Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Χρόνια πολλά σε όλους! Αντιμετωπίζω ένα θέμα παρακολούθησης της δραστηριότητάς μου στο internet και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων. Επίσης και των τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνομιλιών μου μέσω skype / viber. Αυτό είναι επιβεβαιωμένο επειδή τα προσωπικά μου δεδομένα κοινοποιούνται σε τρίτους. Έθεσα το θέμα στον πάροχο και μου είπαν να απευθυνθώ σε εισαγγελέα για να γίνει άρση απορρήτου και να δουν ποιος είναι πάνω στη γραμμή. Πριν κάνω οποιαδήποτε ενέργεια θα παρακαλούσα κάποιον έμπειρο να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις. Παρακαλώ για σίγουρες απαντήσεις επειδή το θέμα μου φαίνεται να είναι σοβαρό. - Με ποιους τρόπους ένας κακόβουλος χρήστης μπορεί να υποκλέψει τέτοια δεδομένα; - Αν κάνω κάποια ενέργεια με εισαγγελέα υπάρχει περίπτωση να προλάβει ο υποκλοπέας να σβήσει τα ίχνη της δραστηριότητάς του; - Με την άρση του απορρήτου θα φανεί η δράση του ακόμα και αν πρόλαβε να αποσύρει τις μεθόδους του; - Ο πάροχος σε αυτή την περίπτωση φέρει μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και αναμένω τις απαντήσεις σας. Με εκτίμηση.
lector Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Θα σου προτεινα να ξεκινησεις θετοντας καποια ερωτηματα προκειμενου να δοκιμασεις να ιχνηλατησεις το τι ακριβως συμβαινει. Πως διαπιστωσες οτι εχεις πεσει θυμα υποκλοπης; Πως ανακαλυψες οτι δεδομενα σου κοινοποιουνται αλλου; Μιλας για μια ή περισσοτερες συσκευες (κινητο, λαπτοπ, ταμπλετ, σταθερος) ή/και εφαρμογες που εχουν πεσει θυμα; Αφορα και τηλεφωνικες κλησεις ή μονο κινηση δεδομενων; 1
SabotazNic Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Ο παροχος δεν μπορω να καταλαβω γιατι να εχει ευθυνη. Κατα 99.99% θα εχεις αποδεχτει τα παντα απο cookies, ή θα εχει βαλει τπτ στο pc σου. Αρχικα, ολα τα δεδομενα, διαρρεουν απο μια συσκευη μονο ή απο ολες εντος δικτυου? Antivirus/Malwarebytes εχεις τρεξει? Απο ποτε υπολογιζεις οτι ξεκινησε αυτο και αν εκανες καποια αλλαγη τοτε 21 λεπτά πριν, AegisReg1983 είπε Αυτό είναι επιβεβαιωμένο επειδή τα προσωπικά μου δεδομένα κοινοποιούνται σε τρίτους. Παραδειγμα? Πχ ενα μηνυμα σου κοινοποιηθηκε ακριβως οπως το εγραψες σε τριτο? Φωτογραφια σε cloud?
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Και αν μας διαβάζει ο υποκλοπέας; 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Ευχαριστώ για την απόκριση. Θα απαντήσω σε όλους με τη σειρά. Αυτό είναι επιβεβαιωμένο επειδή τα προσωπικά μου δεδομένα δραστηριότητα και συνομιλίες κοινοποιούνται σε ευρύ κοινό, ενδεχομένως σε κάποια κλειστή ομάδα στο facebook όπως άρχισα να υποπτεύομαι, διότι φτάνουν κάποια στιγμή και σε μένα μέσω τρίτων. Δηλαδή έρχονται και μου λένε επακριβώς τις συνομιλίες ή την δραστηριότητα στο internet που είχα πριν λίγες μέρες κατ' ιδίαν. Έχει αρκετό καιρό αυτή η ιστορία και δεν πρόκειται για συμπτώσεις, με τελευταίο περιστατικό πριν λίγες μέρες όταν υπέβαλα μια διαδικτυακή έρευνα για τον χώρο της εργασίας μου και παρότι ο προσωπικός σύνδεσμος ήταν ασφαλής με δυνατότητα κρυπτογράφησης των δεδομένων, σε δύο μέρες όλο το προσωπικό της εταιρίας γνώριζε τι απάντησα προσωπικά στην έρευνα και στοχοποιήθηκα στο χώρο της εργασίας. Και εφόσον ο υποκλοπέας μπορεί να παρακάμψει τα πρωτόκολλα ασφαλούς σύνδεσης τότε προφανώς και οι κωδικοί των τραπεζικών μου λογαριασμών είναι εκτεθειμένοι. Αυτό είναι το σοβαρό και με οδήγησε να μπω εδώ στο forum. Μιλάω για τηλεφωνικές κλήσεις από σταθερό και κινητό και κίνηση δεδομένων από laptop και smartphone, καθώς και οι συνομιλίες μέσω skype και viber. Πρόσφατα αγόρασα καινούριο laptop με Windows 11 και έβαλα αμέσως πληρωμένο το ESET Nod32. Το σύστημα είναι καθαρό από κακόβουλα στοιχεία. Το όλο θέμα φαίνεται πως είναι στη γραμμή του παρόχου ή στο καφάο. Γιαυτό ρωτάω τους τρόπους που μπορεί κάποιος κακόβουλος να υποκλέψει ένα δίκτυο τηλεφωνίας - internet. Ναι υπάρχει περίπτωση ο υποκλοπέας να λαμβάνει γνώση της συζήτησης. Εγώ περισσότερο ζητάω απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσα αρχικά.
SabotazNic Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Και παλι δεν ξεκαθαρισες αν γινεται απο 1 συσκευη, και απο οτι φαινεται αναφερεσαι και στην εργασια σου, αρα αν γινεται στις συσκευες που χρησιμοποιεις στην εργασια σου, στο σπιτι σου, ή παντου
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Έχω ένα router, ένα σταθερό τηλέφωνο, ένα smartphone και ένα laptop. Από όλες αυτές τις συσκευές είμαι εκτεθειμένος.
SabotazNic Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, AegisReg1983 είπε Έχω ένα router, ένα σταθερό τηλέφωνο, ένα smartphone και ένα laptop. Από όλες αυτές τις συσκευές είμαι εκτεθειμένος. Και παλι δεν απαντας αν αυτο το παρατηρεις μονο στο σπιτι, στην εργασια ή παντου. Γιατι, αν ανοιξες τον συνδεσμο της ερευνας ενω ησουν στον χωρο εργασιας, το παρακατω δεν παιζει ρολο. 24 λεπτά πριν, AegisReg1983 είπε Το όλο θέμα φαίνεται πως είναι στη γραμμή του παρόχου ή στο καφάο.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Όχι, ο χώρος της εργασίας δεν έχει σχέση με αυτό. Ο υποκλοπέας κοινοποίησε τα δεδομένα της έρευνας σε κάποιο γνωστό του στέλεχος της εταιρίας, το οποίο στη συνέχεια το κοινοποίησε σε όλους τους υπόλοιπους. Οι συσκευές που ανέφερα βρίσκονται εντός της οικίας μου και είναι συνδεμένες με το router. Έχω ακούσει ότι μπορεί κάποιος να βάλει ένα μηχανισμό, τσιπάκι ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων πάνω στη γραμμή προφανώς μέσα στο καφάο; δεν ξέρω... και με αυτόν τον τρόπο να παγιδέψει τη γραμμή. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υποκλοπή σε viber/skype δεν γίνεται μέσω της γραμμής. Γίνεται μέσω της συσκευής. Με άλλα λόγια υπάρχει malware στο κινητό ή στο PC σου. Σε αυτή την περίπτωση το κινητό σου συνδέεται με κάποιον server όπου ανεβαίνουν τα δεδομένα. Το αν οι εισαγγελικές αρχές έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν αυτόν τον server και σε ποιον ανήκει σηκώνει πολύ συζήτηση. Ο πάροχος δεν φταίει σε τίποτα. Τα ίχνη μπορούν να σβηστούν, μπορεί και όχι. Εξαρτάται τι dns server χρησιμοποιείς και πόσο πίσω κρατάει αρχεία ο εκάστοτε server. Κάθε σύνδεση που κάνεις στο Internet περνάει από έναν dns server που αναλόγως των περιστάσεων μπορεί να την καταγράφει, μπορεί και όχι. Τα antivirus δεν προσφέρουν καμία προστασία σε τέτοιες επιθέσεις γιατί είναι πολύ μικρό το δείγμα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι καταγραφή όλου του outgoing traffic από τον υπολογιστή και το κινητό και μετά να κάτσεις να δεις τι είναι ο κάθε server που επικοινωνείς. Κάτι που εκτός απο τεχνικές γνώσεις απαιτεί και πολύ χρόνο. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2022 από random_dude
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 random_dude Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχω προχωρημένες γνώσεις για dns server κτλ. Είμαι σίγουρος όμως ότι το pc είναι καθαρό. Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να μου πεις τι σημαίνει να παγιδέψει κάποιος τη γραμμή και πως μπορεί να γίνει αυτό;
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το PC σου είναι καθαρό, όπως δεν μπορεί να είναι και κανείς μας. Δεν παγιδεύουν την γραμμή. Στο είπα και σε προηγούμενο μήνυμα. Παγιδεύουν την συσκευή. Ότι έγινε και με το περιβόητο Predator. Οι επικοινωνίες μέσω skype/viber γίνονται μέσω Internet και είναι κρυπτογραφημένες εξ' ορισμού. Και να επέμβει κάποιος στο καφάο δεν μπορεί να καταγράψει την επικοινωνία. Και το router σου να ήταν παγιδευμένο πάλι δεν θα ήξεραν τι έλεγες. Αν σου υποκλέπτουν τις συνομιλίες αυτό σημαίνει ότι υπάρχει malware σε κάποια συσκευή σου. Αλλά από αυτά που λες εγώ δεν έχω καταλάβει αν είναι υποκλοπή ή απλά κάποιος αναπαράγει σε τρίτους οτιδήποτε λες.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Πολύ καλά, οι απαντήσεις είναι κατανοητές και ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσω τι υποδείξεις του παρόχου για να απευθυνθώ σε εισαγγελέα. Δεν βλέπω άλλη λύση. Και δεν βλέπω και κάποια λύση εδώ που τα λέμε. Καλό ξημέρωμα και ευχαριστώ και πάλι.
