Ptolemaios1 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 η τακτική είναι πάγια μόλις ένα προϊόν εδραιωθεί στην αγορά η εταιρία αρχίζει τις εκπτώσεις στην ποιότητά του νομίζω υπάρχει και όρος για αυτήν την πρακτική ας κάνουμε μια λίστα με τα προϊόντα των οποίων υποβαθμίστηκε η ποιότητα ενώ η τιμή παρέμεινε η ίδια αρχίζω με το χαρτί τουαλέτας του Lidl που κάποτε έλεγα ότι ήταν το μόνο που αξίζει απο κεί πλέον το χάλασαν και απο κει που ήταν στοιβαρό έχει λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο
basilis_k6 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 εμενα αυτο που με ενοχλει και θεωρω έπρεπε να ειναι παράνομο (χωρις εμφανές ταμπελάκι με προειδοποίηση) ειναι να αλλάζει η συσκευασια απο 200 σε 180gr με την ιδια τιμη σε ενα προιον που κυκλοφορεί χρονια ολόκληρα. 3
Titos301 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, Ptolemaios1 είπε ας κάνουμε μια λίστα με τα προϊόντα των οποίων υποβαθμίστηκε η ποιότητα ενώ η τιμή παρέμεινε η ίδια αρχίζω με το χαρτί τουαλέτας του Lidl που κάποτε έλεγα ότι ήταν το μόνο που αξίζει απο κεί πλέον το χάλασαν και απο κει που ήταν στοιβαρό έχει λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο μεγαλη αληθεια
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε εμενα αυτο που με ενοχλει και θεωρω έπρεπε να ειναι παράνομο (χωρις εμφανές ταμπελάκι με προειδοποίηση) ειναι να αλλάζει η συσκευασια απο 200 σε 180gr με την ιδια τιμη σε ενα προιον που κυκλοφορεί χρονια ολόκληρα. Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί και θεωρείται από κάποιους παράνομο. Αφού δεν ψωνίζεις τη συσκευασία, αλλά το περιεχόμενο. Άρα πρέπει να κοιτάς τιμή κιλού/λίτρου. Επίσης, η εναλλακτική θα ήταν να παραμείνει η ποσότητα ίδια και να αυξηθεί η τιμή. Θα ήταν προτιμότερο αυτό για σένα; Αυτό έγινε και με τα λάδια. Πάντα ήταν πεντόλιτρα τα δοχεία και είχαν ~20-25€. Όταν ανέβηκε η τιμή αν δε μείωναν την ποσότητα θα έβγαινε στα 30-35€, ενδεχομένως θα υπήρχε μείωση στις πωλήσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρείτε παράνομο και ανήθικο.
smpt Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 παράνομο δεν είναι. ΑΝΗΘΙΚΟ είναι. Απλά εσύ είσαι ο έξυπνος που τα βλέπει όλα. Η γιαγιά στην γωνία δεν ξέρει από τιμή κιλού. μια συσκευασία έπαιρνε, την "ίδια" θεωρεί ότι παίρνει 3
SabotazNic Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, phanispal είπε Αφού δεν ψωνίζεις τη συσκευασία, αλλά το περιεχόμενο. Άρα πρέπει να κοιτάς τιμή κιλού/λίτρου. Δυστυχώς ξέρω συγκεκριμένο σούπερ (τουλάχιστον τοπικά, δεν ξέρω αν είναι τακτική της αλυσίδας) που δεν βάζει τιμές κιλού! Έχω σταματήσει βέβαια να ψωνίζω τα πολλά γιατί αρκετά ήταν εισαγωγής και αρκετά χειρότερη ποιότητας (βλ skip (δεν γράφει πχ active clean) που πιο πολύ πλέον εμπιστεύομαι το lidl, πάρα εκείνο).
MrRush Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, smpt είπε παράνομο δεν είναι. ΑΝΗΘΙΚΟ είναι. Απλά εσύ είσαι ο έξυπνος που τα βλέπει όλα. Η γιαγιά στην γωνία δεν ξέρει από τιμή κιλού. μια συσκευασία έπαιρνε, την "ίδια" θεωρεί ότι παίρνει Καθόλου ανήθικο δεν είναι. Οι εταιρίες θέλουν να βγάλουν κέρδος, είναι απλά κάτι που συμβαίνει οπότε deal with it.
Ptolemaios1 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 ΄προσφάτως άκουσα για την κοκα κολα ότι την χάλασαν πολύ δε πίνω και δεν έχω άποψη απλα το αναφέρω
Bitbit Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, phanispal είπε Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί και θεωρείται από κάποιους παράνομο. Αφού δεν ψωνίζεις τη συσκευασία, αλλά το περιεχόμενο. Άρα πρέπει να κοιτάς τιμή κιλού/λίτρου. Επίσης, η εναλλακτική θα ήταν να παραμείνει η ποσότητα ίδια και να αυξηθεί η τιμή. Θα ήταν προτιμότερο αυτό για σένα; Αυτό έγινε και με τα λάδια. Πάντα ήταν πεντόλιτρα τα δοχεία και είχαν ~20-25€. Όταν ανέβηκε η τιμή αν δε μείωναν την ποσότητα θα έβγαινε στα 30-35€, ενδεχομένως θα υπήρχε μείωση στις πωλήσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρείτε παράνομο και ανήθικο. 2 ώρες πριν, smpt είπε παράνομο δεν είναι. ΑΝΗΘΙΚΟ είναι. Απλά εσύ είσαι ο έξυπνος που τα βλέπει όλα. Η γιαγιά στην γωνία δεν ξέρει από τιμή κιλού. μια συσκευασία έπαιρνε, την "ίδια" θεωρεί ότι παίρνει Υπάρχει και θέμα στο φορουμ όπου συζητάμε το συγκεκριμένο φαινόμενο. Κι εγώ όταν παίρνω ένα προϊόν κοιτάω την τιμή/κιλού και πάλι καλά που στα μαρκετ υπάρχει αυτή η ταμπέλα διότι είναι πολύ βολικό αντί να κάνω εγώ τις πράξεις. Ο λόγος όμως που και εγώ αλλά και πολλοί εξοργίζονται με αυτή την τακτική είναι διότι οι επιχειρήσεις προχωρούν σε αυτή την κίνηση έχοντας ξεκάθαρα σαν σκεπτικό πως θα κοροϊδέψουν τους καταναλωτές. Μπορεί κάποιοι να μη μασάμε αλλά πολλοί την πατάνε και σε κάθε περίπτωση είναι σα να θεωρούν ηλίθιο. Η εναλλακτική είναι να ανέβει η τιμή αλλά η αύξηση της τιμής γίνεται αμέσως αντιληπτή απ όλους. Οπότε για να μην υπάρχει αυτή η δυσαρέσκεια κρατάνε την τιμή ίδια και μειώνουν την ποσότητα κάτι που δε γίνεται άμεσα αντιληπτό. Είναι ξεκάθαρα μια ύπουλη κίνηση. Γι αυτό προσωπικά με εξοργίζει.Είναι σα να με θεωρούν ηλίθιο όπως είπα. Πρακτικά ίσως είναι το ίδιο αλλά εδώ έχει να κάνει με τον τρόπο. Έχω ρίξει άκυρο σε κατάστημα (φαγάδικο) που κράτησε σταθερή την τιμή και μείωσε αρκετά την ποσότητα και προτίμησα άλλο το οποίο ανέβασε την τιμή (είχαν ίδια τιμή πριν) και κράτησε ίδια την ποσότητα. Θα μου πεις το ίδιο είναι. Όχι δεν είναι το ίδιο. Διότι ο ένας πάει να σε δουλέψει... κοίτα έχω την ίδια τιμή (αυτό που φαίνεται με την πρώτη), γιατί η μειωμένη ποσότητα φαίνεται αργότερα. Εύχομαι το νέο έτος να βρει με λουκέτο όλους αυτούς που εφαρμόζουν αυτή την τακτική Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από Bitbit 9
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δε συμφωνώ με τον παραλληλισμό. Όταν παραγγέλνεις στο ή από το φαγάδικο δεν ξέρεις πόση ποσότητα θα σου έρθει, ούτε έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν πληρώνεις αποκλειστικά βάσει ποσότητας, αλλά υπάρχουν κι άλλες παράμετροι, όπως η ποιότητα κ.ά.. Και στην τελική δε μιλάμε για ακριβώς ίδια τυποποιημένα προϊόντα, οπότε τι να συγκρίνεις; Κάποιοι φτιάχνουν από πάντα μικρότερα σουβλάκια από άλλους και δεν τα χρεώνουν λιγότερο, μπορείς να τους προσάψεις το οτιδήποτε; Όχι, αφού δεν είναι ακριβώς ίδιο το ένα με το άλλο. Επίσης, τι εννοείς "μπορεί κάποιοι να μη μασάμε"; Μα δεν τίθεται τέτοιο θέμα, οι τιμές έχουν ανέβει και δε μας ρωτάνε, το ότι κοιτάμε την τιμή κιλού δε σημαίνει ότι δεν το πληρώνουμε ακριβότερα από πριν, ίσα ίσα που το αντιλαμβανόμαστε κιόλας. Για μένα είναι ξεκάθαρα θέμα marketing. Επιλέγουν να μειώσουν την ποσότητα αντί να αυξήσουν τις τιμές προφανώς γιατί θεωρούν ότι είναι περισσότεροι οι πελάτες που δίνουν βάση στην απόλυτη τιμή και λιγότεροι στην ποσότητα. Δηλαδή έπαιρνες πάντα το Βιτάμ κιλού και πλέον έγινε 800 γραμμάρια. Θα κάτσεις εκείνη την ώρα να σκεφτείς πού θα σου λείψουν τα 200 γραμμάρια ή θα κοιτάξεις ότι δεν ανέβηκε η τιμή κατά 1.20€; Γιατί εγώ εδώ και πολύ καιρό ακούω την ατάκα "πριν έδινα 50€ για συγκεκριμένα προϊόντα, τώρα δίνω 70€". Ε τι σου φαίνεται περίεργο/ανήθικο μετά; Δε βλέπω την κοροϊδία εκεί που τη βλέπεις εσύ. Τι θα έπρεπε να κάνουν οι εταιρείες; Να σε ενημερώνουν με διαφημίσεις ότι μείωσαν τις ποσότητες για να μην αυξήσουν τις τιμές; Θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο για όλα τα προϊόντα; Να γράφουν πάνω στη συσκευασία με τεράστια και έντονα γράμματα τη νέα ποσότητα; Να έχουν υποσημείωση ποια ήταν η προηγούμενη ποσότητα; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Ανήθικο θα ήταν να κρατούσαν το πεντόλιτρο δοχείο και μέσα να είχε τρία λίτρα, και να αναγραφόταν ότι το περιεχόμενο είναι τρία λίτρα. Παράνομο θα ήταν να έγραφαν πέντε λίτρα, μέσα να έβαζαν τρία και να τιμολογούσαν για πέντε.
bblov Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Κανονικά έπρεπε να το λένε στις ειδήσεις σαν έκτακτο ότι από αύριο ας πούμε το βιταμ έχει την ίδια τιμή αλλά 100 γρ ποιο λίγο! Οπότε η κυβέρνηση συνιστά να το ψωνίσετε ως ενημερωμένοι και όχι ως ηλίθιοι....
lector Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε το χαρτί τουαλέτας του Lidl που κάποτε έλεγα ότι ήταν το μόνο που αξίζει απο κεί πλέον το χάλασαν και απο κει που ήταν στοιβαρό έχει λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο Το Lidl εχει καμποσα διαφορετικα χαρτια με αλλες τιμες και αλλες ποιοτητες, εισαι σιγουρος οτι επαιρνες παντα το ιδιο; Μεχρι και την τελευταια φορα που ψωνισα χαρτι απο εκει, πριν λιγο καιρο σε καποια προσφορα, το χαρτι μου φανηκε οχι απλα καλης ποιοτητας αλλα απορουσα αν το πηρα οντως απο lidl. Κατα τα αλλα σε γενικες γραμμες συμφωνω με το πνευμα του post, ειναι γενικο φαινομενο το οτι σε (σχεδον) οποιοδηποτε προϊον απο κωλοχαρτο μεχρι αυτοκινητο οι ποιοτητες πεφτουν χρονο με το χρονο, σε αντιθεση με τις τιμες τους βεβαια. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2022 από lector 2
james01gr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Επειδή μένω για αρκετά μεγάλο διάστημα σε άλλη χώρα της ΕΕ(λογω γάμου με κοπέλα από το εξωτερικό). Πολύ γνωστά απορριπαντικα και μαλακτικά πλυντηρίου είναι διαφορετικά εδώ. Πιο πηκτα, πιο αρωματικά από αυτά που πουλάνε στην Ελλάδα και η διαφορά φαίνεται και στο πλύσιμο με την μυρωδιά των ρούχων. Μεγάλη κονόμα πέφτει στις παιδικές τροφες (και στα γάλατα) που στην Ελλάδα έχουν διπλή τιμή από οτι εδω(μιλάμε πως το ίδιο προϊόν φτιάχνεται Γαλλία και εισάγεται και στην Ελλάδα και στην άλλη χώρα της ΕΕ) ενώ το πρόβλημα με την μείωση της ποσότητας στην συσκευασία το έχουν και εδώ καθώς έχουν μείωση τις ποσότητες για να κρατήσουν τις τιμές. Για τον Θεό, ειχαν βγάλει πακέτο μαραρονια 400γραμμαρια. Τα περισσότερα ελληνικά σούπερ μάρκετ τα καθαριστικα, τα απορριπαντικα, χλωρινες, πάνες κτλ τα φέρνουν οι ίδιοι εισαγωγή από άλλες χώρες της ΕΕ από αποθήκες και δεν τα αγοράζουν από την εδώ αντιπροσωπία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα