Grsk25 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους, Είχα κάνει μια ερευνητική εργασία (report) πέρυσι στο μεταπτυχιακό μου και είχα πάρει μήνυμα από τον καθηγητή μου πως η εργασία μου ήταν η καλύτερη στο μάθημα του. Σκεφτόμουν σήμερα τι διαδικασία να χρειάζεται ώστε να την ανεβάσω σε ερευνητικά site κτλ. Γνωρίζει κανείς πως γίνεται η όλη φάση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Αν ενδιαφερεσαι η εργασια να δημοσιευτει σε επιστημονικο περιοδικο θα ελεγα ξεκινα απο τον καθηγητη. Πες του οτι ενδιαφερεσαι και ρωτα αν νομιζει οτι αξιζει να δημοσιευτει. Αν ναι, μιληστε για τις αλλαγες, επιπλεον δουλεια που πρεπει να γινει. Αφου γινουν αυτα, ξεκινα να γραφεις την αρχικη εκδοση, χρησιμοποιησε παλαιοτερα αρθρα για μπουσουλα. Καλη τυχη! 2
pi314 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μπορείς να την εκδώσεις κιόλας σε μορφή βιβλίου....ψάξε το..... Έχω δει μεταπτυχιακές και διδακτορικές εργασίες να εκδίδονται με την μορφή βιβλίου σε ξένους εκδοτικούς οίκους...κάνε ένα google search.... Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από pi314 1
FilipposMD Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μίλα με τον καθηγητή σου. Μόνος σου δε θα βγάλεις άκρη. Ύπαρχει μια ολόκληρη βιομηχανία με μούφα περιοδικά και συνέδρια που απλά σου ζητάνε λεφτά δημοσιεύοντας ό,τι βλακεία υπάρχει. Είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις αν δεν ξέρεις και, εκτός από τα λεφτά που χάνεις, καις και τη δουλειά σου. Επίσης, μια καλή φοιτητική εργασία δεν είναι απαραίτητο ότι είναι δημοσιεύσιμη. Εξαρτάται από το αντικείμενο. Άλλο στόχο έχει μια φοιτητική εργασία και άλλο ένα ερευνητικό άρθρο. Ο καθηγητής σου θα μπορεί να σου πει και να σε καθοδηγήσει. Και, αν όντως έχει πιθανότητες να δημοσιευτεί, θα είναι καλό και για εκείνον, οπότε θα χαρεί αν τον προσεγγίσεις. Ακόμα κι αν η απάντηση του είναι αρνητική, θα έχεις δείξει ένα καλό πρόσωπο και κίνητρο για επιπλέον δουλειά, οπότε πάλι κερδισμένος θα είσαι. Καλή επιτυχία! 3
Speculoos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 ^^^ Αυτό ακριβώς, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω στο θέμα, απλά για έμφαση: 1 ώρα πριν, FilipposMD είπε μια καλή φοιτητική εργασία δεν είναι απαραίτητο ότι είναι δημοσιεύσιμη Οπότε, τα βήματα είναι απλά. Πας στον καθηγητή και τον ρωτάς αν μπορεί να δημοσιευτεί σε κάποιο journal. Αν το υλικό που έχεις ειναι δημοσιεύσιμο δεν πρόκειται να σου αρνηθεί. Αν μάλιστα η εργασία σου έχει πρωτογενές υλικό που βασίζεται σε κάποια έρευνα με ανάλυση των αποτελεσμάτων τότε οι πιθανότητες να είναι δημοσιεύσιμη είναι πολύ μεγαλύτερες από το να έκανες ένα review/literature study/state of the art report. Δημοσιεύμενα άρθρα της δεύτερης κατηγορίας γίνονται συνήθως από συγγραφείς που έχουν ήδη αρκετό mileage στο αντικείμενο. 1
Grsk25 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, Speculoos είπε ^^^ Αυτό ακριβώς, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω στο θέμα, απλά για έμφαση: Οπότε, τα βήματα είναι απλά. Πας στον καθηγητή και τον ρωτάς αν μπορεί να δημοσιευτεί σε κάποιο journal. Αν το υλικό που έχεις ειναι δημοσιεύσιμο δεν πρόκειται να σου αρνηθεί. Αν μάλιστα η εργασία σου έχει πρωτογενές υλικό που βασίζεται σε κάποια έρευνα με ανάλυση των αποτελεσμάτων τότε οι πιθανότητες να είναι δημοσιεύσιμη είναι πολύ μεγαλύτερες από το να έκανες ένα review/literature study/state of the art report. Δημοσιεύμενα άρθρα της δεύτερης κατηγορίας γίνονται συνήθως από συγγραφείς που έχουν ήδη αρκετό mileage στο αντικείμενο. Καλημέρα. Ναι έχει πρωτογενές υλικό και βασίζεται σε κάποια έρευνα με ανάλυση δεδομένων. Του έστειλα μήνυμα και αναμένω να δω τι θα μου πει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα