Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

27 χρονων. πριν λιγες μερες ξεμπερδεμα με στρατο. εχω ολοκληρωσει σπουδες, μεταπτυχιακο. ψαχνω δουλεια στον τομεα μου πρωτη φορα χωρις ουσιαστικη προυπηρεσια (πρακτικες θητεια πτυχιακες μονο). νιωθω χαλια. βλεπω καποιους στην ηλικια μου με 2 χρονια προυπηρεσια στον τομεα του (προφανως λιγοτερη χαρτουρα) και νιωθω οτι αργησα. ειναι τοσο μελαγχολικη η περιοδος ευρεσης εργασιας για ολους;

Επεξ/σία από Jesse007
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Jesse007 είπε

νιωθω χαλια. βλεπω καποιους στην ηλικια μου με 2 χρονια προυπηρεσια στον τομεα του (προφανως λιγοτερη χαρτουρα) και νιωθω οτι αργησα. ειναι τοσο μελαγχολικη η περιοδος ευρεσης εργασιας για ολους;

Πηρες πτυχιο μεταπτυχιακο και ξεμπερδεψες και με το στρατο στα 27 που ειναι μια πολυ λογικη ηλικια. Παντα θα υπαρχουν αλλοι με καλυτερο βιογραφικο. Επικεντρωσου σε εσενα, τι κανεις και πως θα βελτιωθεις! Επισης δωσε βαση στο να αποκτησεις εμπειρια στις συνεντευξεις και να μαθεις να πουλας τον εαυτο σου. Αν πας να πουλησεις το ειμαι αποτυχημενος, αργησα δεν θα πας πουθενα. Εφοσον δεν εχεις προυπηρεσια βασισου πιο πολυ στις σπουδες σου, στις γνωσεις σου και φυσικα στην θεληση σου να μαθεις τη δουλεια γρηγορα και να προσφερεις. Πες το παραμυθι οτι και στις σπουδες σου και στον στρατο δουλεψες με diverse ομαδες ανθρωπων με επιτυχια και ποσο καλος εισαι στην επικοινωνια και στην ομαδικη δουλεια.

Ψηλα το κεφαλι, και να θυμασαι οσο αναγκη εχεις εσυ για δουλεια τοσο αναγκη εχουν κι αυτοι για καποιον εργαζομενο να βγαλει τη δουλεια. Δεν σου κανουν χαρη δεν τους χρωστας τιποτα.

• Like 5
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Jesse007 είπε

27 χρονων. πριν λιγες μερες ξεμπερδεμα με στρατο. εχω ολοκληρωσει σπουδες, μεταπτυχιακο. ψαχνω δουλεια στον τομεα μου πρωτη φορα χωρις ουσιαστικη προυπηρεσια (πρακτικες θητεια πτυχιακες μονο). νιωθω χαλια. βλεπω καποιους στην ηλικια μου με 2 χρονια προυπηρεσια στον τομεα του (προφανως λιγοτερη χαρτουρα) και νιωθω οτι αργησα. ειναι τοσο μελαγχολικη η περιοδος ευρεσης εργασιας για ολους;

σχεδον ολοι ετσι ξεκινησαμε και σχεδον ολοι ημασταν στην ιδια κατασταση. Ειναι να κανεις την αρχη....

Μην ακους οικογενειακο σου περιβαλλον που ισως σε πιεζουν. Στελνε βιογραφικα και προσπαθησε να εισαι ψυχραιμος. Μη μασας αν τρως ακυρα σε συνεντευξεις. Μερος του παιχνιδιου ειναι. Ξεχνα το και προχωρα.

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παιδιά πιο πάνω.

Πτυχίο, μεταπτυχιακό και στρατός στα 27 είναι μια χαρά. Λογικά δεν έχεις ξαναψάξει για δουλειά, το οποίο δεν είναι κάτι κακό. Απλά η αρχή είναι δύσκολη. Κυνήγησε συνεντεύξεις όσο περισσότερο μπορείς, πάρε εμπειρία από αυτές. Στείλε παντού βιογραφικά, δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα. Θα κάνεις λάθη, αλλά το ζήτημα είναι να μάθεις από αυτά και θα γίνεις καλύτερος. Και 1-2-5 συνεντεύξεις να μην πάνε καλά, δεν είναι το τέλος του κόσμου. 

Κατάλαβε τι ζητάνε οι εργοδότες σου και προσπάθησε καταρχάς να πουλήσεις ωραία το βιογραφικό σου. Όχι να λες ψέματα, απλά να τα παρουσιάζεις με καλύτερο τρόπο. Επίσης, ενίσχυσε το βιογραφικό σου. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι. Από δωρεάν μαθήματα σε coursera, coursity κλπ μέχρι να αρχίσεις μια ξένη γλώσσα για 'σενα (είτε για να ανοίξεις πόρτες, είτε σα χόμπι). Επισης, προφανώς και θα βάλεις το στρατό στο βιογραφικό σου. Αν έκανες μόνο σκοπιές, απλά μπορείς να πουλήσεις ότι έκανες κάποιες διοικητικές και γραφειοκρατικές δουλειές. Αν ήσουν σε κάποιο γραφείο, το βάζεις κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Πτυχίο και στρατό τελείωσα στα 30 μου, όποτε και έπιασα την πρώτη μου δουλειά. Μέσα σε 5 χρόνια, είχα ήδη καλύτερες συνθήκες εργασίας και προοπτικές από παιδιά που δουλεύανε από τα 23-25 μου, με υπέρδιπλασια χρόνια εμπειρίας δηλαδή. 

Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι είναι αδιάφορο το να έχεις εμπειρία 15 χρόνων, αμα αυτή η εμπειρία μεταφράζεται στο να κανεις επι 15 χρονια αυτά ακριβώς που έκανες και στον πρώτο χρόνο.

Στα 27 με μεταπτυχιακό και στρατό να το σκέφτεσαι αυτό ειναι γελοιο. Αλλά αμα πας στις συνεντεύξεις σαν με ηττοπαθικη διάθεση και το προβαλεις, τότε ναι είναι κάτι που θα σε κρατήσει πίσω. Έκανες λίγα παραπάνω χρόνια να τελειώσεις, πέρασες φαντάζομαι καλά, own it και προχώρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Papakaliati said:

Πτυχίο και στρατό τελείωσα στα 30 μου, όποτε και έπιασα την πρώτη μου δουλειά. Μέσα σε 5 χρόνια, είχα ήδη καλύτερες συνθήκες εργασίας και προοπτικές από παιδιά που δουλεύανε από τα 23-25 μου, με υπέρδιπλασια χρόνια εμπειρίας δηλαδή. 

Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι είναι αδιάφορο το να έχεις εμπειρία 15 χρόνων, αμα αυτή η εμπειρία μεταφράζεται στο να κανεις επι 15 χρονια αυτά ακριβώς που έκανες και στον πρώτο χρόνο.

Στα 27 με μεταπτυχιακό και στρατό να το σκέφτεσαι αυτό ειναι γελοιο. Αλλά αμα πας στις συνεντεύξεις σαν με ηττοπαθικη διάθεση και το προβαλεις, τότε ναι είναι κάτι που θα σε κρατήσει πίσω. Έκανες λίγα παραπάνω χρόνια να τελειώσεις, πέρασες φαντάζομαι καλά, own it και προχώρα.

Καλά, αυτό εξαρτάται και από το πτυχίο σου. Αν έχεις κάνα δυνατό πτυχίο, πχ πληροφορική κλπ, ναι, μπορείς να το κάνεις αυτό που λες. Αν έχεις τελειώσει φιλόλογος πχ που είναι κορεσμένο ή άλλα αντίστοιχα πτυχία, τότε δεν παίζει αυτό που λες. 

Αλλά καταλαβαίνω πως το εννοείς. Και στην δικιά μου περίπτωση το ίδιο έγινε. 

Εγώ στον TS θα προτείνω να κοιτάξει στην πρώτη δουλειά περισσότερο να πάει κάπου που θα μάθει πολλά πράγματα και δεξιότητες παρά τα χρήματα. 

Δημοσ.
Στις 29/12/2022 στις 3:46 ΜΜ, Jesse007 είπε

χαλαρωσε, εισαι ενας μεσα στους δεκαδες χιλιαδες σε παρομοια κατασταση, εστιασε σε αυτα που εχεις καταφερει και ξεκινα να κανεις αιτησεις παντου, π.χ. καποια internship, graduate schemes κλπ.

Αν ειναι να σκεφτεσαι απο τωρα οτι "καπου εκει εξω υπαρχουν αλλοι με 2 χρονια παραπανω εμπειρια" τοτε εχεις χασει απο χερι γιατι παντα θα υπαρχει εκει εξω καποιος με παραπανω εμπειρια (ή παραπανω χαρτια, εξειδικευσεις, γλωσσες κλπ) απο εσενα, οσα χρονια εμπειρια και να εχεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, epp είπε

Αν ειναι να σκεφτεσαι απο τωρα οτι "καπου εκει εξω υπαρχουν αλλοι με 2 χρονια παραπανω εμπειρια" τοτε εχεις χασει απο χερι γιατι παντα θα υπαρχει εκει εξω καποιος με παραπανω εμπειρια (ή παραπανω χαρτια, εξειδικευσεις, γλωσσες κλπ) απο εσενα, οσα χρονια εμπειρια και να εχεις. 

Αν και δεν ξερω το πεδιο του φιλου, δεν ειναι η φαση Χαιλαντερ, θα μεινει μονο ενας. Υπαρχουν εκατονταδες θεσεις ισως και χιλιαδες που να καλυπτουν τα κριτηρια του. Και στην τελικη ποιος ειπε οτι την θεση την παιρνει παντα ο καλυτερος? Ο αλλος με τα πιο πολλα προσοντα μπορει να ειναι overqualified η να εχει τρελες απαιτησεις. Οποτε μαθαινουμε το ποιημα, μετα απο καθε συνεντευξη το βελτιωνουμε λιγο και προχωραμε!

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...