Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω αγορασει μια νεα μηχανη 06/12 και η συμφωνια που εκανα περιλαμβανε τα τελη κυκλοφοριας. Καθως δεν γνωριζα πολλα πραγματα οταν μου ειπε σου πληρωσα τα τελη του 2023 δε το εδωσα και πολυ σημασια αφου ειδα τα το χαρτι απο τα τελη και την αποδειξη απο τη τραπεζα. Τωρα που μπηκα να δω τι συμβαινει με τα νεα τελη καθως νομιζα ηταν πληρωμενα του τωρινου ετους ανακλυπτω πως ειμαι εκπροθεσμος και πως πρεπει να πληρωσω τα διπλασια τελη για το ετος του 2022.

Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο καθεστως για αυτους που αποκτουν οχημα και κυκλοφορει εντως της προθεσμιας των τελων κυκλοφοριας του νεου ετους;

Δηλαδη αν εμενα με σταματησουν πχ αυριο 30/12 θα φαω προστιμο γιατι ειμαι εκρποθεσμος για το 2022 αν και εχω πληρωμενα του 2023;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Aποκλείεται να έγινε μεταβιβαση Δεκ.2022 και να μην ήταν πληρωμένα τα τέλη του 2022. Tωρα χρωστάς μόνον τέλη 2023 που μπορείς να πληρώσεις ως τέλος Φεβρ.2023. Κυκλοφορείς νόμιμα ως τότε.

Δημοσ.

Που την κάνατε την μεταβιβαση? Για να γίνει μεταβίβαση οχήματος, πέρα απο το χαρτί του ΚΤΕΟ ζητάνε κ χαρτί από την εφορία ότι τα τέλη μέχρι κ του τρέχοντος έτους είναι πληρωμένα. 

Δημοσ.

του 23 οκ αν δεν πλήρωσε χρωστάς τα τελη του 23 δλδ ενα ποσό, του 22 απλά δεν πάιζει να μην έχουν πληρωθεί.. γιατι δεν μπορει να γίνει μεταβίβαση... εκτός και αν κάτι αλλο κανατε.........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, AthThanasis είπε

Καλησπερα, εχω αγορασει μια νεα μηχανη 06/12 και η συμφωνια που εκανα περιλαμβανε τα τελη κυκλοφοριας. Καθως δεν γνωριζα πολλα πραγματα οταν μου ειπε σου πληρωσα τα τελη του 2023 δε το εδωσα και πολυ σημασια αφου ειδα τα το χαρτι απο τα τελη και την αποδειξη απο τη τραπεζα. Τωρα που μπηκα να δω τι συμβαινει με τα νεα τελη καθως νομιζα ηταν πληρωμενα του τωρινου ετους ανακλυπτω πως ειμαι εκπροθεσμος και πως πρεπει να πληρωσω τα διπλασια τελη για το ετος του 2022.

Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο καθεστως για αυτους που αποκτουν οχημα και κυκλοφορει εντως της προθεσμιας των τελων κυκλοφοριας του νεου ετους;

Δηλαδη αν εμενα με σταματησουν πχ αυριο 30/12 θα φαω προστιμο γιατι ειμαι εκρποθεσμος για το 2022 αν και εχω πληρωμενα του 2023;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Κατι δεν εξηγεις. Καταρχας απο την στιγμη που επελεξες να κυκλοφορησεις 6/12 ναι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθουν ΟΛΑ τα τελη του 2022. Δεν γινεται να σου κανει δωρο και του 22 και του 23.

Ναι θα φας προστιμο.

Οχι δεν υπαρχει ειδικο καθεστως και δεν υπαρχει κανενας λογος να υπαρξει ( εκτος ισως καποτε απο αναλογικη πληρωμη με τους μήνες που μενουν.)

Η προθεσμια για το 23 δεν εχει να κανει με το οτι επελεξες να κυκλοφορησεις το 2022.

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, AthThanasis είπε

Τελικα εγινε λαθος δεν ειναι όντως πληρωμένα! Οποτε θα πρεπει να τα πληρώσω με πρόστιμο.

νεα μηχανη πηρες η μτχ? κατι δεν παει καλα σε αυτα που γράφεις

Δημοσ.

πηρε νεο οχημα, δεν πληρωσε τα τέλη ο έμπορος, εβγαλε την αδεια στο ονομα του αγοραστη, το προστιμο ηρθε σε αυτον. οταν βγαινει νεα αδεια πληρωνεις αμεσως τα τελη της χρονιας αλλιως παιρνεις προστιμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον, η μηχανη ειναι αγορασμενη ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ. Στη συμφωνια ειχαμε πει οτι θα συμπεραλαμβανοταν τα τελη του 2022. Αυτος μου εβαλε τα τελη του 2023 απο λαθος του το οποιο αναγνωρισε κιολας ο ανθρωπος (απο'τι μου ειπε εγινε και σε αλλες δυο μηχανες που πουλησε εκεινο το μηνα). Η εκδοση της αδειας πρεπει να εγινε στο ονομα μου για αυτο το λογο εχω φαει εγω το προστιμο. Μιλησα και την διευθυνση μεταφ. και συγκοινωνιων που υπαγομαι δε μπορει να γινει τιποτα και ουτε υπαρχει καποιο ιδιαιτερο καθεστως για αυτους που αγοραζουν νεα μηχανη στο τελος του χρονου. Ο ανθρωπος που εκανε το λαθος προσφερθηκε να καλυψει τα εξοδα των τελων που εμενα τουλαχιστον για αρχη μου αρκει.

Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις!

Επεξ/σία από AthThanasis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...