Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Jesse007 είπε

Εαν ήσασταν σε κατάσταση αναζήτησης εργασίας, και είχατε μέλος της οικογένειας ο οποίος δραστηριοποιείται πάνω στον τομέα σας και πιθανώς χρειάζεται άτομα της ειδικότητάς σας, θα τον προσεγγίζατε εσείς ή θα περιμένατε από τον ίδιο; Είναι αρκετά κοντινό πρόσωπό μου και αυτο με προβληματίζει.

Δικος σου ανθρωπος δεν είναι; 

Τον παιρνεις τηλ κ τον ρωτας αν εχει καμια θεση για σενα.. 

Απλα τα πραγματα!

Δημοσ.

Λείπουν βασικές λεπτομέρειες όπως τι τελείωσες, τι θες να κάνεις, και ποια η θέση του συγγενή σου στην επιχείρηση. Αν η επαφή που έκανες μαζί του και προσπαθείς να αποκωδικοποιήσεις είναι του στυλ,

*παίρνω θείο που έχω δει μια φορά στην κηδεία του παππού γιατί με έβαλε η μάνα μου*

"Γεια σου θείε χρόνια πολλά, ο γιος της Μαρίκας είμαι τι κάνεις;  Ναι κι εγώ καλά είμαι, τέλειωσα με σχολές, στρατούς κτλ και τώρα είμαι στο ψάξιμο" "Ε, εντάξει κάτι θα βρεις" "Οκ, γεια σου θείο"

Τότε τσάμπα φαιά ουσία σπαταλάς.

Είτε ο θείος είναι ο ιδιοκτήτης είτε δουλεύει εκεί σε υψηλή θέση, θα τον πάρεις τηλέφωνο ή ακόμα καλύτερα θα τον δεις από κοντά με σκοπό όχι να σε βολέψει αλλά να τον συμβουλευτείς. Θα του κάνεις μια κουβέντα για το πώς να κινηθείς στον χώρο για να βρεις δουλειά, πώς να προσεγγίσεις τις εταιρείες κτλ. Στην κουβέντα μπορείς να τον ρωτήσεις αν υπάρχει κάτι για σένα στην εταιρεία ώστε να ξεκινήσεις να εμπλουτίζεις το βιογραφικό, αλλιώς με ποιους ανθρώπους από άλλες εταιρείες μπορείς να έρθεις σε επαφή. Η βιομηχανία τροφίμων είναι όχι μόνο μικρή αλλά υπάρχουν κι αρκετές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εταιρειών οπότε υπάρχουν πολλές γνωριμίες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Speculoos είπε

Λείπουν βασικές λεπτομέρειες όπως τι τελείωσες, τι θες να κάνεις, και ποια η θέση του συγγενή σου στην επιχείρηση. Αν η επαφή που έκανες μαζί του και προσπαθείς να αποκωδικοποιήσεις είναι του στυλ,

*παίρνω θείο που έχω δει μια φορά στην κηδεία του παππού γιατί με έβαλε η μάνα μου*

"Γεια σου θείε χρόνια πολλά, ο γιος της Μαρίκας είμαι τι κάνεις;  Ναι κι εγώ καλά είμαι, τέλειωσα με σχολές, στρατούς κτλ και τώρα είμαι στο ψάξιμο" "Ε, εντάξει κάτι θα βρεις" "Οκ, γεια σου θείο"

Τότε τσάμπα φαιά ουσία σπαταλάς.

Είτε ο θείος είναι ο ιδιοκτήτης είτε δουλεύει εκεί σε υψηλή θέση, θα τον πάρεις τηλέφωνο ή ακόμα καλύτερα θα τον δεις από κοντά με σκοπό όχι να σε βολέψει αλλά να τον συμβουλευτείς. Θα του κάνεις μια κουβέντα για το πώς να κινηθείς στον χώρο για να βρεις δουλειά, πώς να προσεγγίσεις τις εταιρείες κτλ. Στην κουβέντα μπορείς να τον ρωτήσεις αν υπάρχει κάτι για σένα στην εταιρεία ώστε να ξεκινήσεις να εμπλουτίζεις το βιογραφικό, αλλιώς με ποιους ανθρώπους από άλλες εταιρείες μπορείς να έρθεις σε επαφή. Η βιομηχανία τροφίμων είναι όχι μόνο μικρή αλλά υπάρχουν κι αρκετές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εταιρειών οπότε υπάρχουν πολλές γνωριμίες.

του ανηκει. μιλαμε 2-3 φορες το μηνα τηλεφωνικα, ειναι αδερφος του πατερα μου. οι σπουδες ειναι αξιολογες για μια εταιρια τετοια, καποιοι θα ελεγαν και δυσευρετες για την περιοχη.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jesse007 είπε

του ανηκει. μιλαμε 2-3 φορες το μηνα τηλεφωνικα, ειναι αδερφος του πατερα μου. οι σπουδες ειναι αξιολογες για μια εταιρια τετοια, καποιοι θα ελεγαν και δυσευρετες για την περιοχη.

Ωραία. Κανονίστε να μιλήσετε με σκοπό να πάρεις από την εμπειρία του στον χώρο. Έτσι δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι κιόλας και όχι απλά θες να βολευτείς στο μαγαζί του θείου (ακόμα κι αν αυτός είναι ο σκοπός σου). Θεωρώντας ότι δεν έχεις γνώση της βιομηχανίας αυτή τη στιγμή κερδισμένος θα βγεις. Αν οι σπουδές σου έχουν σχέση με τα τρόφιμα θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτά που θα συζητήσεις με τον θείο στα επόμενά σου βήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί πάντως να μην θέλει να προσλάβει συγγενή. Όσο έχουν δουλέψει με μέλη της οικογένειας ξέρουν ότι είναι λεπτές ισορροπίες.

να κανείς πατατα στη δουλειά, ο ίδιος να έχει συνηθίσει ως Έλληνας να βρίζει τους υπαλλήλους του, και να σκέφτεται πως θα απολύσω τον ανιψιό και πως θα του φερθώ αν γίνει στραβή;

παντως παρε τηλέφωνο και στη. Τελική θα στο πει ο ίδιος ότι ρε ανηψιε έχω σαν αρχή να μην προσλαμβάνω συγγενείς. Μισή ντροπή δίκη του μισή δίκη σου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις ξαδέρφια από τον θείο που απασχολούνται εκεί ,θα έλεγα να μην μπλέξεις,αν ο θείος είναι αγαπημένος ,επίσης να μην μπλέξεις(δεν θα μπορείς να αρνηθείς σε οτιδήποτε παράλογο που θα πρέπει να γίνει ,επειδή η δουλειά πρέπει να γίνει)τέλος αν νομίζεις ότι θέλεις όντως να εργαστείς εκεί,εννοείται πρέπει εσύ να πάρεις τηλ.η δουλειά θέλει κυνήγι,τίποτα δεν σου χαρίζεται.και ο κόσμος εκτιμάει γενικότερα τον θαρραλέο ..

Δημοσ.

Γνώμη μου μίλησε του στα ίσια. Ψάχνω για δουλειά για να μάθεις, να σου δώσει την ευκαιρία να σταθείς. Πως να σου φέρεται ως κανονικό υπάλληλο και να μην μάθει στην εταιρεια που θα σε προσλάβει πως είσαι ανιψιός του (εάν αυτό είναι δυνατόν και δεν έχεις το ίδιο επώνυμο, γιατί θα έχεις και άλλη αντιμετώπιση απο τους υπόλοιπους εργαζόμενους) 

Έως ένα σημείο τον καταλαβαίνω, όταν μπλέκεις με συγγενείς είναι ένα θέμα, είναι ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν εντός δουλειάς και εντός οικογένειας. Ειναι το μισθολογικο, η θέση που θα πάρεις κτλ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Jesse007 είπε

δεν το βλεπω θεμα χαρης που παω. πιο πολυ οτι με δεσμευει στο να μην μπορεσω να αρνηθω ισως φοβαται ο ιδιος. δεν γνωριζει δηλαδη παρα τις σπουδες μου τι εχω σκοπο να κανω και με τι να ασχοληθω.

ξερει τι εχω τελειωσει. γνωριζει οτι ψαχνω δουλεια. εμμεσα οταν εχει συζητηθει αυτο (απο τηλεφωνο και οχι εκτενως) μου εχει πεταξει ατακες "θα βρεις". επισης γνωριζω οτι η διοικηση μεταξυ τους ειναι σε κακη περιοδο και οτι υπαρχει ο φοβος απο μεριας οτυ να με παρει καπου και σε μερικα χρονια να μην εχει μελλον η εταιρια, με αποτελεσμα να πρεπει να ξεκινησω εγω απο το 0. ο μονος λογος που πιστευω οτι δεν μου εχει προτεινει ειναι αυτος, οχι οτι δεν του κανω η οτι δεν με θελει ή οτι δεν μπορει ακομα και αν δεν με χρειαζεται αμεσα να βρει τροπο να με χωσει. ειμαστε κοντα και κανει τα παντα για να μας βοηθησει σε πολλους τομεις.

σου απαντησε ηδη οτι δεν ενδιαφερεται ή δεν μπορει για τον χ,ψ λογο. Αν σε ενδιαφερει ο τομεας/η εταιρεια του και θες να εισαι 100% σιγουρος, ρωτησε τον στα ισια αν υπαρχουν ανοικτες θεσεις στον τομεα σου, αλλιως αστο και συνεχισε την αναζητηση αλλου.

Σε γενικες γραμμες καλο ειναι να θυμασαι οτι δεν γυριζει ολος ο κοσμος γυρω απο εμας ουτε οι αλλοι σκεφτονται συνεχως τα δικα μας θελω, αν ειχε πραγματικα αναγκη θα σε εβαζε και ας εκλεινε η εταιρεια σε 6 μηνες. Επισης το να πας καπου σε μια εταιρεια και για το χ,ψ λογο να πρεπει να φυγεις σε 2-3 χρονια, δεν σημαινει οτι ξεκινας απο το μηδεν, λιγο ελεος δεν ειμαστε στο 1955 που ξεκινουσες και εβγαινες σε συνταξη απο την ιδια εταιρεια, ειναι απολυτως λογικο και υγιες για την εξελιξη σου να αλλαξεις θεση/εταιρεια.

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.

Ούτε θα το προσέγγιζα, ούτε θα περίμενα να με προσεγγίσει αυτός. Μακριά από συγγενείς για δουλειές γιατί αν πάει κάτι στραβά θα καταστραφεί η σχέση σας μετά. Κι αντιστρόφως, επειδή υπάρχει σχέση μπορεί να υπάρξει εκμετάλλευση από κάποια πλευρά. Στο δε εργασιακό περιβάλλον δεν θα σε δουν με καλό μάτι αν καταλάβουν ότι είσαι συγγενής του εργοδότη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, epp είπε

σου απαντησε ηδη οτι δεν ενδιαφερεται ή δεν μπορει για τον χ,ψ λογο. Αν σε ενδιαφερει ο τομεας/η εταιρεια του και θες να εισαι 100% σιγουρος, ρωτησε τον στα ισια αν υπαρχουν ανοικτες θεσεις στον τομεα σου, αλλιως αστο και συνεχισε την αναζητηση αλλου.

Σε γενικες γραμμες καλο ειναι να θυμασαι οτι δεν γυριζει ολος ο κοσμος γυρω απο εμας ουτε οι αλλοι σκεφτονται συνεχως τα δικα μας θελω, αν ειχε πραγματικα αναγκη θα σε εβαζε και ας εκλεινε η εταιρεια σε 6 μηνες. Επισης το να πας καπου σε μια εταιρεια και για το χ,ψ λογο να πρεπει να φυγεις σε 2-3 χρονια, δεν σημαινει οτι ξεκινας απο το μηδεν, λιγο ελεος δεν ειμαστε στο 1955 που ξεκινουσες και εβγαινες σε συνταξη απο την ιδια εταιρεια, ειναι απολυτως λογικο και υγιες για την εξελιξη σου να αλλαξεις θεση/εταιρεια.

συμφωνω. και το εσντικτο μου αυτο μου λεει. οτι η απαντηση του αυτη ειναι και ενα μεσο αποφυγης δυσκολης θεσης απο μεριας του. απλως βλεπω και εδω, οπως και στον οικογενειακο μου περιγυρο και με οσους φιλους το συζητησα, οι αποψεις δυιστανται. αλλοι λενε οτι εχω απαντηση και αλλοι οτι εγω πρεπει να τον προσεγγισω ξεκαθαρα και αναρωτιεμαι αν βλεπω εγω κατι λαθος και μεσω της απαντησης, και που δεν εκανα πρωτος κινηση για να συζητηθει.

Επεξ/σία από Jesse007
  • Like 1
Δημοσ.

Μου φαίνεται περίεργο που δε στο πρότεινε ο ίδιος.

Συνήθως οι εργοδότες ψάχνουν γνώστες του αντικειμένου αλλά και ανθρώπους που θα τους έχουν με το μέρος τους. Πολλές φορές έχουν και το ρόλο του ρουφιάνου ή λειτουργούν ως φόβητρο για απλούς υπαλλήλους. Και όλοι γνωρίζουμε ότι έτσι δουλεύουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, μη γελιόμαστε.

Ως συγγενείς έχετε καλές σχέσεις; Μήπως υπάρχουν προηγούμενα και αυτό είναι ένα εμπόδιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...