Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ και καλή χρόνια!

Νοικιαζω ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία, στην οποία υπάρχουν δυο ιδιοκτήτριες, που είναι αδερφές. Η μια είναι και διαχειρίστρια. Οι υπόλοιποι είμαστε ενοικιαστές.

Τις προάλλες, η διαχειρίστρια, χωρίς να ενημερώσει κανέναν άρχισε να ανάβει καλοριφέρ και το μεσημέρι. Επειδή 2 επιπλέον ώρες καλοριφέρ σημαίνει ~100€/μήνα παραπάνω κοινόχρηστα, δεν άρεσε σε κανέναν αυτό. Πήγαν σχεδόν όλοι, διαμαρτυρήθηκαν και με τα χίλια ζόρια υποχώρησε. Είπε συγκεκριμένα «αν πιάσουν τα κρύα θα το ξαναναψω» και της ειπαν «να κάνουμε συνέλευση και θα δούμε».

Fast forward τώρα που είναι γιορτές και φύγαμε όλοι, καθότι φοιτητές, παρατήρησα, όταν επέστρεψα για λίγο για μια δουλειά, ότι ξανάρχισε να ανάβει καλοριφέρ μεσημέρι, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κανενός. Αυτην τη στιγμή, κατοικούνται 2 διαμερίσματα από τα 15 (νομίζω;). Τα υπόλοιπα, απλώς ζεσταίνονται στα χαμένα.

Ο πατέρας μου, αφού τον ειχα στείλει παλιότερα να της μιλήσει, μπας και τον πάρει στα σοβαρά, και τσακώθηκε μαζί της, μου λέει ότι δε θα βγάλω άκρη και να κάνουμε υπομονή λίγους μήνες να φύγουμε, μιας και λήγει το συμβόλαιο το καλοκαίρι.

Υπαρχει όμως κάτι που να μπορώ να κάνω μέχρι τότε, ως ενοικιαστής, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί μου; 250€ τον μήνα σε κοινόχρηστα είναι παρά πολλά.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενική συνέλευση της πολυκατοικίας και καθορισμός συγκεκριμένων ωρών. Εφόσον όπως λες η πλειοψηφία συμφωνεί, θα είναι εύκολο να αποφασίσετε.

Δημοσ.

Αφου αυτες ειναι οι ιδιοκτητριες ολων των διαμερισματων,αν καταλαβα καλα,εχουν την πλειοψηφια και παιρνουν τις αποφασεις.Με απλα λογια δεν μπορεις να κανεις κατι ,ουτε εσυ,ουτε οι υπολοιποι ενοικιαστες.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Γενική συνέλευση της πολυκατοικίας και καθορισμός συγκεκριμένων ωρών. Εφόσον όπως λες η πλειοψηφία συμφωνεί, θα είναι εύκολο να αποφασίσετε.

Ωραία, η τύπισσα τώρα φέρνει ως δικαιολογία ότι «δε μας βρίσκει όλους» και αποφεύγει τη ΓΣ όπως ο διαβολος το λιβάνι. Περιττό να πω ότι δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να την οργανωσει και εννοείται ότι θα πηγαίναμε όλοι, αφού όλους μας καίει το συγκεκριμένο θέμα. 

Το θέμα είναι τώρα, έχουμε οι ενοικιαστές δικαιωμα άποψης στη ΓΣ; Γιατί είμαστε όλοι ενοικιαστές. Αν η ΓΣ αφορά τους ιδιοκτήτες, που έτσι νομίζω πως είναι, η διαχειρίστρια νομίζω πως είναι καλυμμένη να την αποφεύγει.

2 λεπτά πριν, cumulus είπε

Αφου αυτες ειναι οι ιδιοκτητριες ολων των διαμερισματων,αν καταλαβα καλα,εχουν την πλειοψηφια και παιρνουν τις αποφασεις.Με απλα λογια δεν μπορεις να κανεις κατι ,ουτε εσυ,ουτε οι υπολοιποι ενοικιαστες.

Κι εγώ από το λίγο ψάξιμο που έκανα αυτό κατάλαβα, αλλά είναι δυνατόν τώρα; Δηλαδή εγώ πληρώνω κοινόχρηστα και θα μου πει ο ιδιοκτήτης πότε θα ανάβω καλοριφέρ;

Στην τελική, δε νομίζω πως τους συμφέρει να ξενοικιάσει όλη η πολυκατοικία. Γιατί 10/15 προς τα εκεί πάμε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Ωραία, η τύπισσα τώρα φέρνει ως δικαιολογία ότι «δε μας βρίσκει όλους» και αποφεύγει τη ΓΣ όπως ο διαβολος το λιβάνι. Περιττό να πω ότι δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να την οργανωσει και εννοείται ότι θα πηγαίναμε όλοι, αφού όλους μας καίει το συγκεκριμένο θέμα. 

