Joshua21 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, fragma είπε πρέπει καταρχήν να κάνεις εγγραφή στο επιμελητήριο μεσιτων, έναρξη επαγγέλματος στην εφορία, εγγραφή στον ΕΦΚΑ και στο ΓΕΜΗ. Ετσι αποκτάς άδεια άσκησης γίνεσαι νόμιμος μεσίτης. Fixed Οι πλανόδιοι μικροπωλητές στις λαϊκές πχ προβλέπεται να έχουν άδεια, την οποία την επιδεικνύουν την στιγμή του ελέγχου, όπως είναι η παρακάτω: Spoiler Οι μεσίτες δεν έχουν κάτι τέτοιο, το διευκρινίζω γιατί όσοι δεν ξέρουν ακούνε άδεια και νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο χαρτί όπως είναι το παραπάνω ή η άδεια εξόδου των φαντάρων. Οι μεσίτες το μόνο που έχουν ως "αποδεικτικό" είναι ο αριθμός εμπορικού μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ). Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από Joshua21
lalalaxi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Οι μεσίτες είναι λαμόγια... τσάμπα λεφτα παίρνουν... Εγω πλέων το γράφω στην αγγελία οταν νοικιάζω διαμέρισμα "Μεσίτες χωρίς αμοιβή" οι περισσότεροι δέχονται.. Μην είστε κορόιδα... Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πώληση προέκυψε εκτων υστέρων οπότε του λες να πάει να ... 1 2
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 53 λεπτά πριν, lalalaxi είπε οι περισσότεροι δέχονται.. Αξιοθρήνητοι.
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 55 λεπτά πριν, lalalaxi είπε Εγω πλέων το γράφω στην αγγελία οταν νοικιάζω διαμέρισμα "Μεσίτες χωρίς αμοιβή" οι περισσότεροι δέχονται.. Μην είστε κορόιδα... Οπότε την ζητάνε ολόκληρη από τους ενοικιαστές (;)
G.bar Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, lalalaxi είπε Οι μεσίτες είναι λαμόγια... τσάμπα λεφτα παίρνουν... Εγω πλέων το γράφω στην αγγελία οταν νοικιάζω διαμέρισμα "Μεσίτες χωρίς αμοιβή" οι περισσότεροι δέχονται.. Μην είστε κορόιδα... Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πώληση προέκυψε εκτων υστέρων οπότε του λες να πάει να ... Ωραίος.. είσαι από αυτούς που ναι μεν θέλουν τις υπηρεσίες ενός μεσίτη, αλλά ας τα πάρει όλα από τον άλλον που έχει ανάγκη και ψάχνει για σπίτι. Αν δεν γουστάρεις μεσίτες, γράφεις ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ, όχι ότι οι μεσίτες είναι λαμόγια όταν τους πληρώνεις απο την τσέπη σου, αλλα αν τους πληρώσει άλλος είναι και γαμώ τα παιδιά. Και είναι και κοροΐδο όποιος δεν το κανει.. μάλιστα. 4
aligato1000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Στις 31/12/2022 στις 9:38 ΠΜ, fragma είπε Προσφατα εκμίσθωσα ένα διαμέρισμα μέσω ενός μεσίτη και του έδωσα την αμοιβή που είχαμε συμφωνήσει (ένα μίσθωμα). Να σημειώσω ότι το έδωσα με χαμηλό για την περιοχή και το μέγεθος του διαμερίσματος μίσθωμα, με ανταλλάγμα να αναλάβει ο μισθωτης το κόστος της ανακαίνισης που χρειαζόταν. Οταν λοιπόν ο ενοικιαστής άρχισε να το ανακαινίζει, και επειδή το κόστος της ανακαίνισης και κάποιες πρόσθετες αλλαγές που ήθελε να κάνει η γυναίκα του ξέφευγαν από αυτά που είχε υπολογίσει, μου έκανε ο ίδιος την πρόταση να το αγοράσει γιατί δεν τον συνέφερε πλέον να δώσει τόσα χρήματα για να μείνει μόνο 3 χρόνια. Το βρήκα και εγώ λογικό και δέχτηκα την προσφορά του και αρχίσαμε τη διαδικασία της μεταβίβασης. Στο μεταξύ όμως, και δεν ξέρω πως, ο μεσίτης έμαθε για την πώληση, και άρχισε να μου λέει κάτι τρελά ότι τον εξαπάτησα και ότι θέλει την νόμιμη του αμοιβή του, δηλαδή το 2%, αλλιώς θα μου κάνει μήνυση κλπ. Ειναι δυνατόν να έχει τέτοια απαίτηση όταν τον έχω ήδη πληρώσει για την δουλειά του που ήταν η ενοικίαση; Αμα δεν έχετε υπογράψει κάνα χαρτί που να λέει αυτό...τότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα..επίσης η αμοιβή συνήθως είναι 1 τις 100 τώρα το 2 που κολλάει...επίσης κοίταξε εάν είναι επίσημος μεσίτης και όχι με αερολογιες
lordvec Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 19 ώρες πριν, fair_play είπε Σωστά. Επομένως ο πελάτης λέει: "Γιατί να πληρώσω 24% παραπάνω;". Πληρώνει το ποσό χωρίς το ΦΠΑ και χωρίς απόδειξη βέβαια. Έτσι γλυτώνει το 24% επιπλέον και ο επαγγελματίας δεν αποδίδει ΦΠΑ ως όφειλε και έχει μειωμένο φόρο εισοδήματος. Η φοροδιαφυγή σε αυτό το επίπεδο είναι σπορ για 2. Η μόνη λύση θα ήταν να σου μείωνε το φόρο εισοδήματος κατά το ποσό του ΦΠΑ που έχεις πληρώσει σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς αυτοκινήτων, γιατρούς κλπ. Έτσι θα είχες ένα κίνητρο να πάρεις απόδειξη πληρώνοντας τον ΦΠΑ Έχεις τέτοιο κίνητρο, για ψάξε το λίγο....
fair_play Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, lordvec είπε Έχεις τέτοιο κίνητρο, για ψάξε το λίγο.... Οικονομικό κίνητρο εννοείς; Ή εσωτερικό να γίνω υπέρμαχος της φορολογικής δικαιοσύνης; Γίνε πιο σαφής αν θέλεις σε παρακαλώ
kirileman Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, aligato1000 είπε Αμα δεν έχετε υπογράψει κάνα χαρτί που να λέει αυτό...τότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα..επίσης η αμοιβή συνήθως είναι 1 τις 100 τώρα το 2 που κολλάει...επίσης κοίταξε εάν είναι επίσημος μεσίτης και όχι με αερολογιες Κολλάει στο ότι η αμοιβή είναι συνήθως 2%. Το 1% δεν ξέρω που κολλάει. Spoiler (βάσει νόμου είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες χωρίς κατώτατα όρια, οπότε θεωρητικά μπορεί να είναι 0,5%, μπορεί να είναι και 20%) Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από kirileman 1
lordvec Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, fair_play είπε Οικονομικό κίνητρο εννοείς; Ή εσωτερικό να γίνω υπέρμαχος της φορολογικής δικαιοσύνης; Γίνε πιο σαφής αν θέλεις σε παρακαλώ Οικονομικό κίνητρο. Ξεκίνα από εδώ ως ένα γρήγορο google search https://www.naftemporiki.gr/finance/1313868/oi-chryses-apodeixeis-pou-dinoun-ekptosi-forou/ Επίσης μέχρι πέρσι ίσχυαν και εκπτώσεις για δαπάνες ενεργειακής-λειτουργικής-αισθητικής αναβάθμισης που νομίζω ότι πήραν και αυτές παράταση. Δυστυχώς δεν τα θυμάμαι καλά, αλλά μιλάμε για εκπτώσεις στο φόρο που υπερκαλύπτουν το ΦΠΑ που θα δώσεις. Δες εδώ https://www.taxheaven.gr/news/61547/paratash-isxyos-ths-meiwshs-toy-foroy-gia-dapanes-anabaomishs-ktiriwn
aligato1000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, kirileman είπε Κολλάει στο ότι η αμοιβή είναι συνήθως 2%. Το 1% δεν ξέρω που κολλάει. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου (βάσει νόμου είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες χωρίς κατώτατα όρια, οπότε θεωρητικά μπορεί να είναι 0,5%, μπορεί να είναι και 20%) Με τους γονείς μου σε αγοραπωλησίες 1% πληρώνανε εάν θέλανε...και δεύτερον σήμερα μια οικογένεια μόνο σε κάρτα να βάλεις supermarket,βενζίνη ασφαλείες από 2 αυτοκίνητα service, φροντιστήρια τηλέφωνα internet, ανταλλακτικά αυτοκινήτου ένδυση παιδιών αθλητικές δραστηριότητες και άλλα υπερκαλύπτει το ποσό του 30% του εισοδήματος...
kirileman Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, aligato1000 είπε Με τους γονείς μου σε αγοραπωλησίες 1% πληρώνανε εάν θέλανε.. Δε γνωρίζω τους γονείς σου, πάντως, το 1% παίζει μόνο στους κατασκευαστές. Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι στον κατασκευαστή κάνεις καλύτερη τιμή, γιατί σου αναθέτει πολλά ακίνητα ταυτόχρονα ή μπορεί να έχεις μια συνεχή συνεργασία μαζί του. Αντίθετα, ο ιδιώτης σου αναθέτει ένα ακίνητο και τέλος. Εγώ πχ συνεργάζομαι τον τελευταίο χρόνο με μια κινεζική εταιρεία και η αμοιβή μου είναι 1,5%, αλλά έχουν αγοράσει από εμένα κοντά στα 40 ακίνητα. Η συνήθης, λοιπόν, αμοιβή είναι 2%.
aligato1000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, kirileman είπε Δε γνωρίζω τους γονείς σου, πάντως, το 1% παίζει μόνο στους κατασκευαστές. Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι στον κατασκευαστή κάνεις καλύτερη τιμή, γιατί σου αναθέτει πολλά ακίνητα ταυτόχρονα ή μπορεί να έχεις μια συνεχή συνεργασία μαζί του. Αντίθετα, ο ιδιώτης σου αναθέτει ένα ακίνητο και τέλος. Εγώ πχ συνεργάζομαι τον τελευταίο χρόνο με μια κινεζική εταιρεία και η αμοιβή μου είναι 1,5%, αλλά έχουν αγοράσει από εμένα κοντά στα 40 ακίνητα. Η συνήθης, λοιπόν, αμοιβή είναι 2%. Και επιμένω εσύ μπορείς να παιρνεις 1% άλλος 2 % άλλος χωρίς να είναι πιστοποιημένος μεσίτης χωρίς συμβόλαιο ήθελε προκαταβολή...και άλλα πολλά άλλα εμείς πληρωμή κλείναμε με 1% Αυτό ήταν και σε περίοδο κρίσης κρίσης.. εξάλλου παροχή υπηρεσιών αέρα γίνεται...τσπα ότι θέλει ζητά ο καθένας και στο τέλος ότι λένε τα χαρτιά πληρώνετε.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Είναι φυσιολογικό και συνιθισμένο να μου ζητάει μεσίτης για ακίνητο προς αγορά το 2,084% της συνολικής εμπορικής αξίας για να καπαρώσω το σπίτι; Παράλληλα θα κάνουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και θα λάβω τους τίτλους για έλεγχο κτλ. Ευχαριστώ Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2023 από iosifise
aligato1000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, iosifise είπε Καλησπέρα σε όλους. Είναι φυσιολογικό και συνιθισμένο να μου ζητάει μεσίτης για ακίνητο προς αγορά το 2,084% της συνολικής εμπορικής αξίας για να καπαρώσω το σπίτι; Παράλληλα θα κάνουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και θα λάβω τους τίτλους για έλεγχο κτλ. Ευχαριστώ Ούτε καν μην μπλέξεις φαίνεται αρπακτικό...και εάν σου βγάλει προβλήματα ..με το που τα πάρει θα κάνει τον Κινέζο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα