Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο κτηνίατρος εδώ λέει 80. Είναι η συνήθης τιμή; 

Άλλοι λένε βρήκαν με 35, αλλά εμένα μου πήρε 40 για το πρώτο εμβόλιο και 30 για νάρκωση μόνο για να κοπούν τα νύχια. 

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κανα 40αρι οι φτηνοι που ασχολουνται με αδεσποτα 80 οι πιο "επαγγελματιες" για γάτες σαλονιου. Αλλα ειναι θεμα πόσο επαγγελματική δουλεια θελεις να κάνουν. Τι θελω να πω, μιας και ανεφερες για τον εμβολιασμο.  Εμβολιο για λευχαιμία ο ενας μου ζητουσε 25€ απλά να κανει το τσιμπημα κι αλλος 45€ γιατι ηθελε να παει "by the book" και να κανει τεστ πρωτα οτι δεν νοσει. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

40 ευρώ παίρνουν στις στειρώσεις αδέσποτων θηλυκών.

Για δεσποζόμενα μια τιμή από 60 έως 80 είναι λογική. Αν ο γιατρός είναι καλός, μην το σκέφτεστε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

35 μου παίρνει για τα αδέσποτα, για την πριγκίπισσα πήγε 100αρι (αν και νομίζω έχουν πέσει οι τιμές και για τις εσωτερικές)

όλα με ένα ράμα, όχι άνοιγμα όλο το ζωντανό όπως κάνει ο δήμος

Επεξ/σία από Dark_son20
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γύρω στα 70-80 για δεσποζόμενη. Σε αδέσποτες συνήθως τα μισά.

Καλή επιτυχία στο γατόνι! :D

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, famas είπε

Για τις αρσενικές είναι άλλη τιμή;

Ναι, συνήθως είναι πιο φτηνά. Είναι και πιο εύκολη η επέμβαση στα αρσενικά.

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, famas είπε

Για τις αρσενικές είναι άλλη τιμή;

ναι γιατί στις θηλυκές πρέπει να "ανοίξουν" το ζώο να βγάλουν τα όργανα ενώ στο αρσενικό είναι εξωτερικά, 50€ ακούω για αρσενικές 

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Γύρω στα 70-80 για δεσποζόμενη. Σε αδέσποτες συνήθως τα μισά.

Καλή επιτυχία στο γατόνι! :D

Ευχαριστούμε! Με αγχωνει η προσοχή μετά τη στείρωση, μην πάθει κάποια μόλυνση, και το βάρος γιατί έχω δει πολλές στειρωμένες που έγιναν αρκούδια. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, katerina200 είπε

ναι γιατί στις θηλυκές πρέπει να "ανοίξουν" το ζώο να βγάλουν τα όργανα ενώ στο αρσενικό είναι εξωτερικά, 50€ ακούω για αρσενικές 

Ευχαριστούμε! Με αγχωνει η προσοχή μετά τη στείρωση, μην πάθει κάποια μόλυνση, και το βάρος γιατί έχω δει πολλές στειρωμένες που έγιναν αρκούδια. 

Όπως και να έχει, θέλει προσοχή στη διατροφή της γάτας, χρειάζεται καλή, ποιοτική τροφή και αφορμές για κίνηση.

Εμείς, φέραμε στο σπίτι μια δεύτερη γατούλα που βρέθηκε σε νησίδα κεντρικού δρόμου, κι η μεταμόρφωση του πρώτου μας γάτου ως προς το "ζητιάνεμα" φαγητού ήταν θεαματική, με το παιχνίδι και τη νέα παρουσία. Άρα, ποιοτική τροφή και ερεθίσματα για κίνση, βασικά για να μην πάρει βάρος η γάτα.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Με αγχωνει η προσοχή μετά τη στείρωση, μην πάθει κάποια μόλυνση, και το βάρος γιατί έχω δει πολλές στειρωμένες που έγιναν αρκούδια.

Αυτό είνα θέμα "μη σου κάτσει". Συνήθως δε γίνεται κάτι στις στειρώσεις, μιας και είναι απλή επέμβαση. Εγώ ήμουν απ' τους άτυχους και τραβιέμαι ακόμα (η γάτα βασικά, όχι εγώ) αλλά τέτοια συμβαίνουν σπάνια. Μην αγχώνεσαι.

Δημοσ.
Στις 31/12/2022 στις 3:20 ΜΜ, Haldol είπε

Αυτό είνα θέμα "μη σου κάτσει". Συνήθως δε γίνεται κάτι στις στειρώσεις, μιας και είναι απλή επέμβαση. Εγώ ήμουν απ' τους άτυχους και τραβιέμαι ακόμα (η γάτα βασικά, όχι εγώ) αλλά τέτοια συμβαίνουν σπάνια. Μην αγχώνεσαι.

Την πήρα σήμερα. Είχε ήδη κύστη στην ωοθήκη, δεν το ήξερα. Το θέμα είναι χτυπήθηκε κάτω μέχρι να βγει ο κώνος, δεν θέλει ούτε ρούχο ούτε κώνο και γλύφει τα ράμματα. Η κτηνίατρος δε μου έγραψε παυσίπονο, μόνο αντιβίωση και η γάτα κλαίει. Την πήρα τηλέφωνο μου λέει να βρω τρόπο οπωσδήποτε να καλύψω τα ράμματα γιατί λέει αν δεν το κάνω μπορεί να τη βρω το βράδυ με ανοιγμένη την κοιλιά. μου λέει ή φτιαξε ρουχαλακι ή πάρε ή ραψε τον κώνο να μη βγαίνει , εν τω μεταξύ δεν κάθεται με τίποτα από αυτά η γάτα. Παρεμπιπτόντως με το που βλέπει κτηνιάτρους, μόνο που τους βλέπει, κάνει αυτό το χςςςς και δείχνει κυνοδοντες-αγριευει-επιτίθεται. Σήμερα και σε εμένα τα ίδια, δε μπορώ να την αγγίξω καθόλου. Το μετάνιωσα αν και και να μη το έκανα, πάλι πρόβλημα είχε. Επίσης κατουράει πύον. Αλλά δε μπορεί να πάει στη τουαλέτα. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι να κάνω. Θα προτιμούσα να μενε στον κτηνίατρο μια μέρα τουλάχιστον. Δεν μπορώ. 

Δηλαδή αν δεν συνέλθει και είναι τόσο επιθετική από εδώ και πέρα.. ή αν σκίσει τα ράμματα ή αν μολυνθεί... Κ αυτή η κτηνίατρος, της λέω δεν κάθεται. Την έχει δει πόσο επιθετική είναι. Και μου λέει να βρω τρόπο. Τι τρόπο να βρω 

Όταν λέω δεν κάθεται, εννοώ ΔΕΝ κάθεται και το ξέρει! Τι τρόπο να βρω;; Νιώθω πως το βράδυ θα την βρω με ανοιγμένη την κοιλιά κ δε μπορώ να κάνω τίποτα 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Το θέμα είναι χτυπήθηκε κάτω μέχρι να βγει ο κώνος, δεν θέλει ούτε ρούχο ούτε κώνο και γλύφει τα ράμματα

Άφησε την να χτυπιέται και ξανά βάλε τον κώνο. Εμένα και εμετό είχε τύχει να κάνει, της το έβγαλα για 1 ώρα, και με το που είδα αίμα στα ράμματα άλλαξα γνώμη και της το ξανά έβαλα. Προφανώς γκρίνιαζε, αλλα προτεραιότητα είχε η επούλωση. 

Δημοσ.

Λοιπόν... έπαθα κάτι παρόμοιο με τη θηλυκιά μου, πριν κάνα μήνα. Δε τα 'γραψα αναλυτικά πριν, αλλά εμένα μου έσπασε τα ράμματα μετά από λίγες ώρες και έτρεχα για νέα επέμβαση. Ο γιατρός είπε για crate (ή κάτι παρόμοιο) ώστε να περιοριστεί και να μη κάνει σαν τρελή, αλλά η γάτα είχε άλλη γνώμη και δε καθόταν ήσυχη με τί-πο-τα... μάλιστα μέσα στο crate χτυπιόταν δεξιά- αριστερά και τα είδα όλα! :P

Ελισαβετιανό κολάρο οπωσδήποτε. Οπωσδήποτε!!! Το ξαναγράφω! Αν "φτάνει" και γλύφει τα ράμματα θα τα μολύνει (το στόμα της γάτας είναι φουλ στους μικροοργανισμούς). Αν μπορεί και το βγάζει, κόψε το με ψαλίδι (κοψίματα - "γραμμές" από μπροστά προς τα πίσω) και μετά πιάσ'το με συρραπτικό, ώστε να στενέψει και να μη βγαίνει.  Εννοείται ότι το ελισαβετιανό το στηρίζουμε σε κανονικό κολάρο - λουράκι, δε πιάνει εύκολα αλλιώς. Αν θες φώτο πες μου.

Επίσης, στο δωμάτιο που την έχεις, βγάλε όλα τα ψηλά έπιπλα ώστε να μην πηδάει πάνω κάτω, με κίνδυνο ν' ανοίξουν τα ράμματα. Εγώ τα 'βγαλα όλα και άφησα μόνο το στρώμα του κρεβατιού στο πάτωμα!

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Haldol είπε

Λοιπόν... έπαθα κάτι παρόμοιο με τη θηλυκιά μου, πριν κάνα μήνα. Δε τα 'γραψα αναλυτικά πριν, αλλά εμένα μου έσπασε τα ράμματα μετά από λίγες ώρες και έτρεχα για νέα επέμβαση. Ο γιατρός είπε για crate (ή κάτι παρόμοιο) ώστε να περιοριστεί και να μη κάνει σαν τρελή, αλλά η γάτα είχε άλλη γνώμη και δε καθόταν ήσυχη με τί-πο-τα... μάλιστα μέσα στο crate χτυπιόταν δεξιά- αριστερά και τα είδα όλα! :P

Ελισαβετιανό κολάρο οπωσδήποτε. Οπωσδήποτε!!! Το ξαναγράφω! Αν "φτάνει" και γλύφει τα ράμματα θα τα μολύνει (το στόμα της γάτας είναι φουλ στους μικροοργανισμούς). Αν μπορεί και το βγάζει, κόψε το με ψαλίδι (κοψίματα - "γραμμές" από μπροστά προς τα πίσω) και μετά πιάσ'το με συρραπτικό, ώστε να στενέψει και να μη βγαίνει.  Εννοείται ότι το ελισαβετιανό το στηρίζουμε σε κανονικό κολάρο - λουράκι, δε πιάνει εύκολα αλλιώς. Αν θες φώτο πες μου.

Επίσης, στο δωμάτιο που την έχεις, βγάλε όλα τα ψηλά έπιπλα ώστε να μην πηδάει πάνω κάτω, με κίνδυνο ν' ανοίξουν τα ράμματα. Εγώ τα 'βγαλα όλα και άφησα μόνο το στρώμα του κρεβατιού στο πάτωμα!

Πώς να της το βαλω; Αλήθεια δεν κάθεται, βγάζει τους κυνόδοντες και δαγκώνει επιθετικά, όχι το δάγκωμα του παιχνιδιού. Για αυτό η κτηνίατρος της το έβαλε όσο είχε ακόμη τη νάρκωση, διαφορετικά δε μπορούσε. Δεν κάθεται να της βάλεις καν κολάρο απλό, πόσο μάλλον αυτό. Δεν αφήνει το κεφάλι. 

Είναι άγρια, δεν είναι η γάτα που φαντάζεσαι. 

47 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Άφησε την να χτυπιέται και ξανά βάλε τον κώνο. Εμένα και εμετό είχε τύχει να κάνει, της το έβγαλα για 1 ώρα, και με το που είδα αίμα στα ράμματα άλλαξα γνώμη και της το ξανά έβαλα. Προφανώς γκρίνιαζε, αλλα προτεραιότητα είχε η επούλωση. 

Πάω να την πλησιάσω και μου κάνει νιαρ/χςςς χωρίς καν να την ακουμπήσω. Πραγματικά δεν είναι η γάτα που φαντάζεσαι. 

Δημοσ.

Ούτε με σβέρκωμα δε κάθεται; 😕

Αναγκαστικά βάλε γάντια κήπου τότε, τι να πω. Θα δαγκώσει αλλά δε θα καταλάβεις και πολλά.

Δεν είναι σπιτόγατα καιρό; Να σε έχει μάθει κ.λπ; Και ο δικός μου (ο αρσενικός τώρα) ήταν θεριό ανήμερο όσο ήταν "νταβραντισμένος" (:P). Σε σημείο που ο κτηνίατρος φοβόταν να τον πλησιάσει. Αλλά σ' εμένα καθόταν παναγίτσα, γιατί είχαμε ένα άλφα δέσιμο. Ντάξει μετά τη στείρωση έγινε αγγελούδι γενικότερα! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...