το κλιματιστικό (έχει κλιματιστικό) θεωρώ ότι είναι ικανοποιητική για τέτοιες θερμοκρασίες. Τώρα αν κρυώσει ο καιρός το ξανασυζητάμε.

Αυτο με την ωρομέτρηση ενδιαφέρον ακουγεται, δεν το είχα ξανακούσει. Είναι εύκολη υπόθεση η εγκατάσταση; Και μετά καθένας πληρώνει ανάλογα με το πόσο το ανάβει;

11 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Μαζευτείτε όσοι έχετε το ίδιο θέμα και εξηγήστε της με καλό τροπο ότι με το ζόρι πληρώνουν οι γονείς σας το ενοίκιο, και αν κρυώνει το μεσημέρι, να βάλει το κλιματιστικό της. 

Έχει γίνει, όπως έγραψα, υποχώρησε προσωρινά, αλλά στη συνέχεια περίμενε να φύγουμε όλοι και το άναψε. Που για εμένα είναι το μεγαλύτερο φάουλ της μέχρι τώρα. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Καταρχάς να πω ότι κανένας δεν ξεπαγιαζει το μεσημέρι με 13-17 βαθμούς έξω. Εγώ ίσα ίσα δεν μπορώ να κοιμηθώ όταν είναι αναμμένο το καλοριφέρ. Αλλά ακόμα και αν κρυώνει, η θέρμανση που προσφέρει το κλιματιστικό (έχει κλιματιστικό) θεωρώ ότι είναι ικανοποιητική για τέτοιες θερμοκρασίες. Τώρα αν κρυώσει ο καιρός το ξανασυζητάμε.

Εσυ δε μπορεις,εκεινη που ειναι 60 χρονων μπορει να κρυωνει.
Και ο καιρος εχει κρυωσει,δεν ξερω τι θεωρεις εσυ κρυο.

7 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Που για εμένα είναι το μεγαλύτερο φάουλ της μέχρι τώρα. 

Σε αυτο συμφωνω.Πολυ τσατσικο και ηλιθιο,να δουλευει ο καυστηρας και το κυκλωμα ερημειν για τοσες μερες και να κληθουν μετα οι υπολοιποι να πληρωσουν κοινοχρηστα.
Εισαι μονη σου σε μια ολοκληρη πολυκατοικια,αναψε το κλιματιστικο..

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Αυτο με την ωρομέτρηση ενδιαφέρον ακουγεται, δεν το είχα ξανακούσει. Είναι εύκολη υπόθεση η εγκατάσταση; Και μετά καθένας πληρώνει ανάλογα με το πόσο το ανάβει;

Εύκολη υπόθεση δεν είναι. Πρέπει να μπουν ηλεκτροβανες και μετρητές για κάθε διαμέρισμα. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει αλλά όλες οι πολυκατοικιες των τελευταίων 20-30 χρόνων το έχουν 

Δημοσ.

Μόνο θερμιδομετρηση. Πληρώνεις ό τι ακριβώς καις. Με την ωρομετρηση μπορεί ο άλλος να έχει βάλει σώματα όσο ο τοίχος και του πληρώνεις τη θέρμανση του χωρίς να το ξέρεις 

• Like 2
Δημοσ.

Πέσατε σε γραΐδα που κρυώνει και θέλει να σας βάζει να πληρώνετε νταβατζιλικι αντι να αναψει ενα θερμαντικο η A/C στο σπίτι της , έγινε και στην πολυκατοικια του πατερα μου αυτό και αφού δεν ήταν γραμμένο στο καταστατικό και όλοι συμφωνουσαν-ηθελαν να αφησουμε σβηστο για λιγες μερες ακομα μεχρι να πιασουν τα κρυα... ο χερ διαχειριστης πεταξε ενα "αποφασιζω γιατι ετσι γουσταρω και εγω ειμαι ιδιοκτητης 30 χρονια" , εκει σηκώθηκα και πεξαμε μπουνιες με το γιοκα του και το θεμα έληξε.

Ψαξτε για σπιτι , ειναι κανιβαλοι οι ανθρωποι πλεον ..

