Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταλαβαίνεις ότι αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά όμως δε αρκούν μόνο τα τρόφιμα. Χρειάζεσαι κι άλλα... πχ σφαίρες και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο. Το να έχεις εσύ να τρως και να μην έχει ο γείτονας είναι θέμα χρόνου να σου φέρει μπελάδες.

Η υγρασία πάντως είναι σοβαρό πρόβλημα. Έχει τύχει να την πατήσω με ζάχαρη που πέτρωσε

Δημοσ.
18 ώρες πριν, haris_216 είπε

@ts

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το νήμα θα εκτροχιασθεί και ίσως κάποιοι να σου την πουν ή ειρωνευτούν

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το concept των preppers (όπως είναι η μόδα να λέγονται) πλέον δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε καν καινούργιο. Μάλιστα αν όχι οι γονείς μας, τουλάχιστον οι παππούδες μας το έκαναν παραδοσιακά. Βέβαια τότε το έλεγαν "έκανα τη σοδειά μου" ή κάτι αντίστοιχο, ανάλογα την περιοχή. Και ο λόγος δεν ήταν ο πυρηνικός πόλεμος, ο πληθωρισμός ή η αναρχία αλλά η επάρκεια της οικογένειας αφού το "πετάγομαι στο supermarket" απλά δεν έπαιζε.

Με τους περιορισμούς που υπάρχουν στις σύγχρονες πόλεις και στα διαμερίσματα σίγουρα δεν πρόκειται κανείς να φτιάξει απόθεμα που θα τον σώσει για ένα χρόνο αλλά το να έχει κανείς μία επάρκεια που θα του επιτρέπει να μην τρέχει με αγωνία σε ουρές σε κάθε έκτακτη κατάσταση (σεισμό, λοιμό, καταποντισμό ή απλά...lockdown) δεν είναι κακή ιδέα.

Σε ότι αφορά τον εκτροχιασμό του νήματος έχεις δίκιο. Εϊχα καιρό να γράψω κάτι στο forum και είχα ξεχάσειότι είναι πολλοί αυτοί που αντί να βοηθήσουν με την απάντησή τους, απλά θα τρολάρουν για να νιώσουν μάγκες. Τέλοσπάντων.

Όταν από το καλοκαίρι ακούω στις ειδήσεις για "επερχόμενη επισητιστική κρίση", σκέφτηκα ότι στον βαθμό που μπορώ ας προετοιμαστώ. Γι'αυτό στην αρχή γράφω ότι άργησα. Ναι, το ξέρω, και τις ιδανικές συνθήκες να έχω δεν μπορώ να κάνω καβάτζες παρά για λίγους μήνες. 

Στη συνέχεια, της σκέψης είδα ότι σε επίπεδο οικονομικής διαχείρησης, αν πρόκειται για προϊόντα που αντέχουν στον χρόνο, μπορώ μέσω προσφορών να προμηθεύομαι ποσότητες, καλύπτοντας έτσι και το κομμάτι μίας ενδεχόμενης γενικής έλειψης τροφίμων, αλλά και το κομμάτι το οικονομικό τουλάχιστον σε προϊόντα που η χρήση τους είναι πολύ συχνή.

Εκτός των τρολ, πήρα και χρήσιμες συμβουλές όπως αυτό με την ζάχαρη που δεν το ήξερα και εννοείται θα το κάνω.

1 λεπτό πριν, xronis είπε

Σε ότι αφορά τον εκτροχιασμό του νήματος έχεις δίκιο. Εϊχα καιρό να γράψω κάτι στο forum και είχα ξεχάσειότι είναι πολλοί αυτοί που αντί να βοηθήσουν με την απάντησή τους, απλά θα τρολάρουν για να νιώσουν μάγκες. Τέλοσπάντων.

Όταν από το καλοκαίρι ακούω στις ειδήσεις για "επερχόμενη επισητιστική κρίση" (στα φάρμακα συμβαίνει ήδη), σκέφτηκα ότι στον βαθμό που μπορώ ας προετοιμαστώ. Γι'αυτό στην αρχή γράφω ότι άργησα. Ναι, το ξέρω, και τις ιδανικές συνθήκες να έχω δεν μπορώ να κάνω καβάτζες παρά για λίγους μήνες. 

Στη συνέχεια, της σκέψης είδα ότι σε επίπεδο οικονομικής διαχείρησης, αν πρόκειται για προϊόντα που αντέχουν στον χρόνο, μπορώ μέσω προσφορών να προμηθεύομαι ποσότητες, καλύπτοντας έτσι και το κομμάτι μίας ενδεχόμενης γενικής έλειψης τροφίμων, αλλά και το κομμάτι το οικονομικό τουλάχιστον σε προϊόντα που η χρήση τους είναι πολύ συχνή.

Εκτός των τρολ, πήρα και χρήσιμες συμβουλές όπως αυτό με την ζάχαρη που δεν το ήξερα και εννοείται θα το κάνω.

Να προσθέσω πως εκτός των άλλων μου αρέσει να έχω αυτάρκεια στα πράγματα χωρίς να έχω καθημερινό άγχος του τι θα βρω, αν θα βρω κ.λ.π. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...