Προς το περιεχόμενο

Samsung A52s 5g vs S20 FE 5g

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GATE123,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά, με υγεία! 

Είμαι μεταξύ αυτών των 2 συσκευών και αμφιταλαντευομαι. Ξέρω ότι βάσει specs το S20 είναι ανώτερο, απλά με προβληματίζει λίγο το ότι είναι και ενός έτους παλαιότερο και περί τα 100 ευρώ ακριβότερο. Αξίζει λέτε να τα διαθέσω και να πάω σε αυτό ή να κοιτάξω καλύτερα το A52s; 

Μιλάμε πάντα για καινούρια συσκευή, αγορά από οποιοδήποτε κατάστημα και να τονίσω εδώ ότι ΔΕΝ παίζω παιχνίδια. 

Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. 

Δημοσ.

Το s20 Fe είναι του 2020 και το A52s του 2021.

Και στα δύο θα έχεις χάσει αρκετές ενημερώσεις/αναβαθμίσεις.

Ιδιαίτερα στο S20 fe.

Από την μία όπως είπες ναι το S20 fe είναι ανώτερο εκτός από ότι δεν έχει 5G(σιγά τα αυγά δηλαδή).

Σε αυτή την τιμή που είναι τώρα το S20 fe δεν συμφέρει.

Στα 450€ που κάνει πας στο S21 Fe .

Ή σε κάποιο Realme (π.χ Realme gt 2).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Realme gt2 που επεσε πλεον στα 330€ ή samsung galaxy s21 FE sta 430€

https://www.bestprice.gr/item/2157390103/realme-gt2-5g-8gb-128gb.html

https://www.bestprice.gr/item/2157241730/samsung-galaxy-s21-fe-5g-6gb-128gb.html?qo=s21+fe&from=cat

Το s20 fe αλλη μια αναβαθμιση θα παρει το πολυ

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GATE123 είπε

Το s20 Fe είναι του 2020 και το A52s του 2021.

Και στα δύο θα έχεις χάσει αρκετές ενημερώσεις/αναβαθμίσεις.

Ιδιαίτερα στο S20 fe.

Από την μία όπως είπες ναι το S20 fe είναι ανώτερο εκτός από ότι δεν έχει 5G(σιγά τα αυγά δηλαδή).

Σε αυτή την τιμή που είναι τώρα το S20 fe δεν συμφέρει.

Στα 450€ που κάνει πας στο S21 Fe .

Ή σε κάποιο Realme (π.χ Realme gt 2).

Το ξέρω ότι είναι παλαιότερα μοντελα και τα 2, ειδικά το S20. Το Α52s το προτιμώ έναντι του Α53 που είναι ο διάδοχός του. Θα δω και το S21 FE όμως! Για το Realme που αναφέρεις όπως και για κάποια Xiaomi, άκουσα προτροπές και από φίλους, αλλά είναι καθαρά προσωπικό κόλλημα το θέμα εταιρείας. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 

1 ώρα πριν, aces είπε

Realme gt2 που επεσε πλεον στα 330€ ή samsung galaxy s21 FE sta 430€

https://www.bestprice.gr/item/2157390103/realme-gt2-5g-8gb-128gb.html

https://www.bestprice.gr/item/2157241730/samsung-galaxy-s21-fe-5g-6gb-128gb.html?qo=s21+fe&from=cat

Το s20 fe αλλη μια αναβαθμιση θα παρει το πολυ

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα το δω σίγουρα το S21 που το ανέφερε και ο φίλος παραπάνω! 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TH3R10N είπε

Το ξέρω ότι είναι παλαιότερα μοντελα και τα 2, ειδικά το S20. Το Α52s το προτιμώ έναντι του Α53 που είναι ο διάδοχός του. Θα δω και το S21 FE όμως! Για το Realme που αναφέρεις όπως και για κάποια Xiaomi, άκουσα προτροπές και από φίλους, αλλά είναι καθαρά προσωπικό κόλλημα το θέμα εταιρείας. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα το δω σίγουρα το S21 που το ανέφερε και ο φίλος παραπάνω! 

To s21 fe θα σαι πάει πιο μακριά στις αναβαθμίσεις.

το gt2 είναι απλά value for money ειδικά πλέον στα 330€ η realme δίνει 3 έτη η Samsung 4 έτη στο os update

καλή Χρονιά & αγορά 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ξεχναμε το κοστος του φορτιστη (ενδεχομενως) και μιας θηκης , για το s21 fe , μιας και στην συσκευασια του δεν υπαρχουν αυτα.
Εχω το s21 fe , οποτε οποιαδηποτε πληροφορια θες , μου λες.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, mphxths είπε

Μην ξεχναμε το κοστος του φορτιστη (ενδεχομενως) και μιας θηκης , για το s21 fe , μιας και στην συσκευασια του δεν υπαρχουν αυτα.
Εχω το s21 fe , οποτε οποιαδηποτε πληροφορια θες , μου λες.

Φορτιστή έχω έναν baseus 30w οπότε είμαι κομπλέ. Θήκη θα πάρω μια Spigen rugged armor οπότε ένα 10ρικο εξτρά είναι. Γενικά είσαι ευχαριστημένος από τηλέφωνο; έχεις εντοπίσει κάποια αρνητικά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, TH3R10N είπε

έχεις εντοπίσει κάποια αρνητικά; 

Περα απο την ελλειψη παρελκομενων (φορτιστη , θηκη) και ενδεχομενως και "ζελατινας" ή οπως το λενε τελοσπαντων αυτο που εχουν πολλα κινητα απο το εργοστασιο στην οθονη , δεν εχει ιδιαιτερα αρνητικα ή αδυναμιες , για την κατηγορια του και το κοστος του. Αν θελουμε ομως να το ψειρισουμε :

1. Η πλατη ειναι απο πλαστικο. Θα μου πεις , χεστηκες ρε φιλε θα βαλεις θηκη. Σαφως , αλλα η γενικοτερη αισθηση της πλατης ειναι ... πλαστικουρα. Το χτυπαγα με το δαχτυλο και νομιζα οτι θα παθει τιποτα...
2. Η μπαταρια θα μπορουσε να ηταν και καλυτερη. Δεν ειμαι millenial να ειμαι πανω απο το κινητο 24/7 , αλλα η γενικη αισθηση απο αλλους που διαβαζω σε φορουμς ειναι οτι βγαζει μια μερα με κανονικη χρηση και μεχρι εκει. Εγω που ειμαι μιας αλλης εποχης και οπως ειπα δεν ασχολουμαι ολη μερα μαζι του , το βαζω να φορτιζει εως το 85% (εχει σχετικη ρυθμιση για αυτο στις ρυθμισεις) και μου βγαζει 2 μερες για πλακα.. Ενας νορμαλ ανθρωπος ομως :) θα υπολογιζει περιπου 1 μερα.
3. Προσωπικα δεν με βολευει ο αισθητηρας του δαχτυλικου κατω απο την οθονη. Ερχομαι απο κινητο που ειχε τον αισθητηρα στο πλαι και ηταν πιο βολικος. Ενταξει , υποκειμενικο ειναι αυτο. Επισης ειναι "οπτικης" τεχνολογιας οποτε θελει 1-2 δευτερα να παρει μπρος.

Δεν νομιζω οτι εχει κατι αλλο αρνητικο που να μου ερχεται στο μυαλο. Απο θετικα , πηρε ηδη Ανδροιδ 13 (one ui 5) και θα παρει και αλλες εκδοσεις , oθονη amoled που οπως γνωριζεις samsung σημαινει κορυφη στις οθονες , γρηγορο , δεν λαγκαρει πουθενα και λογικο με τον 888 , οθονη εχει 120 αλλα χωρις διαβαθμισεις , δηλ ειτε 120 ειτε 60 , καμερα πολυ καλη χτυπαει στα ισα αρκετα κινητα . Aυτααααα :) 

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Περα απο την ελλειψη παρελκομενων (φορτιστη , θηκη) και ενδεχομενως και "ζελατινας" ή οπως το λενε τελοσπαντων αυτο που εχουν πολλα κινητα απο το εργοστασιο στην οθονη , δεν εχει ιδιαιτερα αρνητικα ή αδυναμιες , για την κατηγορια του και το κοστος του. Αν θελουμε ομως να το ψειρισουμε :

1. Η πλατη ειναι απο πλαστικο. Θα μου πεις , χεστηκες ρε φιλε θα βαλεις θηκη. Σαφως , αλλα η γενικοτερη αισθηση της πλατης ειναι ... πλαστικουρα. Το χτυπαγα με το δαχτυλο και νομιζα οτι θα παθει τιποτα...
2. Η μπαταρια θα μπορουσε να ηταν και καλυτερη. Δεν ειμαι millenial να ειμαι πανω απο το κινητο 24/7 , αλλα η γενικη αισθηση απο αλλους που διαβαζω σε φορουμς ειναι οτι βγαζει μια μερα με κανονικη χρηση και μεχρι εκει. Εγω που ειμαι μιας αλλης εποχης και οπως ειπα δεν ασχολουμαι ολη μερα μαζι του , το βαζω να φορτιζει εως το 85% (εχει σχετικη ρυθμιση για αυτο στις ρυθμισεις) και μου βγαζει 2 μερες για πλακα.. Ενας νορμαλ ανθρωπος ομως :) θα υπολογιζει περιπου 1 μερα.
3. Προσωπικα δεν με βολευει ο αισθητηρας του δαχτυλικου κατω απο την οθονη. Ερχομαι απο κινητο που ειχε τον αισθητηρα στο πλαι και ηταν πιο βολικος. Ενταξει , υποκειμενικο ειναι αυτο. Επισης ειναι "οπτικης" τεχνολογιας οποτε θελει 1-2 δευτερα να παρει μπρος.

Δεν νομιζω οτι εχει κατι αλλο αρνητικο που να μου ερχεται στο μυαλο. Απο θετικα , πηρε ηδη Ανδροιδ 13 (one ui 5) και θα παρει και αλλες εκδοσεις , oθονη amoled που οπως γνωριζεις samsung σημαινει κορυφη στις οθονες , γρηγορο , δεν λαγκαρει πουθενα και λογικο με τον 888 , οθονη εχει 120 αλλα χωρις διαβαθμισεις , δηλ ειτε 120 ειτε 60 , καμερα πολυ καλη χτυπαει στα ισα αρκετα κινητα . Aυτααααα :) 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη λεπτομερή ανάλυση! Εντάξει ναι, για το πλαστικό όπως είπες μπορεί να είναι "κρίμα" σε τέτοια χρήματα, αλλά λόγω θήκης ναι δε με απασχολεί. Η μπαταρία από ότι καταλαβαίνω και στη δική μου περίπτωση που είμαι επίσης παλαιότερης γενιάς, θα βγάζει υπό νορμάλ συνθήκες άνετα πάνω από μέρα, οπότε είμαι εντάξει και με αυτό. Τώρα αυτό με τον αισθητήρα δακτύλου είναι κάτι που κι εμένα θα με "χαλάσει" λίγο στην αρχή καθώς κι εγώ έρχομαι από κινητό που τον έχει στην πλάτη και ξεκλειδώνει απίστευτα γρήγορα, αλλά αυτό πιστεύω συνηθίζεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, TH3R10N είπε

Τώρα αυτό με τον αισθητήρα δακτύλου είναι κάτι που κι εμένα θα με "χαλάσει" λίγο στην αρχή καθώς κι εγώ έρχομαι από κινητό που τον έχει στην πλάτη και ξεκλειδώνει απίστευτα γρήγορα, αλλά αυτό πιστεύω συνηθίζεται.

Στο προηγουμενο κινητο μου (xiaomi) ηταν στο πλαι πανω στο κουμπι , οποτε το επιανες και το δαχτυλο πηγαινε αυτοματως εκει και κατευθειαν το ξεκλειδωνες. Με τον αισθητηρα στην οθονη , ο μονος τροπος να το ξεκλειδωσεις γρηγορα ειναι το πιασεις απο το κατω μερος με τον αντιχειρα (το συνηθες δαχτυλο που βαζουμε στο αποτυπωμα) πανω στην οθονη. Δεν ειναι και ο πιο βολικος τροπος να πιασεις ενα κινητο.

Τελοσπαντων , πταισμα ειναι , θα συνηθιστει , τι να κανουμε :) 

ΥΓ : Αν παρεις αυτο ή τελοσπαντων οποιοδηποτε samsung , μην ξεχνας το "samsung switch". Ειχαν τρελη εμπνευση εκει στην samsung οταν το φτιαξανε. Στα samsung ερχεται προεγκατεστημενο. Το εγκαθιστας στο "παλιο" σου κινητο , δηλωνεις ποιο ειναι το παλιο και ποιο το καινουργιο κινητο στην εφαρμογη που θα τρεχει εκεινη την στιγμη και στα δυο , διαβαζει οοοοολα τα δεδομενα (στο "παλιο") , sms , εικονες , videos , call logs , εγκατεστημενες εφαρμογες , ρυθμισεις κλπ κλπ και γινεται η μεταφορα μεταξυ των δυο κινητων για πλακα. Γλυτωσα πολλη ωρα και κοπο με αυτο το προγραμματακι.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Στο προηγουμενο κινητο μου (xiaomi) ηταν στο πλαι πανω στο κουμπι , οποτε το επιανες και το δαχτυλο πηγαινε αυτοματως εκει και κατευθειαν το ξεκλειδωνες. Με τον αισθητηρα στην οθονη , ο μονος τροπος να το ξεκλειδωσεις γρηγορα ειναι το πιασεις απο το κατω μερος με τον αντιχειρα (το συνηθες δαχτυλο που βαζουμε στο αποτυπωμα) πανω στην οθονη. Δεν ειναι και ο πιο βολικος τροπος να πιασεις ενα κινητο.

Τελοσπαντων , πταισμα ειναι , θα συνηθιστει , τι να κανουμε :) 

ΥΓ : Αν παρεις αυτο ή τελοσπαντων οποιοδηποτε samsung , μην ξεχνας το "samsung switch". Ειχαν τρελη εμπνευση εκει στην samsung οταν το φτιαξανε. Στα samsung ερχεται προεγκατεστημενο. Το εγκαθιστας στο "παλιο" σου κινητο , δηλωνεις ποιο ειναι το παλιο και ποιο το καινουργιο κινητο στην εφαρμογη που θα τρεχει εκεινη την στιγμη και στα δυο , διαβαζει οοοοολα τα δεδομενα , sms , εικονες , videos , call logs , εγκατεστημενες εφαρμογες , ρυθμισεις κλπ κλπ και γινεται η μεταφορα μεταξυ των δυο κινητων για πλακα. Γλυτωσα πολλη ωρα και κοπο με αυτο το προγραμματακι.

Σωστόςςςςςς!! Ευχαριστώ πολύ για το tip! 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, TH3R10N είπε

Η μπαταρία από ότι καταλαβαίνω και στη δική μου περίπτωση που είμαι επίσης παλαιότερης γενιάς, θα βγάζει υπό νορμάλ συνθήκες άνετα πάνω από μέρα, οπότε είμαι εντάξει και με αυτό. 

Δεν θα εχεις θεμα. Τη βγαζει τη μερα υπο νορμαλ συνθηκες αφου ο snap κανει αρκετα καλη διαχειριση χανει ενα 12%-15% στη 1 ώρα (με ενεργη οθονη) στο περιπου γιατι ειναι αναλογα κ με τη χρήση (youtube, scrolling news) κλπ.

image.jpeg.28eefdf37f8c7af20d41134bd8eabe35.jpeg

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.

Τελικά μετά από πολύ σκέψη κατέληξα και παρήγγειλα σήμερα το A52s. Αφενός ξόδεψα 130 ευρώ λιγότερα και αφετέρου θεωρώ ότι για τις δικές μου απαιτήσεις και τη δική μου χρήση θα με καλύψει και με το παραπάνω. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές παρασυρομαστε κοιτώντας κάτι καλύτερο, ακόμη κι αν δεν θα μας προσφέρει κάτι σημαντικά ανώτερο για τη χρήση που το θέλουμε. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και θα επιστρέψω με εντυπώσεις μετά από λίγο καιρό χρήσης. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TH3R10N είπε

Τελικά μετά από πολύ σκέψη κατέληξα και παρήγγειλα σήμερα το A52s. Αφενός ξόδεψα 130 ευρώ λιγότερα και αφετέρου θεωρώ ότι για τις δικές μου απαιτήσεις και τη δική μου χρήση θα με καλύψει και με το παραπάνω. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές παρασυρομαστε κοιτώντας κάτι καλύτερο, ακόμη κι αν δεν θα μας προσφέρει κάτι σημαντικά ανώτερο για τη χρήση που το θέλουμε. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και θα επιστρέψω με εντυπώσεις μετά από λίγο καιρό χρήσης. 

οχιιιιιιιιιιιιι , γιατι το εκανες αυτοοοοοοοοοοοο ? :) Περα απο την πλακα , το a52s ειναι απο τα καλυτερα κινητα της μεσαιας κατηγοριας. Αν και overkill , για 130 ευρω διαφορα προσωπικα θα πηγαινα στο s21 fe. Οχι οτι μου περισσευουν τα λεφτα , αλλα για 130 ευρω μεταπηδας στην "πανω" κατηγορια. Τεσπα , καλοδουλευτο :) 

YΓ : Εχε υποψη σου οτι το a52s , αν και περιλαμβανει φορτιστη , αυτος ειναι 15αρης , ενω το κινητο υποστηριζει μεχρι και 25αρα φορτιση. Ξερω , ειπες οτι εχεις αλλον φορτιστη , απλα το αναφερω , μην πας και χρησιμοποιησεις τον δικο του και απορεις γιατι δεν φορτιζει γρηγορα. Και για μια ακομα φορα θυμιζω... samsung switch :) 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...