Προς το περιεχόμενο

Άποψη για ultrawide

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Hnepes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα κ Χρόνια Πολλά

Θα ήθελα να ρωτήσω, βρίσκομαι σε αναζήτηση monitor ( ultrawide) 34'', έχω μερικές απορίες

1) Τρέχουν 1080p εκτός απο 1440p ?

2) Ως κάτοχος RX580 θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τα 144 hz?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλημέρα, καλή χρονιά!
- Οι ultrawide οθόνες δεν έχουν τις αναλογιές πλευρών 16:9 των κλασικών αναλύσεων 1080p και 1440p. Οι αναλύσεις υποστηρίζονται κανονικά, αλλά θα μένει κενός χώρος αριστερά-δεξιά όταν προβάλεις τέτοιο περιεχόμενο (μαύρες μπάρες).
- Η RX580 μια χαρά υποστηρίζει 144Hz. Εγώ έχω RX570 και δεν έχω πρόβλημα σε 144Hz Ultrawide. Προτίμησε τη θύρα Displayport για τη σύνδεση με την οθόνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιες οθόνες έχουν περιορισμό στα Hz μέσω HDMI. Η δικιά μου πχ μέσω HDMI φτάνει max τα 85hz. 
Δες τις προδιαγραφές τους, θα το αναφέρουν σίγουρα.

Έχει σχέση η έκδοση HDMI που χρησιμοποιούν.

Επεξ/σία από Hnepes
Δημοσ.

Τέλεια, για gaming είναι καλή λύση;

Όλη η λογική μου αρέσει και θα ήθελα από 27αρα να παω σε 34 ultrawide, ήθελα να πάω σε 29 αλλά μου φαίνεται ότι δεν είναι upgrade!

Δημοσ.

Για gaming είναι πολύ καλές, προσφέρουν ευρύτερο οπτικό πεδίο από τις 16:9, είναι άλλη εμπειρία. Κάποια παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν εξ'αρχης τις αναλύσεις Ultrawide, θέλουν λίγο πείραγμα για να τα καταφέρουν με κάτι προγραμματάκια, αλλά θα τα μάθεις.
Δεν ξέρω για τί UW αναλύσεις σκεφτεσαι, αλλά η RX580 δύσκολα θα παίζει 144 frames. 
Ίσως σε αρκετά παλιά παιχνίδια ή τίποτα platform. Θα συμβιβαστείς με λιγότερα frames.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...