freegr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε για εξοικονόμηση ενέργειας…
TutaKachun Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, techon1 είπε fail απολαύστε το burn-in σας Έχετε κουρασει. 10 χρονια OLED οθονες χρησιμοποιώ δεν ειχα ποτέ burn in 2
koutsis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, TutaKachun είπε Έχετε κουρασει. 10 χρονια OLED οθονες χρησιμοποιώ δεν ειχα ποτέ burn in Κι εγω δεν έχω δει ποτέ burn in τα τελευταία 14 χρονια που χρησιμοποιώ smartphones. Απορώ πως κάποιοι το καταφέρνουν. Εκτός αν έχουν μόνιμα τέρμα τη φωτεινότητα!
Nera1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 14 ώρες πριν, VaggD είπε Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες όποτε το burn in σε λίγα χρόνια δεν θα αποτελεί πρόβλημα! Ποια εννοείς να ακολουθήσει; Η Doogee ή η ΖΕRfon.. 1
Volga Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Ε πρέπει! Είναι τεράστια η διαφορά. 17 ώρες πριν, VaggD είπε Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες όποτε το burn in σε λίγα χρόνια δεν θα αποτελεί πρόβλημα! ΟΙ αλλες εταιρίες έχουν βγάλει OLED εδώ και χρόνια.
VaggD Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 2 minutes ago, Volga said: Ε πρέπει! Είναι τεράστια η διαφορά. ΟΙ αλλες εταιρίες έχουν βγάλει OLED εδώ και χρόνια. Το burn in θα λυθεί μόνο όταν όλα τα mid to high-end laptop έχουν OLED panels.
alex1_kgr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Στις 1/1/2023 στις 8:05 ΜΜ, Nvidiaman είπε Μέσα στα επόμενα χρόνια η αιώνες; Apple είναι αυτή. Δεν βαρεθηκατε την καραμέλα; Σε μικροσυσκευες τύπου κινητού/ρολόι/τάμπλετ δεν υπάρχει burn in Προφανώς δεν είσαι σε αυτόν τον τομέα να έκανες αυτό το σχόλιο. Η Ελλάδα επίσης δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Δεν υπάρχει samsung s6/s7/s8 και πλέον και s9 χωρίς burn in effect. Δεν έχει να κάνει με το μέγεθος της συσκευής ή της οθόνης... Έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Μας αρέσει δε μας αρέσει ΟΛΕΣ οι oled θα έχουν burn in effect λόγω των οργανικών υλικών. Προσπάθησα πολλές φορές να εξηγήσω σε κατόχους s6 ότι εφόσον θα αφήνουν την οθόνη ανοιχτή (πχ youtube) αυτό θα γίνεται χειρότερο. Όπου να ναι θα αρχίσει στα s10 και στα iphone X. Όσο για την apple πρώτα περιμένει μια τεχνολογιά να ορημάσει, μετά καταφέρνει κάπως να βγάλει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνολογιά που θέλει και μετά ΟΛΟΙ κάνουν το ίδιο. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ακόμα και στις LCD η Apple είναι ένα σκαλί πάνω από όλους τους υπόλοιπους.... Και για να προλάβω κάποιους είμαι κάτοχος Samsung και δεν είχα ποτέ apple εκτός από ένα ipad πριν 3 χρονια για κάποιους μήνες.
Volga Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, alex1_kgr είπε Προφανώς δεν είσαι σε αυτόν τον τομέα να έκανες αυτό το σχόλιο. Η Ελλάδα επίσης δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Δεν υπάρχει samsung s6/s7/s8 και πλέον και s9 χωρίς burn in effect. Δεν έχει να κάνει με το μέγεθος της συσκευής ή της οθόνης... Έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Μας αρέσει δε μας αρέσει ΟΛΕΣ οι oled θα έχουν burn in effect λόγω των οργανικών υλικών. Προσπάθησα πολλές φορές να εξηγήσω σε κατόχους s6 ότι εφόσον θα αφήνουν την οθόνη ανοιχτή (πχ youtube) αυτό θα γίνεται χειρότερο. Όπου να ναι θα αρχίσει στα s10 και στα iphone X. Όσο για την apple πρώτα περιμένει μια τεχνολογιά να ορημάσει, μετά καταφέρνει κάπως να βγάλει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνολογιά που θέλει και μετά ΟΛΟΙ κάνουν το ίδιο. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ακόμα και στις LCD η Apple είναι ένα σκαλί πάνω από όλους τους υπόλοιπους.... Και για να προλάβω κάποιους είμαι κάτοχος Samsung και δεν είχα ποτέ apple εκτός από ένα ipad πριν 3 χρονια για κάποιους μήνες. Ποιο κινητό των 1000+ ευρώ είχε κακή LCD σε σχέση με το αντίστοιχης τιμής Iphone? Από περιέργεια ρωτάω. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από Volga
alex1_kgr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Volga είπε Ποιο κινητό των 1000+ ευρώ είχε κακή LCD σε σχέση με το αντίστοιχης τιμής Iphone? Από περιέργεια ρωτάω. Βάζεις στη συνάρτηση κάτι που όταν μιλάμε για ποιότητα δε θα έπρεπε να υπάρχει. Όταν παίρνεις φεράρι πληρώνεις ακριβώς αυτό... Δεν υπήρχαν πολλά κινητά των 1000 όταν η LCD είναι mainstream τεχνολογία στις οθόνες. Η apple λοιπόν χωρίς καν να τις κατασκευάζει είχε τις καλύτερες! Μπορείς να βάλεις πχ το iphone 11, το καλύτερο μοντέλο της Samsung και το καλύτερο μοντέλο της LG με οθόνες LCD και θα δεις ότι της Apple έχει διαφόρα στην απόδοση...(δε διάλεξα στην τύχη τις άλλες 2 εταιρίες, είναι και οι 2 οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές πάνελ.) Το αν δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα 1000 ευρώ δεν είναι δικό μας θέμα...Αν μπορούσαν θα το έκαναν και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όλες τις εταιρίες. Η samsung έχει υπερδιπλασιάσει τις τιμές...Η xiaomi το ίδιο. Η LG μετά τα προβληματικά g3-g4 και το ρίσκο σε g5-g6 (δυστυχώς πήγε για βρούβες). 1
Volga Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, alex1_kgr είπε Βάζεις στη συνάρτηση κάτι που όταν μιλάμε για ποιότητα δε θα έπρεπε να υπάρχει. Όταν παίρνεις φεράρι πληρώνεις ακριβώς αυτό... Δεν υπήρχαν πολλά κινητά των 1000 όταν η LCD είναι mainstream τεχνολογία στις οθόνες. Η apple λοιπόν χωρίς καν να τις κατασκευάζει είχε τις καλύτερες! Μπορείς να βάλεις πχ το iphone 11, το καλύτερο μοντέλο της Samsung και το καλύτερο μοντέλο της LG με οθόνες LCD και θα δεις ότι της Apple έχει διαφόρα στην απόδοση...(δε διάλεξα στην τύχη τις άλλες 2 εταιρίες, είναι και οι 2 οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές πάνελ.) Το αν δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα 1000 ευρώ δεν είναι δικό μας θέμα...Αν μπορούσαν θα το έκαναν και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όλες τις εταιρίες. Η samsung έχει υπερδιπλασιάσει τις τιμές...Η xiaomi το ίδιο. Η LG μετά τα προβληματικά g3-g4 και το ρίσκο σε g5-g6 (δυστυχώς πήγε για βρούβες). Η Samsung δεν βαζει πουθενα LCD. Μονο Amoled. Αν βλέπεις χειρότερη την Amoled της Samsung από την LCD του iPhone. Τότε μάλλον είμαστε σε άλλο μήκος κύματος και δεν έχει νόημα να πουμε κάτι παραπάνω. Καλή συνέχεια. 1
alex1_kgr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, Volga είπε Η Samsung δεν βαζει πουθενα LCD. Μονο Amoled. Αν βλέπεις χειρότερη την Amoled της Samsung από την LCD του iPhone. Τότε μάλλον είμαστε σε άλλο μήκος κύματος και δεν έχει νόημα να πουμε κάτι παραπάνω. Καλή συνέχεια. Καταλαβαίνω ότι η απάντηση μου ήταν κάπως μεγάλη αλλά όταν θες να απαντήσεις πρέπει να τη διαβάσεις... Νομίζω ήμουν αρκετά ξεκάθαρος. Φυσικά και η Samsung ΔΕ βάζει σε όλα της τα μοντέλα OLED. Βάζει σε όλη τη σειρά S εκτός του FE και σε κάποιες συσκευές της σειράς Α. Όχι σε όλες... Όταν θα θες να λες κάτι σε κάποιον άλλον καλό είναι να τσεκάρεις πρώτα αυτό που θες να πεις. Τώρα αν θες να το πάμε και σε τεχνικό επίπεδο μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη ότι κάπως οι οθόνες της Apple αν και φτιάχνονται κυρίως από LG και Samsung, έχουν καλύτερα χρώματα και στα ίδια nits η κατανάλωση τους είναι περίπου 50-80 mA μικρότερη από την αντίστοιχη samsung. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά αλλά επειδή τυχαίνει να είναι ένα από τα πράγματα που έπρεπε να μετρήσω σε συγκεκριμένη δουλειά που έκανα μου προκαλούσε μεγάλη εντύπωση. Κλείνοντας να ξανατονίσω ότι εγώ συνέκρινα πορτοκάλια με πορτοκάλια και όχι πορτακάλια με μήλα.
nickvas19 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 έπρεπε με αυτήν την τιμή να το είχε χρόνια τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα