mpror Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα και καλή Χρονιά σε όλους ! Όπως λέει ο τίτλος υπάρχει μια σύνδεση vpn l2tp ipsec site to site που δούλευε άψογα όσο καιρό είχα τα speedport και στα δυο σημεία. Να σημειώσω ότι και στα δυο άκρα τα mikrotik είναι πισω από nat που κάνει το router του παρόχου. Απο την στιγμή που μπήκε το zte H1600 (δεν ξέρω αν είναι τυχαίο) στο ένα σημείο η σύνδεση vpn κόβεται τυχαία. Μπορεί να δουλεύει καλά 5 μέρες ή 3 ..... Στα Logs του Mikrotik στο σημείο που υπάρχει το speedport βλέπω ενώ στο άλλο σημείο είναι κανονικά connected. Άν κάνω restart το ΖΤΕ router δουλεύουν όλα καλά για 1,2,5 ήμερες αναλόγως ... Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο ? Δυστυχώς δεν γίνεται να επιστρέψω το zte και να μου δώσουν πάλι το speedport ...
poihths Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα και Καλή Χρονιά, να κοιτάξεις στις ρυθμίσεις του ZTE αν κάνει IPSEC inspection. Αν ναι να το απενεργοποιήσεις.
mpror Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, poihths είπε να κοιτάξεις στις ρυθμίσεις του ZTE αν κάνει IPSEC inspection. Αν ναι να το απενεργοποιήσεις. Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή πουθενά. Είναι πιθανό να κάνει inspection by default και να μην απενεργοποιείται. τι να πω, μάλλον ήρθε η ώρα για routeros 7 και wireguard
poihths Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 δοκιμασε να αλλάξεις την πορτα 4500 σε κάτι άλλο 1
mpror Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 άλλαξα και την 500 udp που έχω ορισει στο ip>ipsec>peers. την 4500 την αλάλαξα με dst-nat to port σε κάθε router. δεν βρήκα πως αλλιώς μπορεί να αλλάζει. για την ωρα παίζει με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Έβαλα και στο access lists το ddns name και όρισα αυτό στα firewall rules. Μένει να δούμε .. Σε ευχαριστώ πολύ!
poihths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 νασαι καλά. Αν δεν δουλέψει άλλαξε την πόρτα όπως φαίνεται στην εικόνα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα