Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ελεύθερη αγορά έχουμε. 

Ο πωλητής είναι 'κακός' διαπραγματευτης για να έκοψε 50€.

έτσι γίνεται στα πάντα, πχ αυτοκίνητα. τα αγοράζει/ανταλλάζει ο έμπορος και τα πουλάει ακριβότερα. 

δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό εφόσον υπάρχουν άτομα που τις αγοράζουν/πουλούν 

Επεξ/σία από RcManiac
  • Like 2
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mechpanos είπε

Σωστός. Αλλά όταν σε παίρνουν και σε πρήζουν κλάψα κλάψα και σου κάνουν τα ούμπαλα ΝΑ (με το συμπάθειο) για να πάρουν καλύτερη τιμή, και μετά το βλέπεις αγγελία πιο ακριβά απότι το'δωσες (ακόμα χειρότερα αν το χάρισες!) τότε σου γίνονται ακόμα πιο ΝΑ...και σκας με τους καραγκιόζηδες που υπάρχουν..

Να γράφεις ΟΧΙ ΠΑΖΑΡΙΑ στις αγγελίες σου και να τους κάνεις με τη μια block ώστε να μην σε ξανασπαμάρουν. 

Ειλικρινά τί πιο απλό;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ηρθε η ωρα να αγορασουμε νεα σκουπα. ΕΙχαμε μια Philips cyclone 5  ξερω γω, σκουπα των 70 ευρω. Λιγο πολυκαιρισμενη (την ειχαμε 2.5 χρονια), την αλλαζω με μια cyclone 7. Λεω στη γυναικα μου τι να την κανουμε την παλια. Μου λεει θα την πουλησω στο αραβικο ebay (dubizzle). Την βαζει λοιπον 25 ευρω και δεχεται 129 (τα μετρησαμε) messages αν την δινεις δωρεαν. Τελικα ερχεται ενας τυπος που εχει αποδεχτει την τιμη να την αγορασει. Τον συναντω στην ρεσεψιον του community. Την δοκιμαζουμε και τι μου λεει ο τυπος? Ρουφαει πολυ δυνατα και δεν μπορω να την σπρωξω, σου δινω 15 ευρω. Επειδη ξερω τι *****πανα ειναι γυρναω στην ερμη την ρεσεψιονιστρια που βλεπω καθε μερα και της λεω σκουπα εχεις? Οχι μου λεει, μονο σκουπα/φαρασι. Ε παρε λεω αυτη τσαμπα και της την δινω. Γυρναω την πλατη στον ινδο και φευγω.

Πρεπει να μου εριξε 1500 καταρες της θεας Καλι αλλα η μουρη του οταν χαρισα τη σκουπα, priceless. 

• Like 18
Δημοσ.
3 ώρες πριν, makis269 είπε

τι κάρτα είναι αυτή που κάποιος την αγόρασε 200 ευρώ κάτω από τις υπόλοιπες αγγελίες και μπόρεσε να την πουλήσει με κέρδος 200 ευρώ σε μ.τ.χ.

ούτε ο χαρι καρτούφγκεν δεν κάνει τέτοια μαγικά και ας είναι και γιορτές.

ο δράκος που είναι ?

*εκτός αν μιλάμε για κάρτα του χιλιάρικου που και 200 ευρώ κάτω να την έδιναν αρκετοί δεν θα την αγόραζαν ....... καλύτερα μπρελόκ ή ps5 .

Η κάρτα ήταν high end σε καλη τιμη (600 ευρω) και μετα το παζαρι - ανατιμιση πήγε στα 750, δεν υπαρχει δρακος :) 

πανω πανω εγραψα για αποφυγη οποιασδήποτε παρεξηγησης οτι η αγορα είναι ελευθερη και ο καθένας κάνει οτι γουσταρει.. και στον πόλεμο οι γερολαδάδες χτίσανε σπίτια και πήραν περιουσίες ενω ο διπλανός μπορεί να πέθαινε στην πείνα. ουτε τοτε ηταν παράνομο...

Συγκρινεται αυτο με μια κάρτα γραφικών που χρησιμοποιούμε για να καούμε σε ενα PC? προφανώς όχι. απλα εμενα αυτες οι τακτικές με αηδιάζουν. Για να προλάβω επίσης τπτ του στυλ, δεν την πρόλαβες και χαλάστηκες, εχω την ιδια :) (η οποια τα σπάει btw)

απλα παντα θεωρουσα και θεωρώ τα φόρουμ, σημεία να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να εξυπηρετηθούν όσοι περισσοτεροι γίνεται. Τι να κάνουμε που σχεδον πάντα το κέρδος μπαίνει μπροστά για κάποιους

• Like 3
Δημοσ.

Εχω χαρισει 2-3 πραγματακια στο αντιστοιχο θεμα που υπαρχει παντα εγραφα το πρωτο pm παιρνει το αντικειμενο,το τι μου εχουν γραψει καποιοι επειδη δεν προλαβαν δεν περιγραφεται μεχρι και απατεωνα με ειπε καποιος οτι ταχα δεν ειχα το αντικειμενο και ενανα post για να φανω φιλανθρωπος.

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Δυστυχως οι εποχες ειναι πολυ αγριες. Αν θελετε να κανετε καποια φιλανθρωπια λογω γιορτων κλπ βγειτε στον δρομο και δωστε χρηματα ή τροφιμα σε καποιον αστεγο ή καποιον γειτονα που ξερετε οτι εχει πραγματικη αναγκη(αυτο κανω προσωπικα εγω). Μακρια απο ιντερνετικες ελεημοσυνες και επαγγελματιες επαιτες. Εδω καλα καλα δεν μπορεις να χεις πλεον σιγουρια ουτε για κιβωτους ουτε για χαμογελα του παιδιου τιποτα. Δωστε σε καποιον που ξερετε οτι εχει πραγματικη αναγκη 100%. Μια φορα ειδα καποιον σε ενα γκρουπ του fb που ανεβασε γνωματευση αναπηριας και οτι εχει μεγαλη αναγκη, λεω θα του στειλω κατι. Αργοτερα εμαθα οτι φυσικα παιρνει επιδομα απο το κρατος(δεν το γνωριζα) αλλα και εχει κανει συστημα αυτο, μπαινει δηλαδη σε γκρουπς και ποσταρει την γνωματευση του και ενα ΙΒΑΝ, μαλλον για να βγαζει τα εξτραδακια του. ''Μα μπορει να μην του φτανουν'', ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι ο μονος που δεν του φτανουν. 

Για το γεγονος με την καρτα γραφικων, απο οτι ειδα στο προφιλ του, ας πουμε κορακιου, δεν φαινεται να το εχει κανει συστημα αυτο, απο οτι καταλαβα απλα μυριστηκε ευκολο κερδος και ορμηξε. Το παζαρι ειναι ομως οτι πιο σιχαμερο εχω δει εδω. Πρεπει να εισαι πολυ μεγαλος κοπριτης, να ξερεις απο πριν οτι θα το μεταπουλησεις μαλιστα με 150 ολοκληρα ευρω κερδος, και εσυ να ζητιανευεις αλλο ενα 50ρι το οποιο θα μπει τσεπη. Κοπριτης(λογω του παζαριου), δεν εχει αλλη λεξη.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

παζάρια κάνουν και στα φτηνά και προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι

π.χ είχα βάλει αγγελία πολλά περιοδικά μαζεμένα, περίπου 30 τεύχη, gaming/σινεμά/μουσικά κλπ, όλα μαζί 20

όλα 20 (συμβολική τιμή)

πετάγεται αμέσως και πρώτος ένας "φιλαράκι τα δίνεις 15;"

από την μύγα ξύγκι

απλά δεν απαντάς, δεν ασχολείσαι και δεν χάνεις τον χρόνο σου

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, polaki είπε

Τί ασχολείστε ρε μάγκες.

Τόσο θέλατε να το δώσετε για να μην το κρατάτε, τόσο το δώσατε. Μαγκιά του επόμενου που έβγαλε και κέρδος. Ας μην κάνατε παζάρια εσείς. Και ας βρίσκατε τη «σωστη» τιμή εξαρχής ώστε να μεγιστοποιούσατε το κέρδος σας και να μην αφήνατε περιθώριο στον scalper να το αγοράσει. 

Ουτε στην πλάτη σας έβγαλε κέρδος ούτε θα σας ρωτήσει κιολας τί θα κάνει. Ας πάρει το ρίσκο να του μείνει στο χέρι. 

Ξεκολλάτε με τις μικρότητες  λέω εγώ. 

Αντε καλή χρόνια σε όλους, περιμένω και τα sad, angry κλπ reactions τώρα μόνο και μόνο επειδή είπα την άποψη μου.

Εξαρτάται πώς το απέκτησε αυτό που πουλάει.

Αν το αγόρασε, προσωπικά δεν έχω θέμα να το πουλήσει όσο θέλει. Κι αν ο πωλητής (εγώ, ας πούμε) του το έδωσε σε τόσο χαμηλή τιμή που να έχει περιθώριο να βγάλει κέρδος, ή αν θεωρεί πως αξίζει να μπει σε διαδικασία μεταπώλησης για 10 ευρώ ή 100 ή όσα, με γεια του, με χαρά του, τόσο αξιολογεί το χρόνο του, πάμε παρακάτω.

Τα χαρισμένα, όμως, είναι άλλη κατηγορία.

Που και πάλι, κάτι παράνομο δεν κάνει. Δεν είναι μικρότητα, όμως, να απορείς με αυτόν που διεκδικεί (ενίοτε και με sob story, γι' αυτό πλέον στο insomnia δεν τα επιτρέπουμε) κάτι που θα μπορούσε να καταλήξει σε άνθρωπο που το χρειάζεται γιατί δεν έχει να πάρει, για να πας να το πουλήσεις.

Άλλο η νομιμότητα, δηλαδή, κι άλλο η λίγδα.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία και θεώρησα ότι ήμουν απλά ενα μεμονομένο περιστατικό.

Πουλάω λάπτοπ σε άριστη κατάσταση το οποίο είχα αγοράσει παλιά, χρησιμοποίησα ελάχιστα και αποφάσισα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να το πουλήσω online, σε τιμή σκότωμα (καινούργιο έκανε 150 ούτως ή άλλως).

Μην τα πολυλογώ μου στέλνει μήνυμα ένας τυπάς, με μυστήριο προφίλ γενικά και με το κινητό του για να του τηλεφωνήσω. Μου λέει ότι το θέλει για δώρο στην κόρη του (εδώ γελάμε). Στο προφίλ του έχει βέβαια βάλει ως δημόσιο γεγονός την γέννηση της κόρης του,  με διαφορετικούς λογαριασμούς να σχολιάζουν μπράβο μπράβο να την χαίρεσαι κλπ (ψέυτικοι σίγουρα).

Τελικά συναντιώμαστε (εν τω μεταξύ δεν ντράπηκε να μου πει να το φέρω προς εκείνον στην άλλη άκρη της πόλης και αρνήθηκα φυσικά), εμφανίζεται ενας τυπάς που οριακά τον περνούσες για άστεγο με κάτι νύχια τεράστια και αρχίζει να επεξεργάζεται το λάπτοπ λες και δεν έχει ξαναδεί υπολογιστή στη ζωή του. Βρίσκει μια γρατζουνιά μήκους μισού εκατοστού (!!) και αρχίζει την γκρίνια ότι του το έκρυψα κλπ... τελικά αναφέρει πως θα πει στην κόρη του ότι αυτός το γρατζούνισε (!!) και με παρακαλάει να του το δώσω 20 ευρώ φθηνότερα και ξεκινάει την ιστορία της ζωής του ότι παλιά είχε επιχειρήσεις και τώρα του τις έφαγαν κλπ και ψυλλιάζομαι για τι τομάρι πρόκειται... δυστυχώς για εμένα συμφώνησα γιατί λέω τώρα όπως το έκανε το λαπτοπ και πόσο σιχαμένος είναι δώστο να φεύγει από τα χέρια μου.

Βγάζει κάτι χαρτονομίσματα από την τσέπη του ξεθωριασμένου του μπουφάν, βλέπω τρία πενηντάρικα και του λέω δώστα μου και θα σου δώσω ρέστα και ξαφνικά τον βλέπεις μαγκωμένο λες και πάω να τον κλέψω και να ψάχνει τις τσέπες μπας και βρει εικοσάρικο (ώστε να δώσει 120 αντί για 150 και πάρει ρέστα)...

Φεύγοντας μου εύχεται και καλή τύχη στο εξωτερικό (γιατί με ρώτησε γιατί το πουλάω και του είπα φεύγω εξωτερικό) μακριά από αυτή τη χώρα με τους απατεώνες και ότι ανυπομονεί να το δώσει στην κόρη του.. μιλάμε τσίπα μηδέν ο τύπος

Εν τέλει την επόμενη μέρα το βρίσκω αναρτημένο από τον τυπά, με δικιές μου φωτογραφίες της δικής μου αγγελίας (!!!) 100 ευρώ πάνω από την τιμή του καινούργιου, το οποίο και τελικά πούλησε.

Κάτι τέτοια βιώνω και αηδιάζω με την κατάντια και την ξεφτίλα μας.....

Επεξ/σία από oneiricocelot
  • Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Τα χαρισμένα, όμως, είναι άλλη κατηγορία.

Που και πάλι, κάτι παράνομο δεν κάνει. Δεν είναι μικρότητα, όμως, να απορείς με αυτόν που διεκδικεί (ενίοτε και με sob story, γι' αυτό πλέον στο insomnia δεν τα επιτρέπουμε) κάτι που θα μπορούσε να καταλήξει σε άνθρωπο που το χρειάζεται γιατί δεν έχει να πάρει, για να πας να το πουλήσεις.

Άλλο η νομιμότητα, δηλαδή, κι άλλο η λίγδα.

Ο λιγδιάρης θα παραμείνει λιγδιάρης είτε είναι online είναι offline. Εσύ ένιωσες ότι θες να το χαρίσεις το χάρισες τέλος, κοιμάσαι ήρεμος το βράδυ.

Προσωπικά οτιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία που δεν χρειάζομαι, από κάρτες δικτύου (ποιος τις χρειάζεται πλέον;), παλιούς δίσκους, printer κλπ τα πάω στο ΙΕΚ της περιοχής μου και τους τα αφήνω εκεί να τα περιεργαστούν τα παιδιά στα εργαστήρια να μάθουν κάτι. 

Μεσω internet δεν πρόκειται να πιστέψω κανέναν ότι έχει ανάγκη, sorry.

Καλά κάνετε στο forum και έχετε το thread που έχετε, εγώ όμως ούτε απέξω δεν θα περάσω. 

Ακριβως για το λόγο που λες.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλά μην τρελαίνεστε η συγκεκριμένη κάρτα από ότι λέει ο φίλος επωλήθη για 600 ευρά και μετά μπήκε λίγο πιο ψηλά .

ούτε θα πήγαινε σε φτωχόσπιτο για να περάσουν τις γιορτές τα καημένα παιδάκια με τα σπίρτα που θέλουν high-end κάρτα γραφικών .

ούτε θα ξεπλυθούν αμαρτίες αν χαρίσεις ένα παλιό καλώδιο hdmi που είχες για πέταμα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zio10 είπε

Μπορεί να ενοχλεί αυτό αλλά είναι ψυχολογικό πιο πολύ. Από τη στιγμή που εμείς το πουλήσαμε όσο θέλαμε ή το χαρίσαμε δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί και πολύ τι θα το κάνει ο επόμενος.

Συμφωνώ, δεν θα έπρεπε. Αλλά όταν πέσεις θύμα εξαπάτησης (γιατί περί αυτού πρόκειται) την επόμενη φορά που θα ξεσκαρτάρεις κάνα πατάρι, δεν θα βάλεις αγγελία «Χαρίζεται» αλλά θα πας τα περιττά αντικείμενα απευθείας για ανακύκλωση (αν δεν βρεθούν συγγενείς ή φίλοι να τα αξιοποιήσουν)
Αυτοί λοιπόν που ζημιώνονται από την όλη κατάσταση είναι όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη.
Γιατί κανείς δεν θέλει να πιάνεται κορόιδο.
Και φυσικά ένα τέτοιο συμβάν θα έχει αντίκτυπο, θα βλέπεις με άλλο μάτι και καχυποψία αρκετά ακόμη πράγματα.
Είναι ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.

Θα θυμίσω το σχετικό απόφθεγμα («Αμερικανιά») που συμπυκνώνει ακριβώς το νόημα:

Αναφορά σε κείμενο

Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, miucce είπε

Δυστυχως οι εποχες ειναι πολυ αγριες. Αν θελετε να κανετε καποια φιλανθρωπια λογω γιορτων κλπ βγειτε στον δρομο και δωστε χρηματα ή τροφιμα σε καποιον αστεγο ή καποιον γειτονα που ξερετε οτι εχει πραγματικη αναγκη(αυτο κανω προσωπικα εγω). Μακρια απο ιντερνετικες ελεημοσυνες και επαγγελματιες επαιτες. Εδω καλα καλα δεν μπορεις να χεις πλεον σιγουρια ουτε για κιβωτους ουτε για χαμογελα του παιδιου τιποτα. Δωστε σε καποιον που ξερετε οτι εχει πραγματικη αναγκη 100%. Μια φορα ειδα καποιον σε ενα γκρουπ του fb που ανεβασε γνωματευση αναπηριας και οτι εχει μεγαλη αναγκη, λεω θα του στειλω κατι. Αργοτερα εμαθα οτι φυσικα παιρνει επιδομα απο το κρατος(δεν το γνωριζα) αλλα και εχει κανει συστημα αυτο, μπαινει δηλαδη σε γκρουπς και ποσταρει την γνωματευση του και ενα ΙΒΑΝ, μαλλον για να βγαζει τα εξτραδακια του. ''Μα μπορει να μην του φτανουν'', ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι ο μονος που δεν του φτανουν. 

Για το γεγονος με την καρτα γραφικων, απο οτι ειδα στο προφιλ του, ας πουμε κορακιου, δεν φαινεται να το εχει κανει συστημα αυτο, απο οτι καταλαβα απλα μυριστηκε ευκολο κερδος και ορμηξε. Το παζαρι ειναι ομως οτι πιο σιχαμερο εχω δει εδω. Πρεπει να εισαι πολυ μεγαλος κοπριτης, να ξερεις απο πριν οτι θα το μεταπουλησεις μαλιστα με 150 ολοκληρα ευρω κερδος, και εσυ να ζητιανευεις αλλο ενα 50ρι το οποιο θα μπει τσεπη. Κοπριτης(λογω του παζαριου), δεν εχει αλλη λεξη.

Καλά το ότι παίρνει επίδομα από το κράτος δεν είναι παράξενο, ούτε και θα πρέπει να αποτελεί ανασταλτικο παράγοντα για να δώσεις κάτι κατ εμέ, όσοι έχουν από 67% ποσοστό και πάνω παίρνουν ένα ψωροεπίδομα 313 ευρώ τον μήνα που ούτε για τα απαραίτητα δεν φτάνει. Αυτό το παίρνεις μόνο εφόσον δεν εργάζεσαι, ένα ένσημο να μπει στο σύστημα ακυρώνεται το επιδομα. Λογικό λοιπόν είναι να γράφει ότι έχει ανάγκη, σχεδόν όλοι οι αμεα σε παρόμοια κατάσταση είναι εάν δεν έχει δικούς του ανθρώπους να τον βοηθάνε όσο μάλλον δικό του σπίτι. Το ότι το έκανε συστηματικά αυτό η γράφει ψέμματα είναι το κατακριτέο. Επίσης πολλοί άλλοι δημοσιεύουν ψευδή χαρτιά γιατρών και λένε για προβλήματα υγείας που θέλουν δήθεν θεραπεία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μόνη παρηγοριά μου σε τέτοια περιστατικά, είναι ότι από κάπου αλλού θα έρθει το καλό που έκανα.

και πάντοτε έρχεται, σε όλους μας έστω και ας μην το καταλαβαίνουμε. δεν αξίζει να χαλιόμαστε πιστεύω. 

*ο πατερας είχε δώσει ρολόι σε εργάτη που είχε πάρει για τις ελιές και τον παρακαλούσε να του το δώσει καθως ποτε δεν είχε στη ζωή του και ούτε μπορούσε να πάρει. Δεν άργησε να τον πείσει και του το έδωσε. Ένα μήνα μετά έγινε κουμπάρος και του έκαναν δώρο ένα ακριβο για εκεινη την εποχή ρολόι, elessei αν δεν κανω λαθος

Επεξ/σία από valadsk
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...