Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα, παρατηρω τον τελευταιο μηνα απο την εφαρμογη του κινητου μου, στον λογαριασμο της πιστωτικης μου καρτας, οτι αφαιρειται ποσο απο το ποσο που εχω ηδη μεσα, χωρις να εχω κανει καμια απολυτως κινηση και χωρις να φαινεται απο που εχει αφαιρεθει το αναλογο ποσο. Μεχρι τωρα εχουν αφαιρεθει τα ποσα των 25€ και των 50€  σε διαστημα 2-3 εβδομαδων. Να σημειωσω πως εχω αγορες με ατοκες δοσεις, που σημαινει οτι απο την καρτα εχουν παρει ολοκληρο το ποσο των δαπανων και εγω καθε μηνα πληρωνω τις αναλογες δοσεις προς εξοφληση τους.Ειναι δυνατον να μου παρακρατα η τραπεζα εξτρα ποσο δοσεων απο το υπολοιπο που ηδη εχω με αποτελεσμα να αφαιρειται επιπλεον ποσο; Γιατι αν συμβαινει κατι τετοιο στο τελος το υπολοιπο μου θα μηδενιστει. Να ενημερωσω πως η καρτα πληρωνεται παντα στην ωρα της χωρις καμια ληξιπροθεσμη οφειλη. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lisa_Nsk είπε

Καλημερα, παρατηρω τον τελευταιο μηνα απο την εφαρμογη του κινητου μου, στον λογαριασμο της πιστωτικης μου καρτας, οτι αφαιρειται ποσο απο το ποσο που εχω ηδη μεσα, χωρις να εχω κανει καμια απολυτως κινηση και χωρις να φαινεται απο που εχει αφαιρεθει το αναλογο ποσο. Μεχρι τωρα εχουν αφαιρεθει τα ποσα των 25€ και των 50€  σε διαστημα 2-3 εβδομαδων. Να σημειωσω πως εχω αγορες με ατοκες δοσεις, που σημαινει οτι απο την καρτα εχουν παρει ολοκληρο το ποσο των δαπανων και εγω καθε μηνα πληρωνω τις αναλογες δοσεις προς εξοφληση τους.Ειναι δυνατον να μου παρακρατα η τραπεζα εξτρα ποσο δοσεων απο το υπολοιπο που ηδη εχω με αποτελεσμα να αφαιρειται επιπλεον ποσο; Γιατι αν συμβαινει κατι τετοιο στο τελος το υπολοιπο μου θα μηδενιστει. Να ενημερωσω πως η καρτα πληρωνεται παντα στην ωρα της χωρις καμια ληξιπροθεσμη οφειλη. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Να πάρεις τηλέφωνο στη τράπεζα να ρωτήσεις τι χρεώσεις είναι δεν το σκέφτηκες?

Ότι σας φαίνετε λογικό να μπείτε σε ένα απρόσωπο φόρουμ (με αντικείμενο την τεχνολογία) και να ρωτήσετε εκεί αντί να κάνετε ένα τηλέφωνο στη τράπεζα με ξεπερνά

• Like 5
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Lisa_Nsk είπε

Ειναι δυνατον να μου παρακρατα η τραπεζα εξτρα ποσο δοσεων απο το υπολοιπο που ηδη εχω με αποτελεσμα να αφαιρειται επιπλεον ποσο;

Μου φαίνεται παράξενο αυτό που λες. Συνήθως γίνεται δέσμευση (όχι παρακράτηση) του ποσού και κάθε μήνα αφαιρείται η μηνιαία δόση.

Επικοινώνησε με το τραπεζικό ίδρυμα της πιστωτικής σου κάρτας.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Lisa_Nsk είπε

γιατί δε μπαίνεις στο e banking σου να δεις ακριβως απο το extrait η απο κινησεις καρτας τι ακριβως αφορα ?????απλα πραγματα....αν δεν μπορεις πας στη τραπεζα και παιρνεις αντιγραφο λογαριασμου της καρτας και αν δεις κατι περιεργο επιτοπου ρωτας ......

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επικοινωνησα με τη τραπεζα αλλα δεν εχουν εικονα απο προηγουμενες ημερες. Αυτο που σκεφτηκα να κανω ειναι να βγαζω φωτογραφια ανα τακτα χρονικα διαστηματα και να τα στειλω εγγραφως, γτ ακομη δεν εχω καταλαβει ποιο ακριβως ειναι το διαθεσιμο ποσο που διαθετει η καρτα γτ συνεχως μεταβαλλεται. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

Αρχικά αφού έχεις την εφαρμογή θα μπορείς να δεις τις κινήσεις και τις δεσμεύσεις, και θα δεις ακριβώς γιατί αλλάζει το υπόλοιπο. Οι κινήσεις για να χρεωθούν θέλουν μέρες - αν έχεις χρεος 0, διαθέσιμο 1000 και πάρεις κάτι σήμερα που κάνει 50, θα αλλάξει σήμερα το διαθέσιμο σε 950, αλλά το χρέος θα παραμείνει 0 για λίγες μέρες μέχρι η δέσμευση να γίνει κίνηση.

Απο κει και πέρα, όταν αγοράζεις με δόσεις δεν αφαιρείται όλο το ποσό από το διαθέσιμο, αλλά αφαιρούνται οι δόσεις ανα μήνα (είναι άλλο το διαθέσιμο για αγορές και άλλο για δόσεις).

Με τα παραπάνω υπόψιν ίσως και να βγάλεις άκρη, αν θέλεις όμως ουσιαστικό έλεγχο, ένα προσωπικό budget είναι must. Να καταγράφεις δηλαδή ανεξάρτητα τα έσοδα και τα έξοδά σου, και να τσεκάρεις τα υπόλοιπα καρτών, λογαριασμών, μετρητών κλπ. ότι συμφωνούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...