HAS1972 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα στην κοινότητα. Αποφάσισα μετά από πάρα πολύ καιρό να αναβαθμίσω το ερείπιο που είχα. Έτσι πηρα: CPU : Ryzen 5 5600g RAM: 2x8 gb ddr4 G.Skill Ripjaws M/B: Biostar M550MH ver. 6.1 Ενώ υπάρχει ήδη PSU: Corsair VS-550 το οποίο δουλεύει κανονικά (τουλάχιστον μέχρι 1 λεπτό πριν ξηλωσω τα παλιά κομμάτια) Εχω φτιάξει δικά μου ή φίλων πάνω από 20 συστήματα σε διάστημα 30 χρόνων, οπότε έχω δουλέψει με σχεδόν ολες τις τεχνολογίες. Όλα λοιπόν μπήκαν στη θέση τους και... Το πρόβλημα, που δεν μου έχει τύχει ξανα, είναι ότι όταν πατάω να ανοίξει το σύστημα, τα ανεμιστήρακια δουλευουν αλλά ούτε κάνει μπιπ για post αλλά ούτε δείχνει ρεύμα στις usb αλλά και σήμα στο hdmi. Δοκιμάστηκαν μια-μια οι μνήμες, μπήκε και ξαναμπήκε ο επεξεργαστής, μπήκαν και βγήκαν ότι καλώδιο και δίσκος υπάρχει. Όλοι οι συνδυασμοί που σκέφτηκα δοκιμάστηκαν. Παρακαλώ ακούω γνώμες ή παρόμοιες εμπειρίες. Ευχαριστω
vagelis2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το cpu σου έχει ενσωματωμένα γραφικά αλλά Δοκίμασε με καποια καρτα γραφικών μήπως δεις εικόνα και μετα.. bios update (αν δεν δεις εικόνα). Beep για να κανει πρέπει να έχεις συνδεδεμένο ηχείακι δες στο κουτι απο το mobo αν εχει δες και τα led για error στην mobo οταν το ανοίγεις για να εντοπίσεις το σφαλμα και ψαξε στο manual. Αν έχεις bios που δεν υποστηρίζει το cpu πρέπει να βρεις άλλο cpu και να περάσεις bios γτ δεν εχει bios flash back το συγκεκριμένο motherboard απο οτι είδα. Edit: μπορεί να ειναι και οι ram αν έχεις αλλες δοκιμασετες(γενικα πολλα μπορεθ να είναι 😁) Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2022 από vagelis2019 1
HAS1972 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έβαλα την παλιά Hd6770 που έχω αλλά το ίδιο, τίποτα. Ηχεία κι έβαλα πάνω αλλά δεν κάνει μπιπ στο post. Μόνο τα ανεμιστήρακια (cpu, case) δουλεύουν. Υποτίθεται ότι έχει υποστήριξη για τον επεξεργαστή out of the box μιας και έχει το 550 chipset. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο bios έχει πάνω αλλά υποτίθεται ότι είναι η version 6.1 με πιο πρόσφατο bios (υπάρχει και 6.0 version της μητρικής) Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2022 από HAS1972
nickol-us Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=994#cpusupport https://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=994#download Παραπάνω τα bios της μητρικής Για ψάξε τα αυτοκόλλητα του κουτιού να δεις αν αναγράφει κάπου τι bios version φοράει η δική σου. Μεγάλη η πιθανότητα να μην έχεις συμβατό bios (<B55AS204.BSS) 10 λεπτά πριν, HAS1972 είπε Υποτίθεται ότι έχει υποστήριξη για τον επεξεργαστή out of the box μιας και έχει το 550 chipset. Δεν ισχύει αυτό Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2022 από nickol-us 2
slzr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δοκίμασε το και με το ένα dimm μνήμης σε διάφορες θέσεις.
HAS1972 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, nickol-us είπε https://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=994#cpusupport https://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=994#download Παραπάνω τα bios της μητρικής Για ψάξε τα αυτοκόλλητα του κουτιού να δεις αν αναγράφει κάπου τι bios version φοράει η δική σου. Μεγάλη η πιθανότητα να μην έχεις συμβατό bios (<B55AS204.BSS) Δεν ισχύει αυτό Μονο AB55A-MS γραφει πάνω. Ελπίζω να μην έπεσα στην περίπτωση γιατί δεν έχω άλλο επεξεργαστή am4 για αναβάθμιση.
nickol-us Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Αν έχεις πέσει στην περίπτωση, που θεωρώ πολύ πιθανό από αυτά που λες: είτε επικοινωνείς με το κατάστημα για να δεις αν μπορεί να κάνει το update ή αλλαγή είτε επικοινωνείς με amd για να σου στείλει δωρεάν cpu για να κάνεις το update https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-100 Έχω διαβάσει από το συμφορουμίτη leros2004 που το προτείνει και είναι από τα μέλη που λαμβάνει κανείς στα σοβαρά υπόψιν. 3
triplex1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 2021-02-04 B55AS204.BSS ( με το συγκεκριμενο δουλευει ο επεξεργαστης σου) δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι το bios της μητρικης τοσο παλιο.
HAS1972 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Τελικά όντως είχε ακριβώς το προηγούμενο bios που έπρεπε για να δουλέψει. Μετά κόπων και βασανων όμως έκανα τελικά αναβάθμιση και όλα καλά. Ευχαριστω πολυ όλους. 1
tmakris Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, σε νέο build αφού εγκατασταθηκαν όλα παρατηρείται stutter σε ήχο και σπανίως σε mouse κυρίως σε YouTube πιάνω κάποια stutters πιο ανεπαίσθητα και σε games αλλά στο yt φαίνεται έντονα, έχω κάνει bios update ,4 clean install windows + drivers , memory diagnostic βγήκε καθαρό, έκανα disable το ftpm και disable τα audio enchantments. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω αν έχει κάποιος καμία ιδέα θα είμαι ευγνώμων! Cpu:7600x Mobo: b650 tomahawk Gpu:6700xt Ram: 16gb 5200 Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2022 από tmakris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα