Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Τον Μάιο με το καλό θα μετακομίσω για πρώτη μου φορά σε διαμέρισμα με συγκάτοικο. Το διαμέρισμα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στη περιοχή Λαογραφικό Μουσείο.

Γένικα είμαι άνθρωπος που budgetάρει τα πάντα επομένως έχοντας μια ιδέα σαν πολιτικός μηχανικός με το τι παίζει με τις τιμές των παρόχων ήθελα και τη δική σας γνώμη.

Σπίτι 75 τ.μ. 4ου ορόφου, γωνιακό με σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και δύο υπνοδωμάτια όπου το ένα θα χρησιμοποιείται σαν "αποθήκη" οπότε δεν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης του. Η θέρμανση επιτυγχάνεται με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου.

Αρχικά έχω:

• Ενοίκιο: 330Ευρώ

Υπολογίζω:

• Ρεύμα 60Ε/ μήνα
  • Φυσικό αέριο 40Ε/μήνα
  • Νερό 15Ε/μήνα
  • Ιντερνετ 30Ε/μήνα
  • Κοινόχρηστα 15Ε/ μήνα

Ποια η γνώμη σας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Τον Μάιο με το καλό θα μετακομίσω για πρώτη μου φορά σε διαμέρισμα με συγκάτοικο. Το διαμέρισμα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στη περιοχή Λαογραφικό Μουσείο.

Γένικα είμαι άνθρωπος που budgetάρει τα πάντα επομένως έχοντας μια ιδέα σαν πολιτικός μηχανικός με το τι παίζει με τις τιμές των παρόχων ήθελα και τη δική σας γνώμη.

Σπίτι 75 τ.μ. 4ου ορόφου, γωνιακό με σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και δύο υπνοδωμάτια όπου το ένα θα χρησιμοποιείται σαν "αποθήκη" οπότε δεν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης του. Η θέρμανση επιτυγχάνεται με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου.

Αρχικά έχω:

• Ενοίκιο: 330Ευρώ

Υπολογίζω:

• Ρεύμα 60Ε/ μήνα
  • Φυσικό αέριο 40Ε/μήνα
  • Νερό 15Ε/μήνα
  • Ιντερνετ 30Ε/μήνα
  • Κοινόχρηστα 15Ε/ μήνα

Ποια η γνώμη σας;

40€ αέριο και 60€ ρεύμα δύσκολα…

Επεξ/σία από acomaedo
Δημοσ.

Να προσθέσω ότι δουλέουμε και οι δυο πρωινές δουλειές οπότε το σπίτι στην ουσία θα ειναι σε λειτουργια μετα τις 5 το απογευμα

Δημοσ.

Για Θεσσαλονίκη δεν ξέρω, πάντως για Αθήνα λίγα μου φαίνονται αλλά ΟΚ, όχι ότι και 30€ να είναι πρόκειται για τεράστια διαφορά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Gallafi23 είπε

Έχει, απλά στην ουσία επειδή δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση, υπάρχει μόνο το ασανσέρ

Ασανσέρ - φωτισμός - καθαριότητα ξεκινάς από 15-20€. Δες στην ανάλυση κοινόχρηστων τι πλήρωνε ο προηγούμενος. Με 75τμ και 4ο όροφο σου αναλογεί μεγαλύτερη επιβάρυνση στο ασανσέρ όποτε το 25€ μου φαίνεται ποιο λογικό.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Ασανσέρ - φωτισμός - καθαριότητα ξεκινάς από 15-20€. Δες στην ανάλυση κοινόχρηστων τι πλήρωνε ο προηγούμενος. Με 75τμ και 4ο όροφο σου αναλογεί μεγαλύτερη επιβάρυνση στο ασανσέρ όποτε το 25€ μου φαίνεται ποιο λογικό.

Τα κοινόχρηστα τουλάχιστον είναι τα μόνα τσεκαρισμένα απο τον αναρτημένο πίνακα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Gallafi23 είπε

Τα κοινόχρηστα τουλάχιστον είναι τα μόνα τσεκαρισμένα απο τον αναρτημένο πίνακα

Οι τιμές δεν είναι σταθερές, τσέκαρε και μια ακόμα διμηνια… 

Δημοσ.

Εντάξει, και λίγο παραπάνω να είναι δε χάθηκε ο κόσμος, θα γλιτώνει κάποια απ' το νερό που λογικά θα είναι κι λιγότερο γιατί 45€/τρίμηνο μου ακούγονται κάπως πολλά. Τόσα δίνω εγώ με οικογένεια που υπερβάλλουμε κιόλας.

Πάντως πάνω κάτω αυτά είναι, δε νομίζω ότι ξεχνάς κάτι.

Δημοσ.

Στα κοινόχρηστα μεγάλο ρόλο παίζει και το πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή

Ιντερνετ μπορείς να βρεις και με 20Ε το βασικό

Για ένα σπίτι που μαγειρεύεις σχεδόν καθημερινά και οικονομία στις καταναλώσεις θα ξεκινούσα με 200Ε όλα μαζί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το άεριο πάει βασικά με το πόσο θα το καίς οπότε υπολογισε μηνες με πολύ κρύο το 40 θα αναίβει για δεη θα ελεγα απο 100 και κοινοχρηστα απο 20-25 σιγουρα καθως καθε φορα που θα βγαινει η δεη θα ειναι πιο πανω τα κοινοχρηστα.Επίσης στο δώματιο που λες θα είναι σαν αποθήκη αν κλεισεις τη βάνα στο σώμα δεν κερδίζεις τίποτα απολύτως μιλάμε για ελάχιστη ποσότητα νερού που έχει το σώμα σε σχέση με όλη την εγκατάσταση άσε που μόνο θέμα με υγρασία θα προκαλέσεις.

Επεξ/σία από soteras
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Με 75τμ και 4ο όροφο σου αναλογεί μεγαλύτερη επιβάρυνση στο ασανσέρ όποτε το 25€ μου φαίνεται ποιο λογικό.

Δυστυχως δεν ειναι λιγες οι πολυκατοικιες που δεν εχουν βαλει ορο για τον οροφο στο καταστατικο. Και εμεις δυστυχως σε 1ο οροφο πληρωνουμε (τωρα ο ενοικιαστης μας) τα ιδια στο ασανσερ με τον 5ο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...