LittleZ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας. Πάντα ονειρευόμουν να ζήσω/σπουδάσω στην Αμερική σε ένα καλο πανεπιστήμιο/κολλέγιο εκεί πέρα αλλά ποτέ δεν ήξερα πως να το κάνω αυτό. Είχα στο μυαλό μου ότι είναι υπερβολικά πολλά τα λεφτά για εκεί και γενικά πολύ δύσβατο το μονοπάτι αυτό. Όντως είναι αρκετά τα λεφτά και δυστυχώς δεν είμαι από πολύ ευκατάστατη οικογένεια οποτε οι ελπίδες μου κάπου εδώ χάνονται σαν τον καπνό στον αέρα. Είμαι 20 καλός ή κακος φέτος ξαναδίνω πανελλήνιες για εμπορικό ναυτικό εδώ Ελλάδα αλλά ανακάλυψα ότι υπάρχει το SAT και το TOEFL τεστ που με βάση αυτό και μιας συνέντευξης μπορείς να κανεις αίτηση σε οποίο πανεπιστήμιο της Αμερικής θέλεις με αυτούς να κρίνουν ανάλογα αν θα σε δεχτούν η όχι. Περί υποτροφίας από την άλλη δεν γνωρίζω πως μπορώ να πάρω από αυτά τα πανεπιστήμια/κολλέγια γιαυτο δεν ξέρω σε τι να αναφερθώ. Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι να μπω αεν και μετά να δώσω ένα από αυτα τα τεστ αλλά σε περίπτωση που με δεχτούν εκεί φοβάμαι ότι θα πρέπει να παρατήσω το εμπορικό ναυτικό. Από την άλλη σκέφτομαι να το προσπαθήσω μολισ Βγάλω την αεν αλλά μετά δεν θα έχει νόημα… Αν γνώριζα νωρίτερα ότι υπάρχουν αυτά τα τεστ δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να δώσω πανελλήνιες απλά θα έδινα εξετάσεις κάθε χρόνο μέχρι να με δεχτεί ενα πανεπιστήμιο της Αμερικής. Τώρα όμως κοντεύω να γίνω 21 και σύντομα θα μπω σε ΑΕΝ , δεν ξέρω τι να κάνω μαρεσει πολύ το εμπορικό ναυτικό είναι μια δουλειά που θα ήθελα πολύ να κάνω αλλά είναι εξίσου επιθυμητό το όνειρο που πάντα είχα για σπουδές , επαγγελματική εξέλιξη και ζωή στην Αμερική. ο μεγαλύτερος μου φόβος δεν είναι το τι θα κάνω είναι σε 10 χρόνια αν θα μετανιώσω τι ΔΕΝ έκανα τώρα που είμαι 20 Υ.Γ : γνωρίζω ότι δεν είναι όλα όπως τα ξέρουμε εκεί πέρα σχετικά με τον βίο και την οικονομία αλλα ξέρω ότι εγω θα συμβιβαστώ με οτιδήποτε οπουδήποτε γιατί έχω υψηλούς στόχους.
kostasbm Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, LittleZ είπε Καλησπέρα σας. Πάντα ονειρευόμουν να ζήσω/σπουδάσω στην Αμερική σε ένα καλο πανεπιστήμιο/κολλέγιο εκεί πέρα αλλά ποτέ δεν ήξερα πως να το κάνω αυτό. Είχα στο μυαλό μου ότι είναι υπερβολικά πολλά τα λεφτά για εκεί και γενικά πολύ δύσβατο το μονοπάτι αυτό. Όντως είναι αρκετά τα λεφτά και δυστυχώς δεν είμαι από πολύ ευκατάστατη οικογένεια οποτε οι ελπίδες μου κάπου εδώ χάνονται σαν τον καπνό στον αέρα. Είμαι 20 καλός ή κακος φέτος ξαναδίνω πανελλήνιες για εμπορικό ναυτικό εδώ Ελλάδα αλλά ανακάλυψα ότι υπάρχει το SAT και το TOEFL τεστ που με βάση αυτό και μιας συνέντευξης μπορείς να κανεις αίτηση σε οποίο πανεπιστήμιο της Αμερικής θέλεις με αυτούς να κρίνουν ανάλογα αν θα σε δεχτούν η όχι. Περί υποτροφίας από την άλλη δεν γνωρίζω πως μπορώ να πάρω από αυτά τα πανεπιστήμια/κολλέγια γιαυτο δεν ξέρω σε τι να αναφερθώ. Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι να μπω αεν και μετά να δώσω ένα από αυτα τα τεστ αλλά σε περίπτωση που με δεχτούν εκεί φοβάμαι ότι θα πρέπει να παρατήσω το εμπορικό ναυτικό. Από την άλλη σκέφτομαι να το προσπαθήσω μολισ Βγάλω την αεν αλλά μετά δεν θα έχει νόημα… Αν γνώριζα νωρίτερα ότι υπάρχουν αυτά τα τεστ δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να δώσω πανελλήνιες απλά θα έδινα εξετάσεις κάθε χρόνο μέχρι να με δεχτεί ενα πανεπιστήμιο της Αμερικής. Τώρα όμως κοντεύω να γίνω 21 και σύντομα θα μπω σε ΑΕΝ , δεν ξέρω τι να κάνω μαρεσει πολύ το εμπορικό ναυτικό είναι μια δουλειά που θα ήθελα πολύ να κάνω αλλά είναι εξίσου επιθυμητό το όνειρο που πάντα είχα για σπουδές , επαγγελματική εξέλιξη και ζωή στην Αμερική. ο μεγαλύτερος μου φόβος δεν είναι το τι θα κάνω είναι σε 10 χρόνια αν θα μετανιώσω τι ΔΕΝ έκανα τώρα που είμαι 20 Υ.Γ : γνωρίζω ότι δεν είναι όλα όπως τα ξέρουμε εκεί πέρα σχετικά με τον βίο και την οικονομία αλλα ξέρω ότι εγω θα συμβιβαστώ με οτιδήποτε οπουδήποτε γιατί έχω υψηλούς στόχους. δεν είπες τι θέλεις να σπουδάσεις.......που είναι το ποιο βασικο .... η εμπορική ναυτιλία δεν θα πεθάνει ποτέ και αν σου αρέσει προχωράς ακάθεκτος... το να έχεις στόχους είναι πολύ σημαντικό αλλά από την άλλη πρέπει να είσαι και ρεαλιστής ......
vamvakoolas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, LittleZ είπε Καλησπέρα σας. Πάντα ονειρευόμουν να ζήσω/σπουδάσω στην Αμερική σε ένα καλο πανεπιστήμιο/κολλέγιο εκεί πέρα αλλά ποτέ δεν ήξερα πως να το κάνω αυτό. Είχα στο μυαλό μου ότι είναι υπερβολικά πολλά τα λεφτά για εκεί και γενικά πολύ δύσβατο το μονοπάτι αυτό. Όντως είναι αρκετά τα λεφτά και δυστυχώς δεν είμαι από πολύ ευκατάστατη οικογένεια οποτε οι ελπίδες μου κάπου εδώ χάνονται σαν τον καπνό στον αέρα. Είμαι 20 καλός ή κακος φέτος ξαναδίνω πανελλήνιες για εμπορικό ναυτικό εδώ Ελλάδα αλλά ανακάλυψα ότι υπάρχει το SAT και το TOEFL τεστ που με βάση αυτό και μιας συνέντευξης μπορείς να κανεις αίτηση σε οποίο πανεπιστήμιο της Αμερικής θέλεις με αυτούς να κρίνουν ανάλογα αν θα σε δεχτούν η όχι. Περί υποτροφίας από την άλλη δεν γνωρίζω πως μπορώ να πάρω από αυτά τα πανεπιστήμια/κολλέγια γιαυτο δεν ξέρω σε τι να αναφερθώ. Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι να μπω αεν και μετά να δώσω ένα από αυτα τα τεστ αλλά σε περίπτωση που με δεχτούν εκεί φοβάμαι ότι θα πρέπει να παρατήσω το εμπορικό ναυτικό. Από την άλλη σκέφτομαι να το προσπαθήσω μολισ Βγάλω την αεν αλλά μετά δεν θα έχει νόημα… Αν γνώριζα νωρίτερα ότι υπάρχουν αυτά τα τεστ δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να δώσω πανελλήνιες απλά θα έδινα εξετάσεις κάθε χρόνο μέχρι να με δεχτεί ενα πανεπιστήμιο της Αμερικής. Τώρα όμως κοντεύω να γίνω 21 και σύντομα θα μπω σε ΑΕΝ , δεν ξέρω τι να κάνω μαρεσει πολύ το εμπορικό ναυτικό είναι μια δουλειά που θα ήθελα πολύ να κάνω αλλά είναι εξίσου επιθυμητό το όνειρο που πάντα είχα για σπουδές , επαγγελματική εξέλιξη και ζωή στην Αμερική. ο μεγαλύτερος μου φόβος δεν είναι το τι θα κάνω είναι σε 10 χρόνια αν θα μετανιώσω τι ΔΕΝ έκανα τώρα που είμαι 20 Υ.Γ : γνωρίζω ότι δεν είναι όλα όπως τα ξέρουμε εκεί πέρα σχετικά με τον βίο και την οικονομία αλλα ξέρω ότι εγω θα συμβιβαστώ με οτιδήποτε οπουδήποτε γιατί έχω υψηλούς στόχους. μια φορα και ενα καιρο εγω δεν ειχα μια. Ηθελα να σπουδασω εξω. Το εξω ειναι ακριβο (αντε και στα διδακτρα να βρεις καμμια τρελη ευκαιρια. στη διαμονη τι θα κανεις;). Για να μπορεις να πραγματοποιησεις το ονειρο σου ειτε θα πρεπει να εχεις χρημα ειτε να $#θεις να διαβασεις και να εχεις αριστους βαθμους. Δεν υπαρχει αλλη μεθοδος. Για τους iq ραδικιου υπαρχουν λυσεις crypto/andrew tate/εκατομμυριουχος κτλ αλλα δε θες να μπλεξεις εκει... Για τη σχολη ΑΕΝ μπορει εν μερη να σου δωσει αυτο που ζητας: θα εχεις ενα καλο μισθο οταν με το καλο πιασεις δουλεια, θα ταξιδεψεις εξωτερικο σε μακρινες χωρες (που αλλοι ουτε κατα διανοια) και θα μπορεις να κανεις μια καλη ζωη οταν εισαι πατριδα (απλως μακρυα απο επιβατικα πλοια στην αρχη, μονο εμπορικα). Αρκετοι συνομιληκοι σου θα ψαχνουν για δουλεια και εσυ ηδη θα δουλευεις Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από vamvakoolas
LittleZ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, kostasbm είπε δεν είπες τι θέλεις να σπουδάσεις.......που είναι το ποιο βασικο .... η εμπορική ναυτιλία δεν θα πεθάνει ποτέ και αν σου αρέσει προχωράς ακάθεκτος... το να έχεις στόχους είναι πολύ σημαντικό αλλά από την άλλη πρέπει να είσαι και ρεαλιστής ...... Έχετε δίκιο δεν είπα , αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτι απόλυτα συγκεκριμένο γιατί δεν έχω ψάξει ακόμα τα πρόγραμμα σπουδών των πανεπιστημίων εκεί , τείνω πάντως προς τον κλάδο των επιχειρήσεων όπου είμαι σίγουρος υπάρχουν παρα πολλά παρακλάδια εκεί σύμφωνα με μια πηγή που είχα δει στο παρελθόν. 12 ώρες πριν, vamvakoolas είπε μια φορα και ενα καιρο εγω δεν ειχα μια. Ηθελα να σπουδασω εξω. Το εξω ειναι ακριβο (αντε και στα διδακτρα να βρεις καμμια τρελη ευκαιρια. στη διαμονη τι θα κανεις;). Για να μπορεις να πραγματοποιησεις το ονειρο σου ειτε θα πρεπει να εχεις χρημα ειτε να $#θεις να διαβασεις και να εχεις αριστους βαθμους. Δεν υπαρχει αλλη μεθοδος. Για τους iq ραδικιου υπαρχουν λυσεις crypto/andrew tate/εκατομμυριουχος κτλ αλλα δε θες να μπλεξεις εκει... Για τη σχολη ΑΕΝ μπορει εν μερη να σου δωσει αυτο που ζητας: θα εχεις ενα καλο μισθο οταν με το καλο πιασεις δουλεια, θα ταξιδεψεις εξωτερικο σε μακρινες χωρες (που αλλοι ουτε κατα διανοια) και θα μπορεις να κανεις μια καλη ζωη οταν εισαι πατριδα (απλως μακρυα απο επιβατικα πλοια στην αρχη, μονο εμπορικα). Αρκετοι συνομιληκοι σου θα ψαχνουν για δουλεια και εσυ ηδη θα δουλευεις Έχετε δίκιο και ευτυχώς οι απόψεις μας συμφωνούν απόλυτα ! Για όλα υπάρχει τρόπος , το μόνο που με τρώει απίστευτα είναι η έλλειψη πληροφοριών/επαγγελματικού προσανατολισμού/χρημάτων και το γεγονός ότι ο χρόνος κυλάει.. Ψάχνω όχι λύση , αλλά ευκαιρίες!
epp Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 αρα περιληπτικα δεν εχεις καταθεσεις που να καλυπτουν τις σπουδες σου και την διαμονη σου εκει ουτε επιδοσεις που να δικαιολογουν υποτροφιες, παραλληλα δεν ξερεις και ποιες σχολες σε ενδιαφερουν. Με ολο τον σεβασμο αλλα νομιζω εχεις επηρεαστει λιγο απο αμερικανιες ταινιες/σειρες και εχεις σχηματισει διαφορες αντιληψεις που δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα. 1
LittleZ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 16 ώρες πριν, epp είπε αρα περιληπτικα δεν εχεις καταθεσεις που να καλυπτουν τις σπουδες σου και την διαμονη σου εκει ουτε επιδοσεις που να δικαιολογουν υποτροφιες, παραλληλα δεν ξερεις και ποιες σχολες σε ενδιαφερουν. Με ολο τον σεβασμο αλλα νομιζω εχεις επηρεαστει λιγο απο αμερικανιες ταινιες/σειρες και εχεις σχηματισει διαφορες αντιληψεις που δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα. Καλησπέρα σας , ευτυχώς δεν είναι τα πράγματα όπως τα λέτε. Την όλη ιστορία δυστυχώς δεν μπορώ να κάτσω να την γράψω αναλυτικά γιατί θα είναι ένα ατελείωτο κατεβατό κείμενο , τα έχω καλοσκεφτεί όλα και έχω φτιάξει πλάνα τα οποία αναδιαμορφώνω συνεχώς ανάλογα των εξελίξεων των περιστάσεων. Ότι έγραψα ήταν πέρα για πέρα περιληπτικό σχετικά με την πλήρη ιστορία πίσω από όλα αυτά. Έχω την θεληση και τις βάσεις όσο έχει να κάνει με το διάβασμα (προφανώς άλλα εμπόδια μπαίνουν στην μέση πχ:οικονομικά). Υπάρχει επίσης εικόνα με προγράμματα σπουδών σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια που θα ήθελα να σταδιοδρομήσω , και ευτυχώς δεν έχω επηρεαστεί από καμία ταινία/σειρα γιατί αν ήταν έτσι τα πράγματα οι πεποιθήσεις μου και οι στόχοι μου θα ήταν αντίθετοι και «σύντομοι».
epp Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) οκ τοτε πιστευω ειναι μονοδρομος να δεις στις σελιδες των πανεπιστημιων/σχολων που σε ενδιαφερουν τι προγραμματα υποτροφιων εχουν και αν καλυπτεις τις προυποθεσεις τους, ταυτοχρονα υπαρχουν και καποιες αλλες λιγες υποτροφιες π.χ. fulbright που αξιζει να τσεκαρεις. Σε οτι αφορα τα SAT πρεπει να ξεκινησεις διαβασμα νωρις για να πιασεις καλο σκορ. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από epp
vamvakoolas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, LittleZ είπε Καλησπέρα σας , ευτυχώς δεν είναι τα πράγματα όπως τα λέτε. Την όλη ιστορία δυστυχώς δεν μπορώ να κάτσω να την γράψω αναλυτικά γιατί θα είναι ένα ατελείωτο κατεβατό κείμενο , τα έχω καλοσκεφτεί όλα και έχω φτιάξει πλάνα τα οποία αναδιαμορφώνω συνεχώς ανάλογα των εξελίξεων των περιστάσεων. Ότι έγραψα ήταν πέρα για πέρα περιληπτικό σχετικά με την πλήρη ιστορία πίσω από όλα αυτά. Έχω την θεληση και τις βάσεις όσο έχει να κάνει με το διάβασμα (προφανώς άλλα εμπόδια μπαίνουν στην μέση πχ:οικονομικά). Υπάρχει επίσης εικόνα με προγράμματα σπουδών σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια που θα ήθελα να σταδιοδρομήσω , και ευτυχώς δεν έχω επηρεαστεί από καμία ταινία/σειρα γιατί αν ήταν έτσι τα πράγματα οι πεποιθήσεις μου και οι στόχοι μου θα ήταν αντίθετοι και «σύντομοι». με ολο το σεβασμο, υπαρχουν πανεπιστημια Ευρωπη και Καναδα που ειναι σκαλες ανωτερα απο Αμερικανικα τουλαχιστον σε επιπεδο σπουδων και εξελιξης. Μη ξεχνας οτι στις περισσοτερες μεγαλες αμερικανικες εταιριες οι μηχανικοι εχουν σπουδασει κατα κανονα εκτος ΗΠΑ
LittleZ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε με ολο το σεβασμο, υπαρχουν πανεπιστημια Ευρωπη και Καναδα που ειναι σκαλες ανωτερα απο Αμερικανικα τουλαχιστον σε επιπεδο σπουδων και εξελιξης. Μη ξεχνας οτι στις περισσοτερες μεγαλες αμερικανικες εταιριες οι μηχανικοι εχουν σπουδασει κατα κανονα εκτος ΗΠΑ Το γνωρίζω , δεν έχω αποκλείσει κανένα από αυτά ειδικά όσα έχουν προγράμματα ναυτιλιακών σπουδών. 5 ώρες πριν, epp είπε οκ τοτε πιστευω ειναι μονοδρομος να δεις στις σελιδες των πανεπιστημιων/σχολων που σε ενδιαφερουν τι προγραμματα υποτροφιων εχουν και αν καλυπτεις τις προυποθεσεις τους, ταυτοχρονα υπαρχουν και καποιες αλλες λιγες υποτροφιες π.χ. fulbright που αξιζει να τσεκαρεις. Σε οτι αφορα τα SAT πρεπει να ξεκινησεις διαβασμα νωρις για να πιασεις καλο σκορ. Δεν γνώριζα για την Fulbright , θα την τσεκάρω !
truman2193 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπον απο γνωστη που εδωσε SATs περυσι μπορω να σου πω οτι ειναι πραγματικα γελοια σε συγκριση με τις Πανελληνιες αρκει να κατσεις και να διαβασεις σωστα και να κανεις καλη προετοιμασια απο νωρις. Αν δεν κανω λαθος το μεγιστο σκορ που μπορεις να γραψεις ειναι 1600, σχολεια Ivy League τυπου Harvard, Yale κλπ κοιτανε μονο σκορ ανω του 1500 απλα για να σε λαβουν υπ'οψην. Το πιο σημαντικο ειναι να παρεις πληρη η τουλαχιστον 80% και ανω υποτροφια καθως τα διδακτρα ειναι απιστευτα υψηλα. Ενα μεσο πανεπιστημιο στην Αμερικη μπορει να εχει 12-15 χιλιαδες τον χρονο. Εκτος αυτου και 1600 σκορ να εχεις γραψει δεν σου εγγυαται κανεις μια πληρη υποτροφια. Οι Αμερικανοι ειναι πολυ αυστηροι σε αυτα τα θεματα. Πρεπει να τα εχεις ολα τελεια για να παρεις μια πληρη υποτροφια ακομα και σενα μεσο πανεπιστημιο. Απολυτηριο Λυκειου αψογο, διαγωγη αψογη, extracurriculars, αθληματα κλπ. Τωρα οσον αφορα χρηματα και λοιπα, εχω την εντυπωση πως δεν εχεις το δικαιωμα να εργαστεις καν σαν international φοιτητης ουτε σε McDonalds που λεει ο λογος, παρα μονο σε εργασιες εντος του πανεπιστημιου τυπου βοηθος στη βιβλιοθηκη και τετοια. Αρα για τον πρωτο χρονο θα πρεπει να αρκεστεις στα απολυτως βασικα καθως θα πρεπει να ζεις και στην εστια(ετη φωτος μπροστα σε συγκριση με τις δικες μας εστιες, μην σε ανησυχει αυτο). Παντως παιρνεις οσκαρ αναποφασιστικοτητας. Δεν νομιζω οτι γινεται 20 χρονων παιδι να εχεις δωσει αποτυχημενα δυο φορες πανελληνιες, να αποφασιζεις να δωσεις τριτη και στα μεσα της χρονιας να βαζεις το κεφαλι σου σε κατι Αμερικες και μεγαλεια και μα μου. Η ζωη δεν ειναι οπως οι ταινιες που ολα ειναι ροδινα, δυστυχως η ευτυχως. Εισαι μικρος ακομα εννοειται και εχεις περιθωριο να κανεις λαθη αλλα τα χρονια περνανε. Εχε υπ'οψην οτι εαν πας πραγματι στην Αμερικη θα πας με student visa, οχι με work visa. Η student visa θα σου δωσει την δυνατοτητα να σπουδασεις εκει, οχι να εξελιχθεις επαγγελματικα. Εστω οτι πηγαινεις, περνουν τα χρονια και κανεις και την πρακτικη σου. Οταν ερθει η ωρα να τελειωσει η πρακτικη και εσυ θα περιμενεις προταση απο τον εργοδοτη νγια μονιμη εργασια(ενα πολυ συχνο φαινομενο που συμβαινει και στην Ελλαδα), οταν συνειδητοποιησει ο εργοδοτης οτι αφοτου εσυ παρεις το πτυχιο σου δεν μπορεις να δουλεψεις αμεσα για εκεινον καθως πρεπει να σου κανει προσκληση, να κανεις αιτηση για work visa να εγκριθει και να την παρεις στα χερια σου(διαδικασια που κραταει 6-10 μηνες), δεν θα ασχοληθει και απλα θα βρει καποιον αλλον. Η Αμερικη δεν ειναι ευκολη υποθεση, δεν ειναι Ε.Ε που απλα πας με το διαβατηριο σου, βρισκεις δουλεια και τελος. Υπαρχει ολοκληρη διαδικασια πισω απο την μονιμη εγκατασταση. Οι πιο συχνοι τροποι ειναι ειτε προσκληση απο εργοδοτη, ειτε απο καποιο μελος οικογενειας που εχεις εκει που θεωρητικα σε παιρνει υπο την αιγιδα του μεχρι να βρεις εργασια. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από truman2193 3
LittleZ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, truman2193 είπε Λοιπον απο γνωστη που εδωσε SATs περυσι μπορω να σου πω οτι ειναι πραγματικα γελοια σε συγκριση με τις Πανελληνιες αρκει να κατσεις και να διαβασεις σωστα και να κανεις καλη προετοιμασια απο νωρις. Αν δεν κανω λαθος το μεγιστο σκορ που μπορεις να γραψεις ειναι 1600, σχολεια Ivy League τυπου Harvard, Yale κλπ κοιτανε μονο σκορ ανω του 1500 απλα για να σε λαβουν υπ'οψην. Το πιο σημαντικο ειναι να παρεις πληρη η τουλαχιστον 80% και ανω υποτροφια καθως τα διδακτρα ειναι απιστευτα υψηλα. Ενα μεσο πανεπιστημιο στην Αμερικη μπορει να εχει 12-15 χιλιαδες τον χρονο. Εκτος αυτου και 1600 σκορ να εχεις γραψει δεν σου εγγυαται κανεις μια πληρη υποτροφια. Οι Αμερικανοι ειναι πολυ αυστηροι σε αυτα τα θεματα. Πρεπει να τα εχεις ολα τελεια για να παρεις μια πληρη υποτροφια ακομα και σενα μεσο πανεπιστημιο. Απολυτηριο Λυκειου αψογο, διαγωγη αψογη, extracurriculars, αθληματα κλπ. Τωρα οσον αφορα χρηματα και λοιπα, εχω την εντυπωση πως δεν εχεις το δικαιωμα να εργαστεις καν σαν international φοιτητης ουτε σε McDonalds που λεει ο λογος, παρα μονο σε εργασιες εντος του πανεπιστημιου τυπου βοηθος στη βιβλιοθηκη και τετοια. Αρα για τον πρωτο χρονο θα πρεπει να αρκεστεις στα απολυτως βασικα καθως θα πρεπει να ζεις και στην εστια(ετη φωτος μπροστα σε συγκριση με τις δικες μας εστιες, μην σε ανησυχει αυτο). Παντως παιρνεις οσκαρ αναποφασιστικοτητας. Δεν νομιζω οτι γινεται 20 χρονων παιδι να εχεις δωσει αποτυχημενα δυο φορες πανελληνιες, να αποφασιζεις να δωσεις τριτη και στα μεσα της χρονιας να βαζεις το κεφαλι σου σε κατι Αμερικες και μεγαλεια και μα μου. Η ζωη δεν ειναι οπως οι ταινιες που ολα ειναι ροδινα, δυστυχως η ευτυχως. Εισαι μικρος ακομα εννοειται και εχεις περιθωριο να κανεις λαθη αλλα τα χρονια περνανε. Εχε υπ'οψην οτι εαν πας πραγματι στην Αμερικη θα πας με student visa, οχι με work visa. Η student visa θα σου δωσει την δυνατοτητα να σπουδασεις εκει, οχι να εξελιχθεις επαγγελματικα. Εστω οτι πηγαινεις, περνουν τα χρονια και κανεις και την πρακτικη σου. Οταν ερθει η ωρα να τελειωσει η πρακτικη και εσυ θα περιμενεις προταση απο τον εργοδοτη νγια μονιμη εργασια(ενα πολυ συχνο φαινομενο που συμβαινει και στην Ελλαδα), οταν συνειδητοποιησει ο εργοδοτης οτι αφοτου εσυ παρεις το πτυχιο σου δεν μπορεις να δουλεψεις αμεσα για εκεινον καθως πρεπει να σου κανει προσκληση, να κανεις αιτηση για work visa να εγκριθει και να την παρεις στα χερια σου(διαδικασια που κραταει 6-10 μηνες), δεν θα ασχοληθει και απλα θα βρει καποιον αλλον. Η Αμερικη δεν ειναι ευκολη υποθεση, δεν ειναι Ε.Ε που απλα πας με το διαβατηριο σου, βρισκεις δουλεια και τελος. Υπαρχει ολοκληρη διαδικασια πισω απο την μονιμη εγκατασταση. Οι πιο συχνοι τροποι ειναι ειτε προσκληση απο εργοδοτη, ειτε απο καποιο μελος οικογενειας που εχεις εκει που θεωρητικα σε παιρνει υπο την αιγιδα του μεχρι να βρεις εργασια. Καλησπέρα σας , τα γνωρίζω όλα αυτά και τα έχω λάβει υπόψιν , επίσης προφανως και δεν είχα σκοπό να δώσω φέτος διότι δεν προλαβαίνω καν να διανοηθώ να προετοιμαστώ. Εκτιμώ πάντως που ασχοληθήκατε και με τα δυο θέματα , στο τέλος του καλοκαιριού θα ξαναγράψω να σας πω σε ποια ΑΕΝ μπήκα!
truman2193 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, LittleZ είπε Καλησπέρα σας , τα γνωρίζω όλα αυτά και τα έχω λάβει υπόψιν , επίσης προφανως και δεν είχα σκοπό να δώσω φέτος διότι δεν προλαβαίνω καν να διανοηθώ να προετοιμαστώ. Εκτιμώ πάντως που ασχοληθήκατε και με τα δυο θέματα , στο τέλος του καλοκαιριού θα ξαναγράψω να σας πω σε ποια ΑΕΝ μπήκα! Στο ευχομαι αδερφε. Παντως την ΑΕΝ μην την σνομπαρεις. Δεν ειναι μονο ταξιδια και λεφτα. Με ενα καλο μεταπτυχιακο σε κλαδο της ναυτιλιας ανετα μπορεις να χωθεις σε ναυτιλιακη. Το Α και το Ω της ναυτιλιας ανα τον κοσμο ειναι η Ελλαδα.
LittleZ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Στις 4/1/2023 στις 11:46 ΜΜ, truman2193 είπε Στο ευχομαι αδερφε. Παντως την ΑΕΝ μην την σνομπαρεις. Δεν ειναι μονο ταξιδια και λεφτα. Με ενα καλο μεταπτυχιακο σε κλαδο της ναυτιλιας ανετα μπορεις να χωθεις σε ναυτιλιακη. Το Α και το Ω της ναυτιλιας ανα τον κοσμο ειναι η Ελλαδα. Καλησπέρα σας , ήταν μια παρα πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα χρονιά , έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και τρελάθηκα πραγματικά , τα θέματα που έπεσαν αν και αρκετοί τα θεωρούν εύκολα είχαν αρκετές παγίδες , δεν τα πήγα καλά όσο είχα δυνατότητες δηλαδή μπορούσα άνετα να γράψω 10.000 και πάνω μόρια αλλά με κάποιες αναποδιές στα θέματα έγραψα 8.860 μόρια . Η περσινή βάση και ταυτόχρονα και η ΕΒΕ για την ΑΕΝ ήταν 8.360 μόρια που σημαίνει Ότι έγραψα 500 μόρια πάνω από την περσινή βάση της σχολής. Αν δεν ανέβουν 500 μόρια οι βάσεις έχω πολλές ελπίδες να περάσω!
LittleZ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Στις 4/1/2023 στις 11:46 ΜΜ, truman2193 είπε Στο ευχομαι αδερφε. Παντως την ΑΕΝ μην την σνομπαρεις. Δεν ειναι μονο ταξιδια και λεφτα. Με ενα καλο μεταπτυχιακο σε κλαδο της ναυτιλιας ανετα μπορεις να χωθεις σε ναυτιλιακη. Το Α και το Ω της ναυτιλιας ανα τον κοσμο ειναι η Ελλαδα. Πέρασα 😁 4
Jiakometi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Συγχαρητήρια. Καλή επιτυχία, και καλή σταδιοδρομία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα