shelma Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους και σε όλες, στην πολυκατοικία μας είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που πληρώνουμε κοινόχρηστα και ο μόνος τρόπος που ως διαχειριστής μπορώ να κάνω κάτι, είναι να περιορίσω την πρόσβαση των κακοπληρωτών στο ασανσέρ. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα μαγνητικού κλειδιού το χάκαραν, και χρησιμοποιούν κανονικά το ασανσέρ. Ο συντηρητής μου πρότεινε σύστημα με έξτρα πληκτρολόγιο με κωδικό, διαφορετικό για κάθε όροφο. Επειδή το κόστος θα το επωμιστούμε οι λίγοι, πιστεύετε αξίζει τον κόπο και τα χρήματα ; Ή θα μου ρθουν σε μια βδομάδα και θα το χακάρουν και αυτό; Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω πια. Στα εξώδικα μένουν απλά άπραγοι. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
andreaspA Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) τι να κανεις? να προχωρησεις μετα τα εξωδικα. Το εξωδικο τι το στελνεις? για χαβαλέ? προχώρησες δικαστικά σε κανέναν ? Οταν θα παρεις την πρωτη αποφαση και θα πληρωσει αναδρομικα, και εξοδα, και τοκους και αν δεν πληρωσει, του βγαλεις το σπιτι στο σφυρι, να δεις πως πληρωνουν οι υπολοιποι. Οι λυσεις σου ειναι δυο. ή εισαι τραμπούκος και αρχίζεις τις σφαλιάρες ή πας δικαστικά. Ουτε το ασανσερ δεν μπορεις να κλεισεις. Δεν εχεις δικαίωμα. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από andreaspA 10 4
shelma Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, andreaspA είπε τι να κανεις? να προχωρησεις μετα τα εξωδικα. Το εξωδικο τι το στελνεις? για χαβαλέ? προχώρησες δικαστικά σε κανέναν ? Οταν θα παρεις την πρωτη αποφαση και θα πληρωσει αναδρομικα, και εξοδα, και τοκους και αν δεν πληρωσει, του βγαλεις το σπιτι στο σφυρι, να δεις πως πληρωνουν οι υπολοιποι. Οι λυσεις σου ειναι δυο. ή εισαι τραμπούκος και αρχίζεις τις σφαλιάρες ή πας δικαστικά. Ουτε το ασανσερ δεν μπορεις να κλεισεις. Δεν εχεις δικαίωμα. Για να προχωρήσω δικαστικά χρειάζομαι γύρω στα 300 ευρώ και ώσπου να βγει η απόφαση, θα συνεχίζεται η χρήση. Γι αυτό και σκεφτήκαμε το κλείδωμα ως μέσο πίεσης. Γιατί λες ότι δεν έχω δικαίωμα να κλείνω το ασανσέρ ; Στον κανονισμό της πολυκατοικίας γράφει σαφώς, ότι "ο διαχειριστής εχει δικαίωμα να λαμβάνει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να εισπράξει κοινόχρηστη δαπάνη"και "να απαγορεύει τη χρήση κοινοχρήστων χώρων".
andreaspA Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, shelma είπε Για να προχωρήσω δικαστικά χρειάζομαι γύρω στα 300 ευρώ και ώσπου να βγει η απόφαση, θα συνεχίζεται η χρήση. Γι αυτό και σκεφτήκαμε το κλείδωμα ως μέσο πίεσης. Γιατί λες ότι δεν έχω δικαίωμα να κλείνω το ασανσέρ ; Στον κανονισμό της πολυκατοικίας γράφει σαφώς, ότι "ο διαχειριστής εχει δικαίωμα να λαμβάνει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να εισπράξει κοινόχρηστη δαπάνη"και "να απαγορεύει τη χρήση κοινοχρήστων χώρων". Νομιμο μεσο δεν ειναι να κλεισεις το ασανσερ. Νομιμο μεσο ειναι να πας δικαστικα. Οσο αφορα το δευτερο που γραφεις, στειλε παραπανω πληροφοριες. Που ακριβως το αναγραφει αυτο? ως μετρο εισπραξης κοινοχρηστων? Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από andreaspA 9
shelma Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, andreaspA είπε Νομιμο μεσο δεν ειναι να κλεισεις το ασανσερ. Νομιμο μεσο ειναι να πας δικαστικα. Οσο αφορα το δευτερο που γραφεις, στειλε παραπανω πληροφοριες. Που ακριβως το αναγραφει αυτο? ως μετρο εισπραξης κοινοχρηστων? Ναι , γράφει ότι προκειμένου να εισπράξω έχω δικαίωμα να απαγορεύσω την χρήση κοινοχρήστων. Ο ανελκυστήρας αντικαταστάθηκε πριν ένα χρόνο , μετά από απόφαση ΓΣ. Εν συνεχεία κάποιοι εξόφλησαν το ποσοστό τους , και κάποιοι δεν ξεκίνησαν καν να πληρώνουν. Υπάρχει νόμος / διάταξη που να αναφέρει ότι απαγορεύεται να κλειδώσω; Ο συντηρητής, ο οποίος μου "πούλησε" και το σύστημα με το μαγνητικό κλειδί, με διαβεβαίωσε ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας είναι πάνω από το νόμο. Λες εκεί που πάω για μαλλί να βγω και κουρεμένος ; Ε ρε που μπλέξαμε
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, shelma είπε ο κανονισμός της πολυκατοικίας είναι πάνω από το νόμο. Εσένα σου ακούγεται λογικό αυτό; 24 3
TuXaKoS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, shelma είπε Ο συντηρητής, ο οποίος μου "πούλησε" και το σύστημα με το μαγνητικό κλειδί, με διαβεβαίωσε ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας είναι πάνω από το νόμο. Προφανώς και ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν είναι πάνω από τον νόμο. Όπως σου είπαν και παραπάνω προχώρα δικαστικά. Τέτοιες κινήσεις μόνο κακό μπορεί να σου κάνουν και προφανώς να βοηθήσουν αυτούς που δεν πληρώνουν στο δικαστήριο στο μέλλον. Αν συνεχίσεις με τέτοια ημίμετρα σε βλέπω και κερατά και δαρμένο. 3
Bitbit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, shelma είπε με διαβεβαίωσε ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας είναι πάνω από το νόμο. δε παίζει αυτό. 1
SabotazNic Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παντως δεν βλεπω λογο να βρει μπελα με το να περιορισει την χρηση του ασανσερ. Οι αλλοι διαμερισμα αγορασαν, στο οποιο εχουν προσβαση και απο τις σκαλες. Εκτος και αν οταν αγοραζεις διαμερισμα, αγοραζεις και το "δικαιωμα" στους κοινοχρηστους χωρους. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από SabotazNic
duende Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, shelma είπε Καλησπέρα σε όλους και σε όλες, στην πολυκατοικία μας είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που πληρώνουμε κοινόχρηστα και ο μόνος τρόπος που ως διαχειριστής μπορώ να κάνω κάτι, είναι να περιορίσω την πρόσβαση των κακοπληρωτών στο ασανσέρ. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα μαγνητικού κλειδιού το χάκαραν, και χρησιμοποιούν κανονικά το ασανσέρ. Ο συντηρητής μου πρότεινε σύστημα με έξτρα πληκτρολόγιο με κωδικό, διαφορετικό για κάθε όροφο. Επειδή το κόστος θα το επωμιστούμε οι λίγοι, πιστεύετε αξίζει τον κόπο και τα χρήματα ; Ή θα μου ρθουν σε μια βδομάδα και θα το χακάρουν και αυτό; Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω πια. Στα εξώδικα μένουν απλά άπραγοι. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Τι εννοεις "το χακαραν"? Αντεγραψαν κλειδι απο καποιον? Αυτος που το εγκατεστησε πρεπει να λαβει τα αναλογα μετρα για να μην ειναι δυνατο κατι τετοιο. Εκτος αυτου, το να τα σκασετε ξανα για επιπλεον πληκτρολογια κλπ δε σας λυνει το βασικο προβλημα, το οποιο ειναι τα χρωστουμενα και αυτοι που δε πληρωνουν. Οταν θα φτασουν να ειναι κατι χιλιαρικα τα χρωστουμενα, τα 300 ευρω για δικηγορο θα σας φαινονται ψιχουλα. Μη δωσετε δεκαρα λοιπον για αλλες πατεντες, μονο κινηθειτε δικαστικα. Μετα τον πρωτο που θα "συνετιστει" θα ακολουθησουν και οι αλλοι. Δεν υπαρχει αλλος τροπος.
Bitbit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Παντως δεν βλεπω λογο να βρει μπελα με το να περιορισει την χρηση του ασανσερ. Οι αλλοι διαμερισμα αγορασαν, στο οποιο εχουν προσβαση και απο τις σκαλες. Εκτος και αν οταν αγοραζεις διαμερισμα, αγοραζεις και το "δικαιωμα" στους κοινοχρηστους χωρους. πάντως και σε αντίστοιχο θέμα, παλαιότερα και άλλοι είχαν αναφέρει ότι δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να κόψει την πρόσβαση. Δεν ξέρω αν ισχύει όμως. Από τη μια αφού δε πληρώνουν να μην έχουν και πρόσβαση, όπως θα τους κόβαν το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό αν δε πληρώναν. Γιατί να αλλάξει αυτό; Από την άλλη δε ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος έχει θέμα υγείας και αρχίσει τα περίεργα... με αποτέλεσμα να βρει τον μπελά του ο διαχειριστής. Οπότε ας προσέχει τι θα κάνει. Να ξέρετε πάντως ότι οι περισσότεροι έχουν, απλά δε θέλουν να πληρώσουν. Και το κακό είναι ότι το σύστημα τους ευνοεί και το εκμεταλλεύονται. Αν την "φάει" ένας θα δεις μετά που θα βάλουν μυαλό και οι υπόλοιποι. Όσο δεν έχουν επιπτώσεις δε θα πληρώσουν ποτέ. Στη θέση σου θα τα έδινα τα 300€, ακόμα κι αν το όφελος ήταν μικρότερο από 300€. Ας έβγαινα και ζημιωμένος. Με αυτή την κίνηση όμως θα δουν ότι δεν αστειεύεσαι και την επόμενη φορά θα το σκεφτούν διπλά όταν αποφασίσουν να μη πληρώσουν. 2 1
andreaspA Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, shelma είπε Ναι , γράφει ότι προκειμένου να εισπράξω έχω δικαίωμα να απαγορεύσω την χρήση κοινοχρήστων. Ο συντηρητής, ο οποίος μου "πούλησε" και το σύστημα με το μαγνητικό κλειδί, με διαβεβαίωσε ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας είναι πάνω από το νόμο. Λες εκεί που πάω για μαλλί να βγω και κουρεμένος ; Ε ρε που μπλέξαμε Φανταζομαι οτι ανταλαμβανεσαι ποσο παραλογα ειναι αυτα που λες ε? Διαφορετικα γιατι να κοψεις την προσβαση στο ασανσερ? Κοψε την προσβαση στο κλιμακοστασιο. Αλλαξε κλειδαρια στην εξωπορτα και αστους απεξω να μην μπορουν να ανεβουν σπιτι τους, αφου οπως λες εχεις δικαιωμα να απαγορεψεις την χρηση κοινοχρηστων χωρων και ο κανονισμος ειναι πανω απο τον νομο. 2 λεπτά πριν, Bitbit είπε Να ξέρετε πάντως ότι οι περισσότεροι έχουν, απλά δε θέλουν να πληρώσουν. Και το κακό είναι ότι το σύστημα τους ευνοεί και το εκμεταλλεύονται. Αν την "φάει" ένας θα δεις μετά που θα βάλουν μυαλό και οι υπόλοιποι. Όσο δεν έχουν επιπτώσεις δε θα πληρώσουν ποτέ. Στη θέση σου θα τα έδινα τα 300€, ακόμα κι αν το όφελος ήταν μικρότερο από 300€. Ας έβγαινα και ζημιωμένος. Με αυτή την κίνηση όμως θα δουν ότι δεν αστειεύεσαι και την επόμενη φορά θα το σκεφτούν διπλά όταν αποφασίσουν να μη πληρώσουν. Ακριβως αυτο. Και εδω δεν πληρωνουν κοινοχρηστα απο τον Μαιο γιατι δεν εχουν. 4ημερο πρωτοχρονιατικο στα Ιωαννινα πηγαν. 2
vamvakoolas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 47 λεπτά πριν, shelma είπε Καλησπέρα σε όλους και σε όλες, στην πολυκατοικία μας είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που πληρώνουμε κοινόχρηστα και ο μόνος τρόπος που ως διαχειριστής μπορώ να κάνω κάτι, είναι να περιορίσω την πρόσβαση των κακοπληρωτών στο ασανσέρ. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα μαγνητικού κλειδιού το χάκαραν, και χρησιμοποιούν κανονικά το ασανσέρ. Ο συντηρητής μου πρότεινε σύστημα με έξτρα πληκτρολόγιο με κωδικό, διαφορετικό για κάθε όροφο. Επειδή το κόστος θα το επωμιστούμε οι λίγοι, πιστεύετε αξίζει τον κόπο και τα χρήματα ; Ή θα μου ρθουν σε μια βδομάδα και θα το χακάρουν και αυτό; Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω πια. Στα εξώδικα μένουν απλά άπραγοι. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. οπως σου εγραψαν: μην ασχολεισαι με μετρα ασφαλειας/κλειδαριες συναγερμους και οτι αλλο εχεις στο νου σου. Ουτε να σταματησεις τη προσβαση. Πλεον επειδη τα τελευταια 5 χρονια ειχε γινει το αγαπημενο σπορ ειδικα στην Αθηνα, αλλαξε ο νομος! Υπαρχει πλεον διαταγη πληρωμης απο δικαστηριο-> https://www.karagiannislawfirm.gr/news/eispraxh-aplhrwtwn-koinochrhstwn-polykatoikias-me-thn-ekdosh-diataghs-plhrwmhs βαλε δικηγορο και δε χρειαζεται 300 ευρ. 4
shelma Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Κατ αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς έκανα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος και πλήρωσα από την τσέπη μου την αντικατάσταση του ασανσέρ εξ ολοκλήρου, καλή τη πίστη, ώστε πέρυσι το Πάσχα να έχουμε όλοι ασανσέρ. Μετά άρχισα να χρεώνω στα κοινόχρηστα την εξώφληση. Λογικό δεν μου φαίνεται (ο κανονισμός να είναι πάνω από το νόμο), αλλά θεώρησα ότι είναι ο τομέας του και ξέρει καλύτερα. Προφανώς το έκανε για να εισπράξει. Από την άλλη , δεν καταλαβαίνω, γιατί να βρω χειρότερα τον μπελά μου ; Εννοείτε επειδή απαγορεύω την πρόσβαση στο ασανσέρ ή κάτι άλλο.
InsomniSage Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Πας δικαστικά χθες, και ξεκινάς όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται διαδικασίες πλειστηριασμου για τους κακοπληρωτες. Αυτό το παραμύθι με τα κοινόχρηστα πρέπει κάπου να τελειώσει, και θα κοπεί μαχαίρι μόνο όταν κάποιοι κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν και να ζουν παρασιτικά εις βάρος των υπολοίπων. Όλοι ζόρια οικονομικά τραβάμε. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις