xronis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω μπει σε ένα τριπάκι να ξεκινήσω στοκάρισμα τροφίμων. Ίσως και να έχω αργήσει βάσει όσων ακούω στις ειδήσεις αλλά ας μην το αναλύσουμε αυτό το κομμάτι. Έχω μια αποθήκη σε υπόγειο, μεγαλούτσικη (10 τ.μ), η οποία όμως έχει το εξής πρόβλημα. Έχει πολύ υγρασία. Ψάχνομαι για το αν μπορώ να αποθηκεύσω εκεί, από εμφιαλωμένα νερά, μέχρι οτιδήποτε (πλην τροφίμων που διατηρούνται σε ψυγείο-κατάψυξη όπως κρέας κ.λ.π). Γνωρίζει κανείς να μου πει, σε περίπτωση αποθήκευσης προϊόντων αεροστεγώς κλεισμένων (π.χ πουρές) αν θα έχω πρόβλημα; Στην αντίστοιχη περίπτωση προϊόντων όπως τα όσπρια από super market που δεν είναι αεροστεγώς κλεισμένα, υπάρχει περίπτωση να χαλάσουν; Έχω κάνει σχετική έρευνα αλλά με τόση λεπτομέρεια που θέλω, άκρη δεν βγάζω.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Φυσικά και θα χαλάσουν αν έχει υγρασία.Ακόμα και το νερό θα πάρει μυρωδιά.
SabotazNic Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Αν η υγρασια δεν ειναι κατι υπερβολικο, ισως με συλλεκτες υγρασιας να λυσεις το θεμα σου (περα απο χρηση αφυγραντηρα για μικρο διαστημα να μαζεψει τα πολλα). Επισης, θα βοηθησει αν βαλεις πλακακι (πχ αν εχεις μονο τσιμεντο). Ξερω δεν ρωτησες αυτο, προσφερω λυση στο αλλο Οσο για την ερωτηση σου, ισως οι κονσερβες να μην εχουν θεμα. Ισως.
xronis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Επισης, θα βοηθησει αν βαλεις πλακακι (πχ αν εχεις μονο τσιμεντο). Όντως έχω μόνο τσιμέντο, και το έχω σκεφτεί το πλακάκι αλλά είπα μήπως αποφύγω τα έξοδα, που απ' ότι φαίνεται δεν προβλέπεται
SabotazNic Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, xronis είπε Όντως έχω μόνο τσιμέντο, και το έχω σκεφτεί το πλακάκι αλλά είπα μήπως αποφύγω τα έξοδα, που απ' ότι φαίνεται δεν προβλέπεται Το κάναμε και εμείς πρόσφατα. Γλυτώσαμε από αρκετή σκόνη και υγρασία
ekrepali Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, xronis είπε Έχω μια αποθήκη σε υπόγειο, μεγαλούτσικη (10 τ.μ), η οποία όμως έχει το εξής πρόβλημα. Έχει πολύ υγρασία. Γνωρίζει κανείς να μου πει, σε περίπτωση αποθήκευσης προϊόντων αεροστεγώς κλεισμένων (π.χ πουρές) αν θα έχω πρόβλημα; Μπα τι πρόβλημα να έχεις... απλά θα κάνουν πάρτυ τα ποντίκια.
james01gr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Θα σου βγει ακριβότερη η αποθήκη τροφίμων. Ακόμη και να πολεμήσεις την υγρασία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις απώλειες. Για το πόσο υγρασία έχει, άσε μια συσκευασία ζάχαρης μέσα και δες πόσο θα κάνει να πετρωσει. Δε νομίζω να αντέξει πάνω από μήνα.
tzitzikas2 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Για πιο λόγο θες να κάνεις αποθήκευση τροφίμων και λες ότι έχεις αργήσει?
chaosmaster Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Για πιο λόγο θες να κάνεις αποθήκευση τροφίμων και λες ότι έχεις αργήσει? Του είπε ο Πουτιν ότι θα πατήσει το κουμπί κ προετοιμάζεται...
tollisth Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτό είναι σπατάλη χρημάτων και χρόνου πέρα από τα τρόφιμα που για να διατηρηθούν στο μέγιστο χρόνο πρέπει να υπάρχουν και οι σωστές συνθήκες,οπότε αν δεν υπάρχουν θα αρχίσουν να χαλάνε πολύ ποιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι όπως και να είναι κλεισμένα. Επίσης θα πρέπει να έχεις το νου σου στην ανακύκλωση τροφίμων συνέχεια,first in first out και θα πρέπει να καταναλώνεις ότι βγάζεις αν μπορείς και σε τι ποσότητες θα είναι
haris_216 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 @ts Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το νήμα θα εκτροχιασθεί και ίσως κάποιοι να σου την πουν ή ειρωνευτούν Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το concept των preppers (όπως είναι η μόδα να λέγονται) πλέον δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε καν καινούργιο. Μάλιστα αν όχι οι γονείς μας, τουλάχιστον οι παππούδες μας το έκαναν παραδοσιακά. Βέβαια τότε το έλεγαν "έκανα τη σοδειά μου" ή κάτι αντίστοιχο, ανάλογα την περιοχή. Και ο λόγος δεν ήταν ο πυρηνικός πόλεμος, ο πληθωρισμός ή η αναρχία αλλά η επάρκεια της οικογένειας αφού το "πετάγομαι στο supermarket" απλά δεν έπαιζε. Με τους περιορισμούς που υπάρχουν στις σύγχρονες πόλεις και στα διαμερίσματα σίγουρα δεν πρόκειται κανείς να φτιάξει απόθεμα που θα τον σώσει για ένα χρόνο αλλά το να έχει κανείς μία επάρκεια που θα του επιτρέπει να μην τρέχει με αγωνία σε ουρές σε κάθε έκτακτη κατάσταση (σεισμό, λοιμό, καταποντισμό ή απλά...lockdown) δεν είναι κακή ιδέα.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Πάντως με υγρασία ούτε χαρτί υγείας δε μπορείς να αποθηκεύσεις, αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις κάποτε δηλαδή.
JakeKaufman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 59 λεπτά πριν, haris_216 είπε @ts Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το νήμα θα εκτροχιασθεί και ίσως κάποιοι να σου την πουν ή ειρωνευτούν Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το concept των preppers (όπως είναι η μόδα να λέγονται) πλέον δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε καν καινούργιο. Μάλιστα αν όχι οι γονείς μας, τουλάχιστον οι παππούδες μας το έκαναν παραδοσιακά. Βέβαια τότε το έλεγαν "έκανα τη σοδειά μου" ή κάτι αντίστοιχο, ανάλογα την περιοχή. Και ο λόγος δεν ήταν ο πυρηνικός πόλεμος, ο πληθωρισμός ή η αναρχία αλλά η επάρκεια της οικογένειας αφού το "πετάγομαι στο supermarket" απλά δεν έπαιζε. Με τους περιορισμούς που υπάρχουν στις σύγχρονες πόλεις και στα διαμερίσματα σίγουρα δεν πρόκειται κανείς να φτιάξει απόθεμα που θα τον σώσει για ένα χρόνο αλλά το να έχει κανείς μία επάρκεια που θα του επιτρέπει να μην τρέχει με αγωνία σε ουρές σε κάθε έκτακτη κατάσταση (σεισμό, λοιμό, καταποντισμό ή απλά...lockdown) δεν είναι κακή ιδέα. Εγώ το ξέρω σαν «σύνδρομο κατοχής», και έχω πολύ κοντινούς μου ανθρώπους που το κάνουν σε μόνιμη βάση. δεν μιλάω να έχεις ένα γκαζάκι έτοιμο αν πχ κοπεί το ρεύμα. Μιλάω για άπειρα χαρτιά υγείας και τεράστιες σακούλες με παξιμαδια και μακαρόνια. Εν το μεταξύ αν τρως μόνο παξιμαδια και μακαρόνια είναι σίγουρη η δυσκοιλιότητα όποτε μάλλον δεν χρειάζεσαι το χαρτί υγείας 😀😀
dbrillis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Βαλε λιγα πραγματα απο το καθε ειδος που θες και ασε τα λιγες εβδομαδες ή μηνες. Να ξερεις οτι εκτος απο τροφιμα θα πρεπει να αποθηκευσεις και μετρητα.
Clytoceyx Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Το πολυ πολυ να μουχλιασουν και να μην πιανει αργοτερα πχ μια κονσερβα λαχανοντολμαδες ενα χωραφακι. Απο το τιποτα ομως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα