Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεδομένου ότι αγαπάει το ελληνικό τραγούδι, υποθέτω ότι κανονικά θα έπρεπε η ποίηση, ιδίως η ελληνική, να είναι εξίσου δημοφιλής.

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ.

Να ήταν μόνο η ποίηση; Οι Έλληνες δεν διαβάζουν γενικά.

Νομίζω πως φταίει το σχολείο. Στο μάθημα που λέγεται Λογοτεχνία αντί να αφήσουν τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα τους δίνουν έτοιμα καλούπια σκέψης. Δυστυχώς 

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάλι διαβάζω πολύ (κυρίως "τεχνικά" βιβλία βέβαια). Λογοτεχνία που και που. Αλλά για ποίηση ούτε καν. Δε μ' αρέσει.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο θέμα ρε παιδιά, τέτοιο επίπεδο θέλουμε, αγαπάμε ποίηση! 

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.

Να απαντήσω σοβαρά, εμένα γενικά μου αρέσει αρκετά η μελοποιημένη ποίηση. Σεφέρης, Καββαδίας, Ελύτης. Να διαβάσω ποίηση όμως έχει συμβεί ελάχιστες φορές. Ίσως είναι όπως με τις ταινίες και τα βιβλία. Η μελοποιημένη είναι πιο εύπεπτη και υποθέτεις ότι το ποίημα θα ναι καλό για να το κάναν τραγούδι, όπως με τα βιβλία/ταινίες. Δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι μπορώ να αναγνωρίσω και να διαβάσω σωστά ένα καλό ποίημα. 

Από ανάγνωση ποιημάτων τρία μου έχουν μείνει στο μυαλό. Τα δύο είναι ο θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας, του Λόρκα και η Ιθάκη του Καβάφη, που κάναμε στο σχολείο, μάθημα επιλογής λογοτεχνία. 

Το τρίτο που θεωρώ πραγματικά αριστούργημα και έχω διαβάσει δεκάδες φορές είναι το Κοράκι του Έντγκαρ Άλαν Πόε, ειδικά σε συνδυασμό με την ορίτζιναλ εικονογράφηση. Σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...