Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσφατα εκμίσθωσα ένα διαμέρισμα μέσω ενός μεσίτη και του έδωσα την αμοιβή που είχαμε συμφωνήσει (ένα μίσθωμα). Να σημειώσω ότι το έδωσα με χαμηλό για την περιοχή και το μέγεθος του διαμερίσματος μίσθωμα, με ανταλλάγμα να αναλάβει ο μισθωτης το κόστος της ανακαίνισης που χρειαζόταν. 

Οταν λοιπόν ο ενοικιαστής άρχισε να το ανακαινίζει, και επειδή το κόστος της ανακαίνισης και κάποιες πρόσθετες αλλαγές που ήθελε να κάνει η γυναίκα του ξέφευγαν από αυτά που είχε υπολογίσει, μου έκανε ο ίδιος την πρόταση να το αγοράσει γιατί δεν τον συνέφερε πλέον να δώσει τόσα χρήματα για να μείνει μόνο 3 χρόνια. Το βρήκα και εγώ λογικό και δέχτηκα την προσφορά του και αρχίσαμε τη διαδικασία της μεταβίβασης.  

Στο μεταξύ όμως, και δεν ξέρω πως, ο μεσίτης έμαθε για την πώληση, και άρχισε να μου λέει κάτι τρελά ότι τον εξαπάτησα και ότι θέλει την νόμιμη του αμοιβή του, δηλαδή το 2%, αλλιώς θα μου κάνει μήνυση κλπ. Ειναι δυνατόν να έχει τέτοια απαίτηση όταν τον έχω ήδη πληρώσει για την δουλειά του που ήταν η ενοικίαση; 

Επεξ/σία από fragma
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ειχατε υπογραψει συμβολαιο για την εκμισθωση?

αν ναι δεν νομιζω να μπορει να σταθει αυτο που λεει αυτος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, tyf είπε

ειχατε υπογραψει συμβολαιο για την εκμισθωση?

αν ναι δεν νομιζω να μπορει να σταθει αυτο που λεει αυτος.

Όχι, προφορική ήταν η ανάθεση στο μεσίτη. Δεν είχα υπογράψει κάτι, ούτε μου έδωσε απόδειξη για το μίσθωμα που εισέπραξε.

Συμβόλαιο εκμίσθωσης υπέγραψα μόνο με τον μισθωτη.

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, fragma είπε

Όχι, προφορική ήταν η ανάθεση στο μεσίτη. Δεν είχα υπογράψει κάτι, ούτε μου έδωσε απόδειξη για το μίσθωμα που εισέπραξε.

Προφορικα τα κανατε ολα; 

Κανε του μήνυση για διαρηξη τότε οτι μπηκε στο σπίτι σου χωρις να το ξέρεις.

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, fragma είπε

Προσφατα εκμίσθωσα ένα διαμέρισμα μέσω ενός μεσίτη και του έδωσα την αμοιβή που είχαμε συμφωνήσει (ένα μίσθωμα). Να σημειώσω ότι το έδωσα με χαμηλό για την περιοχή και το μέγεθος του διαμερίσματος μίσθωμα, με ανταλλάγμα να αναλάβει ο μισθωτης το κόστος της ανακαίνισης που χρειαζόταν. 

Οταν λοιπόν ο ενοικιαστής άρχισε να το ανακαινίζει, και επειδή το κόστος της ανακαίνισης και κάποιες πρόσθετες αλλαγές που ήθελε να κάνει η γυναίκα του ξέφευγαν από αυτά που είχε υπολογίσει, μου έκανε ο ίδιος την πρόταση να το αγοράσει γιατί δεν τον συνέφερε πλέον να δώσει τόσα χρήματα για να μείνει μόνο 3 χρόνια. Το βρήκα και εγώ λογικό και δέχτηκα την προσφορά του και αρχίσαμε τη διαδικασία της μεταβίβασης.  

Στο μεταξύ όμως, και δεν ξέρω πως, ο μεσίτης έμαθε για την πώληση, και άρχισε να μου λέει κάτι τρελά ότι τον εξαπάτησα και ότι θέλει την νόμιμη του αμοιβή του, δηλαδή το 2%, αλλιώς θα μου κάνει μήνυση κλπ. Ειναι δυνατόν να έχει τέτοια απαίτηση όταν τον έχω ήδη πληρώσει για την δουλειά του που ήταν η ενοικίαση; 

ούτε τα πρώτα λεφτά δεν θα του έδινα χωρίς απόδειξη, άλλη μία περίπτωση σιχαμένου γλοιώδη μεσίτη 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αφού δεν έχεις υπογράψει κάτι, δεν είσαι υποχρεωμένος να του δώσεις καμία αμοιβή. Αν ο ενοικιαστής έχει υπογράψει κάποιο χαρτί με τον μεσίτη ας τα βρουν εκείνοι εσύ δεν έχεις κάποια εμπλοκή.

Όσο για τους σιχαμένους γλοιώδεις μεσίτες, νομίζω υπερβάλει ο vs_skg. Άμα χαρακτηρίσουμε σιχαμένους γλοιώδεις όσους δεν κόβουν αποδείξεις, οι μισοί(;) Έλληνες είναι σιχαμένοι γλοιώδεις.

Απ΄ την άλλη αν και off topic, για επισκευή αυτοκινήτου σου ζητάει ο μηχανικός 200€. του ζητάς απόδειξη, σου λέει με το ΦΠΑ 248€. Τι απαντάς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εισαι σιγουρος οτι θες να χασεις ενα διαμερισμα, που απο οτι φαινεται υπαρχει ενδιαφερον? Αν η ανακαινιση που θελουν να κανουν ειναι κυριως για αισθητικους λογους, τοτε θα τους ελεγα οτι αν δεν τους αρεσει, να φυγουν μετα απο 3 χρονια. Αν θελουν να αλλαξουν πραγματα οπως κουφωματα κτλ, ας τα κανουν με δικα τους εξοδα και ας μην βαλουν ενοικια.

Ξανα σκεψου το γενικα αυτο με το σπιτι

Spoiler

@filip123go αν θες κάποια διευκρίνηση, λετ μι νοου

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Confused 1
Δημοσ.
41 minutes ago, fair_play said:

Αφού δεν έχεις υπογράψει κάτι, δεν είσαι υποχρεωμένος να του δώσεις καμία αμοιβή. Αν ο ενοικιαστής έχει υπογράψει κάποιο χαρτί με τον μεσίτη ας τα βρουν εκείνοι εσύ δεν έχεις κάποια εμπλοκή.

Όσο για τους σιχαμένους γλοιώδεις μεσίτες, νομίζω υπερβάλει ο vs_skg. Άμα χαρακτηρίσουμε σιχαμένους γλοιώδεις όσους δεν κόβουν αποδείξεις, οι μισοί(;) Έλληνες είναι σιχαμένοι γλοιώδεις.

Απ΄ την άλλη αν και off topic, για επισκευή αυτοκινήτου σου ζητάει ο μηχανικός 200€. του ζητάς απόδειξη, σου λέει με το ΦΠΑ 248€. Τι απαντάς;

Δεν νομίζω πως αναφέρεται στην μη έκδοση απόδειξης αλλά στο γεγονός πως ενώ πληρώθηκε για την υπηρεσία του (άσχετο αν από οτι κατάλαβα δεν είχαν υπογράψει χαρτιά που χρειάζονται) αυτός θέλει τώρα έξτρα για μια υπηρεσία που ούτε καν ξεκουνήθηκε.

Για τον TS. Αν δεν έχεις υπογράψει χαρτί που να αναφέρει την αναθεση για πώληση του ακινήτου (και από οτι έχω καταλάβει και η εντολή για να σου βρει μισθωτή ήταν προφορική), δεν πιστεύω πως έχεις υποχρέωση να του δώσεις κάτι. Απλά πάει να φάει έξτρα χρήματα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fragma είπε

Πες του τότε να σου δείξει τότε το νόμιμο ιδιωτικό συμφωνητικό (μεσιτική εντολή ανάθεσης) που υπογράψατε από το οποίο προκύπτει ότι κάνει να λαμβάνει 2% αμοιβή.

1 ώρα πριν, fragma είπε

Πιθανότατα δεν είναι καν νόμιμος μεσίτης, οι νόμιμοι δεν κάνουν τίποτα αν ο πελάτης δεν υπογράψει πρώτα μεσιτική εντολή.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Πες του τότε να σου δείξει τότε το νόμιμο ιδιωτικό συμφωνητικό (μεσιτική εντολή ανάθεσης) που υπογράψατε από το οποίο προκύπτει ότι κάνει να λαμβάνει 2% αμοιβή.

Πιθανότατα δεν είναι καν νόμιμος μεσίτης, οι νόμιμοι δεν κάνουν τίποτα αν ο πελάτης δεν υπογράψει πρώτα μεσιτική εντολή.

Οντως δεν πρέπει να έχει άδεια αλλιώς θα με είχε βάλει να υπογράψω εντολή ανάθεσης όπως κάνουν άλλοι μεσίτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Εντάξει για την απόδειξη πολλοί δεν δίνουν, και για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ ζητάω για τους γνωστούς λόγους, αλλά τώρα βέβαια θα με εξυπηρετούσε αν είχα ζητήσει γιατί θα αποδείκνυα ότι τον πλήρωσα για τις υπηρεσίες του. 

Εν τω μεταξύ ο τύπος ενοχλεί συνέχεια και εμένα και τον αγοραστή και απειλεί ότι θα μπλοκάρει την πώληση, θα μου κάνει μήνυση για εξαπάτηση, θα μας καταγγείλει και γω δεν ξέρω που και κάτι τέτοια γελοία , και ο αγοραστής έχει ψαρώσει και μου λέει άσε θα του δώσω εγώ κάτι για να μας αφήσει ήσυχους και του λέω θα είσαι εντελώς θύμα αν υποκύψεις στο νταβατζιλικι του. 

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fair_play είπε

είπα σιχαμένος γλοιώδης μεσίτης. Από τους τρεις χαρακτηρισμούς, θα με προσέβαλε λιγότερο ο πρώτος και ο δεύτερος. Δεν είχε να κάνει με το απόδειξη vs όχι απόδειξη, ήταν το σύνολο της συμπεριφοράς και των αξιώσεων. 

37 λεπτά πριν, fragma είπε

Οντως δεν πρέπει να έχει άδεια αλλιώς θα με είχε βάλει να υπογράψω εντολή ανάθεσης όπως κάνουν άλλοι μεσίτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Εντάξει για την απόδειξη πολλοί δεν δίνουν, και για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ ζητάω για τους γνωστούς λόγους, αλλά τώρα βέβαια θα με εξυπηρετούσε αν είχα ζητήσει γιατί θα αποδείκνυα ότι τον πλήρωσα για τις υπηρεσίες του. 

Εν τω μεταξύ ο τύπος ενοχλεί συνέχεια και εμένα και τον αγοραστή και απειλεί ότι θα μπλοκάρει την πώληση, θα μου κάνει μήνυση για εξαπάτηση, θα μας καταγγείλει και γω δεν ξέρω που και κάτι τέτοια γελοία , και ο αγοραστής έχει ψαρώσει και μου λέει άσε θα του δώσω εγώ κάτι για να μας αφήσει ήσυχους και του λέω θα είσαι εντελώς θύμα αν υποκύψεις στο νταβατζιλικι του. 

αν υποκύψει ο αγοραστής θα το βρεις μπροστά σου στη συνέχεια 100%

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...