Joshua21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, korakios είπε Αλλά ανέβασε το χαρτί της εγγύησης πρώτα Κάτι μου λέει πως θα περιμένεις πάρα πολύ 1
fair_play Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Την απόδειξη της μπουκάλας που επέστρεψα χθες δεν την έχω, γιατί την έδωσα στο μαγαζί. Ανεβάζω φωτογραφίες από τις αποδείξεις ενός άλλου mini market της περιοχής. Κοράκιε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου περί συνηγόρου του καταναλωτή. 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Κάτι μου λέει πως θα περιμένεις πάρα πολύ Είσαι ολίγον τι προκατηλειμμένος. Σου εύχομαι με την νέα χρονιά να το διορθώσεις. Και υγεία επίσης. 4 2
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 14 ώρες πριν, fair_play είπε Την απόδειξη της μπουκάλας που επέστρεψα χθες δεν την έχω, γιατί την έδωσα στο μαγαζί. Ανεβάζω φωτογραφίες από τις αποδείξεις ενός άλλου mini market της περιοχής. Κοράκιε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου περί συνηγόρου του καταναλωτή. Βασικά σου ζητήθηκε να ανεβάσεις το χαρτί της εγγύησης (και όχι απόδειξη) για να διαπιστωθεί αν γράφει ξεκάθαρα πως όταν επιστρέψεις την άδεια μπουκάλα το κατάστημα θα σου επιστέψει τα 20€ ακόμα και αν δεν ζητήσεις γεμάτη, μόνο έτσι θα είχε βάση μια καταγγελία σε συνήγορο / γενική γραμματεία του καταναλωτή. Το τι δίνουν τα άλλα καταστήματα είναι παντελώς αδιάφορο. 14 ώρες πριν, fair_play είπε Είσαι ολίγον τι προκατηλειμμένος. Σου εύχομαι με την νέα χρονιά να το διορθώσεις. Και υγεία επίσης. Καμία σχέση με προκατάληψη, η υποψία μου ότι δεν θα παρουσιάσεις ποτέ την υποτιθέμενη εγγύηση ήταν βασισμένη στην κοινή λογική, αν σου είχαν δώσει ένα χαρτί που έγραφε το παραπάνω τότε το λογικό θα ήταν να σου επιστρέψουν τα χρήματα χωρίς καμία μανούρα. Και όπως αποδείχθηκε τελικά είχα δίκιο, δήλωσες αδυναμία να την παρουσιάσεις. Βγάζεις ολίγον βιαστικά συμπεράσματα, σου εύχομαι με τη νέα χρονιά να το διορθώσεις. Με υγεία και ευτυχία επίσης. 1
tzotzo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Βασικά σου ζητήθηκε να ανεβάσεις το χαρτί της εγγύησης (και όχι απόδειξη) για να διαπιστωθεί αν γράφει ξεκάθαρα πως όταν επιστρέψεις την άδεια μπουκάλα το κατάστημα θα σου επιστέψει τα 20€ ακόμα και αν δεν ζητήσεις γεμάτη, μόνο έτσι θα είχε βάση μια καταγγελία σε συνήγορο / γενική γραμματεία του καταναλωτή. Το τι δίνουν τα άλλα καταστήματα είναι παντελώς αδιάφορο. Καμία σχέση με προκατάληψη, η υποψία μου ότι δεν θα παρουσιάσεις ποτέ την υποτιθέμενη εγγύηση ήταν βασισμένη στην κοινή λογική, αν σου είχαν δώσει ένα χαρτί που έγραφε το παραπάνω τότε το λογικό θα ήταν να σου επιστρέψουν τα χρήματα χωρίς καμία μανούρα. Και όπως αποδείχθηκε τελικά είχα δίκιο, δήλωσες αδυναμία να την παρουσιάσεις. Βγάζεις ολίγον βιαστικά συμπεράσματα, σου εύχομαι με τη νέα χρονιά να το διορθώσεις. Με υγεία και ευτυχία επίσης. καλη χρονια, να σοβαρευτουμε λιγο και μην ειμαστε δεικτικοί σε ανθρωπους που ρωτανε λογικο και με ευγενεια. ειδικα οταν ζουμε σε μια εποχη που ακομα και τα 20€ κανουν την διαφορα σε καποιες οικογενειες. Η μπουκαλα είθισται να επιστρεφεται οταν παιρνεις μια γεματη. οταν επιστρεφεις την αδεια οφειλουν να σου επιστρεψουν τα χρηματα της κενη μπουκαλας. Δεν οφειλει να ζητησει ο καταναλωτης εγγραφη "επισημη" εγγυηση οπως προτεινεις. Ο μαγαζατορας οφειλει να το κανει. 3
safridia Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αγορα θα ηταν εαν επερνες μια καινουργια μπουκαλα. Στην πραγματικοτητα η αγορα δουλευει ετσι ακριβως οπως παραθετει ο νηματοθετης, ειναι εγγυηση. Τα περνεις πισω οταν επιστρεψεις την μπουκαλα που "δανειστηκες" για οσο καιρο εχεις την αναγκη για το αεριο. Οι μπουκαλες ειναι κοινοχρηστες, μιας και την δικια σου μολις αδειασει θα την επιστρεψεις θα την γεμισουν και θα την παρει καποιος αλλος ενω την ιδια στιγμη εσυ περνεις την γεματη που ειχε καποιος αλλος. Αυτο ειναι υπαρκτος κομουνισμος. Οσοι τρεμετε στην ιδεα της κουμουνας να ξερετε οτι σας λατρευεω λιγο περισσοτερο απο τους αλλους Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2023 από safridia 1
sarakats85 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Αν ειναι της πετρογκαζ η φιαλη μπορεις να πας σε οποιοδηποτε επισημο σημειο πωλησης και να την επιστρεψεις χωρίς χαρτια..Καλη χρονια να εχουμε με υγεια και οσο μπορουμε να βοηθαμε..
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 21 λεπτά πριν, tzotzo είπε καλη χρονια, να σοβαρευτουμε λιγο και μην ειμαστε δεικτικοί σε ανθρωπους που ρωτανε λογικο και με ευγενεια. ειδικα οταν ζουμε σε μια εποχη που ακομα και τα 20€ κανουν την διαφορα σε καποιες οικογενειες. Η μπουκαλα είθισται να επιστρεφεται οταν παιρνεις μια γεματη. οταν επιστρεφεις την αδεια οφειλουν να σου επιστρεψουν τα χρηματα της κενη μπουκαλας. Δεν οφειλει να ζητησει ο καταναλωτης εγγραφη "επισημη" εγγυηση οπως προτεινεις. Ο μαγαζατορας οφειλει να το κανει. Ο φίλος ρώτησε κάτι συγκεκριμένο, πως θα πρέπει να κινηθεί ο πελάτης όταν υπάρχει διαφωνία με ένα κατάστημα, έχεις να δώσεις ουσιαστική και πρακτική απάντηση πάνω σε αυτό? Και όχι μόνο στον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά και οποιονδήποτε άλλο που πιθανόν να έχει την ίδια απορία. Οι αστήρικτοι ισχυρισμοί του τύπου "τα καταστήματα οφείλουν να ...", "τα καταστήματα έχουν υποχρέωση να ...". "ο καταναλωτής δεν οφείλει να ..." κτλ δεν νομίζω να βοηθάνε κανέναν, η ΓΓΚ - ΑΝ ασχοληθεί - θα το κάνει μόνο εφόσον της έχεις δώσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς σου, το "έτσι είπε κάποιος στο insomnia δεν είναι καν επιχείρημα". Καλή χρονιά και σε σένα.
safridia Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ο φίλος ρώτησε κάτι συγκεκριμένο, πως θα πρέπει να κινηθεί ο πελάτης όταν υπάρχει διαφωνία με ένα κατάστημα, έχεις να δώσεις ουσιαστική και πρακτική απάντηση πάνω σε αυτό? Και όχι μόνο στον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά και οποιονδήποτε άλλο που πιθανόν να έχει την ίδια απορία. Οι αστήρικτοι ισχυρισμοί του τύπου "τα καταστήματα οφείλουν να ...", "τα καταστήματα έχουν υποχρέωση να ...". "ο καταναλωτής δεν οφείλει να ..." κτλ δεν νομίζω να βοηθάνε κανέναν, η ΓΓΚ - ΑΝ ασχοληθεί - θα το κάνει μόνο εφόσον της έχεις δώσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς σου, το "έτσι είπε κάποιος στο insomnia δεν είναι καν επιχείρημα". Καλή χρονιά και σε σένα. Σιγα μην ειχαν παει και σε συμβολαιογραφο να κανουν συμβολαιο με επικυρωση απο δικαστηριο και υπογραφη του υπουργου εμποριου. Οταν αγοραζεις μια μπυρα σε γυαλινο μπουκαλι περνεις καποιο χαρτι η συμβολαιο; Γιατι δεν δοκιμαζεις να απλοποιησεις καποια απλα πραγματα. Μια μεταλλικη μπουκαλα ειναι, σιγα μην ξοδεψουμε ενεργεια για κατι που ετσι και αλλιως γινεται σωστα απο το 99,9% του κοσμου; 1
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, safridia είπε Σιγα μην ειχαν παει και σε συμβολαιογραφο να κανουν συμβολαιο με επικυρωση απο δικαστηριο και υπογραφη του υπουργου εμποριου. Οταν αγοραζεις μια μπυρα σε γυαλινο μπουκαλι περνεις καποιο χαρτι η συμβολαιο; Γιατι δεν δοκιμαζεις να απλοποιησεις καποια απλα πραγματα. Μια μεταλλικη μπουκαλα ειναι, σιγα μην ξοδεψουμε ενεργεια για κατι που ετσι και αλλιως γινεται σωστα απο το 99,9% του κοσμου; Όταν αγοράζω μια μπύρα σε γυάλινο μπουκάλι δεν ασχολούμαι καν γιατί αφενός τα άδεια μπουκάλια τα αγοράζουν όλα τα s/m (που ούτως ή άλλως επισκέπτομαι 2 φορές την βδομάδα) είτε στο ταμείο είτε με αυτόματο μηχάνημα, και αφετέρου το ποσό που θα πάρω πίσω είναι μόλις 0,15€. Αν όμως μου τύχει η - σπανιότατη κατά τα άλλα - περίπτωση να αγοράσω μπουκάλα υγραερίου και να πρέπει να την επιστρέψω σκέτη για να πάρω 20€ μόλις αδειάσει, εννοείται πως θα ρωτήσω τον μαγαζάτορα αν θα μου δώσει πίσω τα χρήματα όταν του τη φέρω άδεια. Και λέω σπανιότατη γιατί όλοι μας αγοράζουμε την πρώτη φιάλη και μετά την επιστρέφουμε για να πάρουμε άλλη πληρώνοντας μόνο το περιεχόμενο, αν με καίνε τα 20€ όχι μόνο θα ρωτήσω αλλά θα το ζητήσω και γραπτώς. Το χαρτί/απόδειξη/συμβόλαιο/whateva είναι απαραίτητο στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία (για οποιοδήποτε θέμα, όχι μόνο με άδεια 10κιλη φιάλη) με το κατάστημα και θελήσω να καταφύγω σε κάποια αρμόδια αρχή, αυτό ακριβώς ρώτησε και ο φίλος παραπάνω. Καλή χρονιά!
safridia Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δηλαδη για να καταλαβω εαν εχεις το γραπτο χαρτι που λες και εαν ο καταστηματαρχης σου πει οτι τι θα κανεις; Θα πας σε δικηγορο για να κανεις το πρωτο βημα που ειναι το εξωδικο, μετα αγωγη/μυνηση; Και ολα αυτα για ενα 20αρικο; Οχι για τετοια πραγματα δεν ειναι κανενα χαρτι απαραιτητο, ειναι μια συμφωνια που εχουμε κανει ολοι μεταξυ μας για να κανουμε την ζωη μας πιο ευκολη. Εχεις δει καποιο τετοιο χαρτι που περιγραφεις; Σε εσενα εδωσαν; 1
xristoss1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Ειναι σαν τα καφασια μπυρας με τα αδεια μπουκαλια η με τις ευρωπαλετες τα επιστεφεις πισω και σου δινουν τα λεφτα σου και εν συνεχεια αυτοι τα στελνουν πισω στις εταιρειες και τους κοβουν πιστωτικο.
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, safridia είπε Δηλαδη για να καταλαβω εαν εχεις το γραπτο χαρτι που λες και εαν ο καταστηματαρχης σου πει οτι τι θα κανεις; Θα πας σε δικηγορο για να κανεις το πρωτο βημα που ειναι το εξωδικο, μετα αγωγη/μυνηση; Και ολα αυτα για ενα 20αρικο; Οχι για τετοια πραγματα δεν ειναι κανενα χαρτι απαραιτητο, ειναι μια συμφωνια που εχουμε κανει ολοι μεταξυ μας για να κανουμε την ζωη μας πιο ευκολη. Εχεις δει καποιο τετοιο χαρτι που περιγραφεις; Σε εσενα εδωσαν; Προφανώς δεν διάβασες προσεκτικά τα προηγούμενα post μου, έχω γράψει τουλάχιστον 3 φορές ότι τα αποδεικτικά είναι απαραίτητα σε περίπτωση που καταφύγεις σε κάποια αρμόδια αρχή όπως συνήγορο καταναλωτή ή γενική γραμματεία καταναλωτή. Για 20€ εννοείται πως δεν πας σε δικηγόρο για να κάνεις αγωγές και μηνύσεις, εκτός και αν το κάνεις για το γαμώτο, δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις καν. Όσο για το εάν έχω δει τέτοιο χαρτί, θα είχες δει και εσύ αν είχες διαβάσει προσεκτικά τα προηγούμενα post Τίποτα άλλο από μένα.
fair_play Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Εύχομαι να έχουμε μια καλή ειρηνική χρονιά. Να (προσ)έχουμε την υγεία μας. Και λόγω του θέματος να βελτιώσουμε τα συναλλακτικά μας ήθη! Ανεβάζω το νόμο σχετικά με την εγγύηση των φιαλών υγραερίου. Στην περίπτωση μου ζήτησα απόδειξη και ζήτησα από την υπάλληλο να αναγράψει στο πίσω μέρος "Για επιστροφή φιάλης". Επίσης ρώτησα και άλλον υπάλληλο και με διαβεβαίωσε: "Άμα μας φέρεις τη φιάλη και αυτή την απόδειξη θα σου επιστρέψουμε 20€". Τι άλλο να έκανα; Δεν ήξερα το νόμο. Ήξερα απλά τι είθισται. Και ενήργησα καλόπιστα. Άνοιξα το θέμα γιατί ένιωσα ότι είχα δίκιο και προσπαθούν να με εξαπατήσουν. Είμαι κάποιας ηλικίας. Επέμενα. Ήρθε τελικά το αφεντικό και πήρε τα χρήματα μου. Τι θα γινόταν αν στη θέση μου ήταν κάποιο νέο παιδί χωρίς εμπειρία σχετικών συναλλαγών και διεκδικήσεων; Υπάρχει λοιπόν ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. Ομολογώ ότι δεν κατείχα κάποιο επίσημο χαρτί είσπραξης εγγύησης, πέραν της απόδειξης της ταμειακής μηχανής. Σύμφωνα όμως με τα χρηστά συναλλακτικά ήθη (και την κοινή λογική) όφειλαν να μου επιστρέψουν τα 20€ χωρίς προσκόμματα. Εννοείται ότι εγώ δεν ξαναπερνάω ούτε απέξω από το συγκεκριμένο μαγαζί. Μια τελευταία ευχή για τη νέα χρονιά: Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε λίγο καλύτεροι και πιο τίμιοι στις συναλλαγές μας. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2023 από fair_play 1 1
tzotzo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, fair_play είπε Καλημέρα σε όλους. Εύχομαι να έχουμε μια καλή ειρηνική χρονιά. Να (προσ)έχουμε την υγεία μας. Και λόγω του θέματος να βελτιώσουμε τα συναλλακτικά μας ήθη! Ανεβάζω το νόμο σχετικά με την εγγύηση των φιαλών υγραερίου. Στην περίπτωση μου ζήτησα απόδειξη και ζήτησα από την υπάλληλο να αναγράψει στο πίσω μέρος "Για επιστροφή φιάλης". Επίσης ρώτησα και άλλον υπάλληλο και με διαβεβαίωσε: "Άμα μας φέρεις τη φιάλη και αυτή την απόδειξη θα σου επιστρέψουμε 20€". Τι άλλο να έκανα; Δεν ήξερα το νόμο. Ήξερα απλά τι είθισται. Και ενήργησα καλόπιστα. Άνοιξα το θέμα γιατί ένιωσα ότι είχα δίκιο και προσπαθούν να με εξαπατήσουν. Είμαι κάποιας ηλικίας. Επέμενα. Ήρθε τελικά το αφεντικό και πήρε τα χρήματα μου. Τι θα γινόταν αν στη θέση μου ήταν κάποιο νέο παιδί χωρίς εμπειρία σχετικών συναλλαγών και διεκδικήσεων; Υπάρχει λοιπόν ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. Ομολογώ ότι δεν κατείχα κάποιο επίσημο χαρτί είσπραξης εγγύησης, πέραν της απόδειξης της ταμειακής μηχανής. Σύμφωνα όμως με τα χρηστά συναλλακτικά ήθη (και την κοινή λογική) όφειλαν να μου επιστρέψουν τα 20€ χωρίς προσκόμματα. Εννοείται ότι εγώ δεν ξαναπερνάω ούτε απέξω από το συγκεκριμένο μαγαζί. Μια τελευταία ευχή για τη νέα χρονιά: Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε λίγο καλύτεροι και πιο τίμιοι στις συναλλαγές μας. και δικιο ειχες και προσπαθησαν να σε εξαπατησουν. απλα ξερεις τι γινεται; ειναι μερικοι ανθρωποι που εχουν μια διαφορετικη αντιληψη των πραγματων. Αυτο εχει ως συνεπεια να κατηγορουν αλλους ανθρωπους για πραξεις που ταχα μου θα εκαναν αλλιως, και παντα ειναι κριτες των παντων κατοπιν εορτης. ευχαριστουμε που παρεθεσες τον νομο ωστε να μην την πατησει και καποιος ακομα
papoys1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Κάποιοι μη λέτε οτι σας κατέβει. Επειδή χρησιμοποιώ ταυτόχρονα 4 φιάλες σε σόμπες υγραερίου και κουζίνα υγραερίου , για να εχω καβαντζα με γεμάτες πήγα σε κατάστημα που μαζεύει παλιοσίδερα και αγόρασα 3-4 κενες φιάλες με 7-8 ευρω τη μία τις οποίες γεμίζω από πρατήριο καυσίμων. Στα παλιοσίδερα τις αγοράζουν με το κιλό 20-30 λεπτά το πολύ και το βάρος τους είναι 10-11 κιλά. Με το σκεπτικό κάποιων θα μπορούσα χωρίς απόδειξη που να φαίνεται η αγορά τους να πηγαίνω σε καταστήματα και να ζητάω τα 20 ευρω που πλήρωσα ως εγγύηση. Για αυτό το λόγο θεωρω πως πάντα πρέπει να υπάρχει απόδειξη που να δείχνει ότι ο κομιστής εχει πληρώσει αρχικά το ποσό των 20 ευρώ ως εγγύση το οποίο θα του επιστραφεί αν πάει πίσω την κενή φιάλη και στο οποίο να φαίνεται το είδος φιάλης που αγόρασε οπως ανέβασε ο φίλος παραπάνω για την coral. Τα υπόλοιπα θερωρω ότι είναι από κάποιους που βρήκαν κενες φιάλες οπως εγω και προσπαθούν να βγάλουν χαρτζηλίκι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα