Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Aπο αυτές που γράφεις μονο Μπαζιωτάκη,Λάγκας και ο Μπίτσικας  στην Μανθυρέα είναι άστα να πάνε,μονο για φασόν κάνουν.Αrcadia farm δεν έχω δοκιμάσει.

Συνεταιρισμού Καλαβρύτων παίρνω απο Σκλαβενίτη.Είναι σκληρή και ελαφρώς πικάντικη.Τιμή δεν θυμάμαι.

Υπάρχει και ο Παπαδόπουλος αλλά δεν .....

αν εισαι ντοπιος arcadiafarm ειναι στην ΟΗΕ, εχει και καταστημα Αθηνα! πρεπει να ειχα δοκιμασει αυτη που λες ηταν ελαφρα πικαντικη! ειμαι φαν στην πικαντικη γιαυτο προτιμω τσατσουλης..παπαδοπουλος δεν μου αρεσε καθολου!

Δημοσ.

πίκρα και για όσους τρώνε πίτσα 4 τυριά. Ανέβηκε η τιμή, ψάχνεις να βρεις και το τυρί... άστα να πάνε.

Εδώ το γάλα μακράς στο γερμανικό μαρκετ πήγε 1,18 από γύρω στα 0,8€ το λίτρο. (ίσως και χαμηλότερα κάποιους μήνες πριν)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nikolas_620ti είπε

αν εισαι ντοπιος arcadiafarm ειναι στην ΟΗΕ, εχει και καταστημα Αθηνα! πρεπει να ειχα δοκιμασει αυτη που λες ηταν ελαφρα πικαντικη! ειμαι φαν στην πικαντικη γιαυτο προτιμω τσατσουλης..παπαδοπουλος δεν μου αρεσε καθολου!

Στις γραμμές του τρένου στα φανάρια,το ξέρω το μαγαζί αλλά δεν έχω πάει ποτέ.Αν και δουλευει φίλος μέσα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/12/2022 στις 3:35 ΜΜ, Gataros είπε

Το πρόβλημα είναι και ότι δεν τρώγεται αυτή η φέτα που έχει το Delhaize και ας έρχεται από τη Δωδώνη. Λες και φτιάχνεται από σκόνη γάλακτος…

Λες; Generic φέτα μου φαίνεται πάντως, δε βρήκα διαφορά με το ίδιο κουτάκι που πουλιέται στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Είναι υποκειμενικό το θέμα γεύσης πάντα, αλλά έχω την εντύπωση ότι προκειμένου να πωλείται ένα dairy προϊόν στην Ευρωπαϊκή αγορά, υπόκειται σε ένα σωρό περιορισμούς, με αποτέλεσμα η γεύση του να μην έχει καμία σχέση με αυτή στη χώρα παραγωγής.

Δες για παράδειγμα την ημερομηνία λήξης στα γιαούρτια Fage και Mevgal, όπου στο Βέλγιο φθάνει τους 2 μήνες, ενώ στην Ελλάδα είναι στο μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/12/2022 στις 10:50 ΠΜ, margaritagr είπε

πραγματικά και το κασέρι που θεωρείται φτηνό τυρί έχει πάρει μεγάλη αύξηση

γενικώς όλα αυξάνονται μόνο οι μισθοί μένουν της πλακας

Γενικά όλα έχουν αυξηθεί 

Το κυριότερο είναι λόγω αύξησης τιμής του γάλακτος (για το θέμα που συζητάμε) 

Αυτό δημιούργησε αύξηση σε ολα τα οποία παράγει 

Γιαούρτια, τυριά, βούτυρο κτλ 

Δείτε πόσο έχει πάει πχ το φρέσκο γάλα, το έπαιρνες 1,20 και τώρα έχει 1,90 το λίτρο 

Εβαπορέ το πιο φθηνό των σούπερ μάρκετ από 0,60 σε 0,90 (και είναι και σε καλάθι νοικοκυριού) 

Επεξ/σία από PETROS13
Δημοσ.
Στις 30/12/2022 στις 9:05 ΠΜ, ekrepali είπε

Γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη στο κατσικίσιο γάλα... έχει φτάσει 3 ευρώ το λίτρο στη λιανικη

https://www.ab.gr/eshop/Galaktokomika-Fytika-Rofimata-and-Eidi-Psygeioy/Gala-and-Fytika-Rofimata/Fresko-gala/Gala-Katsikisio-Plires-3-7-Lipara-1lt/p/7077874

Τη περασμένη βδομάδα έλαβα ειδοποίηση απ'το προμηθευτή της φέτας που δουλεύω... από 9 ευρώ που αγόραζα τελική τιμή, ανεβαίνει 10.60 ευρώ τελική τιμη (9.38+13%) από 1/1

IMG_20221230_115640-min.jpg.bf1c61684479e2629ed4715a4c96c688.jpg

Και 13 να πουλήσω, ίσα-ίσα βγαίνει το κόστος του ρεύματος... αν τη βάλω παραπάνω θα μου τη φέρουν στο κεφάλι.

Ε λογικό, πρέπει να τρέξουν όλοι να κάνουν ανατίμηση πριν ξεκινήσει το κουπόνι του 10%. Θα το ρουφήξουν όλο οι εταιρίες και θα πίνουν στην υγεια των κοροϊδων

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα είδα ξαφνικά το κασέρι προίκα σοχού που παίρνω στα 18,7Ε απο 17Ε που ήταν. Εννοείται πως πριν κάνα χρόνο ήταν κάπου στα 13Ε και ήταν πάλι απτα ακριβά

Δεν ξέρω τι μπορεί να δικαιολογεί αυτή την αύξηση μέσα σε μια μέρα πάντως στον αβ έχω παρατηρήσει ότι ανεβάζουν τις τιμές πρώτοι απόλους, πήγα Μασούτη και το πήρα με 17Ε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Σήμερα είδα ξαφνικά το κασέρι προίκα σοχού που παίρνω στα 18,7Ε απο 17Ε που ήταν. Εννοείται πως πριν κάνα χρόνο ήταν κάπου στα 13Ε και ήταν πάλι απτα ακριβά

Δεν ξέρω τι μπορεί να δικαιολογεί αυτή την αύξηση μέσα σε μια μέρα πάντως στον αβ έχω παρατηρήσει ότι ανεβάζουν τις τιμές πρώτοι απόλους, πήγα Μασούτη και το πήρα με 17Ε

το ΑΒ ειναι για αρχοντους...

Παντως με τετοιες τιμες, εγω προτιμω να παρω ιταλικα τυρια και βελγικα. Δεν θα δωσω στον καθε πονηρο ελληνα βλαχο ουτε ευρω παραπανω. να βαλουν μυαλο και να φερουν τις νορμαλ τιμες πισω.

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Παντως με τετοιες τιμες, εγω προτειμω να παρω ιταλικα τυρια και βελγικα. Δεν θα δωσω στον καθε πονηρο ελληνα βλαχο ουτε ευρω παραπανω.

Γιατί τα ξένα δεν έχουν ανέβει; Το milner απτα 7-8Ε πήγε στα 12Ε και τα μπλε τυριά απο 8-10Ε στα 13-15Ε

Για ακριβά ξένα δεν το συζητάμε καν

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 7/1/2023 στις 1:52 ΜΜ, ObeyWario! είπε

Ένα μήνα μετά να πω ένα μπράβο στον Μασούτη που είδε τα 18,7Ε και δεν μάσησε,  δεν τα παράτησε όπως θα κάναμε όλοι μας. Πήρε το 17Ε που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ του και το έφτασε στα 19,05Ε. 

Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη προσπάθεια του ΑΒ και γιατί όχι και Σκλαβενίτη

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 19/2/2023 στις 2:31 ΜΜ, ObeyWario! είπε

Ένα μήνα μετά να πω ένα μπράβο στον Μασούτη που είδε τα 18,7Ε και δεν μάσησε,  δεν τα παράτησε όπως θα κάναμε όλοι μας. Πήρε το 17Ε που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ του και το έφτασε στα 19,05Ε. 

Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη προσπάθεια του ΑΒ και γιατί όχι και Σκλαβενίτη

Τους πήρε σχεδόν δύο μήνες αλλά δεν μας απογοήτευσαν, σήμερα στον Σκλαβενίτη ζήσαμε μεγάλες στιγμές καταρρίπτοντας ακόμη ένα ρεκόρ!

Το ίδιο κασέρι, Προίκα Σοχού στα 19,3Ε σε "προσφορά" απο 21,3Ε που είναι η "κανονική", 25% πάνω απο ένα τετράμηνο πριν που ήταν στα 17Ε

Ένα μπράβο σε όλους

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει supermarket που θέλει να πουλάει ακριβά για να τα "κονομάει". Η λογική του supermarket είναι η ποσότητα.  Όταν ψωνίζεις τα απολύτως απαραίτητα γιατί οι τιμές είναι απαγορευτικες, τότε χάνει.

Η τιμή της πρώτης ύλης στα τυριά (το γάλα) πήγε στο διάστημα. Φυσικά και δεν μας αρέσει, αλλά ειναι γεγονός και το φυσικό επακόλουθο ήταν ότι οι τιμές στα τυριά  ακολούθησαν την άνοδο σε όλο τον κόσμο.

Και δεν υπάρχει σοβαρή εταιρία που αυξάνει τόσο άγρια και απότομα τις τιμές, χωρίς να πάθει κρίση πανικού για τους καταναλωτές που θα χάσει.

Η παράθεση των αυξήσεων σε ένα προϊόν στα supermarket το μόνο που δείχνει είναι το πότε τελείωσε η παρτίδα με τις παλιές τιμές.

Λογική η αγανάκτηση για τους τιμες που έγιναν απλησίαστες και τους μισθούς που παραμένουν σταθεροί, αλλά αυτοί που ορίζουν τους μισθούς ειναι αυτοί που διορίστηκαν στη θέση τους από εμάς.

Δημοσ.

Καλά τον πόνο μας λέμε που έχουμε καταλήξει να βλέπουμε τα σαλάμια ψάχνοντας κάποια προσφορά προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην κάνουμε eye contact με τον πωλητή

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...