carimoura Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Θέλω μία βοήθεια σχετικά με ένα project που κάνω για μέτρηση θερμοκρασίας - υγρασίας και μέτρηση τάσης, ρεύματος και ισχύς. Χρησιμοποιώ: arduino uno, INA 219, LCD 1604, DHT 22 και ένα solar https://energypower.gr/product/fotovoltaiko-panel-polykrystalliko-energy-power-dq10p-10w/?skr_prm=WyIzOGY4OGZlYS02MWI1LTQwOGMtODk0Mi1hZGRjZGUyZjk0MTciLDE2NzI0ODczODAwOTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0. Το θέμα που έχω είναι ότι όταν δεν έχω κάποιο φορτίο συνδεδεμένο η τάση του solar είναι 19,81 V, μόλις συνδέσω ένα LED 12V / 2W τότε η τάση πέφτει στα 8,36V με I=15.5 mA. Μόλις βγάλω το LED και βάλω μία αντίσταση 1Ω 5W (την κεραμική), τότε η τάση είναι 0V με I= 18.9 mA. Για ποιο λόγο πέφτει η τάση? Πως θα το κάνω να δίνει συνέχεια την τάση που παίρνει από τον ήλιο? Δοκίμασα και εξωτερική τροφοδοσία 5V (με την αντίσταση) και δεν είχα κάποιο θέμα στη τάση.
nkarama Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Ισχύς εξόδου : 10 Wp Μέγιστη τάση εξόδου (Vmp) : 17.8 V Μέγιστο ρεύμα εξόδου (Imp) : 0.56 Α εστω οτι έβγαζε 17v και του έβαλες την 1Ωμ αντίσταση... 17V/1Ωμ=17Α. Οπως καταλαβαίνεις, αδύνατο να πάρεις 17Α απο το πανελ. Ανάλογα ισχύει και αυτό για το LED, αν και δεν ξερω τι LED είναι αυτό στα 12V. Η τάση πέφτει γιατί αυξάνει το ρεύμα που το ζητάς να δώσει. Εχεις υπολογίσει πόσο ρεύμα θα καταναλώνει η κατασκευή σου? Τι θα κάνεις με τις μέρες που δεν έχει ηλιοφάνεια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα