tasoe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Χαίρετε, θα περιγράψω ένα πρόβλημα μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει πριν αρχίσω εντατικά το ψάξιμο και τις δοκιμές. Απολογούμαι προκαταβολικά για τη ροή του λόγου επιπέδου αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού αλλά δε θα επαναλαμβάνομαι, απλά θέλω να δώσω όλο το ιστορικό όσο μπορώ καλύτερα. Έχω στο pc τα windows 10 σε SSD κανονικά, και εδώ και 2 χρόνια έχω και έναν HDD Seagate Barracuda, οποίος δουλεύει για downloading torrents, ταινίες, μουσικές κλπ κλπ. Τακτικά αναπαράγονται αυτά τα αρχεία, κυρίως οι ταινίες, από αυτόν τον δίσκο, οπότε μπορείς να πεις ότι δουλεύει ο δίσκος, δεν κάθεται. Τις προάλλες έγινε το εξής: εκεί που έβλεπα μια ταινία, κολλάει. Πατάω λίγο μπρος πίσω στο VLC, τίποτα. Κλείνω το VLC, βάζω άλλη ταινία, ξεκινάει, πατάω λίγο μπροστά, κολλάει πάλι, ξεκόλλαγε μόνο του, έδειχνε ένα δευτερόλεπτο, ξανακόλλαγε κλπ κλπ. Μετά από λίγο, εκεί που πήγαινα να δοκιμάσω άλλα αρχεία, ο δίσκος δεν ήταν προσβάσιμος. Στην αρχή τον έδειχνε στο file explorer αλλά δεν άνοιγε, και μετά από λίγες προσπάθειες απλά σταμάτησε να τον εμφανίζει. Κάνω ένα restart, κόλλαγε το pc στο loading στην αρχική εικόνα με το logo της MSI. Πάλι restart, μπαίνω στα bios, πειράζω λίγο το boot priority, το κάνω χειρότερα. Επαναφέρω το boot priority, κόλλαγε πάλι στο logo στην αρχή. Το κλείνω, αποσυνδέω τελείως τον HDD, ανοίγω το pc και όλα καλά, λειτουργεί κανονικότατα (χωρίς τον HDD προφανώς). Ξανασυνδέω τον HDD, ανοίγει πάλι κανονικότατα και λειτουργεί κανονικότατα! Εκμεταλλεύομαι την κανονική λειτουργία και κάνω backup σε εξωτερικό σκληρό κάποια αρχεία που με ενδιέφεραν, και συνεχίζω να χρησιμοποιώ το pc κανονικά με τον HDD. Απροβλημάτιστη χρήση για μια ολόκληρη μέρα, όπου επίτηδες έβλεπα μπόλικες σειρές από τον HDD για να δω πως πάει, και όλα καλά. Ωστόσο χτες, κάνει πάλι το ίδιο κάποια στιγμή, κολλάει ενώ έβλεπα κάτι. Σταματάω τις λειτουργίες του και μπαίνω στο πως το λένε, εκεί που δείχνει την χρήση των hardware και έβγαζε συνεχόμενα 100% χρήση του HDD ενώ δεν έκανα τίποτα. Ο δίσκος πάλι έγινε μη προσβάσιμος, ωστότο το 100% χρήση παρέμενε σταθερό. Κάνω πάλι restart, ξανά κόλλημα στο logo MSI. Ξανά τον αποσυνδέω και ανοίγει το pc κανονικά. Δεν τον έχω συνδέσει πάλι. Αυτά, εγώ είμαι διατεθειμένος να το ψάξω και να κάνω δοκιμές, εφόσον ο δίσκος λειτουργεί, απλά έλεγα μήπως κάποιος έμπειρος έχει να προτείνει κάτι. Ως άσχετος, μπορώ να κάνω μια-δυο μαντεψιές hardware φύσεως, 1ον ίσως κάτι παίζει με το καλώδιο SATA και χρειάζεται να κάνω δοκιμές με άλλο καλώδιο και σε άλλες θύρες κλπ κλπ. 2ον, παίζει να είναι θέμα τροφοδοσίας? Δηλαδή να μη δίνει επαρκές ρεύμα στον δίσκο και να μπλοκάρει, αλλά τι διάολο, δε μου έχει κολλήσει ποτέ τίποτα άλλο, πόσο ρεύμα να θέλει? Ευχαριστώ πολύ.
BadBoy Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Ο δίσκος χαιρέτησε δυστυχώς. Το σύστημα κολλάει γιατί προσπαθεί να κάνει index το δίσκο και αποτυγχάνει. Το κόλλημα στο boot είναι επειδή προσπαθεί να διαβάσει τις συσκευές SATA και ο δίσκος κολλάει. Εάν θέλεις τόσο πολύ να δεις την υγεία του βάλε τον σε μία εξωτερική θήκη και προσπάθησε μέσω USB μήπως σε καμιά από τις τελευταίες του στιγμές αναγνωριστεί έστω και για λίγο για να τον διαβάσεις με το Hard Disk Sentinel.
tasoe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, BadBoy είπε Ο δίσκος χαιρέτησε δυστυχώς. Το σύστημα κολλάει γιατί προσπαθεί να κάνει index το δίσκο και αποτυγχάνει. Το κόλλημα στο boot είναι επειδή προσπαθεί να διαβάσει τις συσκευές SATA και ο δίσκος κολλάει. Εάν θέλεις τόσο πολύ να δεις την υγεία του βάλε τον σε μία εξωτερική θήκη και προσπάθησε μέσω USB μήπως σε καμιά από τις τελευταίες του στιγμές αναγνωριστεί έστω και για λίγο για να τον διαβάσεις με το Hard Disk Sentinel. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν τον διάβασε το σύστημα την πρώτη φορά που τον ξεσύνδεσα και επανασύνδεσα και λειτουργούσε κανονικά, έβαλα το sentinel και τον έβγαζε 100% health, το οποίο με ενθάρρυνε, μέχρις ότου να ξανακολλήσει την επόμενη μέρα. Παρεμπιπτόντως, τι εγγύηση να έχουν αυτοί άραγε? Δεν έχει κλείσει 2 χρόνια που τον έχω.
lneam Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Το πρωτο που θα εκανα, θα ηταν το πληρες backup ολων των αρχειων σε αλλο δισκο. Θα μου πεις "δεν εχω αλλο δισκο" !!!! Εαν ειναι σημαντικα βρες, αγορασε κανε κατι. Σε αλλους φιλους, γνωστους, συγγγενεις, στην δουλεια ....καπου θα βρεις. Εισαι τυχερος που περιστασιακα λειτουργει https://www.seagate.com/gb/en/support/warranty-and-replacements/ εδω βλεπουμε την εγγυηση. Νομιζω πως εχουν ολες οι εταιρειες σελιδα
tasoe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Έχω ήδη κάνει backup αυτά που χρειάζομαι. Θα τσεκάρω το serial να δω αν έχει εγγύηση, ευχαριστώ, δεν ήξερα ότι μπορείς να τσεκάρεις έτσι online. Αν και δεν ξέρω αν αξίζει να μπω στη διαδικασία για ένα δίσκο των 30€, ωστόσο είναι το γαμώτο γιατί κράτησε μόνο 2 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα