Προς το περιεχόμενο

Εγγύηση μεταχειρισμένου από μάντρα

DjTony

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, vs_skg είπε

Όλες οι δεδικασμένες υποθέσεις στο λινκ αναφέρονται σε προβλήματα που προυπήρχαν,

απλά σύμφωνα με τα άλλα που ειπώθηκαν στο προηγούμενο νήμα που κλείδωσε με το smart , είναι οτι βλάβη στο 6μηνο σημαίνει οτι προϋπήρχε ... τώρα αν ισχύει ή όχι θα μας πει ο TS

@DjTony ρώτησες στο ΣτΚ ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

8 λεπτά πριν, korakios είπε

απλά σύμφωνα με τα άλλα που ειπώθηκαν στο προηγούμενο νήμα που κλείδωσε με το smart , είναι οτι βλάβη στο 6μηνο σημαίνει οτι προϋπήρχε ... τώρα αν ισχύει ή όχι θα μας πει ο TS

Όχι δε τα κατάφερα να καλέσω 

27 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Ενώπιον του δικαστηρίου το βάρος της απόδειξης πέφτει στον πωλητή, αυτό ειπώθηκε. Αλλά όπως σίγουρα ειπώθηκε πολλές φορές δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να καταλάβουν και να παραδεχτούν ότι κατάλαβαν λάθος. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, vs_skg είπε

δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

στο άλλο νήμα δόθηκε λινκ με τη νομοθεσία και περι 6μηνου (εγώ απλά διαφωνούσα στο αν ισχύει για ιδιώτες) ,

θα δείξει αν ισχύει ή όχι στην περίπτωση έμπορα , σε αναμονή

2 λεπτά πριν, korakios είπε

στο άλλο νήμα δόθηκε λινκ με τη νομοθεσία και περι 6μηνου (εγώ απλά διαφωνούσα στο αν ισχύει για ιδιώτες) ,

θα δείξει αν ισχύει ή όχι στην περίπτωση έμπορα , σε αναμονή

εντάξει, πετάει ο γάιδαρος. over and out 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

αντε παλι:

η ΕΕ μπορει να ψηφιζει αλλα το εθνικο δικαιο ειναι πανω: υπαρχουν απειρες αποφασεις ΕΕ που δεν εχουν ψηφιστει απο εθνικα κοινοβουλια και οχι μονο αυτο αλλα τις πηρε η ΕΕ πισω!

Απλά ενημερωτικά και για να μιλάμε σωστά, δεν υπάρχει ένα τύπος ευρωπαϊκής νομοθεσίας:

Οι Κανονισμοί (Regulations) της ΕΕ είναι δεσμευτικοί σε όλη την ΕΕ

Οι Οδηγίες (DIrectives) της ΕΕ θέτουν στόχους είναι δεσμευτικές ως προς τους στόχους και πρέπει να ενσωματωθούν στο εθνικό δίκαιο. Για παράδειγμα εκδίδεται ΠΔ όπου ενσωματώνει μια Κοινοτική Οδηγία και περιγράφει μια διαδικασία/πλαίσιο για να φτάσουμε στο στόχο.

Οι Αποφάσεις (Decisions) της ΕΕ είναι δεσμευτικές για τα κράτη που εκδίδονται

Υπάρχουν και τα Regulations και Opinions αλλά δεν είναι την παρούσης.

ΥΓ. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα Κανονισμού, το γεγονός ότι δεν πληρώνουμε τέλη περιαγωγής στην ΕΕ δεν οφείλεται ούτε στην καλή Cosmote ούτε στο καλό ελληνικό κοινοβούλιο. Υπάρχει ο κανονισμός 2022/612 της ΕΕ που από τη στιγμή που ψηφίστηκε υποχρεωτικά εφαρμόζεται.

Επεξ/σία από christos_uoa
  • Like 2

Επειδη διαβασα το thread και απο περιέργεια: Πώς θα μπορούσε ο TS να ελέγξει την τρόμπα βενζίνης; 

Γενικά οταν το πας για έλεγχο ακόμη και στην επίσημη αντιπροσωπεία, κοιτάνε συγκεκριμένα πράγματα... Δεν νομίζω οτι ελέγχουν το κάθε ανταλλακτικό, ειδικά αν πρόκειται για ηλεκτρικά πράγματα πχ τρόμπα βενζίνης που είτε δουλεύουν είτε όχι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, vs_skg είπε

εντάξει, πετάει ο γάιδαρος. over and out 

Σας δινω ευρωπαικη νομοθεσια, οχι.

Σας δινω ελληνικη νομοθεσια, μπα.

Σας δινω και δεδικασμενα, ολα στο πιατο, ουτε.

Κι αυτη εδω η υποθεση να καταληξει σε δικη και να την παρει ο αγοραστης, ειναι βεβαιο οτι εσυ θα επιμενεις για το αντιθετο.

Η διαφορα του εξυπνου ειναι οτι παραδεχεται το λαθος του.

Επεξ/σία από BackFromHell

Εγώ όταν είχα πάρει μεταχειρισμένο από μάντρα έγραφε πάνω στο παραστατικό ότι είναι της αρεσκείας μου κτλ κτλ και δεν έχει εγγύηση κτλ κτλ ότι ελέγχθηκε κτλ κτλ 

10 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Εγώ όταν είχα πάρει μεταχειρισμένο από μάντρα έγραφε πάνω στο παραστατικό ότι είναι της αρεσκείας μου κτλ κτλ και δεν έχει εγγύηση κτλ κτλ ότι ελέγχθηκε κτλ κτλ 

Yπερισχυει η νομοθεσια και σε αυτην την περιπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά τι λέτε; Ο έμπορος μεταχειρισμένων, ΕΜΠΟΡΟΣ είναι, εννοείται πως έχει ευθύνη μετά την πώληση, και όπως έχει αναφερθεί στο Thread παραπάνω, πλέον υπάρχει και συγκεκριμένη εγγύηση που πρέπει να παράσχει ο πωλητής.

https://www.newsauto.gr/offers/apokalipsi-ipochreotiki-i-engiisi-eos-2-chronia-sta-metachirismena-ich/

Επεξ/σία από papp0us

40 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

μπορεί και να γράφει οτι δίνεις το ένα νεφρό σου και να έχεις υπογράψει σε κάθε σελίδα, δε σημαίνει οτι ισχύει ....όπως δλδ γράφουν παράνομα κάποια μαγαζάκια οτι η εγγύηση ορίζεται στο ένα έτος αντί δύο

Απο όσο το καταλαβαίνω το άρθρο , ένα έτος είναι η ελάχιστη εγγύηση , αν υπάρχουν όντως όροι που να αναφέρουν κάτι άλλο ώστε να μην ισχύει θα δείξει .

θα μας πει ο TS τι παίζει ή κάποιος που να κινήθηκε κατά μαντρά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάση νόμου έχεις δίκιο και πρέπει ο μαντράς να σου επιστρέψει το ποσό που κατέβαλες για να το επισκευάσεις.

Από την εμπειρία μου όμως με τα δικαστήρια, δεν είναι καθόλου απίθανο στην απόφαση που θα βγει μετά από 5 χρόνια, να σε βγάλουν κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμηση και να πληρώσεις το πρόστιμο που αναλογεί, τα δικαστικά έξοδα και τον δικηγόρο σου 😄

Επεξ/σία από Axelq

3 ώρες πριν, johnnycer είπε

Επειδη διαβασα το thread και απο περιέργεια: Πώς θα μπορούσε ο TS να ελέγξει την τρόμπα βενζίνης; 

Γενικά οταν το πας για έλεγχο ακόμη και στην επίσημη αντιπροσωπεία, κοιτάνε συγκεκριμένα πράγματα... Δεν νομίζω οτι ελέγχουν το κάθε ανταλλακτικό, ειδικά αν πρόκειται για ηλεκτρικά πράγματα πχ τρόμπα βενζίνης που είτε δουλεύουν είτε όχι..

δεν μπορεις να το ελεγξεις καπως. Ειναι στα πλαισια της λογικη φθορας. Δουλευει κομπλε μεχρι να σταματησει να δουλευει. Αν παρεις ενα αμαξι με 20-30.000 χλμ και βγαλει πχ τρομπα βενζινης δυο τινα συμβαινουν. Ή δεν εχει 20-30.000 χλμ ή ειναι μια βλαβη που την βγαζουν τα συγκεκριμενα μοντελα. Υπαρχει και μια πιθανοτητα να ειναι απο κακης ποιοτητας καυσιμο, αλλα απιθανο σε αυτα τα χλμ. Αν παθει την ζημια σε παραπανω χλμ τοτε κοιτας βιβλιο σερβις. Αλλα παλι δεν στεκει προληπτικη αλλαγη αντλιας καυσιμου.

Για παραδειγμα στα 208 πετρελαιο εχουν θεμα με την αντλια του adblue. ειναι γνωστο θεμα και το βγαζουν σχεδον ολα. Απο καινουρια με ελαχιστα χλμ μεχρι παλιοτερα. Αν παρεις λοιπον μεταχειρισμενο 208 πετρελαιο ρωτας τι γινεται με την αντλια του adblue. Αν εχει αλλαχτει και αν παρεχεται εγγυηση σε περιπτωση που χαλασει.

Η για παραδειγμα δισκο-πλατο-βολαν. Αν το αυτοκινητο εχει 120-150000 χλμ και δεν εχει αλλαξει δισκο-πλατο, ειναι βεβαιο οτι θα παραδωσει πνευμα στα χερια του νεου αγοραστη.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...