tsaltinho Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 17 ώρες πριν, aligato1000 είπε Ούτε καν μην μπλέξεις φαίνεται αρπακτικό...και εάν σου βγάλει προβλήματα ..με το που τα πάρει θα κάνει τον Κινέζο... Ερωτηση. Ο μεσιτης παιρνει προμηθεια και απο τον αγοραστη και απο τον πωλητη????
fragma Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 55 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Ερωτηση. Ο μεσιτης παιρνει προμηθεια και απο τον αγοραστη και απο τον πωλητη???? Ο μεσίτης πληρώνεται μονο απο αυτόν που του έχει δώσει γραπτή εντολή ανάθεσης. Αν έχουν και τα δύο μέρη μεσίτη, ο καθένας πληρώνεται απο τον πελάτη του ανάλογα με τη συμφωνία που εχουν κάνει μεταξύ τους.
tsaltinho Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, fragma είπε Ο μεσίτης πληρώνεται μονο απο αυτόν που του έχει δώσει γραπτή εντολή ανάθεσης. Αν έχουν και τα δύο μέρη μεσίτη, ο καθένας πληρώνεται απο τον πελάτη του ανάλογα με τη συμφωνία που εχουν κάνει μεταξύ τους. Δηλαδη μπορει να παρει μεχρι και 4% της συμφωνιας !!!!!!
fragma Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Δηλαδη μπορει να παρει μεχρι και 4% της συμφωνιας !!!!!! Αν έχει κάνει συμφωνητικό μεσιτείας και με τους δύο ναι, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο. Συνηθως ο κάθε μεσίτης πληρωνεται απο τον πελάτη του. Δεν μπορεί να απαιτήσει χρήματα απο καποιον με τον οποίο δεν εχει συμφωνία.
tsaltinho Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Εγω υπεγραψα για ενα ακινητο για να το δω. Κι εχουμε ερθει σε συμφωνια με τον πωλητη. Και με αυτα που μου ειπα, καταλαβα οτι και αυτος θα δωσει προμηθεια.
fragma Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, tsaltinho είπε Εγω υπεγραψα για ενα ακινητο για να το δω. Κι εχουμε ερθει σε συμφωνια με τον πωλητη. Και με αυτα που μου ειπα, καταλαβα οτι και αυτος θα δωσει προμηθεια. Τι εννοείς "υπέγραψες για να το δείς;" Τι γράφει αυτό που υπέγραψες; Λογικα ο πωλητής θα πληρώσει τον μεσίτη, γιατι μεταξυ τους υπάρχει η συμφωνία μεσιτείας.
tsaltinho Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Σε καθε σπιτι που βλεπω, ο μεσιτης μου δινει ενα χαρτι που λεει οτι σε περιπτωση αγορας, πρεπει να τον πληρωσω το 2% της αγοραστικης αξιας. Αλλα καταλαβα οτι αυτη η μεσιτρια ειχε την αποκλειστικη αναθεση απο τον πωλητη.
sphinxgr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Οταν πας ως αγοραστής να δεις σπίτι, υπογραφεις χαρτί ότι θα πληρώσεις το μεσίτη αν τελικά αγοράσεις. Το ίδιο κάνεις κ ως πωλητής. Οπότε η συνολική προμήθεια ειναι 4%....
Soulis_Maritsas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Οπότε η συνολική προμήθεια ειναι 4%.... Ακριβως ετσι...+ΦΠΑ παντα 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, tsaltinho είπε Δηλαδη μπορει να παρει μεχρι και 4% της συμφωνιας !!!!!! Λάθος, δεν υπάρχει ταβάνι στις μεσιτικές αμοιβές, η συνολική αμοιβή του μπορεί να είναι και παραπάνω από 4%. Συν ΦΠΑ πάντα εφόσον κοπεί το νόμιμο παραστατικό. 2 ώρες πριν, fragma είπε Αν έχει κάνει συμφωνητικό μεσιτείας και με τους δύο ναι, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο. Συνηθως ο κάθε μεσίτης πληρωνεται απο τον πελάτη του. Δεν μπορεί να απαιτήσει χρήματα απο καποιον με τον οποίο δεν εχει συμφωνία. Και αυτό είναι λάθος, ο κάθε μεσίτης, συνήθως, πληρώνεται και από τους δύο. Πρώτα εξασφαλίζει την εντολή από τον πωλητή/ιδιοκτήτη, και όταν βρεθεί ο υποψήφιος αγοραστής/ενοικιαστής τον βάζει και αυτόν να υπογράψει εντολή πριν του δείξει το ακίνητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα