sphinxgr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Αν χρωστάνε κοινόχρηστα προχωράς δικαστικά για κατάσχεση σπιτιού. Βάζετε τα έξοδα απο το αποθεματικό και στη μελλοντική δίκη θα πληρωθείτε και τα έξοδα και τα κοινόχρηστα. Φυσικά τα πάντα πρέπει να ειναι νόμιμα στα κοινόχρηστα για να μην πουν οτι τα τρώγατε. Το να αποκλείσεις την πρόσβαση στο ασανσέρ ίσως είναι παράνομο. Μπορεί να γίνει με καρταναγνώστη rfid και και να το χρησιμοποιεί μόνο όποιος έχει έγκιρη κάρτα.
mihanikos1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, shelma είπε Κατ αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς έκανα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος και πλήρωσα από την τσέπη μου την αντικατάσταση του ασανσέρ εξ ολοκλήρου, καλή τη πίστη, ώστε πέρυσι το Πάσχα να έχουμε όλοι ασανσέρ. Μετά άρχισα να χρεώνω στα κοινόχρηστα την εξώφληση. Λογικό δεν μου φαίνεται (ο κανονισμός να είναι πάνω από το νόμο), αλλά θεώρησα ότι είναι ο τομέας του και ξέρει καλύτερα. Προφανώς το έκανε για να εισπράξει. Από την άλλη , δεν καταλαβαίνω, γιατί να βρω χειρότερα τον μπελά μου ; Εννοείτε επειδή απαγορεύω την πρόσβαση στο ασανσέρ ή κάτι άλλο. αποφαση απο την γενικη συνευλευση για την αντικατασταση του ασανσερ υπηρχε? συμφωνουσε η πλειοψηφια? κατατεθηκαν προσφορες για την αντικατασταση του ασανσερ? υπαρχουν αναλυτικες αποδειξεις για το κοστος της αντικαταστασης? αν η απαντηση σε ολα ειναι ναι, τοτε τους πας δικαστικα. αν η απαντηση ειναι οχι μπορει να σκαλωσει σε παρα πολλα σημεια απο το οτι επραξες αυτοβουλως χωρις την συμφωνη γνωμη της πολυκατοικιας εως το οτι υπαρχει υπερχρεωση και δικο σου κερδος απο την ολη αντικατασταση. 2
takoulou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα... Μια καλή λύση είναι αυτή η παραπάνω.. Ξεκινάς Δικαστικά.. Τα έξοδα είναι λίγα.. Γιατί μετά θα πληρωθούν σε πολλαπλάσια χρήματα.. Μπορείς να μην επιτρέπεις την είσοδο στο Ασανσέρ.. Και κάνε άμεσα μια διαταγή πληρωμής.. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από takoulou
archer100 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, shelma είπε Από την άλλη , δεν καταλαβαίνω, γιατί να βρω χειρότερα τον μπελά μου ; Εννοείτε επειδή απαγορεύω την πρόσβαση στο ασανσέρ ή κάτι άλλο. Γιατι μπορει πχ να επικαλεστει καποιος προβλημα υγειας-ατυχημα που τον εμποδισε να χρησιμοποιησει τη σκαλα για να κατεβει κατω και να παει στο νοσοκομειο και μπορουσε μονο απο το ασανσερ το οποιο ειχες εμποδισει. Θα σου βαλει και εναν καλο δικηγορο και οπως ειπε καποιος θα βγεις και κερατας και δαρμενος. Με τετοια ζητηματα δεν παιζουν. Το ασανσερ εγκειται στα πλαισια της φυσικης ελευθεριας και της ελευθεριας μετακινησης και μπορει να βρεις τον μπελα σου νομικα αν βαλεις περιορισμους. Καλυτερα ψαξε τροπους απλα να παρεις τα λεφτα που σου χρωστανε και μη μπαινεις σε λογικες αντιμετρων κλπ γιατι μπορει να σου γυρισουν μπουμερανγκ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από archer100
oykas2001 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, archer100 είπε Γιατι μπορει πχ να επικαλεστει καποιος προβλημα υγειας που τον εμποδισε να χρησιμοποιησει τη σκαλα για να κατεβει κατω και να παει στο νοσοκομειο και μπορουσε μονο απο το ασανσερ το οποιο ειχες εμποδισει. Θα σου βαλει και εναν καλο δικηγορο και οπως ειπε καποιος θα βγεις και κερατας και δαρμενος. Με τετοια ζητηματα δεν παιζουν. Το ασανσερ εγκειται στα πλαισια της φυσικης ελευθεριας και της ελευθεριας μετακινησης και μπορει να βρεις τον μπελα σου νομικα αν βαλεις περιορισμους. Καλυτερα ψαξε τροπους απλα να παρεις τα λεφτα που σου χρωστανε και μη μπαινεις σε λογικες αντιμετρων κλπ γιατι μπορει να σου γυρισουν μπουμερανγκ Υποθετική ερώτηση: σε περίπτωση οικοδομής πχ 10 διαμερισμάτων που συμφωνούν να βάλουν οι μισοί ασανσέρ (στον 1ο όροφο πχ δεν θέλουν), έχει το δικαίωμα να κλειδωθεί γι` αυτούς το ασανσέρ ώστε να το χρησιμοποιούν μόνον αυτοί που πλήρωσαν;
Ducatista Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Ναι ρε παιδιά ο άνθρωπος είπε ότι πλήρωσε το ανσανσερ αρα η δεν υπήρχε η ήταν χαλασμένο οπότε δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν οπότε είναι σαν να μην υπήρχε... το να απαγορεύσει την λειτουργία από αυτούς που δεν πληρώνουν μου φαίνεται λογικό τωρα δεν έχω και σχέση με τέτοια οπότε...
archer100 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, oykas2001 είπε Υποθετική ερώτηση: σε περίπτωση οικοδομής πχ 10 διαμερισμάτων που συμφωνούν να βάλουν οι μισοί ασανσέρ (στον 1ο όροφο πχ δεν θέλουν), έχει το δικαίωμα να κλειδωθεί γι` αυτούς το ασανσέρ ώστε να το χρησιμοποιούν μόνον αυτοί που πλήρωσαν; Δεν ξερω, ισως να γινεται με υπευθυνη δηλωση των ιδιων οτι παραιτουνται της χρησης, αυτα τα ζητηματα θελουν δικηγορο και μαλιστα καλο. Τα ζητηματα που αφορουν κοινοχρηστα πολυκατοικιων ειναι απο τα πιο πολυπλοκα ζητηματα απο νομικη αποψη. Σκεψου πχ να παρει φωτια ο πρωτος οροφος και να φουντωσει και να μη μπορει να κατεβει καποιος απο τις σκαλες, ενω θα μπορουσε να κατεβει απο το ασανσερ και αυτο τελικα να ειναι κλειδωμενο. Δεδομενου οτι στη χωρα μας σπανια να δεις εξωτερικες σκαλες διαφυγης σε πολυκατοικιες, φαντασου ποσο επικινδυνο ειναι κατι τετοιο. 1
Bitbit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ναι ρε παιδιά ο άνθρωπος είπε ότι πλήρωσε το ανσανσερ αρα η δεν υπήρχε η ήταν χαλασμένο οπότε δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν οπότε είναι σαν να μην υπήρχε... το να απαγορεύσει την λειτουργία από αυτούς που δεν πληρώνουν μου φαίνεται λογικό τωρα δεν έχω και σχέση με τέτοια οπότε... εδώ δε μας ενδιαφέρει τι είναι λογικό. Μας ενδιαφέρει τι είναι νόμιμο. Γιατί και η δική μου λογική λέει ότι από τη στιγμή που δε πληρώνεις, κόψε το λαιμό σου. Και φωτιά να πάρει η πολυκατοικία ας καείς. Εσύ φταις διότι δε πλήρωνες για το ασανσερ. Γιατί δηλαδή να φταιει αυτός που κλείδωσε το ασανσερ και όχι αυτός που δε πληρώνει για τη χρήση; 2 1 1
archer100 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Bitbit είπε εδώ δε μας ενδιαφέρει τι είναι λογικό. Μας ενδιαφέρει τι είναι νόμιμο. Γιατί και η δική μου λογική λέει ότι από τη στιγμή που δε πληρώνεις, κόψε το λαιμό σου. Και φωτιά να πάρει η πολυκατοικία ας καείς. Εσύ φταις διότι δε πλήρωνες για το ασανσερ. Γιατί δηλαδή να φταιει αυτός που κλείδωσε το ασανσερ και όχι αυτός που δε πληρώνει για τη χρήση; Γιατι ειναι σα να χρωστας στο συνεργειο αυτοκινητων σου για τις επισκευες που σου εκανε και αυτος για τιμωρια να σου αφαιρει τα λαστιχα, η ακομα χειροτερα τα φρενα. Τετοια ζητηματα θελουν ΔΙΚΗΓΟΡΟ και μαλιστα ΚΑΛΟ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από archer100 1
NickyP Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Χύμα να κλειδώσεις το ασανσέρ δεν μπορείς,αλλά μπορείς να κάνεις το άλλο,άμα είναι συγκεκριμένοι όροφοι που δεν πληρώνουν ,κάνεις την πόρτα να μην ανοίγει,και βγάζεις το καλώδιο του ορόφου απτό πίνακα να μην παίρνει κλήση,πρόφαση βλάβη,και αν δεν γίνει εξόφληση δεν αποκαθίσταται η βλάβη. 2
takoulou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Υπάρχει δεδικασμένο για οφειλές κοινοχρήστων.. Που πλέον μπορεί να βγει η οικία σε κατάσχεση. 1
Bitbit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 εγώ ένα έχω να πω μιας και δεν είμαι νομικός για να δώσω συμβουλές επι του θέματος. ΣΚΙΣΤΕ όλα αυτά τα λαμόγια που ενώ έχουν, δε θέλουν να πληρώσουν. 6 1
takoulou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε εγώ ένα έχω να πω μιας και δεν είμαι νομικός για να δώσω συμβουλές επι του θέματος. ΣΚΙΣΤΕ όλα αυτά τα λαμόγια που ενώ έχουν, δε θέλουν να πληρώσουν. Είναι πολλοί που το κάνουν.. Βρίσκουν ότι πληρωνω, η δεν έχω, η δεν ξέρω... Νομίζω πλέον θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα.. Και ας κλειδώσει το ασανσέρ το έχω δει να γίνεται..
nickk0kkav Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Προσφατο παραδειγμα σε πολυκατοικια , ειχε να πληρωσει 7 (ναι εφτα ) χρονια και το ποσο ειχε φτασει 1700 + . Πηγε εξωδικο απο τη διαχειριστρια (δε χρειαζεται γενικη συνελευση για αυτο ) κοστισε 250 τα οποιο θα μπει στα επομενα κοινοχρηστα . Εκεινη πληρωσε αμεσως . Ετυχε ? Μετα απο 7 χρονια ? Δε νομιζω απλα πηρε τηλεφωνο δικηγορο κ της ειπαν μη κανεις βλακειες - υποθετω Μετα απο το εξωδικο ο δικηγορος μπορει να παει στον δικαστη με τα απαραιτητα δικαιολογητικα για να βγαλει διαταγη πληρωμης . Δεν ειναι οτι μπλεκεις με δικαστηρια ντε και καλα κ θα κανουν 2 - 3χρονια Προφανως και καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη και πρεπει να ρωτησεις δικηγορο σχετικα 3 1
andreaspA Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, shelma είπε Από την άλλη , δεν καταλαβαίνω, γιατί να βρω χειρότερα τον μπελά μου ; Εννοείτε επειδή απαγορεύω την πρόσβαση στο ασανσέρ ή κάτι άλλο. ακριβως 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις