Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Στις 21/11/2022 πήρα από ένα ψιλικατζίδικο μια μπουκάλα υγραερίου. Έδωσα 20 ευρώ για το περιεχόμενο και 20 ευρώ εγγύηση για την μπουκάλα. 

Χθες πήγα με την απόδειξη μου να επιστρέψω τη μπουκάλα και ζήτησα τα 20 ευρώ. Δεν μπορούμε να σου δώσουμε 20 ευρώ μου λέει η υπάλληλος. Ορίστε απαντώ. Τι να την κάνω την μπουκάλα μου λέει. Της εξηγώ ότι μου κρατήσατε 20 ευρώ ως εγγύηση τα οποία επιστρέφονται όταν ο πελάτης φέρει πίσω την μπουκάλα και δεν θέλει να πάρει άλλη. Τίποτα. Τηλεφωνάει σε κάποιον, μου τον δίνει, τα ίδια. Την μπουκάλα την αγόρασες. Είναι δική σου. Ρε παιδιά συνέλθετε, δεν πουλάτε μπουκάλες. Τα 20 ευρώ είναι εγγύηση. Τίποτα. Τελικά ήρθε το ίδιο το αφεντικό και μου έδωσαν τα 20 ευρώ.

Μέχρι να μου δώσουν πίσω τα χρήματα, έλεγα που έμπλεξα. Τι να κάνω; Σε περίπτωση άρνησης τους τι έπρεπε να κάνω; Καταγγελία στο συνήγορο καταναλωτή; Να φωνάξω αστυνομία; Κάτι άλλο; Δεν μπορούσα να σκεφτώ.

Αν κάποιος γνωρίζει, ας γράψει πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Που ξέρεις ότι έχεις δίκιο αλλά δεν μπορείς να συνεννοηθείς.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΕΝ πληρωσες εγγυηση

πληρωσες την κενη φιαλη υγραεριου,την οποια συνηθως την επιστρεφεις την αδεια για να παρεις γεματη φιαλη υγραεριου

το ιδιο γινεται και με τα γυαλινα μπουκαλια μπυρας,πληρωνεις το γυαλινο κενο μπουκαλι

Δεν νομιζω οτι ο καταστηματαρχης ειναι υποχρεωμενος να σου επιστρεψει τα χρηματα της κενης φιαλης,αυτος θα μπορει να την επιστρεψει και να παρει τα λεφτα του;οχι.θα αναγκαστει να παρει μια επιπλεον γεματη

Δεν ειχες δικιο.Αν ειχες σκοπο να επιστρεψεις το κενο θα επρεπε τουλαχιστον να το ειχες ξεκαθαρισει απο την αρχη

Επεξ/σία από georgiouu
Δημοσ.

Ευχαριστώ τους φίλους για τις απαντήσεις τους.

Παρ' όλα αυτά εδώ στη Νέα Ιωνία Αττικής όταν πηγαίνεις σε κατάστημα να πάρεις μπουκάλα, πληρώνεις το περιεχόμενο και ένα ποσό το οποίο θεωρείται ως εγγύηση. Μπορείς να επιστρέψεις την άδεια μπουκάλα όσες φορές επιθυμείς παίρνοντας μια γεμάτη. Όταν θελήσεις επιστρέφεις την άδεια μπουκάλα εκεί που την πήρες και δίνοντας πίσω το χαρτί της εγγύησης, αφήνεις τη μπουκάλα και παίρνεις το ποσό που είχες δώσει ως εγγύηση.

Αν επιστρέψεις μια άδεια μπουκάλα σε ένα κατάστημα χωρίς να έχεις πάρει την αρχική από εκεί πληρώνοντας εγγύηση σου δίνουν 5 ευρώ (για τα σίδερα όπως το λένε).

Για τον φίλο georgiouu όταν επιστρέφεις μπουκάλια μπύρας κλπ τα οποία επιστρέφονται δεν παίρνεις χρήματα από το κατάστημα; Κάποιοι σου δίνουν πιστωτικό αντί για χρήματα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καταχρηστικό. 

Για το άλλο που λες δεν ξέρω τη συμφωνία των λιανεμπόρων με τους προμηθευτές χονδρικής. Όπως το καταλαβαίνω εγώ, μια γεμάτη μπουκάλα πήραν, μια άδεια επιστρέφουν. Τι λεφτά να πάρουν; Τα 20 ευρώ που τους έδωσα μου τα δίνουν πίσω. 

Νομίζω ότι είχα δίκιο αλλιώς δεν θα μου επέστρεφαν τα χρήματα μου.

Αν κάποιος έχει τις γνώσεις ας μας πει πως πρέπει να ενεργήσουμε ως πελάτες όταν υπάρχει διαφωνία με κάποιο κατάστημα πώλησης. Δεν περιορίζεται στην περίπτωση μου για την μπουκάλα. Θα μπορούσε να ισχύει και με αγορά άλλων προϊόντων.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, fair_play είπε

Νομίζω ότι είχα δίκιο αλλιώς δεν θα μου επέστρεφαν τα χρήματα μου.

υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να στα επέστρεψαν για να αποφύγουν την οποία φασαρία. (που να μπλέκουμε τώρα με αυτόν, δώσε του αυτό που θέλει να πάει στο καλό.) 

όπως λες μπορεί στα μέρη σας να λειτουργεί σαν εγγύηση. 

