Προς το περιεχόμενο

Σχετικα με τις απομακρυσμενες συνδεσεις επιφανειας εργασιας

thelos257

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα τις περισσοτερες ωρες τις περναω στον φορητο μου υπολογιστη ο οποιος ειναι συνδεδεμενος με την οθονη του κεντρικου μου επιτραπεζιου υπολογιστη για μεγαλυτερη αναλυση οθονης αφου εχω συνδεση πληκτρολογιο ποντικι και ηχεια πανω στον φορητο μου υπολογιστη. Στο σπιτι στο ιδιο δωματιο εχω και δυο επιτραπεζιους υπολογιστες με windows 10 pro και windows 10 home αντιστοιχα. Θα ηθελα να μου προτεινετε προγραμματα για να μπορω να συνδεθω απομακρυσμενα σε αυτους τους δυο υπολογιστες οπου να μην εχουν καποιο περιορισμο στην χρηση τους.
Μια απορια και ερωτηση για την απομακρυσμενη συνδεση της επιφανειας εργασιας των Microsoft Windows για οποιον γνωριζει:
Εχω συνδεθει με τον λογαριασμο χρηστη τον οποιο εχω δημιουργησει στον τοπικο μου επιτραπεζιο υπολογιστη και εβαλα και ενα κωδικο προσβασης. Ωραια ως εδω.
Αν αποσυνδεθω απο την απομακρυσμενη επιφανεια εργασιας οι διεργασιες θα τρεχουν κανονικα στο παρασκηνιο οπως το uTorrent πχ και αλλα clients προγραμματα ή θα πρεπει να συνδεθω ως χρηστης ξανα στον ιδιο τον υπολογιστη ;

Επεξ/σία από thelos257
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, jim_p είπε

Αν σε ενδιαφερει να συνδεεσαι μονο τοπικα, μια εφαρμογη που χρησιμοποιει το πρωτοκολλο vnc ειναι υπεραρκετη για αυτο που θες να κανεις.

Καλημερα οπως ;

TightVNC ή UltraVNC.

Θα επιλέξεις στην εγκατάσταση μόνο τον server στα δύο pc και μόνο τον Viewer στον βασικό pc σου.

Μετά, καλά είναι να ορίσεις στατική ip και στα 3 pc. Δώσε για εκτέλεση (WINDOWS+R) το ncpa.cpl, διπλό κλικ στο Ethernet->Λεπτομέριες και δες τι ip και τι πύλη έχει το καθένα. Λογικά θα έχουν κάτι του τύπου:

IPv4: 192.168.1.xxx
Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0
Προεπιλεγμένη Πύλη: 192.168.1.1

Όπου το xxx είναι ένα νούμερο από το 2 μέχρι το 254 (λογικά θα είναι κάτω από το 10).

Μετά, κλείσε τις λεπτομέρειες και πάτα Ιδιότητες->Διπλό κλικ στο TCPiP v4 και δώσε από μια στατική ip στο καθένα κρατώντας το 192.168.1. ίδιο σε όλα και αλλάζοντας μόνο το τελευταίο νούμερο. Βάλτα 101, 102 και 103 για να μην πέφτεις στις υπόλοιπες συσκευές σου. Αφήνεις σε μάσκα και πύλη τα ίδια νούμερα και αν θέλεις βάζεις στο dns τα dns της Google ή της Cloudflare για να μην σε μπλοκάρει η ΕΔΠΠΙ.

Google
8.8.8.8
8.8.1.1

Cloudflare
1.1.1.1
1.0.0.1

Παράδειγμα παρακάτω (το έχω στην ip 192.168.1.16)...

spacer.png

Κάντο αυτό στα 3 pc σου και μετά θα μπορείς να συνδέεσαι με το vncviewer εντελώς δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις και συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας τις δύο συνδέσεις για να μην γράφεις συνέχεια νούμερα. Όταν συνδεθείς και ρυθμίσεις την σύνδεση όπως θέλεις πατάς στην δισκετούλα πάνω αριστερά και σώζεις την σύνδεση με ότι όνομα θέλεις. Έτσι μπορείς να συνδέεσαι άμεσα στο κάθε ένα pc.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, micos000 είπε

TightVNC ή UltraVNC.

Θα επιλέξεις στην εγκατάσταση μόνο τον server στα δύο pc και μόνο τον Viewer στον βασικό pc σου.

Μετά, καλά είναι να ορίσεις στατική ip και στα 3 pc. Δώσε για εκτέλεση (WINDOWS+R) το ncpa.cpl, διπλό κλικ στο Ethernet->Λεπτομέριες και δες τι ip και τι πύλη έχει το καθένα. Λογικά θα έχουν κάτι του τύπου:

IPv4: 192.168.1.xxx
Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0
Προεπιλεγμένη Πύλη: 192.168.1.1

Όπου το xxx είναι ένα νούμερο από το 2 μέχρι το 254 (λογικά θα είναι κάτω από το 10).

Μετά, κλείσε τις λεπτομέρειες και πάτα Ιδιότητες->Διπλό κλικ στο TCPiP v4 και δώσε από μια στατική ip στο καθένα κρατώντας το 192.168.1. ίδιο σε όλα και αλλάζοντας μόνο το τελευταίο νούμερο. Βάλτα 101, 102 και 103 για να μην πέφτεις στις υπόλοιπες συσκευές σου. Αφήνεις σε μάσκα και πύλη τα ίδια νούμερα και αν θέλεις βάζεις στο dns τα dns της Google ή της Cloudflare για να μην σε μπλοκάρει η ΕΔΠΠΙ.

Google
8.8.8.8
8.8.1.1

Cloudflare
1.1.1.1
1.0.0.1

Παράδειγμα παρακάτω (το έχω στην ip 192.168.1.16)...

spacer.png

Κάντο αυτό στα 3 pc σου και μετά θα μπορείς να συνδέεσαι με το vncviewer εντελώς δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις και συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας τις δύο συνδέσεις για να μην γράφεις συνέχεια νούμερα. Όταν συνδεθείς και ρυθμίσεις την σύνδεση όπως θέλεις πατάς στην δισκετούλα πάνω αριστερά και σώζεις την σύνδεση με ότι όνομα θέλεις. Έτσι μπορείς να συνδέεσαι άμεσα στο κάθε ένα pc.

Καλημερα αυτο το εκανα μετα πως τα οριζω στο tightvnc server ; δεν ξερω και καλα αυτο το προγραμμα.

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : ASROCK
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
   Physical Address. . . . . . . . . : A8-A1-59-6F-F8-E6
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::9c09:3c94:f6ae:db6d%19(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.10.1(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 10:13:03
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 22:13:03
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.10.254
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.10.254
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 195600729
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-2A-C9-CC-55-A8-A1-59-6F-F8-E6
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.10.254
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

780446275_6.PNG.af7e4e23ad0aa69167bda911c47a3ebf.PNG

Επεξ/σία από thelos257

Βασικά, στην καρτέλα server ξετσεκάρισε την επιλογή web serving, δεν την χρειάζεσαι.

Φαντάζομαι όρισες έναν κωδικό όταν το εγκατέστησες.

Στο Access control δεν χρειάζεται να βάλεις κάτι αν είσαι σε δικό σου χώρο, εκτός αν φοβάσαι ότι θα συνδέονται και άλλοι μέσα από το σπίτι.

Τέλος, αν δεν περάσεις την port (στην 1η καρτέλα) στο firewall του ρούτερ και δεν κάνεις κάποιο dyndns δεν θα έχεις πρόσβαση εκτός σπιτιού. Αν δεν το χρειάζεσαι, αγνόησε το. Αν θέλεις να συνδέεσαι και εκτός σπιτιού θα κάνεις port forward την πόρτα στο ρούτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...