Το θέμα είναι τώρα, έχουμε οι ενοικιαστές δικαιωμα άποψης στη ΓΣ; Γιατί είμαστε όλοι ενοικιαστές. Αν η ΓΣ αφορά τους ιδιοκτήτες, που έτσι νομίζω πως είναι, η διαχειρίστρια νομίζω πως είναι καλυμμένη να την αποφεύγει.

H ΓΣ αφορά και τους ενοικιαστές. Ζητήστε της να συγκαλέσει ΓΣ πριν πληρώσετε τα επόμενα κοινόχρηστα. Αν καταλάβει ότι θα πάει να φάει φέσι θα αναγκαστεί να την συγκαλέσει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JakeKaufman είπε

H ΓΣ αφορά και τους ενοικιαστές. Ζητήστε της να συγκαλέσει ΓΣ πριν πληρώσετε τα επόμενα κοινόχρηστα. Αν καταλάβει ότι θα πάει να φάει φέσι θα αναγκαστεί να την συγκαλέσει.

Στη γενικη συνελευση δεν εχουν δικαιωμα ψηφου οι ενοικιαστες.

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cumulus είπε

μπορούν να εξουσιοδοτηθούνε από τους ιδιοκτήτες τους.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cumulus είπε

Δηλαδη αν οι ιδιοκτητριες ειναι μονο αυτες οι 2 αδερφες,κανουν οτι τους κατεβει;
Καινε πετρελαιο οποτε τους ερθει και μετα ζητανε και λεφτα απο τους αλλους;

Το λογικο μετα ειναι να τους γραψουν στα @@ τους και οι υπολοιποι και να μην πληρωσουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

μπορούν να εξουσιοδοτηθούνε από τους ιδιοκτήτες τους.

Αφου αυτες οι δυο ειναι οι ιδιοκτητριες.

1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

Δηλαδη αν οι ιδιοκτητριες ειναι μονο αυτες οι 2 αδερφες,κανουν οτι τους κατεβει;
Καινε πετρελαιο οποτε τους ερθει και μετα ζητανε και λεφτα απο τους αλλους;

Το λογικο μετα ειναι να τους γραψουν στα @@ τους και οι υπολοιποι και να μην πληρωσουν.

Δεν κανουν οτι τους κατεβει,αλλα οτι λεει ο νομος.Ο νομος οριζει ποιος αποφασιζει.Οποιου δεν του αρεσει αλλαζει σπιτι ή αγοραζει δικο του.

• Like 3
Δημοσ.

Αφου αυτες οι δυο ειναι οι ιδιοκτητριες.

δεν νομίζω ότι είναι οι ιδιοκτήτριες όλων των διαμερισμάτων (15 τον αριθμό)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Δυστυχώς είναι. Πιθανοτατα κληρονομιά από τον πατέρα τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Δεν το γραφει ξεκαθαρα ο νηματοθετης,αλλα απο αυτα που γραφει ειναι αυτες οι 2 ιδιοκτητριες και οι αλλοι ενοικιαστες.

7 λεπτά πριν, cumulus είπε

Δεν κανουν οτι τους κατεβει,αλλα οτι λεει ο νομος.Ο νομος οριζει ποιος αποφασιζει.Οποιου δεν του αρεσει αλλαζει σπιτι ή αγοραζει δικο του.

Οταν εχεις 13 μ****ες να φωναζουν ολοι για το ιδιο πραμα,τοτε ναι,κανουν οτι τους κατεβει,απλα το κανουν νομοτυπα.
Αν εσυ κολλας στις λεξεις  ειναι αλλο πραμα.

Σε λιγο που θα αρχισουν τα πιστολιασματα να δουμε τι θα λεει ο νομος.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν το γραφει ξεκαθαρα ο νηματοθετης,αλλα απο αυτα που γραφει ειναι αυτες οι 2 ιδιοκτητριες και οι αλλοι ενοικιαστες.

Οταν εχεις 13 μ****ες να φωναζουν ολοι για το ιδιο πραμα,κανουν οτι τους κατεβει,απλα το κανουν νομοτυπα.

Σε λιγο που θα αρχισουν τα πιστολιασματα να δουμε τι θα λεει ο νομος.

Μονο τα 2 διαμερισματα κατοικουνται,αρα ειναι μονο 2 οι μ***ες που φωναζουν.

Οι νομοι ειναι για τηρουνται παντα ,οχι κατα το δοκουν ,οπως νομιζεις εσυ.Το ξαναγραφω,οποιου δεν του αρεσει μετακομιζει ή αλλαζει σπιτι

• Confused 1
Δημοσ.

Μονο τα 2 διαμερισματα κατοικουνται,αρα ειναι μονο 2 οι μ***ες που φωναζουν.

Τωρα που λειπουν εννοει.

• Like 3
Δημοσ.

Νομίζω τυπικά μπορούν να το κάνουν αφού είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες. Οι ενοικιαστές δεν μπορούν να ψηφίσουν στη γενική συνέλευση εκτός αν έχουν εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη να παραστούν αντί αυτού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν. 

Άρα αφού δεν μπορείς να συνεννοηθείς υπομονή ένα χειμώνα και ξεκινά ήδη να ψάχνεις σπίτι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...