Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα ραμματα εχουν ματωσει; Οταν λες κρεμονται τι εννοεις ; Δυο γατες που εχω στειρωσει τα ράμματα κρεμόντουσαν( το ραμμα προεξείχε 1-2εκατοστα σε ενα σημειο)  για κάμποσες μέρες μετά την επέμβαση και είχε ισα ισα αίμα την πρώτη μέρα .Κωνο δεν ειχε βαλει η κτηνιατρος ουτε καποια ιδιαιτερη οδηγια , απλα να φαει μικρη ποσοτητα μετα απο καμποσες ωρες.Τα ραμματα και οι δυο γατες θυμαμαι οτι τα εγλειφαν και τα "τραβουσαν" μετα απο λιγες ωρες αφου συνηλθαν...οσο μπορουσα της σταματουσα αλλα προφανως δεν ημουν 24ωρο απο πανω τους.Μετα απο 1-2 μερες οι γατες ειχαν επανελθει σχεδον πληρως . 

Να αναφερω και για το θεμα αν και δεν εχει σημασια αφου εκανες ηδη στείρωση μου ειχε παρει 60 ευρω ( 50 ευρω για αδεσποτη) .Για τα εμβολια 20 ευρω. Βορεια προαστια.

Επεξ/σία από visualizerf
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, visualizerf είπε

Tα ραμματα εχουν ματωσει; Οταν λες κρεμονται τι εννοεις ; Δυο γατες που εχω στειρωσει τα ράμματα κρεμόντουσαν( το ραμμα προεξείχε 1-2εκατοστα σε ενα σημειο)  για κάμποσες μέρες μετά την επέμβαση και είχε ισα ισα αίμα την πρώτη μέρα .Κωνο δεν ειχε βαλει η κτηνιατρος ουτε καποια ιδιαιτερη οδηγια , απλα να φαει μικρη ποσοτητα μετα απο καμποσες ωρες.Τα ραμματα και οι δυο γατες θυμαμαι οτι τα εγλειφαν και τα "τραβουσαν" μετα απο λιγες ωρες αφου συνηλθαν...οσο μπορουσα της σταματουσα αλλα προφανως δεν ημουν 24ωρο απο πανω τους.Μετα απο 1-2 μερες οι γατες ειχαν επανελθει σχεδον πληρως . 

Να αναφερω και για το θεμα αν και δεν εχει σημασια αφου εκανες ηδη στείρωση μου ειχε παρει 60 ευρω ( 50 ευρω για αδεσποτη) .Για τα εμβολια 20 ευρω. Βορεια προαστια.

https://ibb.co/RDzqbfq αυτό που προεξέχει 

Κι εγώ το ίδιο κάνω, της αποσπω την προσοχή με κάποιον ήχο, κάτι.. φαίνεται να έχει μελανιασει σε ένα σημείο αλλά κατά τα άλλα έφαγε, ήπιε νερό, πήγε τουαλέτα, ψάχνει να παίξει, κλαίει λίγο σε τυχαίες στιγμές. Δοκίμασα πάλι να καλύψω τη πληγή κόβοντας ένα ρουχαλακι, τίποτα, τους κυνόδοντες έδειχνε κλασσικά. Η κτηνίατρος αδιαφορεί από ότι βλέπω αν και αργία είναι, άνθρωπος είναι κι αυτή. Τη ρώτησα αν μπορεί να μου πει κάποιο παυσίπονο και κάποιο ηρεμιστικό να πάρω. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, katerina200 είπε

https://ibb.co/RDzqbfq αυτό που προεξέχει 

Μία χαρά είναι τα ράμματα. Οκ απλώς για κάποιο λόγο έκανε εξωτερικά. Μπορεί να έγινε οτιδήποτε. 

Άρχισε να πίνει και να τρώει, έστω λίγο; Τουαλέτα; Αν ναι, πάει καλά 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Haldol είπε

Μία χαρά είναι τα ράμματα. Οκ απλώς για κάποιο λόγο έκανε εξωτερικά. Μπορεί να έγινε οτιδήποτε. 

Άρχισε να πίνει και να τρώει, έστω λίγο; Τουαλέτα; Αν ναι, πάει καλά 

Δεν μπορούσα να τα δω χτες τα ράμματα και τρόμαξα μήπως είναι έτσι σήμερα γιατί τα τράβηξε. Ναι, έφαγε, ήπιε και τουαλέτα πήγε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην τρελαίνεσαι ειδικα αν ειναι το πρωτο σου γατί.

έχω ζησει σχεδόν τα ίδια με τη δική μου.. σαν να με διαβάζω..

αρχικά, το ζωο καταλαβαινει και τη δικη σου ένταση οπότε δεν το βοηθάς αν εχεις.

κατά δευτερον, πάνε και παρε κολαρο ελισαβετ, το πιο μικρό που υπάρχει και βάλτης το .. όσο κ αν δε σε αφήνει.

μπορείς να την τυλίξεις με μια πετσέτα μπάνιου/μπουρνούζι για να την ακινητοποιήσεις και να της το φορέσεις (κανε 2-3 προβες να δεις πρωτα πως ανοίγει/κλείνει).

εμένα η δικιά μου έχει πρόβλημα περιφερειακής όρασης και επιληψίας .. οποτε σκεφτείτε ποσο πιο δύσκολο ήταν να φοράει το κολάρο και να μετακινειται μεσα στο σπιτι .. στην αρχή πηγαινε μονο οπισθεν .. κ με άγχωσε φυσικά .. 

αλλά μετά από λίγη ωρα το συνηθησε .. δεν το βαλα απο την αρχή, πάνω στη βδομάδα περίπου, κ αυτό γιατί η πληγή ανοιξε και τα ράμματα κρέμονταν κ είχα αγχωθεί κ γω.. γιατι ασχολιοταν με αυτο ολη μερα.. 

για την πληγή, βαλε madegasol (αναπλαστική) κάνει γυρω στα 4-5 ευρώ.. είχα το ιδιο θεμα κ γω, με την ανοιχτή πληγή .. 

απλά σκέψου οτι ειναι ενα ζωο που προφανώς νιωθει περιεργα γιατί θα πονάει λογικά .. και δεν μπορεί να μιλήσει .. οποτε αντιδράει με τον τρόπο του .. 

θέλει υπομονή κ ηρεμία να το διαχειριστείς .. 

Όλα καλά θα πάνε και το ζώο θα ειναι μια χαρά!

Υ.Γ. Απλά καλό ειναι όταν κάνετε τέτοιες εγχειρισεις κτλ, να φροντιζετε να ειναι αρχή της εβδομαδας κ οχι κοντα σε αργίες, ΣΚ κτλ . Ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά

Επεξ/σία από vaga1um3
Προσθηκη κειμενου
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Madegasol όπως έγραψαν παραπάνω , είναι σε σκόνη και είναι πολύ εύκολη να τη βάλεις , έχω μαζέψει γάτο που ο φουκαράς είχε φάει κοπάνημα από κάποιο δίποδο @ και του έλειπε κομμάτι απο το δέρμα 4-5 εκατοστά, και με πολλή δουλειά και τη σκόνη αυτή το γατί επέζησε και είναι μια χαρα πλέον.
Το δικό σου φαίνεται μια χαρά πάντως όσον αφορα τα ραμματα.

Ενόχλησε ξανα την κτηνιατρο η κάποια άλλη - ενα τηλέφωνο δεν βλάπτει - τι πα να πει είναι αργία , για να σου δώσει μια συμβουλη, βασικά κάποιο παυσίπονο μπορεί και να χρειαζόταν γιατί προφανώς πονάει και την τραβάνε και τα ράμματα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου είπε να της δώσεις κάτι για τον πόνο και να ηρεμήσει λίγο (αφού περάσουν πολλές ώρες από τη νάρκωση)
Περαστικά και όλα καλά για τη γατούλα έυχομαι.

Επεξ/σία από catmaster
Δημοσ.

1 hour ago, katerina200 said:

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια και τον χρόνο σας! ❤️ 

σε πια περιοχή του πειραιά είναι ο κτηνίατρος σου?

(ή πες και ποιος σε pm αν είναι) αλλα για γατιά αν το κερατσίνι δεν σου πέφτει μακριά προτίμησε την δεύτερη που έβαλα πιο πάνω

Δημοσ.

Επ ευκαιρίας, να ρωτήσω όποιον έχει γάτα, πόσα κιλά ξηράς τροφής χρειάζεστε ανά μήνα για ενήλικη γάτα; 

Η δικιά μου τρώει μόνο 1 κιλό ξηράς ανά μήνα. Δεν είναι πολύ λίγο; 

22 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

σε πια περιοχή του πειραιά είναι ο κτηνίατρος σου?

(ή πες και ποιος σε pm αν είναι) αλλα για γατιά αν το κερατσίνι δεν σου πέφτει μακριά προτίμησε την δεύτερη που έβαλα πιο πάνω

Είναι στην Καλλιθέα 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Επ ευκαιρίας, να ρωτήσω όποιον έχει γάτα, πόσα κιλά ξηράς τροφής χρειάζεστε ανά μήνα για ενήλικη γάτα; 

Η δικιά μου τρώει μόνο 1 κιλό ξηράς ανά μήνα. Δεν είναι πολύ λίγο; 

Λίγο μου φάινεται κι εμένα , βάρος ηλικία ; ράτσα ;

Ανάλογα την τροφή-μαρκα υπάρχει ποσότητα που πρέπει να τρώει- στο περίπου ας πούμε - κοντά στα 30-40 γρ ανά ημέρα σε ενήλικη γάτα βάρους 3-4 κιλά.
Καλό είναι να μην της δίνεις μόνο ξηρά τροφή , κάνε εναλλαγή με καλής ποιότητας υγρή τροφή πχ 2 φορές την εβδομάδα.
Και απαραίτητα καθημερινή γυμναστική-παιχνίδι.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Κάθε τροφή έχει διαφορετική απαιτούμενη ποσότητα, μιας και έχουν διαφορετική ενεργειακή πυκνότητα. Δες την προτεινόμενη ποσότητα στο σακούλι. Γράφουν κάποιο μπούσουλα. 

Πρόσφατα είχα μιλήσει με την ACANA τηλεφωνικώς, και μου είχαν πει 50-60 γρ την ημέρα για τον δικό μου (αρσενικός, στειρωμένος, 5 κιλά). Οπότε το μήνα βγαίνει 1,8 KG. Η θηλυκιά μου απ' την άλλη, (πρόσφατα στειρωμένη στα ~3,3 κιλά) θέλει περίπου 100-110 γρ τη μέρα (λόγω μικρότερης ηλικίας, που ανατπύσσεται ακόμα, τρώει πιο πολύ). Οπότε ... 3,3 KG γι' αυτήν! Σύνολο ~5 KG φαΐ το μήνα.

:P

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Haldol είπε

θέλει περίπου 100-110 γρ τη μέρα

🤨είσαι σίγουρος για την ποσότητα ; Αν το είπε κτηνίατρος πάσο - ειδάλλως πρόσεχε μην την κάνεις μπετονιέρα...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, catmaster είπε

🤨είσαι σίγουρος για την ποσότητα ; Αν το είπε κτηνίατρος πάσο - ειδάλλως πρόσεχε μην την κάνεις μπετονιέρα...

Διατροφολόγος (της ACANA). Ούτε 2 'βδομάδες δε πάνε που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. 

Εγώ ακολουθώ ελεύθερη σίτιση βέβαια, οπότε δε μετράω "μερίδες", αλλά επειδή εννοείται ότι τις παρατηρώ και προσέχω μην γίνουν μπετονιέρες... η θηλυκιά τρώει σαν κροταλίας. Ο μεγάλος τρώει περίπου τα μισά, από μόνος του! :D

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, catmaster είπε

Λίγο μου φάινεται κι εμένα , βάρος ηλικία ; ράτσα ;

Ανάλογα την τροφή-μαρκα υπάρχει ποσότητα που πρέπει να τρώει- στο περίπου ας πούμε - κοντά στα 30-40 γρ ανά ημέρα σε ενήλικη γάτα βάρους 3-4 κιλά.
Καλό είναι να μην της δίνεις μόνο ξηρά τροφή , κάνε εναλλαγή με καλής ποιότητας υγρή τροφή πχ 2 φορές την εβδομάδα.
Και απαραίτητα καθημερινή γυμναστική-παιχνίδι.

Αδεσποτακι ήταν, 6 μηνών είναι, μόνο ελάχιστες μέρες μπορώ να πω ότι όντως έτρωγε αρκετή ξηρά, πχ μερικές μέρες το γέμιζα το μπολακι και 3 φορές μέσα στη μερα. Όσο μεγάλωνε, της μειώθηκε η όρεξη, και για την υγρή τροφή. Γενικά βλέπω ότι όταν έχει καινούρια διαφορετική τροφή, της αρέσει, μετά βαριέται.

Έτρωγε αυτά της animonda πχ με τρέλα, τα ταψακια των 100γρ, αλλά εδώ και κάτι μήνες, ίσως μήνα? αδιαφορεί, ούτε να τα ακουμπήσει καθόλου. Τώρα της αρέσουν τα φακελάκια ή τα gold της Purina, μέχρι να τα βαρεθεί κι αυτά. Και αυτά δηλαδή, με το χέρι της τα δίνω. Αν την αφήσω την υγρή τροφή στο μπολακι, δεν θα τη φάει μόνη της. 

Πάντως για λιχουδιές έχει όρεξη 24/7, κάθε ώρα και στιγμή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...