tsofras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα και χρόνια πολλά Εχθές έφτιαξα ένα νέο pc με έναν AMD 5600 + MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi και πέρασα τα Windows 11 Παρατήρησα ότι ενώ έχω 100σταρα οπτική ότι μέσω speed test πιάνω μετα βίας 25-30 Mbps . Απο κινητό στον ίδιο χώρο είμαι στα 85 Δοκίμασα τα παρακάτω : 1) Ότι αναφέρει ο οδηγός + τις αλλαγές στο βιντεο : https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/slow-wi-fi-download-speed-on-windows-11-22h2/aeef41e8-c753-4382-844f-67c4e410b026 2) Update το τελευταίο firmware 3) Αλλαγή DNS , κλειστά services , updated drivers σε chipset και μητρική 4) Βρήκα στο reddit αναφορά για την μητρική μου ότι μέσω MSI Center να γίνει disable ο LAN Manager (το έκανα και αυτό) Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα Ετοιμάζομαι να περάσω και Windows 10 μήπως αλλάξει κάτι Έχει κανείς καμία ιδέα τι άλλο να κοιτάξω?
triplex1 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, tsofras είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά Εχθές έφτιαξα ένα νέο pc με έναν AMD 5600 + MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi και πέρασα τα Windows 11 Παρατήρησα ότι ενώ έχω 100σταρα οπτική ότι μέσω speed test πιάνω μετα βίας 25-30 Mbps . Απο κινητό στον ίδιο χώρο είμαι στα 85 Δοκίμασα τα παρακάτω : 1) Ότι αναφέρει ο οδηγός + τις αλλαγές στο βιντεο : https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/slow-wi-fi-download-speed-on-windows-11-22h2/aeef41e8-c753-4382-844f-67c4e410b026 2) Update το τελευταίο firmware 3) Αλλαγή DNS , κλειστά services , updated drivers σε chipset και μητρική 4) Βρήκα στο reddit αναφορά για την μητρική μου ότι μέσω MSI Center να γίνει disable ο LAN Manager (το έκανα και αυτό) Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα Ετοιμάζομαι να περάσω και Windows 10 μήπως αλλάξει κάτι Έχει κανείς καμία ιδέα τι άλλο να κοιτάξω? οτι λεει για lan manager εχει απολυτο δικιο , το ψαχνεις και ρυθμιζεις , δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι εχεις msi , αν ειχες Ashrock θα το΄'κανα.......ψαξτο καλα απο κει ειναι το προβλημα σου
BadBoy Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Να φανταστώ συνδέεσαι στο 5άρι δίκτυο, όχι στο 2.4.
tsofras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Άνοιξα αυτό για να βρούμε την λύση εκεί 5 λεπτά πριν, BadBoy είπε Να φανταστώ συνδέεσαι στο 5άρι δίκτυο, όχι στο 2.4. Πριν 5 λεπτά αυτό παρατήρησα , έκανα την αλλαγή και το έκοψα να δείνει μόνο 2.4 δεν άλλαξε κάτι 1
BadBoy Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μα το 5άρι θέλεις, το άλλο είναι πιο αργό. 1
tsofras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, BadBoy είπε Μα το 5άρι θέλεις, το άλλο είναι πιο αργό. Επειδή δεν είπα και αρκετές πληροφορίες έχω το mesh της Cosmote Το router είναι στο σαλόνι ανάμεσα απο 3 τοίχους περίπου γύρω στα 15 μέτρα και το mesh το έχω στο δωμάτιο Οπότε ουσιαστικά στο mesh συνδέομαι Κάτσε να δω τι είχα στο laptop που δεν είχα θέμα δεν το σκέφτηκα αυτό Το laptop στο ίδιο δίκτυο 2.4 στο ίδιο σημείο βγάζει 72
johnpopexi Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 43 λεπτά πριν, tsofras είπε 4) Βρήκα στο reddit αναφορά για την μητρική μου ότι μέσω MSI Center να γίνει disable ο LAN Manager (το έκανα και αυτό) Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις και το αντίστοιχο service απο msconfig
tsofras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, johnpopexi είπε Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις και το αντίστοιχο service απο msconfig Τα έχω απανεργοποιήσει όλα εκτός windows services Εν τω μεταξύ ακριβώς ίδια κάρτα δικτύου με το laptop και ίδια έκδοση windows
triplex1 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 καρφωσε ενα ασυρματο στικακι επανω και δες τι βγαζει
tsofras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, triplex1 είπε καρφωσε ενα ασυρματο στικακι επανω και δες τι βγαζει Αυτό προσπάθησα πριν το γράψεις, δεν συνδέεται καν, μάλλον με το 2.4 πάει να συνδεθεί με το router και όχι με το Ξαναβάζω το 5.0 Λοιπόν Μόλις έπιασα 102 Τα γύρισα όλα όπως ήταν έκανα ένα restart το mesh και disable - enable την κάρτα δικτύου Είδα στον event viewer ότι κάτι είχε σκάσει στον driver Κάνω ένα restart να δω αν παίζει ακόμη Μπόμπα παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά Μετά το restart συγχρονίζει σε 95-100 , τώρα τι ακριβώς έφταιγε για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα γιατί πέταξα πάνω απο 15 restarts με αλλαγές Πιθανόν το disable και enable γιατί είδα σε event viewer ότι έβγαζε error σε έναν απο τους drivers
triplex1 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, tsofras είπε Αυτό προσπάθησα πριν το γράψεις, δεν συνδέεται καν, μάλλον με το 2.4 πάει να συνδεθεί με το router και όχι με το Ξαναβάζω το 5.0 Λοιπόν Μόλις έπιασα 102 Τα γύρισα όλα όπως ήταν έκανα ένα restart το mesh και disable - enable την κάρτα δικτύου Είδα στον event viewer ότι κάτι είχε σκάσει στον driver Κάνω ένα restart να δω αν παίζει ακόμη Μπόμπα παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά Μετά το restart συγχρονίζει σε 95-100 , τώρα τι ακριβώς έφταιγε για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα γιατί πέταξα πάνω απο 15 restarts με αλλαγές Πιθανόν το disable και enable γιατί είδα σε event viewer ότι έβγαζε error σε έναν απο τους drivers την επομενη απλα μη παρεις msi
tsofras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, triplex1 είπε την επομενη απλα μη παρεις msi Και με gigabyte έχω αντιμετωπίσει θέματα και με asus επίσης . Βασικά μόνο με Asrock δεν είχα θέμα , αλλά οκ τυχερά είναι αυτα
nickol-us Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, triplex1 είπε την επομενη απλα μη παρεις msi Μη σου πω οτι και για την κλιματική αλλαγή φταίει η MSI... Πέρα από την πλάκα, δεν υπάρχει λόγος για τόσο hate. Παραπάνω από καλές είναι στην πλειοψηφία τους οι MSI πόσο μάλλον το συγκεκριμένο μοντέλο. Ένας κακός driver με τα "κακά" windows οδηγούν σε ένα πρόβλημα, δεν είναι το τέλος του κόσμου ούτε ψάχνουμε να βρούμε φταίχτες. 2 λεπτά πριν, tsofras είπε Και με gigabyte έχω αντιμετωπίσει θέματα και με asus επίσης . Βασικά μόνο με Asrock δεν είχα θέμα , αλλά οκ τυχερά είναι αυτα Δεν έπρεπε να το πεις το τελευταίο Είναι η αγαπημένη του εταιρία και την προτείνει ασύστολα. Όχι οτι είναι κακές οι ashrock, έχουν κάποια πολύ δυνατά μοντέλα, απλά μη τα κάνουμε όλα μαύρο ή άσπρο... Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2022 από nickol-us 2
pavlos1908 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Καλησπερα, εχουμε 50αρα γραμμη και σε καινουργιο laptop με Windows 11 και network adapter τον Wi-Fi 6 AX201 160MHz πιανω (μεσω speedtest) 10-15 Mbps, σε αλλα 2 λαπτοπ ακριβως διπλα απο το δικο μου που εχουν Windows 10 πιανουν 30-35 Mbps οπως και τα κινητα το ιδιο. Εχω δοκιμασει τα παντα, δεν εχω καταφερει να λυσω ακομα το προβλημα. Εχω παραγγειλει extender σαν τελευταια λυση μηπως απλα το κανω ενσυρματο το δικτυο αφου φαινεται να φταινε οι drivers/windows σχετικα με το WiFi, αλλα ελεγα μηπως εχει καποιος αλλος καποια αλλη συγκεκριμενη λυση που του δουλεψε; @tsofras τι ειδες στο event log? Δοκιμασα να κανω disable - enable τον network adapter, δεν αλλαξε τιποτα.
tsofras Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, pavlos1908 είπε Καλησπερα, εχουμε 50αρα γραμμη και σε καινουργιο laptop με Windows 11 και network adapter τον Wi-Fi 6 AX201 160MHz πιανω (μεσω speedtest) 10-15 Mbps, σε αλλα 2 λαπτοπ ακριβως διπλα απο το δικο μου που εχουν Windows 10 πιανουν 30-35 Mbps οπως και τα κινητα το ιδιο. Εχω δοκιμασει τα παντα, δεν εχω καταφερει να λυσω ακομα το προβλημα. Εχω παραγγειλει extender σαν τελευταια λυση μηπως απλα το κανω ενσυρματο το δικτυο αφου φαινεται να φταινε οι drivers/windows σχετικα με το WiFi, αλλα ελεγα μηπως εχει καποιος αλλος καποια αλλη συγκεκριμενη λυση που του δουλεψε; @tsofras τι ειδες στο event log? Δοκιμασα να κανω disable - enable τον network adapter, δεν αλλαξε τιποτα. Έβγαζε κάποιο πρόβλημα στον driver για το ασύρματο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα