Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Προσφατο παραδειγμα σε πολυκατοικια , ειχε να πληρωσει 7 (ναι εφτα ) χρονια και το ποσο ειχε φτασει 1700 + . Πηγε εξωδικο απο τη διαχειριστρια (δε χρειαζεται γενικη συνελευση για αυτο ) κοστισε 250 τα οποιο θα μπει στα επομενα κοινοχρηστα . Εκεινη πληρωσε αμεσως . Ετυχε ? Μετα απο 7 χρονια ? Δε νομιζω απλα πηρε τηλεφωνο δικηγορο κ της ειπαν μη κανεις βλακειες - υποθετω 

Μετα απο το εξωδικο ο δικηγορος μπορει να παει στον δικαστη με τα απαραιτητα δικαιολογητικα για να βγαλει διαταγη πληρωμης . Δεν ειναι οτι μπλεκεις με δικαστηρια ντε και καλα κ θα κανουν 2 - 3χρονια

Προφανως και καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη και πρεπει να ρωτησεις δικηγορο σχετικα 

Πολυ σωστά τα παραπάνω... Με λίγο τρέξιμο.. 

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, shelma είπε

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες,

στην πολυκατοικία μας είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που πληρώνουμε κοινόχρηστα και ο μόνος τρόπος που ως διαχειριστής μπορώ να κάνω κάτι, είναι να περιορίσω την πρόσβαση των κακοπληρωτών στο ασανσέρ. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα μαγνητικού κλειδιού το χάκαραν, και χρησιμοποιούν κανονικά το ασανσέρ. Ο συντηρητής μου πρότεινε σύστημα με έξτρα πληκτρολόγιο με κωδικό, διαφορετικό για κάθε όροφο. Επειδή το κόστος θα το επωμιστούμε οι λίγοι, πιστεύετε αξίζει τον κόπο και τα χρήματα ; Ή θα μου ρθουν σε μια βδομάδα και θα το χακάρουν και αυτό; Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω πια. Στα εξώδικα μένουν απλά άπραγοι.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Σε κάθε σχετικό thread στο παρελθόν, επισημαίνεται ένα βασικό πράγμα. Δεν έχεις δικαίωμα να κλείσεις το ασανσέρ. Αν χρειαστεί να έρθει ασθενοφόρο και παρεμποδιστουν οι τραυματιοφορεις θα βρείτε τον μπελά σας. Συμβουλέψου δικηγόρο ειδικό σε θέματα πολυκατοικιών για αυτό το ζήτημα. 

Το εξώδικο δεν ειναι δικαστική εντολή. Αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε να διεκδικησετε δικαστικά τις οφειλές από τους ιδιοκτήτες. Αποφασίστε στην ΓΣ να κάνετε ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών, θα σας πληρώσουν και τα έξοδα των δικηγόρων, μετά έχει κατάσχεση ακινήτων αν δεν πληρώσουν πάλι. 

• Like 4
Δημοσ.

Ενα παραδειγμα του πως μπορεις να βρεις τον μπελα σου:

Κατεβαινει μια ηλικιωμενη, ενα παιδακι, μια μητερα με το μωρο αγκαλια, καποιος που κουβαλαει κατι ογκωδες, κλπ απο τις σκαλες επειδη εχεις κλειδωσει το ασανσερ. Πεφτει και παθαινει ζημια. Στρεφεται νομικα εναντιον σου λογω οτι θα ειχε αποφυγει την πτωση αν δεν ειχες προβει σε κλειδωμα του ασανσερ. Καταλαβαινεις ποσο χοντρα μπορει αυτο να κλιμακωθει σε περιπτωση σοβαρης σωματικης βλαβης

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αδεια λειτουργιας ασανσερ εχετε; Ή εχετε ασανσερ/ παγίδα θανάτου;

https://www.matakiaslifts.com/πιστοποίηση/

να δω τι θα γινει οταν θα χτυπησει καποιος. Θα τρεχετε στα δικαστηρια μεχρι να πατησετε μαυρο χιόνι. Και την εχετε πουλεψει ασχημα , ολοι εσεις εκει, πληρωτες και μη.

3 ώρες πριν, shelma είπε

ότι το σύστημα μαγνητικού κλειδιού το χάκαραν, και χρησιμοποιούν κανονικά το ασανσέρ

Καντο με κέρματα τωρα. Pay per use. Βαλε και ενα λουκετακι να μην παραβιαζεται :) πως ηταν τα παλια ηλεκτρονικα games

1667BFF4-5242-4E18-9EB2-F2A003AD6677.jpeg

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, NickyP είπε

Χύμα να κλειδώσεις το ασανσέρ δεν μπορείς,αλλά μπορείς να κάνεις το άλλο,άμα είναι συγκεκριμένοι όροφοι που δεν πληρώνουν ,κάνεις την πόρτα να μην ανοίγει,και βγάζεις το καλώδιο του ορόφου απτό πίνακα να μην παίρνει κλήση,πρόφαση βλάβη,και αν δεν γίνει εξόφληση δεν αποκαθίσταται η βλάβη.

Ο πίνακας είναι μέσα στο ασανσέρ ή σε ξεχωριστό χώρο ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, shelma είπε

Ο πίνακας είναι μέσα στο ασανσέρ ή σε ξεχωριστό χώρο ;

Ο πίνακας είναι στο μηχανοστάσιο.αλλα όταν έγραψα τι μπορείς να κάνεις εννοώ να πεις στον συντηρητή να τα κάνει ,όχι εσύ προσωπικά.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Αδεια λειτουργιας ασανσερ εχετε; Ή εχετε ασανσερ/ παγίδα θανάτου;

https://www.matakiaslifts.com/πιστοποίηση/

να δω τι θα γινει οταν θα χτυπησει καποιος. Θα τρεχετε στα δικαστηρια μεχρι να πατησετε μαυρο χιόνι. Και την εχετε πουλεψει ασχημα , ολοι εσεις εκει, πληρωτες και μη.

Καντο με κέρματα τωρα. Pay per use. Βαλε και ενα λουκετακι να μην παραβιαζεται :) πως ηταν τα παλια ηλεκτρονικα games

1667BFF4-5242-4E18-9EB2-F2A003AD6677.jpeg

αδεια έχουμε. Το ασανσέρ είναι ολοκαίνουργιο, μπηκε το 2022 και το πλήρωσα εξολοκλήρου απ΄την τσέπημου. Εχω εισπράξει ως τώρα μόνο το 30 τοις εκατώ . Τα άλλα τα χρωστάνε σε μένα, όχι στον εγκαταστάτη. Αυτόν τον έχω εξοφλήσει.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, shelma είπε

Ο συντηρητής, ο οποίος μου "πούλησε" και το σύστημα με το μαγνητικό κλειδί, με διαβεβαίωσε ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας είναι πάνω από το νόμο.

Δεν ειναι.

51 λεπτά πριν, archer100 είπε

Καταλαβαινεις ποσο χοντρα μπορει αυτο να κλιμακωθει σε περιπτωση σοβαρης σωματικης βλαβης

Και ποσο ευκολα μπορει να συμβει.

• Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, shelma είπε

αδεια έχουμε. Το ασανσέρ είναι ολοκαίνουργιο, μπηκε το 2022 και το πλήρωσα εξολοκλήρου απ΄την τσέπημου. Εχω εισπράξει ως τώρα μόνο το 30 τοις εκατώ . Τα άλλα τα χρωστάνε σε μένα, όχι στον εγκαταστάτη. Αυτόν τον έχω εξοφλήσει.

Φίλε μου συγγνώμη που θα στο πω αλλά μάλλον το ξέρεις ήδη. Έκανες μεγάλο λάθος. 

Το ασανσέρ, και γενικά ότι μα ότι χρειάζεται χρήματα για μια κοινόχρηστη πολυκατοικία ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνει απ'το αποθεματικό. Γι'αυτό υπάρχει. 

Αν εσείς (όλοι) το φάγατε, επειδή δεν πλήρωναν 5 αλήτες και βάλε πετρέλαιο, φτιάξε το ένα, φτιάξε το άλλο, το αποθεματικό εξαφανίστηκε, έπρεπε ΠΡΙΝ κανονίσετε μία τόσο μεγάλη κίνηση να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της. 

Όπως και να έχει, καταλαβαίνω ότι γι'αυτό σου φαίνονται πολλά τα χρήματα για εξώδικο, γιατί είναι, όταν πρέπει να τα βάλεις απ'την τσέπη σου. Δεν θα ήταν πολλά όμως αν τα βάζατε απ'το αποθεματικό. 

Κλείνω λέγοντας ότι πραγματικά η έννοια των κοινόχρηστων είναι ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ λόγος για να μην πατάει άνθρωπος στο Ελλαδιστάν για να έρθει να μείνει εδώ. ΣΙΧΑΜΑ.

• Like 2
  • Sad 2
Δημοσ.

Αυτοι που δεν πληρωνουν συμφωνησαν στην αλλαγη του ασανσερ???Η μήπως ηταν απο την αρχη αρνητικοί και τούς παρασυρατε με την πλειοψηφεία και τωρα σας παίζουν αντιποινα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filipprin είπε

Αυτοι που δεν πληρωνουν συμφωνησαν στην αλλαγη του ασανσερ???Η μήπως ηταν απο την αρχη αρνητικοί και τούς παρασυρατε με την πλειοψηφεία και τωρα σας παίζουν αντιποινα.

Κάποιοι από αυτούς ΟΝΤΩΣ δεν συμφωνούσαν. Άλλοι δεν ήρθαν ΚΑΝ στη ΓΣ.

Δημοσ.

Και πληκτρολογια να βαλεις ποιος σου λεει οτι δεν θα πηγαινει καθε 3 και λιγο να τα σπαει ; οταν ξερεις οτι εχεις μπλεξει με τετοιες περιπτωσεις μια ειναι η οδος η δικαστικη.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, shelma είπε

Κάποιοι από αυτούς ΟΝΤΩΣ δεν συμφωνούσαν. Άλλοι δεν ήρθαν ΚΑΝ στη ΓΣ.

Εγω Θα σου πω το εξης.Οτι πάρθηκε μια αποφαση βαση πλειψηφειας δεν σημαινει και πολλα πραγματα.Πχ αν αποφασίσει η πληοψηφεια να βαλει χρυσα πομολα δεν σημαίνει οτι θα υποχρεωθουν να πληρωσουν και αυτοι που διαφωνουν ουτε οτι θα τούς παρει τα σπιτια το δικαστηριο  ειδικά αν σε ολα τα υπολοιπα κοινοχρηστα ειναι τυπικοι.Θα μου πεις τωρα δεν μιλαμε για χρυσα πομολα κατανοητο όπως και η σημασία του ασανσερ..Οστοσο οταν καποιος λεει δεν εχω καλο ειναι να τον ακουμε πριν προχωρήσουμε γιατι μετα φτανουμε εδω που εισαι τωρα..Απο την αλλη ετσι όπως τα εκανες μονο δικάστηκα μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω.Πάντως σπιτι σε πλειστηριασμο για κοινοχρηστα δεν εχω ακουσει να εχει βγει ποτε ουτε ειναι τοσο απλο.

Επεξ/σία από filipprin
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filipprin είπε

Εγω Θα σου πω το εξης.Οτι πάρθηκε μια αποφαση βαση πλειψηφειας δεν σημαινει και πολλα πραγματα.Πχ αν αποφασίσει η πληοψηφεια να βαλει χρυσα πομολα δεν σημαίνει οτι θα υποχρεωθουν να πληρωσουν και αυτοι που διαφωνουν ουτε οτι θα τούς παρει τα σπιτια το δικαστηριο  ειδικά αν σε ολα τα υπολοιπα κοινοχρηστα ειναι τυπικοι.Θα μου πεις τωρα δεν μιλαμε για χρυσα πομολα κατανοητο.Οστοσο οταν καποιος λεει δεν εχω καλο ειναι να τον ακουμε πριν προχωρήσουμε.Απο την αλλη ετσι όπως τα εκανες μονο δικάστηκα μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω.Πάντως σπιτι σε πλειστηριασμο για κοινοχρηστα δεν εχω ακουσει να εχει βγει ποτε ουτε ειναι τοσο απλο.

Να κάνω μια εικασία,λογικά το καινούργιο ασανσέρ που αναφέρει ο ts είναι επισκευή με νέα μέτρα ,για να παρει πιστοποίηση να είναι νόμιμος ο ανελκυστήρας.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...