Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης πρέπει να ξέρουμε και εάν προϋπήρχε ανελκυστήρας ή και εάν υπήρχε στην οικοδομική άδεια. Επίσης τι λέει η συγγραφή υποχρεώσεων και το καταστατικό της πολυκατοικίας. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης όπως ειπώθηκε για την ανακατασκευη.. Κακώς πληρώθηκε απ ένα άτομο.. Αμεσα σε δικηγόρο. 

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Επίσης πρέπει να ξέρουμε και εάν προϋπήρχε ανελκυστήρας ή και εάν υπήρχε στην οικοδομική άδεια. Επίσης τι λέει η συγγραφή υποχρεώσεων και το καταστατικό της πολυκατοικίας. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης όπως ειπώθηκε για την ανακατασκευη.. Κακώς πληρώθηκε απ ένα άτομο.. Αμεσα σε δικηγόρο. 

Έγινε αναβάθμιση έγραψε πιο πάνω για να πάρει πιστοποίηση

Δημοσ.
Στις 2/1/2023 στις 2:04 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Εσένα σου ακούγεται λογικό αυτό;

Έχει δίκιο..τι είναι η πολυκατοικία Βατικανό? Μόνο με εξώδικο πας.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να σου κανει το εξωδικο.Εδω μιλαμε για φεσι καμια 15 χιλιαρικα.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
5 ώρες πριν, shelma είπε

Η αλήθεια είναι ότι έπαιρνε επισκευή και αναβάθμιση προκειμένουνα πάρει την πιστοποιηση, αλλά οι παρόντες στην ΓΣ κρίναμε καλύτερο για το μέλλον της πολυκατοικίας να αντικατασταθεί πλήρως. Το λάθος μας ήταν ότι έπρεπε πρωτα να μαζέψουμε τα χρήματα και όχι να το  βάλουμε απ ΄την τσεπη μας, και μετά να το κάνουμε. Μιας και αποθεματικό δεν υπήρχε. 

ποσοι ηταν οι παροντες? υπηρχε πλειοψηφια?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Klausx είπε

Δύο άμεσες λύσεις βλέπω για να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
1. Φωνάζεις τον εγκαταστάτη που πλήρωσες να το αποσυνδέσει / κλειδώσει λόγω βλάβης.
2. Σταματάς να πληρώνεις το κοινόχρηστο ρεύμα μέχρι να κοπεί και να μην έχετε φως ούτε ασανσέρ.

3. Νομικά αλλά θα πάρει πολλά έξοδα και χρόνο.

Μόνο έτσι θα βάλουν το χέρι στον τσέπη έτσι όπως μας τους έχεις περιγράψει...

και μετα θα εχει κοντρα και με αυτους που πληρωσαν

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tzotzo είπε

και μετα θα εχει κοντρα και με αυτους που πληρωσαν

Τι πλήρωσαν 30% έχει πάρει ο άνθρωπος... βρίσκουν και τα κάνουν μου φαίνεται, εδώ πάνε διακοπές με τα χρήματα του ανελκυστήρα 🤣 Άστους ποδαράτο 2-3 μέρες και να δεις πως θα τρέξουν να πληρώσουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Τι πλήρωσαν 30% έχει πάρει ο άνθρωπος... βρίσκουν και τα κάνουν μου φαίνεται, εδώ πάνε διακοπές με τα χρήματα του ανελκυστήρα 🤣 Άστους ποδαράτο 2-3 μέρες και να δεις πως θα τρέξουν να πληρώσουν.

αν κλεισει το ασανσερ θα δημιουργησει κοντρα και με αυτους που πληρωσαν.

Δημοσ.

Το να σταματήσει να λειτουργεί το ασανσέρ λόγω έλλειψης χρημάτων για συντήρηση, ή το να μην υπήρχε ποτέ ασανσέρ, είναι εντάξει και δεν θα βρει κανείς μπελά.

Αν όμως μπει κωδικός και το ασανσέρ σταματήσει να λειτουργεί για συγκεκριμένα διαμερίσματα που δεν πλήρωσαν, τότε ο διαχειριστής θα πάει δικαστήριο λόγω της γριάς που στραμπούληξε το πόδι στις σκάλες.

Που δεν θα το είχε στραμπουλήξει αν της είχαν δώσει κωδικό (παρόλο που δεν πλήρωσε). Που πάλι θα το είχε στραμπουλήξει αν το ασανσέρ είχε καταργηθεί για όλους.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του παραλόγου σε αυτή την χώρα και δεν υπάρχει καμία ηθική σε αυτό. Μακάρι ο όποιος νόμος το υπαγορεύει να καταργηθεί και να μπορεί ο διαχειριστής να το κλειδώνει και όσοι δεν πλήρωσαν να πάνε από τις σκάλες, αυτοί το επέλεξαν άλλωστε

Δημοσ.

Το λάθος ήταν που προχωρησες σε εξόφληση και αναβάθμιση χωρίς να έχεις μαζέψει τα χρηματα. Τρόποι πάντα θα υπάρχουν να το λειτουργήσει ο οποιοσδήποτε. Δεν σε νομιμοποιεί το καταστατικό. Ένας άλλος προσωρινός τρόπος , αλλά μιλάμε για οροφοδιαμερισματα , είναι να απομονώσει ο συντηρητής την πόρτα του ορόφου και να μην ανοίγει. Το οποίο θα δηλωθεί ως βλάβη και για να γίνει αποκατάσταση θα πρέπει να πληρωθεί. Εκεί είσαι πιο πολύ καλυμμένος. Αλλά μόνο αν οι κακοπληρωτες είναι σε δικό τους όροφο για να μην ταλαιπωρούνται και αυτοί που πληρώνουν.

Δημοσ.

Σε πολυκατοικία που έχω ένα διαμέρισμα δεν υπήρχε ανελκυστήρας.

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος θέλησε να βάλει. Έβγαλε κόστος και είπε ότι σε κάθε διαμέρισμα αντιστοιχεί το χ ποσό. Όσοι θέλουν να κάνουν χρήση θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό που τους αντιστοιχεί.

Κάναμε όλοι οι ιδιοκτήτες υπεύθυνες δηλώσεις και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Διώροφη είναι η πολυκατοικία. Μάλιστα το κουτί του ανελκυστήρα σε κάθε όροφο κλειδώνει με μπάρες (!!!) εξωτερικές και διαθέτει κλειδί και κάρτα. Έχει βανδαλιστεί μια φορά μετά μπήκαν κάμερες και δουλεύει απρόσκοπτα. 

Οι νοικάρηδες μου όταν τους ρώτησα αν θέλουν πρόσβαση μου είπαν κατηγορηματικά ΌΧΙ αλλά σκέφτομαι να αγοράσω το ποσοστό που μου αντιστοιχεί μιας και το σπίτι θα το βγάλω προς πώληση τους επόμενους μήνες. 

Δημοσ.

Δηλωνεις βλαβη του ανελκυστηρα και οτι αδυνατεις να πληρωσεις τη συντηρηση μεχρι να γινει η αποπληρωμη της οφειλης.
θα ταλαιπωρηθουν λιγο και οι αλλοι,αλλα τι να κανεις.
Τελευταια λυση ειναι αυτη,πριν πας απο τη νομιμη οδο.

Δημοσ.

Ώσπου να κάνω κάτι άλλο, σκέφτομαι να βάλω πληκτρολόγιο για κωδικό . Πιστευετε ότι είναι δυσκολότερο να χακαριστεί απότι η κάρτα ; Επίσης έχω σημαντικό πρόβλημα με το συνεργ΄είο καθαρισμου. αν κάθε όροφος έχει δικό του κωδικό, δεν είναι δυνατόν να τον θυμούνται οι καθαριστές.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, shelma είπε

Ώσπου να κάνω κάτι άλλο, σκέφτομαι να βάλω πληκτρολόγιο για κωδικό . Πιστευετε ότι είναι δυσκολότερο να χακαριστεί απότι η κάρτα ; Επίσης έχω σημαντικό πρόβλημα με το συνεργ΄είο καθαρισμου. αν κάθε όροφος έχει δικό του κωδικό, δεν είναι δυνατόν να τον θυμούνται οι καθαριστές.

ο κωδικός ειναι το πιο εύκολο να "χακαριστει".
αμα τον εχουν και καθαριστές ,σίγουρα θα διαρρεύσει.
Πόσα σπίτια ειναι στην πολυκατοικία?
Οσο πιο πολλοί, τόσο πιο σίγουρο μου φαίνεται οτι κάποιος θα δώσει τον κωδικό και εσύ θα έχεις δώσει τζάμπα λεφτά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...