Προς το περιεχόμενο

Arduino & solar panel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά.

Θέλω μία βοήθεια σχετικά με ένα project που κάνω για μέτρηση θερμοκρασίας - υγρασίας και μέτρηση τάσης, ρεύματος και ισχύς.

Χρησιμοποιώ: arduino uno, INA 219, LCD 1604, DHT 22 και ένα solar https://energypower.gr/product/fotovoltaiko-panel-polykrystalliko-energy-power-dq10p-10w/?skr_prm=WyIzOGY4OGZlYS02MWI1LTQwOGMtODk0Mi1hZGRjZGUyZjk0MTciLDE2NzI0ODczODAwOTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0.

Το θέμα που έχω είναι ότι όταν δεν έχω κάποιο φορτίο συνδεδεμένο  η τάση του solar είναι 19,81 V, μόλις συνδέσω ένα LED 12V / 2W τότε η τάση πέφτει  στα  8,36V με  I=15.5 mA.

Μόλις βγάλω το LED και βάλω μία αντίσταση 1Ω 5W (την κεραμική), τότε η τάση είναι 0V με I= 18.9 mA.

Για ποιο λόγο πέφτει η τάση? Πως θα το κάνω να δίνει συνέχεια την τάση που παίρνει από τον ήλιο? Δοκίμασα και εξωτερική τροφοδοσία 5V (με την αντίσταση) και δεν είχα κάποιο θέμα στη τάση.  

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ισχύς εξόδου : 10 Wp

Μέγιστη τάση εξόδου (Vmp) : 17.8 V

Μέγιστο ρεύμα εξόδου (Imp) : 0.56 Α

εστω οτι έβγαζε 17v και του έβαλες την 1Ωμ αντίσταση... 17V/1Ωμ=17Α. Οπως καταλαβαίνεις, αδύνατο να πάρεις 17Α απο το πανελ.

Ανάλογα ισχύει και αυτό για το LED, αν και δεν ξερω τι LED είναι αυτό στα 12V.

Η τάση πέφτει γιατί αυξάνει το ρεύμα που το ζητάς να δώσει. Εχεις υπολογίσει πόσο ρεύμα θα καταναλώνει η κατασκευή σου?  Τι θα κάνεις με τις μέρες που δεν έχει ηλιοφάνεια? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...