Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, polaki είπε

Πληρώνονται, γιατί αν δεν πληρώσεις στην Αγγλία δεν θα βρεις ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ ξανά σπίτι να μείνεις. 

Το ίδιο και αν δεν πληρώσεις τον οποιονδήποτε λογαριασμό, από νερό μέχρι κινητή τηλεφωνία. 

Εδώ είμαστε ΜΠΑΧΑΛΙΣΤΑΝ, και όχι μόνο τα κοινόχρηστα αν δεν πληρώσεις δεν έχεις καμία απολύτως επίπτωση, αλλά και μηνιάτικα ολόκληρα στον ιδιοκτήτη αν δεν πληρώσεις δεν τρέχει μία. Πληρώνει και απ'την τσέπη του για να σε πετάξει έξω.

Αυτό εννοώ, μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι. 

Διάβασε παραπάνω. 

Θα επαναληφθώ: 

Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι.

Αν δεν έχεις λεφτά, να πηγαίνεις με τις σκάλες. Όχι να ζεις παρασιτικά στην υγειά των κορόιδων που το πλήρωσαν. Η πολυκατοικία έχει κανόνες, και δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε με θεωρίες της Λούτσας για χρυσά πόμολα. Ασανσέρ έπρεπε να βάλουν, κανείς δεν βάζει ασανσέρ έτσι επειδή του ήρθε στην τρέλα. 

Η πολυκατοικία είχε μία ανάγκη, και αυτή η ανάγκη ΕΠΡΕΠΕ να καλυφθεί. Αλλά θα επιμείνω στην πρώτη πρόταση, άλλο "δεν έχω χρήματα αυτόν τον καιρό και άρα δεν μπορώ να πληρώσω", και άλλο "είμαι παράσιτο και ζω εις βάρος των υπολοίπων". Νομίζω όλοι μας εδώ μέσα 4 σελίδες κατανοούμε απόλυτα σε ποιά κατηγορία είναι οι άνθρωποι που περιγράφει ο κακόμοιρος ο διαχειριστής. 

σιγά κόψε κάτι, όλα θέμα γνώσης του συστήματος είναι. Και στην Αγγλία πχ μπορείς να καθυστερήσεις την διαδικασία της έξωσης αν δεν έλαβες φυλλάδιακι με τα δικαιώματα του ενοικιαστή όταν μπήκες στο σπίτι. Και αν φεσώσεις ρεύμα ή νερό δεν γίνεται τίποτα, απλά υπάρχει η έντονη αίσθηση ότι γίνεται. Ρώτα όποιον πήγε φοιτητής πχ αν πλήρωσε τα τελευταία κοινόχρηστα πρωτού μετακομίσει. 

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

H όλη διαδικασία, πάντως, έχει κενά.

Εξαρτάται, βέβαια, τι προβλέπει και ο κανονισμός της πολυκατοικίας. Όταν, λ.χ., δεν υπάρχει απαρτία, το σύνηθες είναι να ανακοινώνεται νέα ημερομηνία και εκεί να λαμβάνεται η απόφαση από την πλειοψηφία.

Όμως, για τέτοια έργα, οι αποφάσεις να λαμβάνονται από όσους παραβρέθηκαν και ενώ μερίδα των παρευρισκόμενων εξέφρασε, όπως καταλαβαίνω, ενστάσεις ή και πλήρη διαφωνία και στη συνέχεια το κόστος να καλυφτεί από έναν, που τώρα κοιτάζει να μαζέψει τα χρήματα... Συνταγή για μπελάδες.

Ελπίζω, τουλάχιστον, να υπάρχει κάπου βιβλίο συνελεύσεων που να αναφέρει (με κανονικές ημερομηνίες, όχι εκ των υστέρων...) πώς πάρθηκε η απόφαση.

Αυτό είναι το ελάχιστο για την όποια σκέψη προσφυγής στη δικαιοσύνη.

• Like 5
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vs_skg είπε

σιγά κόψε κάτι, όλα θέμα γνώσης του συστήματος είναι. Και στην Αγγλία πχ μπορείς να καθυστερήσεις την διαδικασία της έξωσης αν δεν έλαβες φυλλάδιακι με τα δικαιώματα του ενοικιαστή όταν μπήκες στο σπίτι. Και αν φεσώσεις ρεύμα ή νερό δεν γίνεται τίποτα, απλά υπάρχει η έντονη αίσθηση ότι γίνεται. Ρώτα όποιον πήγε φοιτητής πχ αν πλήρωσε τα τελευταία κοινόχρηστα πρωτού μετακομίσει. 

Παντού γίνεται να φεσωσεις πριν φύγεις αλλά άλλο αυτό και άλλο το ελληνικό φαινόμενο που μένουν σε σπίτια τα παράσιτα και δημιουργούν προβλήματα και δεν πληρώνουν επί ετών κοινόχρηστα. Εδώ η κατάσταση είναι δραματική δυστυχώς σε κάποιες πολυκατοικίες 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Επειδή κακώς η κακώς ο ανελκυστήρας θεωρείτε είδος ανάγκης, και εσύ προβείς σε κλείδωμα με κωδικό ή οτιδήποτε άλλο εμάς καλοθελητης να βρεθεί να κάνει μια κλήση στο έκαβ, αν έρθουν και δεν μπορούν να δουλέψουν τον ανελκυστήρα κατά 90% θα φύγει και αυταοαγγελτη μυνηση, και ο άλλος μπορεί να σε τρέχει ότι επειδή δεν είχαν πρόσβαση στον ανελκυστήρα έθεσες την ζωή του σε κίνδυνο και θα τον πληρώσετε χρυσό

Όσο ήμουν σε Ανσανσερ συντηρητής είχε τύχει πολλές φορές τέτοια περιστατικά και εκτός από την επιτροπή της οικοδομής μπλέκει και το γραφείο συντήρησης, το οποίο με τη σειρά του σου κάνει μυνηση ότι εσύ του είπες ότι είναι σύμφωνοι όλοι για τον κωδικό και στην ουσία τον παραπλανησες

Στην ουσία ότι και να βάλεις γίνεται παράκαμψη πανεύκολα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, shelma είπε

αδεια έχουμε. Το ασανσέρ είναι ολοκαίνουργιο, μπηκε το 2022 και το πλήρωσα εξολοκλήρου απ΄την τσέπημου. Εχω εισπράξει ως τώρα μόνο το 30 τοις εκατώ . Τα άλλα τα χρωστάνε σε μένα, όχι στον εγκαταστάτη. Αυτόν τον έχω εξοφλήσει.

Φανταζομαι οτι κρατησες αποδειξεις και αν οχι να κανεις.

δικαστηριο και τελος. Ειναι πολλα να τους τα χαρισεις. Κανε μια πρωτη προφορικη συμφωνια να σου κανουν παγεια εντολη ενα ποσο Χ για να μην πας δικαστικώς. Και ιδιωτικό συμφωνητικο μαζι.

αν δεν μιλατε πας σε δικηγορο αμεσα.

ενος φιλου μου του φαγαν 2.000€ σε μια παρομοια περιπτωση. Απο τα νευρα του αρχισε να τους κανει ζημιες.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, filipprin είπε

Εγω Θα σου πω το εξης.Οτι πάρθηκε μια αποφαση βαση πλειψηφειας δεν σημαινει και πολλα πραγματα.Πχ αν αποφασίσει η πληοψηφεια να βαλει χρυσα πομολα δεν σημαίνει οτι θα υποχρεωθουν να πληρωσουν και αυτοι που διαφωνουν ουτε οτι θα τούς παρει τα σπιτια το δικαστηριο  ειδικά αν σε ολα τα υπολοιπα κοινοχρηστα ειναι τυπικοι.Θα μου πεις τωρα δεν μιλαμε για χρυσα πομολα κατανοητο όπως και η σημασία του ασανσερ..Οστοσο οταν καποιος λεει δεν εχω καλο ειναι να τον ακουμε πριν προχωρήσουμε γιατι μετα φτανουμε εδω που εισαι τωρα..Απο την αλλη ετσι όπως τα εκανες μονο δικάστηκα μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω.Πάντως σπιτι σε πλειστηριασμο για κοινοχρηστα δεν εχω ακουσει να εχει βγει ποτε ουτε ειναι τοσο απλο.

Για δαβαστε...

https://www.ethnos.gr/greece/article/225368/adianohtothsphrantospitisepleisthriasmogiaxreos881eyrosekoinoxrhstatikataggelleihidia

https://tvxs.gr/news/ellada/kataggelia-bgainei-spiti-moy-se-pleistiriasmo-giati-xrostoysa-koinoxrista&dr=tvxsmrstvxs

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/401937/adianoiti-kataggelia-exase-to-spiti-se-pleistiriasmo-gia-xrei-881-evro-se-koinoxrista-vinteo

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, filipprin είπε

Κατανοεις φυσικα οτι δεν χρησιμοποιησε ολα τα ένδικα μεσα που προσφερει το ελληνικο νομικο συστημα για ανακοπη και εκδικαση της υποθεσης ασε που χωρις αποδείξεις δεν πληρωνεται τιποτα.

Και ο αλλος ποιο πισω το ιδιο εβαλε.Κανα αλλο δεν εχει

Ρε και τα τρια λινκ αφορουν την ιδια υποθεση ΒΡΩΜΑΕΙ????????????Επαθε ανακοπη ο δικηγορος.Να βγει στο ΟΠΕΝ ηξερε να βρει αλλο δικηγορο ΔΕΝ ΉΞΕΡΕ.

23 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Το ασανσέρ είναι ολοκαίνουργιο, μπηκε το 2022 και το πλήρωσα εξολοκλήρου απ΄την τσέπημου.

Τρεχα τωρα να μαθεις

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

αποφαση απο την γενικη συνευλευση για την αντικατασταση του ασανσερ υπηρχε? συμφωνουσε η πλειοψηφια? κατατεθηκαν προσφορες για την αντικατασταση του ασανσερ? υπαρχουν αναλυτικες αποδειξεις για το κοστος της αντικαταστασης? αν η απαντηση σε ολα ειναι ναι, τοτε τους πας δικαστικα. αν η απαντηση ειναι οχι μπορει να σκαλωσει σε παρα πολλα σημεια απο το οτι επραξες αυτοβουλως χωρις την συμφωνη γνωμη της πολυκατοικιας εως το οτι υπαρχει υπερχρεωση και δικο σου κερδος απο την ολη αντικατασταση.

Απάντηση εδώ δεν βλέπω και δεν ξέρω τι να σκεφτώ...

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, shelma είπε

αδεια έχουμε. Το ασανσέρ είναι ολοκαίνουργιο, μπηκε το 2022 και το πλήρωσα εξολοκλήρου απ΄την τσέπημου. Εχω εισπράξει ως τώρα μόνο το 30 τοις εκατώ . Τα άλλα τα χρωστάνε σε μένα, όχι στον εγκαταστάτη. Αυτόν τον έχω εξοφλήσει.

Η εγκατάσταση έγινε το 2022 η κάνατε επισκευή σε παλιό ανελκυστήρα? Έχει τεράστια διαφορά

Αν έγινε νέα εγκατάσταση (από το μηδέν) δεν έπρεπε να μπουν καν πόρτες στους ορόφους όσον δεν πλήρωσαν

Αν έγινε επισκευή για να περάσει την πιστοποίηση τότε σου έγραψα παραπάνω τι ισχύει

Δημοσ.
13 ώρες πριν, vs_skg είπε

Έμενα 4 χρόνια εκεί, δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν φοιτητή. Ποιό φοιτητή φίλε μου, με δουλεύεις?  

Ψάξε λίγο τί είναι το "credit score", και μιλάμε μετά.

Και τόλμα να χάσεις μία πληρωμή, και ξαναμιλάμε. 

Και επειδή μάλλον κάποιοι κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, αυτό που εννοώ είναι ότι εδώ (για να αφήσουμε τις Αγγλίες και τα εξωτερικά), υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας. Και αν αξοκολουθείτε να το παίζετε αδαείς, γιατί δεν είστε, πείτε μου αν υπάρχει *ΜΙΑ* περίπτωση αν χρωστάει για το οτιδήποτε να τιμωρηθεί και να βγάλεις άκρη. Αν η απάντησή σας είναι, "όχι", τότε παραδεχόμαστε όλοι μαζί ευθέως ότι το Μπαχαλιστάν μας δεν καταλαβαίνει χριστό ούτε από νόμους ούτε απο δικαστήρια ούτε από τίποτα. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Οι «κοινόχρηστοι χώροι» εκτός από χώροι οι οποίοι προορίζονται για κοινή χρήση από όλους τους ενοίκους ή ιδιοκτήτες, είναι και χώροι από κοινού ιδιοκτησίας με ότι αυτό συνεπάγεται. 

ο ανελκυστήρας εκτός από κοινόχρηστος χωρις, θεωρείται περισσότερο μέσον χρήσης, εξάρτημα δηλαδή όπως η πόρτα, ένα παράθυρο ή ο καυστήρας. όλα αυτά ανήκουν σε όλους τους ιδιοκτήτες με έκαστο ποσοστό αναλογούντος. 

Η αντικατάσταση ενός ανελκυστήρα θεωρείται επισκευή του μέσου αυτού. 
δεν παύει την κυριότητα των ιδιοκτητών επι του μέσου αυτού ακόμα κι αν δεν συμμετείχαν στο κόστος αυτό ως είχαν φυσικά την υποχρέωση εάν αυτή η αντικατάσταση επισκευή κρίθηκε, αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε νομότυπα.

Συνεπώς ο αποκλεισμός του ιδιοκτήτη ή και ένοικου από την χρήση του μέσου αυτού (ανελκυστήρα) με κλειδώματα, κωδικους και αλλες μεθοδους μάλλον περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει προς τον διαχειριστή παρά θα δώσει λύση.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, shelma είπε

Κατ αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δυστυχώς έκανα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος και πλήρωσα από την τσέπη μου την αντικατάσταση του ασανσέρ εξ ολοκλήρου, καλή τη πίστη, ώστε πέρυσι το Πάσχα να έχουμε όλοι ασανσέρ. Μετά άρχισα να χρεώνω στα κοινόχρηστα την εξώφληση.

Λογικό δεν μου φαίνεται (ο κανονισμός να είναι πάνω από το νόμο), αλλά θεώρησα ότι είναι ο τομέας του και ξέρει καλύτερα. Προφανώς το έκανε για να εισπράξει.

Από την άλλη , δεν καταλαβαίνω, γιατί να βρω χειρότερα τον μπελά μου ; Εννοείτε επειδή απαγορεύω την πρόσβαση στο ασανσέρ ή κάτι άλλο.

Δύο άμεσες λύσεις βλέπω για να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
1. Φωνάζεις τον εγκαταστάτη που πλήρωσες να το αποσυνδέσει / κλειδώσει λόγω βλάβης.
2. Σταματάς να πληρώνεις το κοινόχρηστο ρεύμα μέχρι να κοπεί και να μην έχετε φως ούτε ασανσέρ.

3. Νομικά αλλά θα πάρει πολλά έξοδα και χρόνο.

Μόνο έτσι θα βάλουν το χέρι στον τσέπη έτσι όπως μας τους έχεις περιγράψει...

Δημοσ.

Αν μπορείτε κάντε υπομονή 1-2 μήνες και εσείς που πληρώσατε και βγάλτε το εκτός λειτουργίας για όλους με την πρόφαση ότι είναι χαλασμένο και δεν έχετε λεφτά να το φτιάξετε ή ότι χρωστάτε στον εγκαταστάτη και απαιτεί τα χρήματα που δεν έχουν δώσει αυτοί που στην ουσία δεν πλήρωσαν. Ίσως έτσι μπορέσεις να πάρεις κάποια από τα χρήματα που έδωσες.

Πάντως το καταστατικό της πολυκατοικίας δεν είναι κάτι που δεν έχει ισχύ. Δεν είναι φυσικά πάνω από τον νόμο, αλλά όλοι οι ιδιοκτήτες το υπέγραψαν και πρέπει να το σέβονται. Σε εμάς π.χ. έσπασαν κάτι κεραμίδια και έβγαλε υγρασία στο ταβάνι του 3ου όροφο που είναι και ο τελευταίος. Τι έπρεπε να πω εγώ δεν με νοιάζει είμαι στον 1ο; Επίσης αν και δεν χρησιμοποιώ καθόλου ασανσέρ πληρώνω κανονικά για την συντήρηση του όπως πλήρωσα και για την πιστοποίηση. Έχουμε υπογράψει στο καταστατικό ότι όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε σύμφωνα με τα χιλιοστά επιβάρυνσης μας στις δαπάνες, συντήρηση και καλή λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων.

Επίσης αν δεν είχες απαρτία στην Γενική Συνέλευση θα έπρεπε να γραφτεί στα πρακτικά και να ορίσεις και 2η Γενική Συνέλευση και ίσως χρειαζόταν και 3η για να είσαι ΟΚ. Το ότι έδωσες εσύ τα χρήματα για μια τόσο μεγάλη δαπάνη περιττό να σου πω ότι έκανες τεράστιο λάθος. Πρώτα εισπράτεις το ποσό που αναλογεί στον καθένα και μετά προχωράς. Το ίδιο ισχύει και για βάψιμο, αλλαγή καυστήρα και γενικά όλων των ειδών τις μεγάλες εργασίες. Θα μου πεις έτσι μπορεί να μην προχωρήσει ποτέ κάποιο έργο. Δυστυχώς θέλει υπομονή και όχι βιαστικές αποφάσεις. Επειδή εσύ μπορείς να καλύψεις ένα τόσο μεγάλο έξοδο δεν σημαίνει ότι είναι σωστό και να το κάνεις. Αν είχατε κάποιον άλλον διαχειριστή που δεν είχε χρήματα, τι θα κάνατε; Προφανώς και θα περιμένατε πρώτα να μαζευτεί όλο το ποσό.

Καλή τύχη και ελπίζω να βρεις το δίκιο σου.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, argimeg είπε

Σε εμάς π.χ. έσπασαν κάτι κεραμίδια και έβγαλε υγρασία στο ταβάνι του 3ου όροφο που είναι και ο τελευταίος. Τι έπρεπε να πω εγώ δεν με νοιάζει είμαι στον 1ο;

Σωστα τα λες απλα αλλο κοστος εχουν μερικα κεραμιδια και αλλο κοστος η ανακατασκευή-πιστοποιοηση ενος ασανσερ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...