φιλικά πάντα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgiouu είπε

ΔΕΝ πληρωσες εγγυηση

πληρωσες την κενη φιαλη υγραεριου,την οποια συνηθως την επιστρεφεις την αδεια για να παρεις γεματη φιαλη υγραεριου

το ιδιο γινεται και με τα γυαλινα μπουκαλια μπυρας,πληρωνεις το γυαλινο κενο μπουκαλι

Δεν νομιζω οτι ο καταστηματαρχης ειναι υποχρεωμενος να σου επιστρεψει τα χρηματα της κενης φιαλης,αυτος θα μπορει να την επιστρεψει και να παρει τα λεφτα του;οχι.θα αναγκαστει να παρει μια επιπλεον γεματη

Δεν ειχες δικιο.Αν ειχες σκοπο να επιστρεψεις το κενο θα επρεπε τουλαχιστον να το ειχες ξεκαθαρισει απο την αρχη

Οπως ακριβως με τα μπουκαλια τα οποια επιστρεφεις και παιρνεις την αξια του κενου πισω, ετσι και εδω προπληρωνεις το δοχειο και μετα χρεωνεσαι μονο τα γεμισματα. Και ο op παιρνει τα λεφτα πισω, και ο καταστηματαρχης θα τα παρει (αν εξαρχης δεν του ανηκει η μπουκαλα). 

(εκτος και αν το συγκεκριμενο ψιλικατζιδικο οντως πουλουσε μονο, και ο op δεν καταλαβε εξαρχης οτι δεν εδινε εγγυηση, αλλα την αγοραζε)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fair_play είπε

Παρ' όλα αυτά εδώ στη Νέα Ιωνία Αττικής όταν πηγαίνεις σε κατάστημα να πάρεις μπουκάλα, πληρώνεις το περιεχόμενο και ένα ποσό το οποίο θεωρείται ως εγγύηση. Μπορείς να επιστρέψεις την άδεια μπουκάλα όσες φορές επιθυμείς παίρνοντας μια γεμάτη. Όταν θελήσεις επιστρέφεις την άδεια μπουκάλα εκεί που την πήρες και δίνοντας πίσω το χαρτί της εγγύησης, αφήνεις τη μπουκάλα και παίρνεις το ποσό που είχες δώσει ως εγγύηση.

Μπορείς να μας δείξεις το χαρτί που περιγράφει τα 20€ που έδωσες ως εγγύηση?

Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ειναι εγγύηση, αγορα ειναι.

Τωρα αν πρέπει να την πάρει πίσω και να σου δώσει τα χρήματα δεν το ξερω, επικοινώνησε με την πετρογκαζ, μπορει να πρέπει να την πας κάπου άλλου.

https://www.petrogaz.gr/products/lpg/cylinder-individuals/

Δημοσ.

Παιδιά, εγγύηση είναι. Δείτε και τον τίτλο της πρώτης δικιάς μου φιάλης που αγόρασα (έχω σβήσει τον σειριακό πάνω-πάνω, φυσικά):

image.jpeg.040c3de667ac0fa08ba367f0ef3ee1b2.jpeg

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Haldol είπε

Παιδιά, εγγύηση είναι. Δείτε και τον τίτλο της πρώτης δικιάς μου φιάλης που αγόρασα (έχω σβήσει τον σειριακό πάνω-πάνω, φυσικά):

Εσύ όμως προφανώς την αγόρασες από κάποιο από τα ελάχιστα επιλεγμένα πρατήρια shell, δεν την αγόρασες από ψιλικατζίδικο...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εσύ όμως προφανώς την αγόρασες από κάποιο από τα ελάχιστα επιλεγμένα πρατήρια shell, δεν την αγόρασες από ψιλικατζίδικο...

Ψητάδικο μεν (αυτά που πουλάνε ψησταριές και λοιπά είδη BBQ), αλλά ναι, από "επίσημο" κανάλι. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haldol είπε

Ψητάδικο μεν (αυτά που πουλάνε ψησταριές και λοιπά είδη BBQ), αλλά ναι, από "επίσημο" κανάλι. 

Ε αυτό λέω και εγώ, τέτοιο χαρτί δεν δίνουν τα ψιλικατζίδικα.

Δημοσ.

Εγγυηση ειναι, παιρνεις δεν παιρνεις χαρτι. Ισχυει για ολες τις φιαλες. Οταν επεστρεψα μεγαλη φιαλη με γκοργκον γτ ηθελα μικροτερη για ευκολια μετακινησης, μου εδωσαν πισω την διαφορα απο την εγγυηση της αρχικης…

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Εγγυηση ειναι, παιρνεις δεν παιρνεις χαρτι. Ισχυει για ολες τις φιαλες. Οταν επεστρεψα μεγαλη φιαλη με γκοργκον γτ ηθελα μικροτερη για ευκολια μετακινησης, μου εδωσαν πισω την διαφορα απο την εγγυηση της αρχικης…

Άσχετα όμως πως λέγεται, η ουσία είναι ότι χωρίς χαρτί δεν μπορείς να απαιτήσεις τίποτα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, fair_play είπε

Αν κάποιος έχει τις γνώσεις ας μας πει πως πρέπει να ενεργήσουμε ως πελάτες όταν υπάρχει διαφωνία με κάποιο κατάστημα πώλησης. Δεν περιορίζεται στην περίπτωση μου για την μπουκάλα. Θα μπορούσε να ισχύει και με αγορά άλλων προϊόντων.

Συνήγορος του Καταναλωτή για επίλυση ,

καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτών αν υπάρχουν παραβάσεις (αν και κοινοποιείται απο ΣτΚ) για επιβολή προστίμου (δε μπορείς σαν καταναλωτής εκεί όμως να διεκδικήσεις κάτι)

Αλλά ανέβασε το χαρτί της εγγύησης πρώτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...