Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση επιπλέον ηχείων

Aleptas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά εύχομαι!!

Έχω αγοράσει μια ηχομπάρα γιατί είμαι λάτρης της ταινίας και του ήχου γενικότερα και έδωσα καλά λεφτά πήρα την sn8y της lg είναι 3.2.1 440w και Dolby Atmos! 

Μίλησα χθες μέσα από chat με τεχνικό της lg για αυτοενισχυομενα ηχεία για την πίσω μεριά και μου είπε για τα lg spk8 αλλά έχουν καταργηθεί μου είπε και ότι δεν υπάρχουν άλλα να συνδεθούν με την ηχομπάρα μου!!

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι ξέρει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με ζευγάρι άλλων ήχων πέρα από αυτά που μου είπε ο τεχνικός της LG όπου μπορεί απλά να μην δώσει στοιχεία για άλλη εταιρεία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστηχώς όχι καθώς τα spk8 έρχονται μάζι με τον  ασύρματο δέκτη που πάνω σε αυτόν συνδέονται τα ηχεία και αυτός δουλεύει αποκλειστικά με συγκεκριμένες μπάρες lg. Αρα ή μόνη λύση είναι αν βρεις μεταχειρισμένα ή δωσεις κάτι παραπάνω και τα πάρεις απο amazon ebay. Αυτό είναι το πρόβλημα με τα λίγο πιο παλία κομματια τεχνολογιας σταματάνε οι εταιρίες την διαθεσημότητα. Μέχρι πριν τρεις μήνες υπήρχε διαθεσιμότητα και  σε καλή τιμή.

Δε θα απαντήσω στην ερώτησή σου, αλλά επειδή όπως είπες είσαι λάτρης της ταινίας και του ήχου, θα πρότεινα να μην ξοδέψεις άλλα χρήματα σε "ημίμετρα", αλλά να αρχίσεις να "χτίζεις" σιγά σιγά ένα "κανονικό" home theatre με ενισχυτή και ηχεία.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 31/12/2022 στις 10:55 ΠΜ, jimakos00 είπε

Δε θα απαντήσω στην ερώτησή σου, αλλά επειδή όπως είπες είσαι λάτρης της ταινίας και του ήχου, θα πρότεινα να μην ξοδέψεις άλλα χρήματα σε "ημίμετρα", αλλά να αρχίσεις να "χτίζεις" σιγά σιγά ένα "κανονικό" home theatre με ενισχυτή και ηχεία.

Με ρίχνεις στα βαθιά!! Δεν ξέρω πως να "χτίσω" κάτι μου αρέσει τρελά ο ήχος όταν πρόκειται για ταινίες το θεωρώ το 80% της ταινίες αλλά σε έτοιμα κομμάτια το να χτίσω δεν έχω ιδέα πως και τι ! Έχει να προτείνεις;

Βασικά ξεκινάς από το διαθέσιμο μπάτζετ. Έχε υπόψιν οτι το κόστος αγοράς ενισχυτή έχει ανεβει πάρα πολύ. Για να πας σε 7.2 καινούριο (ώστε να έχει έστω και υποτυπώδες atmos) είσαι περίπου στο 1000αρικο. Και μετά τα ηχεία που έχει από 400 για 5 μέχρι... δεν έχει όριο. 

Πριν κάνα χρόνο μπήκα στο τριπακι αυτό και βρήκα μεταχειρισμένο ενισχυτή στα 500 + 400 5 ηχεία απλά (για αρχή) + ενεργό sub που είχα + 200 για 2 απλά atmos ηχεια, κοντά 1100 και είμαι οκ. 

Αλλά θέλει υπομονή και ψάξιμο αν πας με μεταχειρισμένα 

επισης μπορεις να παρεις ενεργα ηχεια διδρομα βασης και ενα υπογουφερ και να χτισεις ενα συστημα οπως το θελεις 5.1 η 7.2 χωρις την αναγκη του ενισχυτη ετσι ολα θα τα ρυθμιζεις απο τον υπολογιστη σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/12/2022 στις 10:55 ΠΜ, jimakos00 είπε

Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ να χτίζω 😂. Έχω φτάσει να έχω 7.4 πλέον. Atmos όχι ακόμα ομως. Θα είναι και λίγο δύσκολο να βάλω ηχεία ψηλά. Ολα μου τα ηχεία και ο ενισχυτής αγοράστηκαν από το ebay με χρόνια ψαξίματος για να τα βρω σε mint κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή. Ένα από τα κομμάτια που κανείς δεν σκέφτεται όταν χτίζει ένα home cinema είναι η καλωδίωση. Θέλει σχεδιασμό αυτό καθώς είναι πολλά τα καλώδια. 

Επεξ/σία από spooker

11 ώρες πριν, spooker είπε

Atmos όχι ακόμα ομως. Θα είναι και λίγο δύσκολο να βάλω ηχεία ψηλά.

Μα τα Atmos μπορούν να μπουν και πάνω από τα δαπέδου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...