Προς το περιεχόμενο

Κάρτα καυσαερίων - παράταση?

SabotazNic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, james01gr είπε

Θεωρητικά, εάν έχεις αυτοκίνητο αρκετό καιρό και δεν βγάζεις κάρτα, σε 8 χρόνια έχεις βγάλει το πρόστιμο από την μη έκδοση κάρτας.μια ερώτηση που έχω απορία. Υπάρχουν όρια ρύπων για κάθε αυτοκίνητο και εάν ναι, που βρίσκονται; που μπορεί να τα βρει κάποιος; γιατί μου φαίνεται αρκει να έχεις κάρτα ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο ρυπαίνει... 

Και εσύ τσακωμένος με τον γκούγκλη? :)

Στο παρακάτω λινκ μπορείς να δεις τα όρια:

http://www.synergeia-larissas.gr/index.php?target=pages&page_id=fumes

Επίσης αν έχεις κάρτα είσαι καλυμμένος μόνο σε απλό έλεγχο της τροχαίας, αν σε σταματήσει κλιμάκιο που μετράει καυσαέρια (το βανάκι που ανέφεραν παραπάνω) και οι εκπομπές σου είναι εκτός ορίων τότε θα σου βεβαιωθεί πρόστιμο από 35 έως 200€ (ανάλογα τους εκπεμπόμενους ρύπους) άσχετα αν έχεις ή δεν έχεις κάρτα.

Επεξ/σία από Joshua21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

56 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και εσύ τσακωμένος με τον γκούγκλη? :)

Στο παρακάτω λινκ μπορείς να δεις τα όρια:

http://www.synergeia-larissas.gr/index.php?target=pages&page_id=fumes

Επίσης αν έχεις κάρτα είσαι καλυμμένος μόνο σε απλό έλεγχο της τροχαίας, αν σε σταματήσει κλιμάκιο που μετράει καυσαέρια (το βανάκι που ανέφεραν παραπάνω) και οι εκπομπές σου είναι εκτός ορίων τότε θα σου βεβαιωθεί πρόστιμο από 35 έως 200€ (ανάλογα τους εκπεμπόμενους ρύπους) άσχετα αν έχεις ή δεν έχεις κάρτα.

Σε ευχαριστώ. Κατά αρχήν είναι φοβερό που υπάρχουν όρια για οχήματα πριν το 1990 με την έννοια πως αυτά τα οχήματα θα έπρεπε ή να έχουν αποσυρθεί ή να έχουν πινακίδες αντίκας. 

Επίσης τα όρια είναι τα ίδια από το 2007 από ότι βλέπω. Αφού μετράνε μόνο το διοξείδιο και τους υδρογόνο άνθρακες, φαίνεται πως μετράνε. εάν η καύση γινεται ατελώς και εάν μπαίνει καύσιμο στην εξάτμιση. Εάν καίει λάδια το αυτοκίνητο, δεν φαίνεται πουθενά. 

Απο τα 18 μου μεχρι τα 45 μου σημερα, δεν εχω βγαλει ποτε καρτα καυσαεριων. Επισης δεν μου εχουν ζητησει ποτε καρτα καυσαεριων. Μονο ΚΤΕΟ απαραιτητα καθε 2ετια οπως προβλεπεται. Ασε που ειναι γελοιο το "καθε χρονο κάρτα". Ποιο αμαξι μεχρι 25 χρονων εχει προβλημα με καυσαέρια ?

14 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Ποιο αμαξι μεχρι 25 χρονων εχει προβλημα με καυσαέρια ?

Το κακοσυντηρημένο, ας είναι και 5 ετών.

1 ώρα πριν, Haldol είπε

δεν υπαρχει κακοσυντηρηση που θα το κανει να βγαλει καυσαερια απαγορευμενα σε 5 χρονια.

14 ώρες πριν, Haldol είπε

Τι κακοσυντηρηση να εχεις κανει που να χαλαει την αναλογια του μιγματος;

Αντε να εχεις τιποτα τρυπια κολαρα.

Δεν εχει κανενα νοημα η καρτα καυσαεριων καθε χρονο. Ασε τη με το ΚΤΕΟ καθε 2 χρονια. Προσωπικα ποτε δεν ασχοληθηκα να βγαλω καρτα καυσαεριων. Οτι μου βγαζανε στο ΚΤΕΟ καθε φορα.

• Like 1

12 ώρες πριν, andreaspA είπε

δεν υπαρχει κακοσυντηρηση που θα το κανει να βγαλει καυσαερια απαγορευμενα σε 5 χρονια.

4 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τι κακοσυντηρηση να εχεις κανει που να χαλαει την αναλογια του μιγματος;

Αντε να εχεις τιποτα τρυπια κολαρα.

Μωρέ, υπάρχουν αμάξια εκεί έξω που έχουν να δει συνεργείο για 5+ χρόνια και βάζουν και την πιο φτηνή βενζίνη στην επικράτεια. Μία χαρά μπορεί να βγουν off τα καυσαέρια από ανύπαρκτη συντήρηση. Γιατί συνήθως τ' αμάξια τα παρατάνε στη μοίρα τους, δεν είναι ότι απλά "άργησαν 1 μήνα ν' αλλάξουν τα λάδια".

Βεβαίως όχι ότι όποιος έχει παρατημένο το αμάξι πρόκειται να τον συγκινήσουν τα καυσαέρια συγκεκριμένα, αλλά λέμε τώρα.

4 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δεν εχει κανενα νοημα η καρτα καυσαεριων καθε χρονο. Ασε τη με το ΚΤΕΟ καθε 2 χρονια. Προσωπικα ποτε δεν ασχοληθηκα να βγαλω καρτα καυσαεριων. Οτι μου βγαζανε στο ΚΤΕΟ καθε φορα.

Σ' αυτό συμφωνώ απόλυτα. Άλλωστε εγώ προσωπικά δεν έχω βγάλει ποτέ "σκέτη" κάρτα καυσαερίων, μόνο με ΚΤΕΟ ασχολούμαι. Το'γραψα και πιο πάνω. :P

Στις 1/1/2023 στις 9:47 ΜΜ, andreaspA είπε

Απο τα 18 μου μεχρι τα 45 μου σημερα, δεν εχω βγαλει ποτε καρτα καυσαεριων. Επισης δεν μου εχουν ζητησει ποτε καρτα καυσαεριων. Μονο ΚΤΕΟ απαραιτητα καθε 2ετια οπως προβλεπεται. Ασε που ειναι γελοιο το "καθε χρονο κάρτα". Ποιο αμαξι μεχρι 25 χρονων εχει προβλημα με καυσαέρια ?

Πρίν το 2004-2005 που εμφανίστηκαν τα πρώτα ιδιωτικά ΚΤΕΟ απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσεις ΚΤΕΟ ήταν να έχεις και κάρτα καυσαερίων... την προσκόμιζες μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα.

9 ώρες πριν, teot είπε

Πρίν το 2004-2005 που εμφανίστηκαν τα πρώτα ιδιωτικά ΚΤΕΟ απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσεις ΚΤΕΟ ήταν να έχεις και κάρτα καυσαερίων... την προσκόμιζες μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα.

Καλημέρα, για να ακριβολογούμε η κάρτα καυσαερίων σε ισχύ τότε ήταν προϋπόθεση όχι για να περάσεις ΚΤΕΟ, αλλά για να μην σου εκδόσουν (και πληρώσεις φυσικά) νέα. Και μάλιστα θυμάμαι μια φορά που δεν δέχονταν την κάρτα που είχα επειδή έληγε την επόμενη ημέρα (αφορμή έψαχναν για να μου χρεώσουν το 10ρικο), τελικά αφού έκανα φασαρία τη δέχτηκαν.

Πλέον το ίδιο το δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ επέχει θέση κάρτας καυσαερίων για 1 έτος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Καλημέρα, για να ακριβολογούμε η κάρτα καυσαερίων σε ισχύ τότε ήταν προϋπόθεση όχι για να περάσεις ΚΤΕΟ, αλλά για να μην σου εκδόσουν (και πληρώσεις φυσικά) νέα. Και μάλιστα θυμάμαι μια φορά που δεν δέχονταν την κάρτα που είχα επειδή έληγε την επόμενη ημέρα (αφορμή έψαχναν για να μου χρεώσουν το 10ρικο), τελικά αφού έκανα φασαρία τη δέχτηκαν.

Πλέον το ίδιο το δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ επέχει θέση κάρτας καυσαερίων για 1 έτος.

Αυτό είναι μεταγενέστερο, στην αρχή ήταν προϋπόθεση αλλιώς δεν θα τρέχαμε να βγάλουμε κάρτα πριν πάμε στο ΚΤΕΟ, το κόστος έτσι και αλλιώς θα το πληρώναμε είτε στο συνεργείο είτε στο ΚΤΕΟ.

Επεξ/σία από teot

1 ώρα πριν, teot είπε

Αυτό είναι μεταγενέστερο, στην αρχή ήταν προϋπόθεση αλλιώς δεν θα τρέχαμε να βγάλουμε κάρτα πριν πάμε στο ΚΤΕΟ, το κόστος έτσι και αλλιώς θα το πληρώναμε είτε στο συνεργείο είτε στο ΚΤΕΟ.

Δηλαδή τότε τα ΚΤΕΟ παρόλο που μετρούσαν κανονικά τα καυσαέρια δεν έδιναν κάρτα καυσαερίων, την οποία έδιναν μόνο τα συνεργεία? Όχι μόνο δεν θυμάμαι ποτέ να ίσχυε κάτι τέτοιο, αλλά μου φαίνεται και εντελώς παράλογο.

Εγώ προσωπικά πάντως το έκανα αυτό που περιγράφεις (να βγάζω κάρτα σε συνεργείο πριν πάω ΚΤΕΟ), μόνο που το έκανα για άλλο λόγο, για να στηρίξω το συνεργείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...