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντίστοιχο πρόβλημα είχα και εγώ στο προηγούμενο φοιτητικό διαμέρισμα που νοίκιαζα για το παιδί μου, επειδή όμως είχαμε πέσει μέσα στα lockdown δεν είχα καταλάβει τι έκαναν οι ιδιοκτήτες, μέχρι που μου ήρθε ο λογαριασμός των κοινοχρήστων...προσπάθησα να έρθω σε συνενόηση με το μπουρτζόβλαχο ιδιοκτήτη, αλλά δεν υπήρχε επικοινωνία αφού ο άνθρωπος ήταν ο τυπικός κουτοπόνηρος ελληναράς επαρχιώτης, οπότε μόλις πέρασε το lockdown βρήκα άλλο διαμέρισμα πολύ εύκολα, αφού η πόλη έχει δεκάδες ξενοίκιαστα, και όταν του πήγα τα κλειδιά παρακαλούσε σαν πουτανίτσα ότι έγινε παρεξήγηση, αλλά το πουλάκι είχε πετάξει.

1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Φίλε StamTheMan καταλαβαίνω πως το εννοείς, έχω σπουδάσει 2 παιδιά σε άλλη πόλη και τώρα σπουδάζω και τρίτο, όμως δεν είναι νοοτροπία αυτή, και για μένα είναι καμπανάκι για να μην έχω συναλλαγές με τέτοια κουμάσια, δεν γίνεται να είμαι τυπικός στις πληρωμές πάντα στην ώρα τους, τα σπίτια να τα παραδίδω καλύτερα απ' ότι τα παρέλαβα γιατί θέλω τα παιδιά μου να είναι άνετα, να μη χρωστάω νερό και κοινόχρηστα, να δουλεύω 10-12 ώρες την ημέρα και εγώ και η σύζυγος για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, και οι τύποι αυτοί να μη μας θεωρούν σοβαρές οικογένειες, έχω αρχίσει να πιστεύω πως καλά κάνουν και τους πιστολιάζουν και τους ρημάζουν τα σπίτια...είμαι πάντα καλοπροαίρετος και άνθρωπος του διαλόγου, μέχρι να μου πατήσει τον κάλο κάποιο τέτοιο κουμάσι.

Επεξ/σία από MadPax
  • Like 6
Δημοσ.

Να μην πληρώσεις ούτε εσύ ούτε και οι άλλοι. Αν δεν πληρώσει ο ενοικιαστής τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης.
Αν είναι και ο διαχειριστής καλύτερα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MadPax είπε

και οι τύποι αυτοί να μη μας θεωρούν σοβαρές οικογένειες, έχω αρχίσει να πιστεύω πως καλά κάνουν και τους πιστολιάζουν και τους ρημάζουν τα σπίτια

Για να κανω το δικηγορο του διαβολου,οσο και αν συμφωνουμε,σκεψου τι εχουν συναντησει και αυτες οι συγκεκριμενες.
Οταν εχεις να κανεις με φοιτητες ( δε θα παει σοβαρη οικογενεια να μεινει σε πολυκατοικια με φοιτητες-ζωα ) ,αυτο σημαινει οτι τα νοικιαζω-ξενοικιαζω ειναι πολυ πιο συχνα απο το να ειχες να κανεις με οικογενειες που θελουν να μεινουν πολλα χρονια μεσα,ισως και για παντα,αν οι συνθηκες ειναι σωστες.
Ετσι αυξανονται και οι πιθανοτητες να φας πιστολιασμα,οποτε και αυτες εχουν  ξεκινησει να τα γραφουν ολα στα @@ τους.
Αυτο το φερσιμο βεβαια δημιουργει ενα συνεχομενο,με τετοια σκηνικα,καινουργια πιστολιασματα και παει λεγοντας.

Στο κομματι με το πιστολιασμα,δε ντρεπομαι να πω οτι εχω ριξει και εγω,σε σπιτι που ειχε τετοια επιπεδα υγρασιας,που χαλασαν στρωματα και ηλεκτρονικες συσκευες.
εκει τα αφησα ολα απληρωτα και εφυγα στο 6μηνο,γιατι οι ιδιοκτητες αρνουνταν οτι το σπιτι εχει υγρασια και πως εμεις δεν αεριζαμε σωστα.

Αντιθετως,στο προηγουμενο σπιτι που κοντεψα να παιξω μπουνιες με τον νεο διαχειριστη,πηγα και δανειστηκα και πληρωσα ολες τις εκκρεμοτητες μου ( λογαριασμοι στο ονομα του ιδιοκτητη ) .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...