Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα αγόρασα ένα σετ RAM: Kingston Technology FURY Renegade KF436C16RB1K2/32 (32 GB/DDR4/3600MHz) 2x16GB

... με στόχο να αντικαταστήσω τις HyperX Predator HX433C16PB3K2/16 (16GB/DDR4/3333MHz) 2x8GB.

Δηλαδή από 16GB να πάω σε 32GB με σκοπό να πουλήσω τις HyperX.

Αφού έβγαλα τις HyperX και έβαλα τις Kingston, λέω, δε δοκιμάζω να βάλω και τα 2 σετ μαζί; Εξωτερικά και τα δύο σετ είναι 100% ίδια με διαφορά στην επιγραφή.

Τα έβαλα και το PC πήρε μια χαρά μπροστά.

Σας επισυνάπτω screenshots. Δεν πείραξα τίποτα στο BIOS, ό,τι είχε αποθηκευμένο το XMP 3333 MHz των RAM από πριν.

screen1.png.4ebaf61cf1f7eba55d26dc6c0e86c504.png

screen2.png.8b8a98a86a198bf40e4dd0e0f06975ad.png

screen3.png.2b27e544e7044d4ae06219a926e7d629.png

screen4.png.0c8e5d5366e4a4fdceda7e30dbca0fab.png

1. Λέτε να κρατήσω τα 48GB RAM στα 3333MHz ή να πουλήσω τις HyperX κανά 50ρικο και να βάλω μπροστά το XMP 3600MHz CL16 στις νέες που πήρα;

2. Οι ειδικοί, βλέπετε τίποτα περίεργο στους χρονισμούς στο CPU-Z;

3. Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει XMP Profile 3600MHz για τα δύο σετ ενώ το ένα είναι 3333ρι;

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.

μπορείς να δοκιμάσεις oc τις 3333 για 3600 με χερατο timing και πολύ memtest αν έχεις όρεξη .

τι mobo και cpu ? παίζουν μεγάλο ρόλο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Aris_ είπε

μπορείς να δοκιμάσεις oc τις 3333 για 3600 με χερατο timing και πολύ memtest αν έχεις όρεξη .

τι mobo και cpu ? παίζουν μεγάλο ρόλο

Ωχ, δυστυχώς δεν έχω γνώσεις να βάλω χέρι στα timings. Το πολύ πολύ από κανά μενού να επέλεγα 3600XMP και να δούλευε ξέρω γω :P

Αν δεν είναι τίποτα φοβερή η διαφορά σε επιδόσεις μεταξύ 3600 και 3333, μπορώ να τις αφήσω ως έχει και να λέω απλά ότι έβαλα περισσότερη ram.

Είμαι με Asus Rog Strix Z390-E Gaming και i9 9900k. Η CPU δεν έχει γίνει o/c.

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.

Το 95% των τυπικών προγραμμάτων που θα τρέξεις βασίζονται στην cache της cpu,  για να δεις διαφορα εκτος απο benchmarks πρεπει να δουλευεις πολλαπλά vm / server με πολλους χρήστες και οτιδήποτε θελει συχνές και μεγάλες  αναζητήσεις σε μνήμες, ουτε το rendering ουτε το gaming (στην ζωη μου εχω συναντήσει 1-2 παιχνίδια που ειναι τέτοια ) θα νιώσεις κατι ιδικά σε intel,

Επίσης τα latencies ειναι μικρότερα στα 3333 και πρεπει να τα συγκρίνεις με τα 3600 να δεις αν συμφέρουν έχει online calculator για αυτα.

Μπορει στο μελλον να εχεις όρεξη να ασχοληθείς και που ρωτας είναι το πρώτο βήμα 

• Thanks 1
Δημοσ.

ΔΕ κρατας τα 48GB για τον απλουστατο λογο οτι 99% δε θα σου προσφερουν κατι.

Απο οτι βλεπω παιζουν μεν σε dual channel ,αλλα θα χανεις εστω και λιγη αποδοση απο τα 3333 vs 3600. 

Επισης τα 4 dimm ζοριζουν περισσοτερο και τον IMC. 

• Like 1
Δημοσ.

1. Μεταξύ 3333 και 3600 MHz δεν θα δει σημαντική διαφορά

2. Σιγά το ζόρισμα που θα φάει ο IMC ?

3. Τα επιπλέον 16GB μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είτε σε Virtual Machines, είτε π.χ. να φτιάξεις ένα ramdrive, κλπ.

4. Κρατάς τα 16GB για καβάντζα σε περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις 2ο pc, ή χαλάσουν τα 32GB.

Από την άλλη τις πουλάς για να καλύψεις ένα μέρος των εξόδων.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 31/12/2022 στις 7:42 ΜΜ, philos είπε

1. Λέτε να κρατήσω τα 48GB RAM στα 3333MHz ή να πουλήσω τις HyperX κανά 50ρικο και να βάλω μπροστά το XMP 3600MHz CL16 στις νέες που πήρα;

Το θέμα είναι αν έχεις να τα κάνεις κάτι αυτά τα 48GB, αν πρόκειται να τα αξιοποιήσεις κάπου δηλαδή.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, duffyduck είπε

1. Μεταξύ 3333 και 3600 MHz δεν θα δει σημαντική διαφορά

2. Σιγά το ζόρισμα που θα φάει ο IMC ?

3. Τα επιπλέον 16GB μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είτε σε Virtual Machines, είτε π.χ. να φτιάξεις ένα ramdrive, κλπ.

4. Κρατάς τα 16GB για καβάντζα σε περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις 2ο pc, ή χαλάσουν τα 32GB.

Από την άλλη τις πουλάς για να καλύψεις ένα μέρος των εξόδων.

Μια χαρα διαφορα υπαρχει μεταξυ 3600  και 3333. Εφοσον ειναι free performance και τα 48 gb δε θα του προσφερουν κατι, γιατι να μη το κερδισει; Ποσα virtual machines να εχει ανοιχτα ταυτοχρονα για να αξιοποιησει τα 48 gb;

Βεβαιως δεν εχει διευκρινησει αν δε κανω λαθος, τι χρηση κανει στον υπολογιστη. Εαν δε το χρησιμοποιει για games ,τοτε ναι το performance gain δε τον ενδιαφερει γιατι δε φαινεται σε αλλες εργασιες, περα απο εξειδικευεμενες περιπτωσεις.

Επισης ,ναι τρωει ζορι ο IMC. Ειδικα εφοσον το ενα ζευγαρι ειναι και dual rank. Ασε που παιζει να μην ειναι και σταθερο το συστημα με τις ρυθμισεις απο πριν. Το οτι bootαρει και φαινονται ολα οκ , δε σημαινει πως δε θα πεταξει και καμια μπλε οθονη οταν ζοριστει.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αναφέρομαι στο μέγεθος της μνήμης και πάνω από 12-16γιγα μνήμης δεν έχει ουσιαστική βελτίωση σε εφαρμογές η παιχνίδια. 

Το dual rank που γράφεις είναι η δομή που έχει τo module της μνήμης και από όσο ξέρω συνήθως τα single rank είναι ναι γρηγορότερα από τα dual rank η quad rank.

Και αυτό πάλι εξαρτάται από τον ελεγκτή.

Μήπως θέλεις να πεις dual channel?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, str1979 είπε

Εγώ αναφέρομαι στο μέγεθος της μνήμης και πάνω από 12-16γιγα μνήμης δεν έχει ουσιαστική βελτίωση σε εφαρμογές η παιχνίδια. 

Πολύ σωστά, βέβαια πλέον βλέπουμε τα 16gb και στα (minimum) requirements, επομένως αν είναι εύκολα διαθέσιμα τα 32 θα φανούν χρήσιμα.

2 ώρες πριν, str1979 είπε

Το dual rank που γράφεις είναι η δομή που έχει τo module της μνήμης και από όσο ξέρω συνήθως τα single rank είναι ναι γρηγορότερα από τα dual rank η quad rank.

Και αυτό πάλι εξαρτάται από τον ελεγκτή.

Μήπως θέλεις να πεις dual channel?

dual rank per channel. Δεδομένης της ταχύτητας και των timings, η διάταξη dual rank per channel είναι καλύτερη της signle rank per channel.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω χρειάζονται είτε 4 dimms, είτε 2 16άρια dual rank dimms (αυτά συνήθως είναι bdies ακριβά). Θα μπορούσε να επιτευχθεί και με 4x4gb=16gb αλλά τα 4άρια είναι συνήθως αργά και δεν συμφέρει η θυσία της ταχύτητας έναντι του rank ή αν είναι γρήγορα είναι εξίσου ακριβά με τα αντίστοιχα 8αρια.

Συνοψίζοντας αν έχουμε dual channel, αν έχουμε καλή ταχύτητα και timings το επόμενο βήμα για βελτίωση των επιδόσεων είναι το dual rank, το οποίο επιτυγχάνεται συνήθως με 32gb κιτ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...