kostasbm Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, AegisReg1983 είπε Πολύ καλά, οι απαντήσεις είναι κατανοητές και ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσω τι υποδείξεις του παρόχου για να απευθυνθώ σε εισαγγελέα. Δεν βλέπω άλλη λύση. Και δεν βλέπω και κάποια λύση εδώ που τα λέμε. Καλό ξημέρωμα και ευχαριστώ και πάλι. αν επιτρέπεται τι είναι το αντικείμενο σου??? τηλεφωνικές παρακολουθήσεις είναι λίγο τραβηγμένο εκτός και αν δουλεύεις σε top secret προγραμμα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα. kostasbm Είμαι υπάλληλος σε εταιρία τροφίμων, τίποτα από όλα αυτά που γράφεις. Θα παρακαλέσω τον φίλο random_dude αν μπορεί να με βοηθήσει με τις γνώσεις του σε κάποιες εύλογες απορίες που έχω μετά την χθεσινή συνομιλία που είχαμε. - Με ποιο τρόπο μπορεί ένα malware να εισαχθεί από κάποιον κακόβουλο χρήστη σε ένα καινούργιο laptop με ενημερωμένα windows και τι είδους ιός μπορεί να είναι για να μην το βρίσκουν ούτε τα εργαλεία αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού αλλά ούτε και ένα καλό ενημερωμένο antivirus; - Ο επιτιθέμενος χρειάζεται να εισαγάγει δικό του malware στη ξένη συσκευή για να έχει πρόσβαση στη κίνηση δεδομένων ή ένα οποιοδήποτε άλλο malware που ενδεχομένως δραστηριοποιείται στη συσκευή μπορεί να του δώσει πρόσβαση; - Από αυτό που έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα καταλαβαίνω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ υποκλοπών και απλών παρακολουθήσεων. Πράγματι το πρόβλημα συνοψίζεται κυρίως στη κοινοποίηση των συνομιλιών, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει παρακολούθηση της κίνησης δεδομένων και συνομιλιών μέσω internet, αυτό δεν συνιστά υποκλοπή προσωπικών δεδομένων; - Αν αυτός που παρακολουθεί έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει την ασφάλεια των ιστοσελίδων και τη δυνατότητα κρυπτογράφησης όπως έγινε με τον προσωπικό σύνδεσμο της έρευνας, τότε για ποιο λόγο χρειάζεται ένα malware μέσα στη συσκευή για να το πετύχει αυτό; Επειδή έχω βασικές υπόνοιες ότι αυτό όλο γίνεται με έναν άλλο τρόπο από αυτά που εικάζουμε. - Θα κάνω ολική επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις στο smartphone και χωρίς να κατεβάσω ή να ανοίξω οποιοδήποτε σύνδεσμο ή mail θα κοιτάξω αν στο εξής υπάρχει διαρροή δεδομένων. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να διασταυρώσω τα στοιχεία. Στη συνέχεια θα κάνω format και στο laptop για να ελέγξω και αυτή την περίπτωση. Λόγω εργασίας θα μπορέσω να ελέγξω τις νυχτερινές ώρες για απαντήσεις. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την υπομονή σου. Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε σένα και σε όλα τα μέλη του Insomnia με υγεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις